Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λήμνο απο φορείς και κατοίκους για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ (video)

Από 500 έως 2.100 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα κυμανθεί το ειδικό μέρισμα στα νοικοκυριά των 27 νησιών στα οποία καταργείται το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ από την 1-1-2018.

Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, ενώ το ποσό θα καταβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Επίσης το “νησιωτικό” μέρισμα θα είναι άσχετο με το κοινωνικό μέρισμα που σημαίνει πως ένας νησιώτης μπορεί να λάβει και τις δύο ενισχύσεις εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ θα είναι και ακατάσχετο, έναντι οφειλών προς την εφορία.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο ΦΠΑ παραμένει μειωμένος σε 5 από τα 32 νησιά, για ένα ακόμη εξάμηνο, αλλά στα 27 νησιά που καταργείται και οι συντελεστές αυξάνονται από 5%, 9% και 17%, στο 6%, στο 13% και στο 24%, θα δοθεί έκτακτο επίδομα και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, έως το τέλος Δεκεμβρίου. Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις αγαθών και υπηρεσιών κατά 1,5% έως 6,5%. Για να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, αποφασίστηκε η διανομή του έκτακτου μερίσματος.

Τα πέντε νησιά στα οποία ο ΦΠΑ παραμένει μειωμένος, είναι εκείνα που πλήττονται από το προσφυγικό και συγκεκριμένα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως και Λέρος.

Το μέρισμα

Η καταβολή του «νησιωτικού» μερίσματος θα γίνει μέσω της ίδιας εφαρμογής, που διανέμεται και το κοινωνικό μέρισμα, και συγκεκριμένα με την υποβολή αίτησης στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, αλλά με σαφώς πιο ελαστικά εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια όπως και με υψηλότερα όρια καταθέσεων.

Ο δικαιούχος του ειδικού μερίσματος, θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών και να έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016, ένα από τα ακόλουθα 27 νησιά: Αγαθονήσι, ‘Αγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελόριζο, Λεβιθα, Λειψοί, Λήμνος, Μάραθος, Νίμος, Νίσυρος, Οινούσσες, Πάτμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Συρνα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.

Τα εισοδηματικά όρια

Αισθητά αυξημένα σε σχέση με τα ισχύοντα για το κοινωνικό μέρισμα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη του “νησιωτικού μερίσματος” από τους κατοίκους των 32 νησιών. Αναλυτικότερα:

1. Στα μονοπρόσωπα νοικοκυριά το μέρισμα θα είναι:

* 700 ευρώ αν το εισόδημα έως 8.000 ευρώ

* 600 ευρώ για εισόδημα 8.001 – 16.000 ευρώ

* 500 ευρώ για εισόδημα από 16.000 έως 24.000 ευρώ.

2. Στα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη το επίδομα θα είναι:΅

* 1.050 ευρώ για εισόδημα έως 12.000 ευρώ,

* 900 ευρώ για εισόδημα από 12.001 – 24.000 ευρώ.

* 750 ευρώ για εισόδημα από 24.000 – 36.000 ευρώ.

3. Στα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα παιδί το επίδομα θα είναι:

* 1.225 ευρώ για εισόδημα έως 14.000 ευρώ.

* 1.050 ευρώ για εισόδημα από 14.001 έως 28.000 ευρώ

* 875 ευρώ για εισόδημα από 28.000 έως 42.000 ευρώ.

4. Στα ζευγάρια με δύο παιδιά, το επίδομα θα είναι:

* 1.400 ευρώ για εισόδημα έως 16.000 ευρώ.

* 1.200 ευρώ για εισόδημα από 16.000 έως 32.000 ευρώ και 1.000 ευρώ για εισόδημα από 32.000 έως 48000 ευρώ.

5. Στα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και τρία ανήλικα, το επίδομα ανέρχεται σε:

* 1.575 ευρώ όταν το εισόδημα είναι έως 18.000 ευρώ.

* 1.350 ευρώ για εισόδημα από 18.000 έως 36.000 ευρώ

* 1.125 ευρώ για εισόδημα από 36.000 έως 54.000 ευρώ.

6. Στις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω, το ύψος του μερίσματος κλιμακώνεται ως εξής:

* 2.100 ευρώ για εισόδημα έως 24.000 ευρώ.

* 1.800 ευρώ για εισόδημα 24.000 – 48.000 ευρώ

* 1.500 ευρώ για εισόδημα 48.000 – 72.000 ευρώ.

Καταθέσεις

Επίσης οι δικαιούχοι, δεν θα πρέπει να έχουν τραπεζικές καταθέσεις:

– Άνω των 15.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό

– Άνω των 22.500 ευρώ για ζευγάρι

– Άνω των 30.000 ευρώ για το ζευγάρι με ένα παιδί.

– Άνω των 37.500 ευρώ, για το ζευγάρι με δύο παιδιά

– Άνω των 45.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά και άνω.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους, δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 200.000 ευρώ για τον άγαμο και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους με παιδιά.

Πηγή: http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/31667-eos-2-100-evro-to-ektakto-merisma-ekspres-stous-katoikous-tis-limnou-kai-allon-26-nision.html

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.

Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους
τους επιβάτες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας
Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις.

Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδέσποτα: Όποιος τα πετάει στον δρόμο ή τα σκοτώνει, εντοπίζεται πλέον από το DNA

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση θανάτωσης δύο νεογέννητων κουταβιών που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των Μεγάρων. Για πρώτη φορά τα ζώα ταυτοποιήθηκαν με τη μητέρα τους και κατά συνέπεια με τον κηδεμόνα της, μέσω DNA. Η διαδικασία έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δείγματα του βιολογικού υλικού ελέγχθηκαν και η ταυτοποίηση έγινε στο εργαστήριο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το πόρισμα αναμένεται να ενταχθεί στη δικογραφία που σχηματίζει το Αστυνομικό Τμήμα των Μεγάρων και να υποβληθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η εγκατάλειψη και θανάτωση ζώων αποτελεί κακούργημα και επισύρει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Η περίπτωση της υπόθεσης των Μεγάρων ενεργοποιεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα ταυτοποίησης ζώων με τους γεννήτορές τους και οδηγεί ενώπιον των (ποινικών) ευθυνών τους τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι ενώ έχουν επιλέξει να μη στειρώσουν τα ζώα τους ξεφορτώνονται χωρίς δεύτερη σκέψη τα νεογέννητα.

Ολα ξεκίνησαν όταν προ ημερών βρέθηκαν σε ένα κουτί σε κάδο απορριμμάτων στα Μέγαρα δύο κουταβάκια που δεν είχαν καν ανοίξει τα μάτια τους, το οποίο σημαίνει ότι αυτός που τα πέταξε εκεί δεν τους είχε δώσει την παραμικρή ευκαιρία να επιβιώσουν. Τα δύο κουταβάκια παραδόθηκαν σε ανθρώπους της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός», που προσπάθησαν να τα κρατήσουν στη ζωή χωρίς να τα καταφέρουν. Παράλληλα, άρχισαν να αναζητούν τον άνθρωπο που είχε πετάξει τα σκυλάκια. Οι υποψίες έπεσαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Εγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα των Μεγάρων και, όπως λένε άνθρωποι που πήραν μέρος στην επιχείρηση που ακολούθησε, η κινητοποίησή τους ήταν υποδειγματική.

dna_skylia

Ψευδείς ισχυρισμοί

Με δεδομένες τις υποψίες σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου, δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα να ληφθεί δείγμα DNA από τα ζώα που είχε στο κτήμα του αυτός ο άνθρωπος. Με την εποπτεία του επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας Ζώων του Αρχηγείου της Αστυνομίας Θεόδωρου Καμπούρη και του διοικητή του Τμήματος Μεγάρων Δημήτρη Βανάκα, δύο αστυνομικοί μαζί με εθελοντές και τον κτηνίατρο που είχε οριστεί από τον εισαγγελέα μετέβησαν στο κτήμα. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον τοπικό δήμο είχε αρνηθεί να κάνει εκείνος τη λήψη των δειγμάτων.

Ο αστυνομικός και διασώστης ζώων της οργάνωσης Zero Stray Academy Αλέξης Μαντζώρος έστησε την παγίδα ώστε να μπορέσουν να πάρουν δείγμα αίματος από τις σκυλίτσες που βρίσκονταν στον χώρο. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστηρίξει ότι η σκυλίτσα που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν η μητέρα των δύο κουταβιών δεν ήταν δική του, αλλά μπαινόβγαινε στο κτήμα του γιατί έβρισκε τροφή. Ο ισχυρισμός του, όμως, αποδείχθηκε ψευδής, αφού το ζώο ήταν τσιπαρισμένο και καταγεγραμμένο, με την ταυτότητά του να οδηγεί σε εκείνον.

Στη διάρκεια της επιχείρησης για τη λήψη αίματος, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ο ιδιοκτήτης του κτήματος και ο γιος του, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης των σκύλων που άφησε στη συνέχεια στο κτήμα του πατέρα του, άφησαν ελεύθερο ένα αστείρωτο αρσενικό, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικό. Το ζώο επιτέθηκε σε αστυνομικό και στον κτηνίατρο δαγκώνοντάς τους. Χάρη, όμως, στον διασώστη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τα σκυλιά στο κτήμα του υπόπτου παραδόθηκαν στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), και ειδικότερα στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ), μαζί με δείγματα βιολογικού υλικού των δύο νεκρών κουταβιών. Ο έλεγχος και ο επανέλεγχος που ακολούθησε απέδειξαν χωρίς αμφιβολία ότι μητέρα των δύο κουταβιών που πετάχτηκαν στον κάδο ήταν μία από τις σκυλίτσες στο συγκεκριμένο κτήμα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, καθαρογραμμένο, το πόρισμα του ΕΦΑΓΥΖΣ αναμένεται να περιληφθεί στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λήμνο απο φορείς και κατοίκους για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, πραγματοποίησαν σήμερα, όπως έγραψε το limnosfm100.gr, οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,  αντιδρώντας μαζί με υπόλοιπους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου στην προωθούμενη αύξησή τους.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο μίλησαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, κ. Ευάγγελος Δανιήλ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Κωνσταντίνος Μαδυτινός, η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου «Επιστήμονες Τροφίμων- Διατροφής», κ. Κωνσταντίνα Θάνου και το μέλος του Παραρτήματος Λήμνου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Ακολουθεί το ψήφισμα των φορέων της Λήμνου:

Οι φορείς της Λήμνου ζητάμε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και εκφράζουμε την αγωνία μας για τη δρομολογούμενη αύξηση τους, η οποία απειλεί την οικονομία των νησιών μας, με κίνδυνο να επιφέρει βαρύτατο πλήγμα σε καίριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ αφορά σε κάθε προϋπολογισμό, κάθε σπίτι, κάθε επαγγελματία, κάθε επιχείρηση και ως εκ τούτου θα έπληττε άμεσα και έμμεσα τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι διαβιούν σε ακριτικές περιοχές υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, λόγω της κατάργησης υπηρεσιών.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα αποτελέσει χαριστική βολή για τους επαγγελματίες, καθώς ήδη σημαντική μερίδα επιχειρήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας, λειτουργώντας μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, με αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων και κατακόρυφη πτώση στον τζίρο, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.  Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, που αντικειμενικοί  παράγοντες  όπως το μεταφορικό κόστος, έχουν επίπτωση στην ανταγωνιστικότητά τους και τους στερούν πολύ σημαντικές δυνατότητες σε σχέση με επιχειρήσεις περιοχών κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα αστικά κέντρα.

Η μέχρι σήμερα διατήρηση χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά αντιστάθμισμα σε ένα σοβαρό μειονέκτημα που χαρακτηρίζει τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, χαρακτηριστικό που εντάσσεται στην ευρύτερη έννοια της νησιωτικότητας. Ιδιαίτερα όταν η σημερινή αναπτυξιακή κατάσταση των νησιών μας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση μιας τέτοιας μορφής και κλίμακας επιβάρυνση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών μας και το δικαίωμά μας να ζούμε ως ακρίτες νησιώτες,  αποσύροντας άμεσα το μέτρο με το οποίο αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.

Οι φορείς της Λήμνου:

  1. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
  3. ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
  4. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ
  5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
  6. ΑΜΚΕ «ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ»
  7. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
  8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥΔΡΟΥ
  9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
  10. ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
  11. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
  12. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
  13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
  14. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
  15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ
  16. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
  17. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
  18. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
  19. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
  20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
  21. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
  22. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
  23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Πηγή : http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/31215-to-psifisma-ton-foreon-tis-limnou-gia-ti-diatirisi-ton-meiomenon-synteleston-fpa.html

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.

Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους
τους επιβάτες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας
Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις.

Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδέσποτα: Όποιος τα πετάει στον δρόμο ή τα σκοτώνει, εντοπίζεται πλέον από το DNA

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση θανάτωσης δύο νεογέννητων κουταβιών που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των Μεγάρων. Για πρώτη φορά τα ζώα ταυτοποιήθηκαν με τη μητέρα τους και κατά συνέπεια με τον κηδεμόνα της, μέσω DNA. Η διαδικασία έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δείγματα του βιολογικού υλικού ελέγχθηκαν και η ταυτοποίηση έγινε στο εργαστήριο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το πόρισμα αναμένεται να ενταχθεί στη δικογραφία που σχηματίζει το Αστυνομικό Τμήμα των Μεγάρων και να υποβληθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η εγκατάλειψη και θανάτωση ζώων αποτελεί κακούργημα και επισύρει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Η περίπτωση της υπόθεσης των Μεγάρων ενεργοποιεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα ταυτοποίησης ζώων με τους γεννήτορές τους και οδηγεί ενώπιον των (ποινικών) ευθυνών τους τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι ενώ έχουν επιλέξει να μη στειρώσουν τα ζώα τους ξεφορτώνονται χωρίς δεύτερη σκέψη τα νεογέννητα.

Ολα ξεκίνησαν όταν προ ημερών βρέθηκαν σε ένα κουτί σε κάδο απορριμμάτων στα Μέγαρα δύο κουταβάκια που δεν είχαν καν ανοίξει τα μάτια τους, το οποίο σημαίνει ότι αυτός που τα πέταξε εκεί δεν τους είχε δώσει την παραμικρή ευκαιρία να επιβιώσουν. Τα δύο κουταβάκια παραδόθηκαν σε ανθρώπους της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός», που προσπάθησαν να τα κρατήσουν στη ζωή χωρίς να τα καταφέρουν. Παράλληλα, άρχισαν να αναζητούν τον άνθρωπο που είχε πετάξει τα σκυλάκια. Οι υποψίες έπεσαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Εγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα των Μεγάρων και, όπως λένε άνθρωποι που πήραν μέρος στην επιχείρηση που ακολούθησε, η κινητοποίησή τους ήταν υποδειγματική.

dna_skylia

Ψευδείς ισχυρισμοί

Με δεδομένες τις υποψίες σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου, δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα να ληφθεί δείγμα DNA από τα ζώα που είχε στο κτήμα του αυτός ο άνθρωπος. Με την εποπτεία του επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας Ζώων του Αρχηγείου της Αστυνομίας Θεόδωρου Καμπούρη και του διοικητή του Τμήματος Μεγάρων Δημήτρη Βανάκα, δύο αστυνομικοί μαζί με εθελοντές και τον κτηνίατρο που είχε οριστεί από τον εισαγγελέα μετέβησαν στο κτήμα. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον τοπικό δήμο είχε αρνηθεί να κάνει εκείνος τη λήψη των δειγμάτων.

Ο αστυνομικός και διασώστης ζώων της οργάνωσης Zero Stray Academy Αλέξης Μαντζώρος έστησε την παγίδα ώστε να μπορέσουν να πάρουν δείγμα αίματος από τις σκυλίτσες που βρίσκονταν στον χώρο. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστηρίξει ότι η σκυλίτσα που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν η μητέρα των δύο κουταβιών δεν ήταν δική του, αλλά μπαινόβγαινε στο κτήμα του γιατί έβρισκε τροφή. Ο ισχυρισμός του, όμως, αποδείχθηκε ψευδής, αφού το ζώο ήταν τσιπαρισμένο και καταγεγραμμένο, με την ταυτότητά του να οδηγεί σε εκείνον.

Στη διάρκεια της επιχείρησης για τη λήψη αίματος, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ο ιδιοκτήτης του κτήματος και ο γιος του, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης των σκύλων που άφησε στη συνέχεια στο κτήμα του πατέρα του, άφησαν ελεύθερο ένα αστείρωτο αρσενικό, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικό. Το ζώο επιτέθηκε σε αστυνομικό και στον κτηνίατρο δαγκώνοντάς τους. Χάρη, όμως, στον διασώστη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τα σκυλιά στο κτήμα του υπόπτου παραδόθηκαν στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), και ειδικότερα στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ), μαζί με δείγματα βιολογικού υλικού των δύο νεκρών κουταβιών. Ο έλεγχος και ο επανέλεγχος που ακολούθησε απέδειξαν χωρίς αμφιβολία ότι μητέρα των δύο κουταβιών που πετάχτηκαν στον κάδο ήταν μία από τις σκυλίτσες στο συγκεκριμένο κτήμα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, καθαρογραμμένο, το πόρισμα του ΕΦΑΓΥΖΣ αναμένεται να περιληφθεί στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en