Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατηγικό σχέδιο προβολής και προώθησης του brand «Ελληνικό Μάρμαρο»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ), στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής στρατηγικής branding και την καθιέρωση μίας ενιαίας ταυτότητας για την υποστήριξη της προώθησης των εξαγωγών του κλάδου, υλοποίησε, σε συνεργασία με την εταιρία ICAP και την DK Marketing, την ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου δράσεων για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού μαρμάρου στο εξωτερικό, με τριετή χρονικό ορίζοντα.

Το στρατηγικό αυτό σχέδιο αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση ανάδειξης του brand «Ελληνικό Μάρμαρο» σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτό περιλαμβάνονται παραδοσιακές δράσεις επικοινωνίας και προώθησης, όπως η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, αλλά και εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων marketing, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελληνικού μαρμάρου διεθνώς.

Η εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου έγινε κατόπιν συζητήσεων του ΣΕΜΜΘ με φορείς όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κλάδου με την υποστήριξη κρατικών φορέων. Με στόχο την περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στον παγκόσμιο χάρτη και τη διείσδυση του κλάδου του μαρμάρου σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, το τελικό στρατηγικό σχέδιο δράσεων για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού μαρμάρου, που επήλθε έπειτα από διαβούλευση μεταξύ των μελών του ΣΕΜΜΘ και είναι κοστολογημένο και διαστασιολογημένο από την ICAP και την DK Marketing, θα αποτελέσει τη βάση για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των δράσεων και να αποτελέσει η υλοποίησή τους μέρος μίας εθνικής στρατηγικής.

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η υποβολή για τις φορολογικές δηλώσεις | Τι αλλάζει

Θέμα ωρών αποτελεί πλέον η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. 

Μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, το 2024 αποτελεί ίσως τη χρονιά όπου η φορολογική δήλωση έχει προσυμπληρωμένα τα περισσότερα στοιχεία είτε αφορούν το έντυπο Ε1 είτε το Ε3.

Μία από τις βασικές αλλαγές φέτος είναι ότι περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, που δεν έχουν άλλο εισόδημα πέρα από μισθούς και συντάξεις, δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν οι ίδιοι τη φορολογική τους δήλωση, αλλά η ίδια την εφορία. Ωστόσο καλό θα ήταν να ελέγξουν τα στοιχεία που αναγράφονται προκειμένου να δουν αν υπάρχουν τυχόν λάθη.

Το νέο καθεστώς ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε περίπου 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοπασχολούμενους, οδήγησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνει ουσιαστικές αλλαγές, τόσο στα έντυπα της εφορίας όσο και στις εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να συμπληρωθούν σωστά οι νέοι κωδικοί.

Παράταση υποβολής

Όμως, πριν ακόμη ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να δώσει παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουλίου στην καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης και υποβολής, λόγω καθυστέρησης ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Η εφετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αν και δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στα έντυπα της εφορίας πέραν αυτών που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όσους έχουν αποκλειστικά εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις να μην ασχοληθούν με την συμπλήρωση και την υποβολή του Ε1 καθώς όλα τα στοιχεία θα είναι προσυμπληρωμένα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Eξαήμερη εργασία | Ποιους αφορά. Oι προϋποθέσεις και οι αμοιβές

Η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα ισχύει ούτως ή άλλως με έναν παράτυπο τρόπο, δηλαδή οι επιχειρήσεις μπορούσαν να βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν, και ακόμα μπορούν να το κάνουν – πλην ορισμένων κλάδων – παράτυπα και με ένα πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας, εφόσον προέκυπτε η ανάγκη να δουλέψουν την έκτη ημέρα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

«Επαναλαμβάνω όχι στις επιχειρήσεις που έχουν το σπαστό να δουλεύουν 6,40 κάθε μέρα επί εξαήμερο, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν το πενθήμερο και έπρεπε μια μέρα παραπάνω να εργαστούν οι εργαζόμενοι. Εκεί λοιπόν όσοι εργαζόντουσαν έπαιρναν, και ακόμα το παίρνουν, το επιπλέον 30% για την έκτη μέρα απασχόλησης» τόνισε ο εργατολόγος και συνέχισε:

«Ήρθε όμως ο νόμος 5053/23 πέρσι το καλοκαίρι και λέει, στις επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, όπου έχουμε δύο χαρακτηριστικά, τη συνεχή λειτουργία, δηλαδή η επιχείρηση να δουλεύει 24 ώρες την ημέρα επί επτά μέρες, αλλά και επίσης σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, έχουν όμως ένα σύστημα βαρδιών σε 24ωρη βάση, πενθήμερη ή εξαήμερη λειτουργία, σε αυτές τις επιχειρήσεις, μονομερώς ο εργοδότης, με συναίνεση ή όχι του εργαζόμενου, δεν το διευκρινίζει ο νόμος, μπορεί να βάλει το προσωπικό σε έκτη μέρα απασχόλησης με δύο κριτήρια:

Α. Αν είναι συνεχούς λειτουργίας, αρκεί να πληρώσει 40% στην 6η μέρα και όχι πάνω από 8 ώρες εργασίας το 24άωρο.

Β. Αν δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, αλλά με πενθήμερο ή εξαήμερο, τότε θα πρέπει να αποδείξει και έκτακτο φόρτο εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, πάλι πληρώνοντας 40%.

Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί καταρχάς, αλλά η άρνησή του αυτή, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δεν πρέπει να αντιβαίνει την καλή πίστη, συνεπώς, κατά την άποψή μου, πάντα θα υποχωρεί ο εργαζόμενος», σημειώνει ο κ. Καρούζος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα θέμα, η πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα αυτό στις επιχειρήσεις και αναφέρομαι κυρίως στη βιομηχανία, σε κλάδους όπως τα αναψυκτικά, τα νερά, η ζυθοποιία που από την άνοιξη και μετά λόγω των τουριστών, της ζέστης κλπ, έχουν μεγάλη ζήτηση, ανοίγει 1η Ιουλίου.

Από την άλλη πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα άρνησης του εργαζόμενου και να θωρακιστεί. Φανταστείτε έναν εργαζόμενο κάθε βδομάδα να μπαίνει εξαήμερο, ενώ έχει προγραμματίσει διαφορετικά τις οικογενειακές του ανάγκες.

Άρα θα πρέπει να βγει μια εγκύκλιος του υπουργείου και να λέει ότι θα υπάρχει εναλλαγή του προσωπικού για να καλύπτονται οι οικογενειακές ανάγκες.

Επίσης, όπως ξεκαθάρισε, το μέτρο δεν ισχύει στον Δημόσιο τομέα.

 Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρό πρωτογενές πλεόνασμα 1,86% το 2023 | Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

Iσχυρό πρωτογενές πλεόνασμα 1,86% του ΑΕΠ για το 2023 έναντι στόχου 1,15% ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της «Η» και όσα είχε πει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τις προάλλες.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το πρωτογενές αποτέλεσμα γενικής κυβέρνησης για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% του ΑΕΠ που περιλαμβανόταν στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποκάλυψε ότι «είχαμε πολύ καλό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μία θετική έκπληξη. Το πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για 1% του ΑΕΠ το 2023, ήταν τελικά κοντά στο 2%», είπε τότε ο Διοικητής, ενώ η «Η» μετέδωσε πληροφορίες, την ίδια μέρα αλλά και στον «Σφυγμό του Delphi Forum» την επομένη, πως το τελικό πλεόνασμα θα είναι κοντά στο 1,7% με 1,8%.

Πού οφείλεται το πλεόνασμα έκπληξη 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού 2024 παρατηρήθηκε:

  • υπέρβαση καθαρών φορολογικών εσόδων ύψους 292 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και
  • ύψους 647 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, που καταγράφονται δημοσιονομικά στο έτος 2023, ενώ
  • παρατηρήθηκε συγκράτηση των δαπανών των φορέων γενικής Κυβέρνησης ύψους 602 εκατ. ευρώ.

Συνολικά δηλαδή η υπέρβαση υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. «Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και η σταθερή δημοσιονομική πολιτική οδήγησαν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το έτος 2023. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα αποδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα σταδιακά οφέλη από τη μείωση της φοροδιαφυγής», σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

Είναι ενδεικτικό ότι τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2024, τα 397 εκατ. ευρώ εκ των 647 εκατ. ευρώ που ήταν η υπέρβαση των στόχων, προήλθαν από την καταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

Η υπέρβαση του στόχου αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα έχει αντανάκλαση σε 4 πεδία:

  1. Πρώτον, στην ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους. Με βάση το ανωτέρω αποτέλεσμα, ο λόγος Χρέους προς ΑΕΠ μειώθηκε από 172,7% το 2022 σε 161,9% το 2023.
  2. Δεύτερον, στη δημιουργία μιας καλύτερης αφετηρίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2024, παρά τις διεθνείς αναταράξεις και την επιβράδυνση των διεθνών και ευρωπαϊκών ρυθμών ανάπτυξης,
  3. Τρίτον, στη δημιουργία περισσότερων περιθωρίων ευελιξίας αναφορικά με τον 4ετή δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας λόγω της συγκράτησης του χρέους.
  4. Τέταρτον, το αποτέλεσμα αυτό στέλνει ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται και αναπτύσσεται πέραν των στόχων, παρά τις δυσκολίες και τα έκτακτα γεγονότα που αντιμετώπισε η χώρα (φυσικές καταστροφές, διεθνείς κρίσεις, διπλές εθνικές εκλογές κ.λπ.) κατά το προηγούμενο έτος.

Πηγή: imerisia.gr/

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en