Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Στο Πλατανότοπο οι Γιατροί του κόσμου στις 14 και 15 Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Παγγαίου ως αρωγός του ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί η ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» θα συνδράμει για ακόμα μια φορά στην επικείμενη επίσκεψη της ΜΚΟ στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Πλατανοτόπου, στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2014. Τα ιατρεία θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 15:00 και θα παρέχουν:

  • Γυναικολογική εξέταση (ψηλάφηση μαστού και Τεστ ΠΑΠ)
  • Οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο
  • Παιδιατρικό διαγνωστικό έλεγχο και εμβολιασμό

(Το βιβλιάριο υγείας των παιδιών είναι απαραίτητο)

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών μας καθώς και των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που μπορούν να επωφεληθούν από τις ανωτέρω παροχές υγείας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΑΓΓΑΙΟ

Δημήτρης Μπαταλογιάννης για την τουριστικη κατασταση του Παγγαιου

Δημοσιεύτηκε

στις

Θα πρέπει ο Δήμαρχος Παγγαίου να βάλει πάνω από το κομματικό του συμφέρον, το τοπικό συμφέρον των δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου μας

Το κλείσιμο των τελωνείων Εξοχής και Νυμφαίας, με μια σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης, σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στον οδικό τουρισμό, στον οποίο προσδοκά η τουριστική αγορά του Δήμου Παγγαίου.

Η φετινή σαιζόν, κρέμεται ήδη σε μια λεπτή κλωστή και κάθε αρνητική εξέλιξη αποδυναμώνει την τουριστική κίνηση προς την περιοχή μας, ενώ παράλληλα φέρνει εκατοντάδες επιχειρήσεις, στο παραλιακό μας μέτωπο που ασχολούνται με τον τουρισμό, σε απόγνωση.

Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα σταματήσει τους ακροβατισμούς και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μια και οι επιχειρήσεις μας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και εφαρμόζουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήδη τόσο ο επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρης Μπαταλογιάννης, με δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκαν και θα συνεχίζουν να επισκέπτονται τους επαγγελματίες μας, μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους τόσο στην δημοτική αρχή, όσο και σε θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της ΠΕ Καβάλας.

Η τελευταία επίσκεψή μας στην παραλία Οφρυνίου κατέδειξε ότι, παρά το πολύ «ονειρεμένο και αισιόδοξο κλίμα» που μεταφέρει σε αναρτήσεις του ο Δήμαρχος Παγγαίου, η κατάσταση είναι όχι απλά προβληματική, αλλά τραγική, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση που παρατηρείται.

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος Παγγαίου, κ. Φίλιππος Αναστασιάδης να επιχειρεί να εξωραΐσει το όλο σκηνικό, θα πρέπει να βάλει πάνω από το κομματικό του συμφέρον, το τοπικό συμφέρον των δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου μας, να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες και να ζητήσει τόσο από την Κυβέρνηση όσο και μέσω της ΚΕΔΕ όπου είναι μέλος του ΔΣ, το άμεσο άνοιγμα των συνοριακών σταθμών Εξοχής και Νυμφαίας, με εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παράλληλα του επισημαίνουμε τα εξής:

Θα πρέπει να οργανώσουμε τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ώστε να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο προβολής και διαφήμισης του Δήμου μας με διαφάνεια και συνεργασία.

Να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και νέα έργα που θα στηρίξουν την οικονομία και την απασχόληση, αυτή τη δύσκολη εποχή.

Να δημιουργήσουμε άμεσα ομάδα δράσης marketing του Δήμου Παγγαίου, για να αναλάβει έστω και τώρα την προβολή και προώθηση του Δήμου μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, απευθυνόμενοι τόσο στην εσωτερική Ελληνική αγορά, όσο και στις Βαλκανικές χώρες με έξυπνες δράσεις.

Να ξοδέψουμε  με φειδώ κάθε ευρώ του Δημοτικού Ταμείου και να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες να παράγουμε έργο με ίδιες δυνάμεις.

Η ανάταξη των τουριστικών μας επιχειρήσεων θα επιφέρει και ένα ανέβασμα της ψυχολογίας τους, και αυτό θα τους δώσει κουράγιο να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη μάχη την οποία θα πρέπει να την κερδίσουν.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από την Παραλία Οφρυνίου, Κάρυανης, ακτές Ακροποτάμου, Φωληάς, Μητροφύτου, Ελαιοχωρίου, Νέα Πέραμος μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα οι επαγγελματίες είναι αυτοί, που ανέβασαν το επίπεδο του τουρισμού, ξοδεύοντας χρήμα και ιδρώτα για να δημιουργήσουμε στον Δήμο Παγγαίου μια προίκα, θέσεις εργασίας και ένα τουριστικό προϊόν που αξίζει να ανέβει ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στον παραγόμενο πλούτο του Δήμου μας!

Για την παράταξη

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Δελτιο Τυπου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΑΓΓΑΙΟ

Δήμος Παγγαίου | Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19-6-2020 το διήμερο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για την αντιμετώπιση της Παράκτιας Διάβρωσης, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το δίκτυο \Σχεδιασμού και Διαχείρισης Λιμενικών, Παράκτιων και Υπεράκτιων Έργων (DMPCO) στο οποίο συμμετέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του έργου HERMES το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα INTERREGV-B “Balkan Mediterranean 2014 – 2020”.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν σημαντικές καινοτόμες λύσεις, κυρίως βασισμένες σε φυσικές διεργασίες, για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των συνεπειών της διάβρωσης ακτών, με εισηγητές από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ινδονησία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και τη Ρωσία.

Στο συνέδριο εγγράφηκαν περισσότεροι από 250 σύνεδροι, από 18 χώρες (55% άνδρες, 45% γυναίκες) και παρακολούθησαν συστηματικά και τις δύο ημέρες, με 248 συνδέσεις την πρώτη ημέρα (έως 118 συνδέσεις ταυτόχρονα) και 192 συνδέσεις τη δεύτερη ημέρα (έως 100 συνδέσεις ταυτόχρονα).

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Παγγαίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του, και τις ευχαριστίες προς την Οργανωτική Επιτροπή, τους εισηγητές και τους συνέδρους και την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με τους εμπλεκόμενους φορείς με αποφασιστική ισχύ, θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε ανάλογα ζητήματα, τόσο στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, όσο και σε άλλες περιοχές και χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα καθώς τα θέματα της διάβρωσης ακτών και της κλιματικής αλλαγής θα είναι ιδιαίτερα επίκαιρα τα επόμενα χρόνια.

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΑΓΓΑΙΟ

Νέα ημερομηνία για το 3ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο πλαίσιο των δυσμενών συνθηκών και της ανησυχίας που επικρατεί, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και αφουγκραζόμενοι τον εύλογο προβληματισμό πολλών ενδιαφερομένων ερευνητών και ερευνητριών που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν την εργασία τους, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν ακόμη τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην έρευνα σε υλικό βιβλιοθηκών και αρχείων, αποφασίστηκε η ΜΕΤΑΦΟΡΑ της ημερομηνίας διεξαγωγής του 3ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, που επρόκειτο να
πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2020 στην Ελευθερούπολη Παγγαίου, σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Δεδομένων των συνθηκών, δίνεται και νέα ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των περιλήψεων για το 3 ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, ώστε να έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην έρευνά τους, κάτι που δεν είναι δυνατό λόγω των περιορισμών που ισχύουν.

Υπενθυμίζεται πως δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με την αρχαιολογική, ιστορική και λαογραφική έρευνα σε όλες τις μορφές τους, να παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα, ούτε έχουν ανακοινωθεί από το βήμα άλλου συνεδρίου ή εκδήλωσης.

Οι εργασίες θα πρέπει να αφορούν την ευρύτερη περιοχή ολόκληρου του Παγγαίου όρους, αλλά και του Συμβόλου όρους.
Για κάθε νέα πληροφορία ή εξέλιξη θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Φίλιππος Αναστασιάδης | Οι Δήμοι βασικός συντελεστής υλοποίησης των μέτρων της πολιτείας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στη δίνη αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19,  καλείται να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο. Οι Δήμοι είναι βασικός συντελεστής υλοποίησης των μέτρων της πολιτείας και σημαντικός εταίρος για να διατηρηθεί ομαλή η κατάσταση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Παγγαίου έγκαιρα προχώρησε τόσο σε μέτρα όσο και σε πρωτοβουλίες με μοναδικό στόχο την ασφάλεια και υγιεινή των πολιτών αλλά και των υπαλλήλων και παράλληλα την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών σε όλα τα επίπεδα. Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε στην προμήθεια ειδών ατομικής  προστασίας και υγιεινής για τους υπαλλήλους και έχουμε αυτάρκεια. Μάλιστα από αυτά τα αποθέματα τις προηγούμενες ημέρες, παραχωρήσαμε υγειονομικό υλικό τόσο στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αφού έκλεισαν οι σχολικές μονάδες προχωρήσαμε στην απολύμανσή τους, ενώ ανεστάλη και η λειτουργία των δημοτικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα με αυτό προχωρήσαμε σε καμπάνια τόνωσης της ατομικής ευθύνης όλων των δημοτών μας, υπακούοντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το κομμάτι της εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Στις κοινωνικές δομές του Δήμου ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες. Με ένα τηλεφώνημα, το προσωπικό του προγράμματος σπεύδει να τους βοηθήσει. Στο ίδιο πλαίσιο λειτουργούμε και τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, μέσω της οποίας εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει συμβουλές σε συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη.

Ήδη το “Βοήθεια στο Σπίτι” εξοπλίστηκε με ένα αυτοκίνητο που παραχωρήθηκε από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του Δήμου για το λόγο αυτό, και θα προχωρήσει και η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, μετά την πρωτοβουλία που λάβαμε εγώ με τους αντιδημάρχους για την παραχώρηση του 50% της αντιμισθίας μας για τους επόμενους δύο μήνες.

Βέβαια, δεν σταματήσαμε εκεί. Για την προστασία των υπαλλήλων μας τους προτρέψαμε, όσοι δικαιούνται να λάβουν την ειδική άδεια που προέβλεπε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και υποστηρίξαμε την εργασία από απόσταση,  με την παρουσία στις δημοτικές υπηρεσίες προσωπικού ασφαλείας, μόνο για έκτακτα περιστατικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρήσαμε άμεσα σε ένα νέο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης σύμφωνα με το οποίο σε καθημερινή βάση οι υπηρεσίες του Δήμου μας λειτουργούν και παράγουν έργο. Η  Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, λειτουργεί και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και το διαθέσιμο προσωπικό του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή» ανέλαβαν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών παρέχουν απομακρυσμένες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Το Γραφείο Πολεοδομίας του Δήμου δουλεύει απρόσκοπτα και στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής στο νευραλγικό τομέα του κατασκευαστικού κλάδου. Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, λειτουργούν και μέσω διαδικτύου και τηλεφώνων εξυπηρετούν τους πολίτες. Οι Οικονομικές Υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την αποφυγή φαινομένων κακοδιαχείρισης.

Η Νομική Υπηρεσία με την στήριξη της αποτρέπει αστοχίες και διασφαλίζει την διαφάνεια και την νομιμότητα των ενεργειών της Διοίκησης. Η Τεχνική Υπηρεσία επιβλέπει όλα τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο μας ώστε να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και να μην παρουσιάζεται το παραμικρό πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και ωριμάζει νέα έργα υλοποίησης ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος . Τα συνεργεία έργου φροντίζουν για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, μια και η εποχή το επιβάλει.

Τα συνεργεία ηλεκτρολόγων του Δήμου, που νυχθημερόν, πολλές φορές, εργάζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας. H ΔΕΥΑΑ Παγγαίου παρακολουθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα την Υπηρεσία Ύδρευσης, την Υπηρεσία Αποχέτευσης ενώ δηλώνει ετοιμότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Άρδευσης . Και φυσικά η Διοίκηση του Δήμου εργάζεται καθημερινά, μέσω συνεχώς τηλεδιασκέψεων και φυσικής παρουσίας, όπου απαιτείται, για να εξομαλυνθούν οι συνέπειες της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε. Ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω τα πετύχαμε αναβαθμίζοντας την ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε μέσα από αυτή οι δημότες, πολύ εύκολα, να μπορούν να αναζητούν και να εκδίδουν όποιο πιστοποιητικό επιθυμούν, μέσα και από την πλατφόρμα της πολιτείας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους.

Γιατί όπως όλοι πλέον ξέρουμε, οι Δημότες πρέπει να ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ