Τα 10 σημαντικότερα από αυτά είναι:
1. Δεν είναι αλάνθαστο
Παρά την προηγμένη τεχνολογία του, το ChatGPT μπορεί να κάνει λάθη. Οι απαντήσεις βασίζονται σε πιθανολογικά μοντέλα και δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να επαληθεύονται οι πληροφορίες που λαμβάνονται, ειδικά για κρίσιμες αποφάσεις.
2. Επεξεργάζεται δεδομένα μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία
Το ChatGPT έχει ένα «όριο γνώσης» που αντιπροσωπεύει το μέγιστο σημείο μέχρι το οποίο έχει εκπαιδευτεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πρόσβαση σε πρόσφατα συμβάντα ή εξελίξεις εκτός εάν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ενημερώσεις ή ενσωματώσεις δεδομένων.
3. Μπορεί να δημιουργήσει περίπλοκες ιστορίες
Το ChatGPT διαπρέπει στη δημιουργία δημιουργικών ιστοριών. Μπορείτε να του δώσετε ελάχιστες λεπτομέρειες και να αποκτήσετε καλά δομημένες αφηγήσεις, κατάλληλες για λογοτεχνικά έργα ή σενάρια. Πολλοί συγγραφείς το χρησιμοποιούν για να ξεπεράσουν το δημιουργικό μπλοκάρισμα.
4. Υποστηρίζει συνδυασμό διαφόρων μέσων (σε προηγμένες εκδόσεις)
Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του κορυφαίου chatbot του OpenAI μπορούν να δέχονται όχι μόνο εισαγωγές κειμένου αλλά και εικόνες ή αρχεία. Αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες για την ερμηνεία οπτικού περιεχομένου και την παροχή προηγμένων συμφραζόμενων απαντήσεων.
5. Υποστηρίζει περισσότερες από 50 γλώσσες
Το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε πολλές γλώσσες, καθιστώντας το χρήσιμο εργαλείο για μεταφράσεις, συγγραφή κειμένων διεθνούς περιεχομένου και εκμάθηση γλωσσών. Ωστόσο, η ποιότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη γλώσσα.
6. Μπορεί να προσαρμοστεί για εταιρείες
Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT για συγκεκριμένες εργασίες, όπως υποστήριξη πελατών, δημιουργία αναφορών ή αυτοματοποίηση διαδικασιών. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να «εκπαιδευτούν» σε εταιρικά δεδομένα για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.
7. Μπορεί να αναλύσει πολύπλοκα σύνολα δεδομένων (με εξωτερικά εργαλεία)
Αν ενσωματώσετε αναλυτικά εργαλεία, το ChatGPT είναι σε θέση να ερμηνεύει πολύπλοκα σύνολα δεδομένων και να παρέχει πληροφορίες. Αυτή η ικανότητα χρησιμοποιείται ευρέως στον οικονομικό και ακαδημαϊκό τομέα για γρήγορες αναλύσεις.
8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Πολλοί φοιτητές και επαγγελματίες χρησιμοποιούν το ChatGPT για εξηγήσεις, έρευνα και μάθηση. Μπορεί να απλοποιήσει πολύπλοκα θέματα και να προσφέρει υποστήριξη σε τομείς όπως τα μαθηματικά, οι επιστήμες, ο προγραμματισμός και πολλά άλλα.
9. Μπορεί να δημιουργήσει κώδικα
Το ChatGPT είναι ικανό να γράφει κώδικα σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, βοηθώντας προγραμματιστές και αρχάριους να λύσουν προβλήματα, να γράψουν σενάρια ή να μάθουν νέες τεχνολογίες.
10. Έχει ενσωματώσει ηθικά όρια
Για την αποφυγή κατάχρησης, το ChatGPT έχει σχεδιαστεί να αποφεύγει προσβλητικό, επικίνδυνο ή ανήθικο περιεχόμενο. Ωστόσο, αυτή η διασφάλιση δεν είναι τέλεια και μπορεί περιστασιακά να απαιτεί πρόσθετη επίβλεψη.