Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Στη δίνη του κορονοϊού η Ελλάδα | Οι 7 περιοχές και τα 16 νησιά που κινδυνεύουν

Δεν έχει τέλος το αρνητικό ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να συνιστούν τήρηση των υφιστάμενων μέτρων στο ακέραιο από τους πολίτες, καθώς έρχεται ένας απειλητικός χειμώνας που θα επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα βεβαρυμμένη κατάσταση, λόγω του συνδυασμού των εποχικών ιώσεων και του αναγκαστικού συγχρωτισμού. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν 920 νέες μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι ο φονικός ιός καλπάζει με αμείωτο ρυθμό.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε στο newsbeast.gr ότι: «Δεν θα αποτελούσε λύση αυτή τη στιγμή ένα γενικευμένο lockdown, γιατί αφενός η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη και αφετέρου πόση διάρκεια θα είχε αν συνέβαινε τώρα, δεδομένου ότι μπροστά μας έρχονται τα δυσκολότερα, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και του αυξανόμενου συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, συνδυασμός που αυξάνει επί 10 φορές τη μεταδοτικότητα του ιού».

Συνεπώς, όπως όλα δείχνουν, η λύση της καραντίνας – αν απαιτηθεί – δηλαδή εάν το επιδημιολογικό φορτίο αυξηθεί περαιτέρω, χρονικά θα προσδιοριστεί στις αρχές του Δεκέμβρη.

Τοπικά lockdown
Το πρώτο τοπικό lockdown του δεύτερου κύματος της πανδημίας επιβλήθηκε στην Κοζάνη, καθώς η περιοχή τέθηκε σε επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 και τα νέα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Το μοντέλο των τοπικών «λουκέτων» φαίνεται ότι υιοθετεί με τη σύμφωνη γνώμη και των ειδικών ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε μία πρώτη γεύση από τις Βρυξέλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Οι επίφοβες περιοχές
Παράλληλα, λόγω της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας, οι αρχές διατυπώνουν ανησυχία για τις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό. Θεωρούν πως αν δεν περιοριστεί σήμερα η διασπορά του ιού, οι συνθήκες δεν θα ευνοούν αργότερα. Γι’ αυτό και έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στα σημεία της χώρας που είναι στο επίπεδο 3, προκειμένου να περιορίσουν την «επέλαση» του κορονοϊού.

Οι 7 περιοχές της Ελλάδος που βρίσκονται σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό είναι:

Ιωάννινα, Τρίκαλα , Καρδίτσα, Καστοριά, Πέλλα, Αχαΐα, Αττική

Τα 16 νησιά που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι:

Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, Αίγινα, Αγκίστρι, Ζάκυνθος, Κύθνος, Κέα, Λέσβος, Σάμος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Σίκινος, Φολέγανδρος και Ίος.

Ανοίγουν δειλά δειλά θέατρα και σινεμά
Σε αυτό το δύσκολο υγειονομικά περιβάλλον, πρεμιέρα με 30% πληρότητα θα κάνει τελικά ο πολιτισμός. Το ποσοστό είναι ταυτόσημο του επιπέδου 3 στο νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας στον οποίο εντάσσεται η περιφέρεια Αττικής άρα και η μεγάλη πλειονότητα της πολιτιστικής ζωής της χώρας. Οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο με τα κλειστά θέατρα (30% πληρότητα, υποχρεωτική μάσκα, έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου) ενώ στα κλειστά μουσεία επιβάλλονται αποστάσεις 2 μέτρων, χρήση μάσκας και απαγόρευση ομαδικών ξεναγήσεων.

Πάντως υπό την απειλή της πανδημίας η διαθεσιμότητα των αιθουσών θα εξαρτάται από το υγειονομικό επίπεδο της περιοχής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μοναστηράκι Νέστου

Εθελοντές και Πυροσβεστική έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από κάψιμο χόρτων στην περιοχή σε κοντινό χωράφι και επεκτάθηκε λόγω του αέρα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμη και σπίτια.

Φωτογραφία Παρασκευάς Σναιντεράιτ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά σε χωράφι στο Μοναστηράκι Νέστου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χωράφι στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου.

Στο συμβάν επιχειρούν οχήματα της Π.Υ Χρυσούπολης και ένα όχημα της Π.Υ Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα

Όπως ανάρτησε σήμερα ο Περιφέρειαρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης :

Δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου την επίσκεψη του Δημάρχου Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μουριάδη και είχαμε μία συνάντηση εργασίας αναφορικά με έργα που αφορούν την Καβάλα και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συζητήσαμε αναφορικά με το έργο της Οδικής Ασφάλειας του Παληού, την αποκατάστασης της πτέρυγας 6 της Παιδόπολης Καβάλας καθώς και την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του κτιρίου ΕΟΚ.
Η συνεργασία είναι θεμελιώδης αρχή της Διοίκησης μας και την εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς. Στα συγκεκριμένα έργα συνεργαζόμαστε με τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτευχθούν αποτελέσματα, με γνώμονα πάντα το όφελος των πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en