Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία το σχέδιο της κυβέρνησης για τις τιμές του ρεύματος

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Σκρέκα

Το απόγευμα της Τρίτης (5/3) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τα οποία θα είναι οριζόντια.

Ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια του Τερματικού Σταθμού LNG είχε σύσκεψη με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, προκειμένου να κλειδώσουν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για την μείωση των τιμών.

Οι ανακοινώσεις του εθνικού σχεδίου δράσης αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις θα είναι γενναίες, προκειμένου να απορροφηθούν στο μέγιστο οι κραδασμοί που φέρνουν σε αδιέξοδο τους πολίτες και προκαλούν κοινωνικά ρήγματα.

Το σχέδιο στα βασικά του σημεία είναι έτοιμο και αφορά την μείωση των λογαριασμών ρεύματος με τρόπο δραστικό που να φτάσουν στο επίπεδο του Δεκεμβρίου του 2020.

Το πλαφόν που αναμένεται να μπει στην χονδρική τιμή του ρεύματος η κυβέρνηση θα επιδοτεί επί της ουσίας τους παραγωγούς με όριο τα 100 ευρώ την μεγαβατώρα. Αυτό κατά συνέπεια θα εξανεμίσει την ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτοξεύσει τους λογαριασμούς με χρονικό ορίζοντα για τουλάχιστον 3-6 μήνες.

Κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι οι τιμές της ενέργειας θα πρέπει να παραμείνουν σταθερές για τους καταναλωτές για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Συνεπώς, η σταθεροποίηση των τιμών στα κυμαινόμενα προγράμματα αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή απαιτεί για να υλοποιηθεί και σημαντικά κονδύλια, «ζεστό» χρήμα δηλαδή που θα βγει από το κρατικό ταμείο σε μια αντικειμενικά δύσκολη συγκυρία. Και αυτό γιατί μπορεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό να έχει προβλεφθεί το «μαξιλαράκι» των 900 εκατ. ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών αυτό δεν αρκεί, καθώς μέχρι το τέλος του 2022 θα χρειαστούν περί τα 2 δισ. ευρώ.

newsbeast

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραμένουν σε προσιτές τιμές τα οικοδομικά υλικα την άνοιξη του 2024

Παρόλες τις ανατιμήσεις που έχουν μπεί σε όλα τα Ελληνικά νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι φέτος την άνοιξε κάνουν αρκετά έργα και κυριώς καλωπισμό του χώρους τους μετά απο αρκετά χρόνια. Όλα όμως όπως λέει ιδιοκτήτης καταστήματος με οικοδομικά υλικά με μέτρο, με τα περισσότερα έργα να περιορίζονται στους κήπους και στις αυλές.

Όσον αφορά την τιμή των οικοδομικών υλικών και αυτά όπως όλα τα άλλα προϊοντα παρουσιάζουν άυξηση τιμής, με την αύξηση αυτή να φτάνει και το 20%.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προβλήματα στισ παραγωγές της Π.Ε. Καβάλας έφερε η κλιματική αλλαγή

Aρκετά προβλήματα έχει φέρει η κλιματική αλλαγή που επικρατεί τα τελευταία έτη στο κλάδο των αγροτών και κυριώς στους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ίδιους λόγω του ήπιου χειμώνα και τις ανύπαρκτης άνοιξης οι παραγωγές τους επωμίζονται μεγάλες ζημιές, όπως είναι η ακαρπία. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα θα φέρει και πρόβλημα και στους καταναλωτές καθώς η ακαρπία θα φέρει λιγότερα προϊόντα στους πάγους των λαϊκών αγορών  αλλά και αυξημένες τιμές.

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ | Προγραμματισμένες καταβολές 95 εκατ. ευρώ σε 94.000 δικαιούχους

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), 93.887 δικαιούχοι θα μοιρασθούν συνολικά 94.754.700 ευρώ από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Από τον e-ΕΦΚΑ από τις 15 έως 19 Απριλίου θα καταβληθούν 27.800.000 ευρώ σε 1.130 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Στις 15 Απριλίου θα καταβληθούν για παροχές τ.ΟΑΕΕ 214.439 ευρώ σε 202 δικαιούχους.
  • Στις 18 Απριλίου θα καταβληθούν για Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας 13.240.261 ευρώ σε 29.455 δικαιούχους.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

  • 21 εκατ. ευρώ σε 35.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 21 εκατ. ευρώ σε 22.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 8 εκατ. ευρώ σε 100 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
  • 2 εκατ. ευρώ σε 4.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
  • 1,5 εκατ. ευρώ σε 2000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en