Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 14 δισ. ανεβάζει τώρα η Τρόικα το χρηματοδοτικό κενό

“Ποδαρικό» με πιέσεις προτού καν πατήσουν ξανά το πόδι τους στη χώρα μας, κάνουν για το 2014 στην κυβέρνηση οι ελεγκτές της Τρόικα. Ήδη οι εκπρόσωποι των δανειστών γνωστοποίησαν μέσω email στο υπουργείο Οικονομικών ότι πλέον εκτιμούν πως το χρηματοδοτικό κενό για την διετία 2014-2015 θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ που υπολόγιζαν ως τώρα και το ανεβάζουν αισίως σε… 14 δισ. ευρώ!

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της αναβολής της επανόδου των ελεγκτών για μετά το Γιούρογκρουπ της 27ης Ιανουαρίου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr ότι η στάση της Τρόικα σκληραίνει, εξέλιξη που φέρνει πιο πίσω το χροοδιάγραμμα στο οποίο υπολόγιζε η κυβέρνηση για την καταβολή των δόσεων και τον χρόνο λήψεως αποφάσεων για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους –που η κυβέρνηση θα ήθελε να ληφθούν εντός της ελληνικής προεδρίας..

Όπως όλα δείχνουν, οι ελεγκτές δεν κάμπτονται από τις δημοσιονομικές επιτυχίες που προβάλλει η κυβέρνηση αλλά ανακαλύπτουν νέο πεδίο πιέσεων. Για να παρακάμψουν την επίτευξη πρτογενούς πλεονάσματος, προτάσσουν τώρα σαν πρόβλημα την αναιμική πορεία των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις, από τα οποία θα καλυπτόταν με βάση το πρόγραμμα μέρος των δανειακων αναγκών του δημοσίου, προκειμένου αυτό να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του κατά την προσεχή διετία.

Η συζήτηση αυτή γίνεται με τα τεχνικά κλιμάκια και εξ αποστάσεως προς το παρόν με τους επικεφαλής, οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει προς το παρόν η Αθήνα είναι να επιχειρεί να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα τελικά στοιχεία που συγκεντρώνει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013, τα οποία και θα παρουσιάσει ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας στους ευρωπαίους ομολόγους του στα συμβούλια Γιούροργκρουπ της 27ης Ιανουαρίου και 17ης Φεβρουαρίου.

Πάμε για …”διπλή δόση»

Υπό τις συνθήκες αυτές και όσο εκκρεμεί η προεκλογική αβεβαιοτητα σε Αθήνα, Βερολίνο και την Ευρώπη ολόκληρη, οι χειρισμοί για την επόμενη δόση των δανείων και τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους καθίστανται διαρκώς δυσχερέστεροι. Όσο περνά ο καιρός και οι αποφάσεις για τη δόση των μετατίθενται για Φεβρουάριο ή και αργότερα, η πέση μεταφέρεται προς την ελληνική πλευρά. Τα ποσά των δόσεων -μαζί με τα καθυστερούμενα- αυξάνονται και αυτό πο φοβάται η Αθήνα είναι πως στο τέλος μπορεί να μιλάμε για “διπλή δόση», δηλαδή 4,9 δισ. που ήδη αναμένει να εγκριθούν από τα τέλη του2013 μαζί με άλλα 3,9 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ που αφορούν στον τρέχοντα έλεγχο από την Τρόικα.

“Κίτρινες κάρτες» από τους δανειστές

Πριν καν ξεκινήσει όμως ο έλεγχος α΄ τριμήνου για τη χώρα μας, οι ελεγκτές διαβλέπουν αδυναμίες στην εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ανεβάζουν σε πάνω από 13 ή και 14 δισ. το ύψος του χρηματοδοτικού “κενού» μέχρι το 2015.

“Αγκάθι» για την κυβέρνηση –σε προεκλογική περίοδο- αποτελούν και οι συζητήσεις που θα ξεκινήσουν για τα μέτρα που η Τρόικα ζητά να ληφθούν για την κάλυψη και του δημοσιονομικού “κενού», της διετίας 2014-2015. Στο οικονομικό επιτελείο οχυρώνονται πίσω από τα επιτεύγματα του 2013, τα οποία διέψευσαν τις προβλέψει των ελεγκτών, αλλά που οι απεσταλμένοι των δανειστών αμφισβητούν προκαταβολικώς ότι μπορούν να επαναληφθούν και τα επόμενα χρόνια.

Οι δανειστές έχουν τοποθετήσει τον πήχη των νέων μέτρων στα 6 δισ. ευρώ, δηλαδή 2 δισ. ευρώ για το 2014 και άλλα 4 δισ. ευρώ για το 2015, που όμως στο επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα τα θεωρούν υπερβολικά. Η ελληνική πλευρά προτείνει κυρίως διαρθρωτικά μέτρα ύψους περίπου 1,2 δισ ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το κενό του 2014 αλλά όταν θα έρθουν στην Αθήνα οι ελεκτές θα ανοίξουν και συζήτηση για το “κενό» του 2015 που το υπολογίζουν σε 4 δισ. ευρώ.

“Ανοικτό» μέχρι να επιστρέψουν οι ελεγκτές φαίνεται ότι παραμένει και το “μέτωπο» της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά την οποία, παρότι αποτελεί νόμο του κράτους από τον Δεκέμβριο, δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει στην πράξη οι τράπεζες και δεν έχουν ακόμη εγκρίνει επισήμως οι δανειστές. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως καθόλο το προηγούμενο δεκαήμερο αφότου επέστρεψαν στα γραφεία τους μετά την διακοπή των εορτών οι ξένοι ειδικοί, δεν έπαψαν να ζητούν διευκρινίσεις και να ανακαλύπτουν “σκιές» στη νέα ρύθμιση, προετοιμάζοντας το έδαφος ενδεχομένως για να επιδιώξουν ακόμα και την πλήρη ανατροπή του, όπως κάποιοι φοβούνται στο επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι ελεγκτές δεν έχουν πει ακόμα το “ναι» και για τον τρόπος κάλυψης της “τρύπας» των 200 εκατ. ευρώ που αυτοί υποστηρίζουν πως άνοιξε από την μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και το 2014.

Ειδικό κεφάλαιο της νέας διαπραγμάτευσης θα αποτελέσει η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, θέμα το οποίο χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Χρήστος Σταϊκούρας και έχει αποστείλει και προσχέδιο με τους φόρους που μπορούν να καταργηθούν.

Στην κυβέρνηση δείχνουν να έχουν αποδεχθεί πάντως ότι θα προχωρήσουν στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% από φέτος, που η Τρόικα ζητά να γίνει εφάπαξ και όχι σταδιακά, έως το 2016.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνος Κουλουτμπάνης υποψήφιος για τη διοίκηση του ΕΕΘ στις εκλογές του Νοεμβρίου

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ισχυροί Επαγγελματίες», ανακοίνωσε ο κ. Θάνος Κουλουτμπάνης, νυν Γ’ Αντιπρόεδρος του φορέα, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του συνδυασμού και ανακοινώνοντας, παράλληλα, τα πρώτα 116 ονόματα του ψηφοδελτίου του.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επιλογή του ονόματος του συνδυασμού –«Ισχυροί Επαγγελματίες»- αντικατοπτρίζει την αντίληψη και τη στόχευση του συνδυασμού και του επικεφαλής του: τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από τον Θεσμό στον Επαγγελματία, δίνοντας την έμφαση στην ισχυροποίηση των ίδιων των επαγγελματιών.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κουλουτμπάνης χωρίς να παραλείπει να αποδώσει τα εύσημα στον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ζορπίδη για την αξιοσημείωτη ενδυνάμωση του θεσμού κατά την περίοδο της ηγεσίας του, εστιάζει στον νέο στόχο του ΕΕΘ, τον οποίο θέτει ως άξονα της υποψηφιότητάς του, και ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόκληση της εξέλιξης και ενδυνάμωσης του κάθε μέλους-επαγγελματία.

Τη στόχευσή του αυτή αντανακλούν, εξάλλου, οι βασικές θέσεις του συνδυασμού, έτσι όπως αυτές διατυπώνονται στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του:

Ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επαγγελματιών (ΤΕΑΕ), προαιρετικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή συμπληρωματικής επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας και ενίσχυση της σύνταξης.

Ίδρυση Ταμείου Μικροπιστώσεων, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των μελών μας.

Επανασύσταση της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του ΕΕΘ, ως απαραίτητου και κρίσιμου εργαλείου για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών κονδυλίων, ευρωπαϊκών και ελληνικών, για τη στήριξη των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό τους μέσω προγραμμάτων ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας, κατάρτισης και εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού.

Δημιουργία Δομής Στήριξης Επιχειρήσεων (ΔΣΕ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης & υποστήριξης για θέματα :

Ασφαλιστικά

Φορολογικά

Νομικά

Επιδοτήσεων

Επενδύσεων

Εκπαιδευτικά

Καινοτομίας

Δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας, εξοπλισμένη για τη φιλοξενία νεοσύστατων επιχειρήσεων και κατάλληλα στελεχωμένη για την παροχή υπηρεσιών mentoring – συμβουλευτικής.

Ο κ. Κουλουτμπάνης, εκλεγμένος για πρώτη φορά μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το 2011 και Γ’ Αντιπρόεδρός του από το 2017, έχει μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς της Θεσσαλονίκης και των αναγκών της, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της, με συνεχή παρουσία στο επιχειρηματικό πεδίο από το 2006 αλλά και συμμετοχή σε διοικήσεις επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε με την ίδρυση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Συμβούλων και Πληροφορικής «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ» – Com&Com, η οποία είναι μέλος του ΕΕΘ και του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Από το 2014, συμμετέχει στην εταιρεία ΛΥΣΕΙΣ ΕΥΦΥΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Α.Ε. (Smart Cities Solutions S.A.), ενώ από το 2017, στην εταιρεία NovelTech. Από τον Νοέμβριο του 2022, είναι Πρόεδρος και CEO της εταιρείας INFOTRUST, επίσης μέλος του ΕΕΘ.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και διευθυντικό στέλεχος των Κατασκηνώσεων ΧΑΝΘ επί μία δεκαετία (1993-2003). Από το 2020 έως το 2022, διατέλεσε Προέδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Ελλάδος (ΣΥΣΕΠ). Επιπλέον, την περίοδο 2011-2014, διατέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ιμβριακής Ένωσης, στο πλαίσιο της έντονης δραστηριότητάς του στο ζήτημα των δικαιωμάτων της των Ιμβρίων, λόγω της ιμβριακής καταγωγής του την οποία τιμά ιδιαίτερα.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Τολλίλη με την οποία έχουν αποκτήσει δίδυμα αγόρια.

Τα ονόματα των πρώτων 116 επαγγελματιών που, μέχρι στιγμής, στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο των «Ισχυρών Επαγγελματιών» είναι:

Continue Reading

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Energean προχωρεί στην ανάπτυξη και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ

Δυναμικότητα 35 δισεκ. κυβικά μέτρα με προοπτική και για εξαγωγές – Αναγνωρίστηκε και η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Drakon

Στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στην θάλασσα του Ισραήλ προχωρεί η Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג), η οποία γνωστοποίησε το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ ότι έλαβε την Τελική Επενδυτική Απόφαση (Final Investment Decision -FID) για το project.

Το κοίτασμα Katlan, που είχε ανακαλυφθεί από την Energean στην γεωτρητική καμπάνια του 2022 ως «Περιοχή Ολύμπου» σε βάθος νερού περί τα 1.800 μέτρα, πρόκειται να αναπτυχθεί σε φάσεις με υποθαλάσσια σύνδεση με το FPSO “Energean Power”, μέσω του οποίου ήδη παράγουν τα κοιτάσματα Karish (από τον Οκτώβριο του 2022) και Karish North (από τον Φεβρουάριο του 2024).

Η ανάπτυξη θα επεκτείνει την παραγωγή από το FPSO με ποσότητες φυσικού αερίου, οι οποίες δεν υπόκεινται σε εξαγωγικούς περιορισμούς ή στην καταβολή δικαιωμάτων. Με την παραγωγή από το Katlan θα υποστηριχθούν οι υφιστάμενες πωλήσεις φυσικού αερίου της εταιρείας και θα υπάρξει στόχευση για εξαγωγές σε διεθνείς αγορές, με την προϋπόθεση να χορηγηθούν όλες οι απαραίτητες άδειες από την ισραηλινή κυβέρνηση. H έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2027.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, CEO του ομίλου Energean, σχολίασε σχετικά:

«H απόφαση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Katlan σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για την πορεία ανάπτυξης της Energean και δεν προξενεί έκπληξη σε όσους γνωρίζουν το επιτυχημένο ιστορικό μας και την δέσμευσή μας στην αποτελεσματική ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Αναπτύσσοντας το κοίτασμα Katlan, θα ξεκλειδώσουμε επιπλέον αξία στο ισραηλινό υπέδαφος, η οποία θα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και την βιώσιμη ανάπτυξη τόσο στο Ισραήλ όσο και στην ευρύτερη περιοχή».

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Katlan θα υλοποιηθεί από την Technip FMC και προβλέπει τη δημιουργία συστήματος τεσσάρων γεωτρήσεων σε μία μεγάλη παραγωγική γραμμή με αγωγούς περίπου 30 χιλιομέτρων. Η επένδυση είναι της τάξης των 1,2 δισεκ. δολαρίων και σε αυτήν περιλαμβάνονται:

1) Η προαναφερθείσα υποθαλάσσια υποδομή.

2) Η απαιτούμενη αναβάθμιση των μηχανισμών του FPSO.

3) Η πραγματοποίηση των δύο πρώτων παραγωγικών γεωτρήσεων στις δομές «Αθηνά» και «Ζευς» που περιέχουν 170 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα (2P) αποθέματα, μεταξύ των οποίων 26 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η 1η Φάση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Katlan  περιλαμβάνει και τις δομές «Ήρα» και «Απόλλων» (μαζί με «Αθηνά» και «Ζεύς» περιέχουν συνολικά 229 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα 2P αποθέματα, μεταξύ των οποίων και 35 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου) και εγκρίθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2023.

Η ευρύτερη περιοχή του κοιτάσματος Katlan περιέχει εππλέον 223 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (μεταξύ των οποίων και 34 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου), τους οποίους η Energean θεωρεί ως απομειωμένου ρίκου (de-risked).

H ανάπτυξή τους θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες φάσεις και θα απαιτήσει την εγκατάσταση ενός μικρότερου αγωγού που θα συνδεθεί με τον αγωγό της 1ης φάσης, με περαιτέρω αξιοποίηση της αναβάθμισης του “Energean Power” και της επένδυσης της 1ης φάσης.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ χορήγησε στην Energean 30ετή άδεια για το κοίτασμα Katlan, με δυνατότητα παράτασης για 20 ακόμη έτη.

Επίσης, το Υπουργείο επιβεβαίωσε και την ανακάλυψη «Ερμής» στην οποία προχώρησε η Energean στη γεωτρητική καμπάνια του 2022, Πλέον, το δυναμικότητας 3 -5 δισεκ. κυβικών μέτρων κοίτασμα φέρει το όνομα “Drakon”, ευρισκόμενο στο Block 31 της θάλασσας του Ισραήλ.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ | Στα «μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες εάν δεν ρυθμίσουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δημοσιοποίηση της νέας λίστας με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχει αποστείλει σε όλους ανεξαιρέτως τους μεγαλοοφειλέτες ειδικά σημειώματα στο mail τους, με τα οποία τους καλεί να ρυθμίσουν έως τις 24 Ιουλίου 2024 τα χρέη τους.

Όσοι εκ των οφειλετών αυτών δεν θα έχουν ανταποκριθεί έως την Τετάρτη (24/7) στις προσκλήσεις για εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους, ώστε αυτές να μηδενιστούν ή να πέσουν κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ, πάνω από το οποίο ισχύει το μέτρο της δημοσιοποίησης των στοιχείων τους, θα δουν τα ονόματά τους ή τις επωνυμίες τους να φιγουράρουν στις «μαύρες» λίστες μεγαλοοφειλετών της ΑΑΔΕ, οι οποίες θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις 31 Ιουλίου 2024.

Στα «μανταλάκια» θα βγουν τα ονόματα όσων έχουν:

  1. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.
  2. Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι οφειλέτες αυτοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 30.000. Πρόκειται για το 1% των οφειλετών που βαρύνονται με περίπου το 90% από τα σχεδόν 140 δισ. των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Από αυτούς όμως, ούτε το 5% δεν έχει μπει σε ρύθμιση.

Διαπόμπευση

Οι λίστες θα αναγράφουν: τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία και μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών ή φορέων.

Για τις εταιρείες (νομικά πρόσωπα) θα δημοσιοποιηθούν: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών ή φορέων και ειδικές παρατηρήσεις.

Πάντως, ακόμα και μετά την δημοσιοποίηση των οφειλών υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης, άρσης ή διαγραφής των στοιχείων, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αιτήσεως του φυσικού ή νομικού προσώπου.

Εξαιρέσεις

Ο νόμος προβλέπει ότι από την δημοσιοποίηση εξαιρούνται οι εξής οφειλές ακόμα και αν πληρούν τα προαναφερθέντα κριτήρια ύψους και παλαιότητας οφειλής:

  • οφειλές που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής
  • οφειλές που τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου
  • οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης
  • οφειλές αποβιωσάντων ή ανηλίκων και
  • οφειλές νομικών προσώπων του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en