Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπάει τα «κοντέρ» στα Airbnb η Ελλάδα, με 133.575 καταχωρήσεις καταλυμάτων, μόλις -2% έναντι του 2019 (διαγράμματα)

Γερμανία με ένα +24,8%, Ελλάδα με +24,1% και Γαλλία με +21,9%, έχουν την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019 στη βραχυχρόνια μίσθωση


Στις χώρες με τις υψηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Aribnb για φέτος το καλοκαίρι συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σε μία σεζόν που πανευρωπαϊκά ανέκαμψε πλήρως από την πανδημία με 3,5% περισσότερες διανυκτερεύσεις για την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου έναντι του 2019.

Τα νούμερα στη βραχυχρόνια μίσθωση στη χώρα μας παραπέμπουν πλέον στην περίοδο της κανονικότητας, με τη διαθέσιμη προσφορά σε καταλύματα να έχει αυξηθεί κατά 20% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ενώ σε σύγκριση με το 2019 εξακολουθεί να είναι μόλις -2%, με 133.575 καταχωρήσεις (έναντι του -10,8% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γνωστής εταιρείας αναλύσεων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την ΑIRDNA, αύξηση έναντι του 2021 σημείωσαν και οι 20 από τις κορυφαίες αγορές όσον αφορά τα επίπεδα της ζήτησης με τις κρατήσεις του καλοκαιριού, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να καταγράφεται στη Νορβηγία (+71,2%), την Ουγγαρία (+65,8%) και την Ελλάδα (+61,8%).

Η χώρα μας ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα πριν από την πανδημία: Γερμανία με ένα +24,8%, Ελλάδα με +24,1% και Γαλλία με +21,9% έχουν την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019 και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 20 αγορές που εξετάζονται, μόνο εννέα κινήθηκαν ανοδικά έναντι του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AIRDNA, που στηρίζονται στις κρατήσεις στα συστήματα που διατηρούν οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές πλατφόρμες Airbnb και Vrbo, πανευρωπαϊκά η ζήτηση ξεπέρασε σημαντικά τα επίπεδα του 2019 τον Αύγουστο -τον πιο «δυνατό» μήνα παραδοσιακά για την Ευρώπη, με τα έσοδα αυτό το καλοκαίρι να αυξάνονται κατά 16,7% από το 2019.

Οι επισκέπτες φαίνεται ότι δεν πτοήθηκαν από την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα, τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τον καύσωνα – ρεκόρ που «χτύπησε» πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης πανευρωπαϊκά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι περισσότερα πλέον τα καταλύματα που βρίσκονται στην αγορά σε όλες τις χώρες, «είναι ένας θετικός δείκτης», όπως αναφέρει η AIRDNA για την πορεία της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε αυτήν τη συγκυρία. Συνολικά, οι ταξιδιώτες δεν φαίνονται επί του παρόντος διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε νέες κρατήσεις στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Από τα στοιχεία της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη έχει 6,6% περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 και αύξηση 36,6% σε ετήσια βάση, έναντι του 2021. «Αντίστοιχα και η Αθήνα κινείται με δυναμική με 125% περισσότερες διανυκτερεύσεις να έχουν ήδη κλειστεί για φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι», αναφέρουν οι αναλυτές της AIRDNA.

 

Πηγή: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥΚΗ | newmoney.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε το επετειακό συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου το επετειακό συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.
Στην τελετή έναρξης κεντρικός ομιλιτής ήταν ο ιστορικός ερευνητής, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ενώ το παρόν φορείς της Καβάλας αλλα και πλήθος ιατρών.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί εώς την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με ομιλιτές, επιστήμονες γιατρούς απο όλη την χώρα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρεμβάσεις Π.Ε Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Για το χρόνιο πρόβλημα στα Τενάγη των Φιλίππων και τις παρεμβάσεις της Π.Ε Καβάλας, σε αυτά, μιλάει στο ENA CHANNEL, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Αλέξης Πολίτης, ο οποίος δηλώνει πως κατανοεί την μεγάλη ανησυχία των παραγωγών της περιοχής.
Φέτος λοιπόν, η Π.Ε Καβάλας, σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, διαθέτει 1 εκ. ευρώ απο το αρμόδιο Υπουργείο και θα προχωρίσει σε διαφορετικές παρμεβάσεις στα τμήματα των Τεναγών και στον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου.

Η συνέντευξη του κ. Αλέξη Πολίτη:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περισσότερα δρομολόγια στην γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας απο 1 Οκτωμβρίου

Απο το Σάββατο 1 Οκτωμβρίου, το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, διαφοροποιεί τα δρομολόγια των λεωφροείων.
Πιο συγκεκριμένα επιστρέφει και πάλι η γραμμή 10 της Νεάπολις, ενω σύμφωνα με τον πρ. του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, κ. Στράτο Μακριγιαννίδη, η γραμμή του νοσοκομείου θα έχει δρομολόγιο κάθε 15 λεπτά, το ίδιο θα ισχυεί και στην γραμμή της Κηπούπολης, η οποία εξυπηρετεί κυρίως μαθητές και φοιτητές, με την μόνη διαφορά στην γραμμή της Κηπούπολης, όποτε υπάρχει πολύς κόσμος θα εκτελούνται έκτακτα δρομολόγια.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μακρογιαννίδης, δηλώνει στην κάμερα του ENA CHANNEL, πως η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: