Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπάει τα «κοντέρ» στα Airbnb η Ελλάδα, με 133.575 καταχωρήσεις καταλυμάτων, μόλις -2% έναντι του 2019 (διαγράμματα)

Γερμανία με ένα +24,8%, Ελλάδα με +24,1% και Γαλλία με +21,9%, έχουν την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019 στη βραχυχρόνια μίσθωση


Στις χώρες με τις υψηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Aribnb για φέτος το καλοκαίρι συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σε μία σεζόν που πανευρωπαϊκά ανέκαμψε πλήρως από την πανδημία με 3,5% περισσότερες διανυκτερεύσεις για την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου έναντι του 2019.

Τα νούμερα στη βραχυχρόνια μίσθωση στη χώρα μας παραπέμπουν πλέον στην περίοδο της κανονικότητας, με τη διαθέσιμη προσφορά σε καταλύματα να έχει αυξηθεί κατά 20% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ενώ σε σύγκριση με το 2019 εξακολουθεί να είναι μόλις -2%, με 133.575 καταχωρήσεις (έναντι του -10,8% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γνωστής εταιρείας αναλύσεων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την ΑIRDNA, αύξηση έναντι του 2021 σημείωσαν και οι 20 από τις κορυφαίες αγορές όσον αφορά τα επίπεδα της ζήτησης με τις κρατήσεις του καλοκαιριού, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να καταγράφεται στη Νορβηγία (+71,2%), την Ουγγαρία (+65,8%) και την Ελλάδα (+61,8%).

Η χώρα μας ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα πριν από την πανδημία: Γερμανία με ένα +24,8%, Ελλάδα με +24,1% και Γαλλία με +21,9% έχουν την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019 και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 20 αγορές που εξετάζονται, μόνο εννέα κινήθηκαν ανοδικά έναντι του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AIRDNA, που στηρίζονται στις κρατήσεις στα συστήματα που διατηρούν οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές πλατφόρμες Airbnb και Vrbo, πανευρωπαϊκά η ζήτηση ξεπέρασε σημαντικά τα επίπεδα του 2019 τον Αύγουστο -τον πιο «δυνατό» μήνα παραδοσιακά για την Ευρώπη, με τα έσοδα αυτό το καλοκαίρι να αυξάνονται κατά 16,7% από το 2019.

Οι επισκέπτες φαίνεται ότι δεν πτοήθηκαν από την αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα, τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τον καύσωνα – ρεκόρ που «χτύπησε» πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα, η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης πανευρωπαϊκά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι περισσότερα πλέον τα καταλύματα που βρίσκονται στην αγορά σε όλες τις χώρες, «είναι ένας θετικός δείκτης», όπως αναφέρει η AIRDNA για την πορεία της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε αυτήν τη συγκυρία. Συνολικά, οι ταξιδιώτες δεν φαίνονται επί του παρόντος διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε νέες κρατήσεις στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Από τα στοιχεία της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη έχει 6,6% περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 και αύξηση 36,6% σε ετήσια βάση, έναντι του 2021. «Αντίστοιχα και η Αθήνα κινείται με δυναμική με 125% περισσότερες διανυκτερεύσεις να έχουν ήδη κλειστεί για φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι», αναφέρουν οι αναλυτές της AIRDNA.

 

Πηγή: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥΚΗ | newmoney.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en