Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκουρλέτης | Σχεδιασμένη επίθεση της κυβέρνησης στην Αριστερά με την άθλια θεωρία των «δύο άκρων»

Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά γενικότερα, επιστρατεύοντας την άθλια θεωρία των «δύο άκρων», βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού ο οποίος προϋπήρξε της  καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, διατύπωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Απαντώντας σε σχόλιο περί καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής στα χρόνια της  διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε ότι όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε καν αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης, ενώ δεν έγινε δεκτή η πρόταση της τότε κυβέρνησης να εξαιρεθούν οι δικηγόροι της υπόθεσης από την απεργία των νομικών, που διήρκεσε έξι μήνες. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής, ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε ότι, όπως φάνηκε και από το σύνολο του νομικού κόσμου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόσθεσε ότι τα πολιτικά δικαιώματα είναι θέματα εκλογικής νομοθεσίας, την οποία η ΝΔ είχε τη δυνατότητα να την αλλάξει εδώ και 14 μήνες. Σε σχέση με τη δημοσκοπική  πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση και πολύ σύντομα θα φανεί ποια είναι η δυναμική των πραγμάτων», εκτιμώντας ότι γι’ αυτό ακριβώς η κυβέρνηση του επιτίθεται με αυτό τον τρόπο.   

 

Η ΝΔ ανέσυρε και πάλι την άθλια θεωρία των «δύο άκρων»

«Για να κατανοήσει κανείς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”, θα πρέπει να το προσεγγίσει μέσα από το πλαίσιο της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε με ευθύνη της ΝΔ παραμονές της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, από τα χείλη του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο οποίος, ενώ έβλεπε ότι έχει δημιουργηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο το οποίο απαιτούσε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, όπως και έγινε, άρχισε να ανασύρει μία άθλια ανιστόρητη και πεπαλαιωμένη υπόθεση και ένα αφήγημα το οποίο το έχει κατά κόρον χρησιμοποιήσει και παλιότερα η ΝΔ, περί της θεωρίαςτων “δύο άκρων”. Αλλά, αυτή η θεωρία, η οποία επιχειρεί να εξισώσει την Αριστερά με τους χρυσαυγίτες, αυτή η θεωρία η οποία βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους χρυσαυγίτες και την κοινωνική διαμαρτυρία, είναι το πρώτο πολιτικό “ξέπλυμα” για τη Χρυσή Αυγή και η μέγιστη πολιτική ευθύνη. Εδώ υπήρχε ένας σχεδιασμός από τη ΝΔ, από τις παραμονές της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια επίθεση απέναντι στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρωτοστάτησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πολιτικά προφανώς εννοώ και δημιούργησε μια συνείδηση στην κοινωνία». 

Για τη χρονική διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχές του ’15, δεν υπήρχε καμία αίθουσα για να γίνει η δίκη. Δεύτερον, ήταν πάρα πολλές υποθέσεις και δεκάδες μάρτυρες. […] Τότε, στο διάστημα της εξάμηνης απεργίας των δικηγόρων, είχαμε ζητήσει να εξαιρεθεί η υπόθεσή της και δεν είχε γίνει δεκτό αυτό από τον Δικηγορικό Σύλλογο».

Καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα είπε ο κ. Κοντονήςγια τον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα και με τον νομικό κόσμο 

«Τα όσα είπε ο κ. Κοντονής φάνηκε από το σύνολο του νομικού κόσμου ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Όπωςκαι αυτό που ακούστηκε πριν από λίγο, σε σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι συγκεκριμένες, σημειακές, παρεμβάσεις δεν επιτρέπεται να γίνονται όταν κατατίθεται ο ποινικός κώδικας. Τα δε θέματα των δικαιωμάτων, είναι θέματα εκλογικής νομοθεσίας που όφειλε, εδώ και 14 μήνες, η ΝΔ -είχε τη δυνατότητα αυτή- να τα αλλάξει. Το έκανε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά το έκανε για να προστατέψει αυτούς που ξεπλένουν “μαύρο χρήμα”». 

Το μήνυμα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής δεν «σκεπάζεται»  

«Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Γιατί ο κ. Κοντονής αποφασίζει, πάνω από δυο χρόνια αφότου είχε φύγει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την επόμενη αυτής της ιστορικής απόφασης να κάνει αυτή τη δήλωση. Θέλοντας, τι; Να “σκεπάσει” το μήνυμα αυτής της απόφασης; Το μήνυμα, όμως, δεν “σκεπάζεται”, είναι μια παρακαταθήκη και για το από εδώ και μπρος. Βεβαίως, δεν ξεμπερδέψαμε με τον φασισμό και τον ναζισμό, μπορούμε όμως να “πατήσουμε” σε αυτή την ιστορική απόφαση. Μας εμπνέει το γεγονός ότι το 90% του κόσμου που μαζεύτηκε στη μεγαλύτερη, μετά τη δικτατορία, αντιναζιστική εκδήλωση ήταν νέοι άνθρωποι και αυτό δεν το χάνουμε από την οπτική μας». 

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση και πολύ σύντομα θα φανεί η δυναμική στο πολιτικό σκηνικό 

«Η δημοσκοπική εικόνα είναι αυτή που λέτε, Βεβαίως, ταυτόχρονα με αυτή την πλευρά των δημοσκοπήσεων υπάρχει και άλλη, της υποχώρησης σεπολύ σημαντικά ποιοτικά στοιχεία της εικόνας της κυβέρνησης. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση και πολύ σύντομα θα φανεί ποια είναι η δυναμική των πραγμάτων και νομίζω ότι αυτό ακριβώς φοβάται η πλευρά της κυβέρνησης, γι’ αυτό εξαπολύει αυτού του τύπου τις επιθέσεις απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Το έδαφος πάνω στο οποίο πάτησε η Χρυσή Αυγή, ήταν το έδαφος της ανθρωπιστικής κρίσης, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών. Εκεί, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ίδια την κοινωνία λειτούργησε ως ανάχωμα στηδιείσδυσή της και δεν είχαμε τα αντίστοιχα φαινόμενα, όπως είχαμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω της ακροδεξιάς». 

 

Δείτε το αποσπάσματα της συνέντευξης 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέστος | Διενέργεια ψεκασμού υπέρμικρου όγκου από αέρος – ακμαιοκτονία κουνουπιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ποντολίβαδου, Ερατεινού, Χρυσούπολης, Κεραμωτής), την Πέμπτη 07-07-2022 από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, βροχοπτώσεων κλπ) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να μην κυκλοφορούν πολίτες στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δροσερές και χαλαρωτικές στιγμές για Καβαλιώτες και τουρίστες στο Παραλιακό Μέτωπο της Καβάλας

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Καβάλας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι Καβαλιώτες που χαλάρωσαν στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: