Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Σκουπίδια, μπάζα και 15 τόνοι αλάτι από παρακείμενα ελαιουργεία ριγμένα στην Βάλτα του Πρίνου! (φωτογραφίες)

Εδώ και αρκετούς μήνες φαίνεται ότι συντελείται μια οικολογική καταστροφή σε μια περιοχή της Θάσου η οποία έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000! Ο λόγος για την Βάλτα του Πρίνου, έναν υδροβιότοπο στον οποίο διαβιούν αρκετά προστατευόμενα είδη πτηνών όπως αργυροτσικνιάδες, λευκοτσικνιάδες, πορφυροτσικνιάδες, νερόκοτες, γερακίνες, συκοφάγοι και θαμνοτσιροβάκοι.

Όπως, όμως, αναφέρει η ιστοσελίδα http://www.thasos-info.com/ εδώ και αρκετούς μήνες (ήδη από τον Μάιο) η περιοχή του βιολογικού έχει μετατραπεί σε έναν αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να δει σχεδόν κάθε είδος σκουπιδιών.

11204280764_1a7340f66a 11204394303_66fd152777 11204402043_ec51658fe3 11204409125_78b319de4b 11204540356_bd59264328 11205545346_ec7fc772ab

Οι φωτογραφίες αυτές ελήφθησαν στις 27 Νοεμβρίου από τον διαχειριστή του thasos-info.com Δημήτρη Σιαμαντούρα, τον οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση των φωτογραφιών (μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ) Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα πρώτα αδρανή υλικά πετάχτηκαν εντός του βιολογικού την άνοιξη του περασμένου έτους, οπότε και καθαρίστηκε η παραλία του Πρίνου και το παρακείμενο δημοτικό κάμπινγκ.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την συνεχή απόρριψη όλο και περισσότερων σκουπιδιών και μπάζων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σταδιακά μια αυτοσχέδια, παράνομη χωματερή. Τα πράγματα, ωστόσο, χειροτέρεψαν τον τελευταίο καιρό αφού σύμφωνα με νέες φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 30 Δεκεμβρίου, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα σκουπίδια έχουν ριφθεί και…15 τόνοι αλάτι (το οποίο είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για το πάστωμα ελιών, και το οποίο ερρίφθη από κάποιο παρακείμενο εργοστάσιο)

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ τόνισε:

Το ότι κάποιοι ασυνείδητοι πετάνε σκουπίδια όπου βρουν είναι κάτι που, δυστυχώς, συνηθίζεται σε ολόκληρη την χώρα. Εμείς φροντίζουμε να ακολουθούμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, και βάσει αυτού έχουμε έναν σταθμό μεταφόρτωσης στον Πρίνο, στον οποίον οι 4 τράκτορες που διαθέτει ο δήμος αποθέτουν καθημερινά τα απορρίμματα που συγκεντρώνουν με σκοπό να μεταφερθούν στον ΧΥΤΥ της Καβάλας. Αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε όχι μόνο με τα απορριπτέα στις προβλεπόμενες περιοχές σκουπίδια αλλά και με όσα εντοπίζουμε να έχουν αποτεθεί σε άλλους χώρους. Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε και το ζήτημα της άρνησης των ναυτιλιακών εταιρειών να μεταφέρουν δωρεάν τα απορρίμματα στο χερσαίο τμήμα του νομού Καβάλας (όπως προβλέπεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό), για το οποίο και θα αποταθώ εντός των ημερών στον εισαγγελέα.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ διέψευσε τις καταγγελίες που έγιναν, μέσω facebook, ότι η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για το άνοιγμα του πρώην βιολογικού σταθμού και την απόρριψη των όσων συγκεντρώθηκαν από το καθάρισμα του δημοτικού κάμπινγκ:

Ο δήμος Θάσου δεν δημιούργησε κανέναν αυτοσχέδιο μπαζότοπο. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμος είναι αυτός που κυνηγάει τους ασυνείδητους που προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού θελήσουν. Ο δήμος είναι αυτός που εφαρμόζει, για πρώτη φορά, τον σχεδιασμό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και μάλιστα έχει εντάξει το νησί σε πιλοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ για την διαχείριση των βιοαποδομήσιμων και την παραγωγή compact -ένα πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη-. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να συνδυαστεί και με ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης, με σκοπό να συνεχιστεί το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμάτων που έχει καταρτίσει ο δήμος Θάσου.

Πηγή: KavalaPress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

ΠΑΣΟΚ | Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση στη Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και συγκεκριμένα στον Πρίνο την Κυριακή 14/04/2024, με τη συμμετοχή της δημοτικής οργάνωσης Θάσου, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας, του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Χάρη Σεϊτανίδη, των υποψηφίων βουλευτών Λεωνίδα Παππά, Χρήστου Καϊταντζόπουλου και Ιωάννη Πλαφαδέλη καθώς και στελεχών του ΠΑΣΟΚ από κάθε γωνιά της Θάσου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκαν τα οργανωτικά θέματα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών και καθορίστηκε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για την Θάσο. Κοινός παρονομαστής της συνέλευσης ήταν η αισιοδοξία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και η βεβαιότητα για νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην πατρίδα μας.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δημοτική Θατρική σκηνή Λιμένα | «Φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη

Πιστή στο ραντεβού της, όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική θεατρική ομάδα Λιμένα Θάσου  του Δήμου Θάσου υπόσχεται άφθονο γέλιο από 17 εως 21 Απριλίου 2024.

Η κωμωδία σε σκηνοθεσία της Καταρτζή Αμάντας κρατάει το κοινό σε … αγωνία για το μυστικό ή ίσως καλύτερα την κατάρα της οικογένειας Μπεζενόγλου, που κρατάει από γενιά σε γενιά.

Επί σκηνής;

Μια γέννα, αλλά και μια κηδεία, απόπειρες… αυτοκτονίας, αλλά κυρίως πολύ γέλιο για όσους επιλέξουν να περάσουν το βράδυ τους στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημου Θάσου το ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ.

 Το έργο είναι μια σάτιρα της νεοελληνικής κοινωνίας, από την μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι σήμερα, με στοιχεία φαρσοκωμωδίας που παραπέμπουν σε «χαρακτήρες» του Ελληνικού κινηματογράφου, της δεκαετίας του 1960.

Οι αριστοτεχνικές ατάκες του προκαλούν το γέλιο του σημερινού θεατή, αλλά και την αναγνώριση των κακώς κειμένων σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.

Το έργο γράφτηκε το 2012 όταν η οικονομική κρίση κυριαρχούσε και ταλάνισε όλη την Ελλάδα.

Οι χαρακτήρες του έργου είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε κρίση που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: Πένυ Φυλακτάκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΕΣ  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Αμάντα Καταρτζή

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ  :

Μπίλιας Αναστάσιος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά -Αγγελοπούλου Φανή-Κακηράκη Ελένη

Καλούδη Νατάσα -Καταρτζή Αμάντα-Μπίλιας Αναστάσιος

Παναγιώτου Ευστρατία -Παπακυριακίδου Ολυμπία-Σαλωνίδου Μαρούλα

Σωτηρίου Συμεών-Σίμου Ιωάννης-Σίσκου  Ζωή-Τζιάφα ‘Εφη- Φωτιάδης Βασίλης

Φωνή διαγγέλματος  ο  Γιαννόπουλος ΄Αγγελος:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6946506997

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

«Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το ΔΣ του Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του νεοσύστατου Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θάσου κ. Μαρκιανού Ιωάννη.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν αφενός θέματα που απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών και των μελών του, αφετέρου οι δυνατότητες της στενής συνεργασίας του Συλλόγου με τον Δήμο της Θάσου, ενόψει και της έναρξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Με χαρά υποδεχθήκαμε τους εκπροσώπους του Πανθασιακού Συλλόγου Επαγγελματιών, με τους οποίους, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, θέσαμε τις βάσεις μια υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος του τόπου μας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en