Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικό προβάδισμα της Ν.Δ. – Στις 18 μονάδες η διαφορά

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κλιμακούμενη ένταση από πλευράς Άγκυρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκαλεί την ανησυχία των πολιτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κρίνουν θετικά τις μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulce. Ειδικότερα το 73% απάντησε ότι ανησυχεί πολύ ως αρκετά για την στάση της Τουρκίας και το 7% από λίγο ως καθόλου.

Επίσης, το 55% κρίνει προς την σωστή κατεύθυνση τις κινήσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σε αντίθεση με το 35% που τις χαρακτηρίζει προς την λανθασμένη κατεύθυνση.

Πρόθεση ψήφου και καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 17 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και της αποχής που ανέρχονται αθροιστικά στο 12,5%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνεται στις 23 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του πρωθυπουργού, με 47% έναντι 24% (46% έναντι 24% στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου).

Κανένας από τους δυο απαντά το 25% των ερωτηθέντων (έναντι 26%), ενώ 4% (σταθερό) δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Μεγάλη ανησυχία και για τον κορωνοϊό

Σχετικά με τον κορωνοϊό, το 70% ανησυχεί είτε πολύ, είτε αρκετά για την κατάσταση η οποία επικρατεί, ενώ το 17% είναι έχουν μια μέτρια εικόνα και το 9% ανησυχούν από λίγο έως καθόλου.

Στην ίδια ερώτηση, παρατηρείται ότι όσο οι ηλικιακές βαθμίδες αυξάνονται, η ανησυχία εντείνεται καθώς το 60% των 17-29 ετών ανησυχούν αρκετά έως πολύ, ενώ το ίδιο αισθάνεται το 83% των 60 και άνω.

Τέλος, το μεγαλύτερο ποσοστό (36%) θεωρεί πως τα μέτρα είναι λογικά και το 32% πιστεύει ότι είναι πιο επιεική από ότι πρέπει.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι περιλαμβάνουν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Ευρωπαίων μετά την πανδημία

Δημοσιεύτηκε

στις

Έως και 70% αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των αεροπορικών ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν το 2020 συγκριτικά με πέρυσι λόγω Covid-19.

Τα αυστηρά μέτρα έχουν αναγκάσει πολλούς να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Τι θα γίνει όμως μόλις τελειώσει η πανδημία;

Πως αναμένεται να κινηθεί η ταξιδιωτική βιομηχανία μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στο ερώτημα αυτό θέλησε να απαντήσει η έρευνα YouGov Cambridge Globalism Project μέσω δημοσκόπησης που πραγματοποίησε.

Συμμετείχαν περίπου 26.000 άτομα σε 26 χώρες σε μια έρευνα που σχεδιάστηκε από τη The Guardian.

Τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι συμφώνησαν ότι η ανθρωπότητα ευθύνεται κυρίως ή εν μέρει για την κλιματική αλλαγή.

Η χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών καθορίζει την ταξιδιωτική τους συμπεριφορά

Η έρευνα διαπίστωσε μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σχεδίαζαν να αλλάξουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά τους. Όλα εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία ζούσαν.

Στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων δήλωσαν ότι θα πετούσαν λιγότερο μετά την πανδημία.

Ωστόσο, σε πολλές άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, η έρευνα διαπίστωσε ότι το αντίστροφο.

Στη Νιγηρία οι μισοί άνθρωποι ανέφεραν ότι θα πετούσαν περισσότερο και το 40% των ανθρώπων στη Βραζιλία είπε το ίδιο.

Οι παγκόσμιες πτήσεις παρήγαγαν 915 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 το 2019, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 12% των εκπομπών από όλες τις πηγές μεταφοράς.

Έτσι, η δημοτικότητα των διακοπών στο εξωτερικό μεταξύ των Ευρωπαίων θα μπορούσε σίγουρα να μειωθεί μετά την πανδημία.

Στην Ιταλία, το 40% των ανθρώπων δήλωσαν ότι είναι πιθανότερο να κάνουν ένα ταξίδι στη χώρα τους στο μέλλον.

Σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι θα ήθελαν επίσης να ταξιδέψουν στη χώρα τους αντί στο εξωτερικό.

Στη Σουηδία, τη χώρα προέλευσης του flight shaming πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις διακοπές τους.

Oι Έλληνες προτιμούν το αυτοκίνητο

Στην Ισπανία και την Ελλάδα, περίπου τα δύο πέμπτα των ανθρώπων δήλωσαν ότι θα έκαναν περισσότερα ταξίδια με το αυτοκίνητο από ό, τι πριν από την πανδημία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τη στήριξη των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά, μπροστά στην έξαρση των κρουσμάτων Covid-19, επιβάλλει αναστολή λειτουργίας στα καταστήματα εστίασης στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Αν και ορισμένα μέτρα είναι πιθανά αναγκαία και στο συγκεκριμένο κλάδο, η υπερπροβολή τους ως “φάρμακο δια πάσα νόσο” δε μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, τη μη διενέργεια των μαζικών, δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, αλλά και την ανυπαρξία μέτρων εκεί που υπάρχει πραγματικά διαπιστωμένο πρόβλημα, όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα εργοστάσια ή ακόμα και στα σχολεία όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, ειδικά οι πιο μικρές επιχειρήσεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί, η καθίζηση του τουριστικού “θαύματος”, έχουν ήδη δημιουργήσει μια κατάσταση ασφυκτική. 

Τα μέτρα που ως τώρα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση -η ένταξη στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής, η μείωση του ενοικίου κλπ- σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τα τρέχοντα έξοδα και τα χαμένα έσοδα αυτών των επιχειρήσεων. Πάγια όπως ρεύμα και ενοίκια, η πιθανότητα καταστροφής προμηθειών αλλά και οι μέχρι τώρα υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες καθιστούν αναγκαία τη στήριξη του κλάδου, ειδικά τις μικρότερες επι-χειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν ακόμα και ζητήματα επι-βίωσης. Χιλιάδες είναι αυτοί που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας και του λουκέτου. 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι επιπρόσθετα μέτρα προτίθενται να πάρουν για τους επαγγελματίες του κλάδου, ιδιαίτερα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ώστε:

  • Να ενταχθούν άμεσα στο επίδομα ειδικού σκοπού
  • Να απαλλαχθούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για όλους τους μήνες που επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Οι εισφορές να επιδοτηθούν από το κράτος
  • Να απαλλαχθούν από την καταβολή δημοτικών τελών για τραπεζοκαθίσματα κλπ για τους μήνες που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα
  • Να εξασφαλιστούν φτηνότερα τιμολόγια και να απαγορευτούν οι διακοπές σε ρεύμα, νερό για τους επόμενους μήνες
  • Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς δημόσιο και τράπεζες, μέχρι τον Απρίλη
  • Να ενταχθούν άμεσα σε αφορολόγητο όριο 12.000 με παράλληλη κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019, ώστε οι προβλεπόμενες αναστολές να έχουν ένα στοιχειώδες αντίκρισμα.
  • Να παραγραφεί μέρος των ήδη συσσωρευμένων χρεών σε εφορία και τράπεζες, καταρχήν τόκοι και πρόστιμα, το 30% του υπόλοιπου χρέους
  • Να αποδοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους όσους δεν καταφέρουν να κρατήσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους χωρίς τις προϋποθέσεις που οδηγούν την πλειοψηφία αυτών εκτός
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία σπουδαστών του Κολλεγίου Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε

στις

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία σπουδαστών του Κολλεγίου Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ, την οποία αποτελούσαν Αξιωματικοί των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και Κρατικοί Αξιωματούχοι. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εστιάζοντας στις αρνητικές επιπτώσεις της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας. Υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ για την ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και το εξαιρετικό επίπεδο αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης που περιλαμβάνει ενημερώσεις σε μονάδες και εγκαταστάσεις των τριών κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις δυνατότητες και την αποστολή τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβαλιώτης εθισμένος στην κλοπή ρούχων

Δημοσιεύτηκε

στις

Εθισμένος στις… κλοπές ρούχων ήταν ένας Έλληνας που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην Καβάλα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., όταν έγινε αντιληπτός από τον υπάλληλο ενός καταστήματος όπου έκανε την τελευταία του κλοπή!

Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη, προέκυψε ότι το ίδιο πρωί είχε κλέψει άλλο ένα είδος ένδυσης από ένα ακόμη κατάστημα, ενώ την Πέμπτη είχε «βουτήξει» την τραπεζική κάρτα ενός άνδρα και έκανε αγορές αξίας 26 ευρώ από ένα κατάστημα! Ούτε σε αυτό, όμως, έκοψε την… συνήθεια να κλέβει, καθώς έφυγε παίρνοντας μαζί του ένα είδος δώρου χωρίς να τον αντιληφθούν οι εργαζόμενοι!
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν όλα τα κλεμμένα ρούχα και η κάρτα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ ο ίδιος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας που του άσκησε δίωξη για κλοπές.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ