Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε νέα χειρουργική επέμβαση ο Πέτρος Πετρόπουλος

Στην Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας και  πρώην Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κ. Πέτρος Πετρόπουλος  , ο οποίος συνεχίζει τον δικό του αγώνα με την υγεία του.

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Πετρόπουλου…

”Μαθημένος στα δύσκολα από μικρός ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Έμαθα να το παλεύω και αυτό θα κάνω και τώρα σε μία ακόμη μάχη που έχω μπροστά μου, αφού από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 βρίσκομαι στην Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση υπόφυσης, με μία σύγχρονη (ρομποτική) μέθοδο, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα βγω νικητής, έχοντας την αγάπη όλων σας. Άλλωστε ξέρω ότι οι σκέψεις και οι ευχές σας θα με συντροφεύουν και θα μου δίνουν κουράγιο και μεγάλη δύναμη. Εις το επανιδείν και να ξέρετε ότι σύντομα θα ξανά ανταμώσουμε γιατί δεν μ’ αρέσει να αφήνω πράγματα στη μέση.”

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μeteokav | Στον απόηχο της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μπάλλος” από την Π. Ε. Καβάλας είχε ως αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα στη Νέα Πέραμο του Παγγαίου με την υπερχείλιση του χειμάρρου αλλά και το διαχρονικό πρόβλημα των Τεναγών να απασχολεί για ακόμη μια φορά τον αγροτικό κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι συνολικά δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο νομό Καβάλας αλλά και ούτε στο νησί της Θάσου.

Η ομάδα του Meteokav κάνει τον δικό της απολογισμό για την κακοκαιρία δίνοντας τα αναλυτικά στοιχεία.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Meteokav

 

“Στον απόηχο της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφτασε στο τέλος της και στον παρακάτω πίνακα σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα ύψη βροχόπτωσης που σημειώθηκαν στον Νομό Καβάλας αλλά και στο νησί της Θάσου.

Κύριο χαρακτηριστικό, όπως άλλωστε δείχνουν και τα νούμερα, ήταν οι ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας αλλά και σημαντικότατης έντασης κατά τόπους. Η περιοχή μας ήταν μία από τις αρκετές που επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελική κατανομή του υετού και οι διαφορές που υπήρξαν από περιοχή σε περιοχή.

Η πλειοψηφία των επαγγελματικών μετεωρολογικών σταθμών μέτρησε συνολικά πάνω από 100 mm υετού για το τριήμερο Πέμπτη 14/10 έως το Σάββατο 16/10, ένα νούμερο που ουσιαστικά αποτελεί περίπου το 1/5 με 1/6 της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης για την περιοχή μας και ενδεχομένως το μέσο μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης για τον μήνα Οκτώβριο!

Παρατηρούμε φυσικά τα 287 χιλιοστά (ή αλλιώς 287 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο) στο Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου εκ των οποίων τα 135 mm έπεσαν σε ένα μόλις 24ωρο, που αποτελεί τιμή ρεκόρ από την λειτουργία του σταθμού το 2009.

Η εξήγηση όπως έχουμε τονίσει αρκετές φόρες είναι ότι το Παλαιοχώρι βρίσκεται στην ανατολική-βορειοανατολική μεριά του Παγγαίου που λειτουργεί προσήνεμα στους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και ένταση.

Για τον ίδιο λόγο βλέπουμε επίσης μεγάλο ύψος υετού στον Λιμένα της Θάσου που βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα του νησιού.

Παράλληλα όμως παρατηρούμε ότι στο Κοκκινοχώρι που βρίσκεται στην νοτιοδυτική μεριά του Παγγαίου και επομένως υπήνεμη στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ύψος βροχόπτωσης είναι σημαντικά λιγότερο για τον λόγο ότι οι Α-ΒΑ άνεμοι που έπνεαν κατά περιόδους λειτούργησαν με καταβατικό τρόπο στην εν λόγω περιοχή.

Αντίστοιχα και στην Καβάλα στην 2η φάση της κακοκαιρίας την Παρασκευή εξαιτίας των Α-ΒΑ ανέμων, ο υετός ήταν σημαντικά λιγότερος σε σχέση με τα δυτικά τμήματα τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ όπου ύστερα με την κίνηση του χαμηλού ανατολικότερα είχαμε στροφή των ανέμων και εν τέλει επηρεάστηκε και η πόλη ως ένα βαθμό από έντονες βροχοπτώσεις μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου όπου και είχαμε την σταδιακή αποκλιμάκωση των φαινομένων.”

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Ξάνθη | Τρύπες στους δρόμους – Κατέρρευσε τοίχος

Μικρής έκτασης προβλήματα προκλήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην Ξάνθη μετά και την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από την περιοχή.
Η ισχυρή βροχόπτωση που διήρκησε αρκετή ώρα προκάλεσε περιορισμένα προβλήματα, όπως την εμφάνιση τρυπών σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως σε περιοχές όπου είχαν γίνει πρόσφατα παρεμβάσεις και δεν είχε τοποθετηθεί άσφαλτος (όπως στη Τσιμισκή αλλά και στη δυτική είσοδο της Πλατείας Εμπορίου).

Τμήμα ενός εξωτερικού τοίχου σε ένα παλιό κτίριο επί της οδού Στογιαννίδη, κατέρρευσε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα αρχικά να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ ο δρόμος δόθηκε εκ νέου σε χρήση το Σάββατο, ωστόσο εφιστάται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών από το σημείο.

Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε αγρόκτημα στη Γενισέα, χωρίς ωστόσο να προκαλούν ανησυχία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παρά τη σφοδρότητα της βροχόπτωσης δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην Ξάνθη.

πηγη | xanthinea.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κακοκαιρία ”Μπάλλος” | Στο επίκεντρο η Νέα Πέραμος – Οδοιπορικό του ΕΝΑ (φωτο- ρεπορτάζ)

Η  επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές τις προηγούμενες ώρες, κυκλοφοριακό χάος, πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία της χώρας, είχε ως επίκεντρο για την Π.Ε. Καβάλας κυρίως το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα της Νέας Περάμου.

Η  σφοδρή βροχόπτωση στον Δήμο Παγγαίου είχε ως αποτέλεσμα το γνωστό ρέμα στην Νέα Πέραμο να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσουν συγκεκριμένες κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο συγκεκριμένο ρέμα. Ωστόσο με την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιπππα Αναστασιάδη μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ελευθερών κ. Χρίστο Πριονίδη κατάφεραν να διατηρήσουν την κατάσταση σταθερή και να μην επεκταθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Ταυτοχρόνως τοιχίο στην περιοχή των Αμμολόφων έπεσε, ωστόσο με την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής αποκαταστάθηκε άμεσα η κυκλοφορία.

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: