Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Αλεξανδρούπολη και Σπέτσες ο Μενέντεζ | Με φόντο την προειδοποίηση στην Τουρκία για τους S-400

Στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη βρίσκεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος χθες απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε νέα προμήθεια S-400 από τη Ρωσία, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη βρίσκεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος χθες απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε νέα προμήθεια S-400 από τη Ρωσία, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ο κ. Μενέντεζ βρέθηκε την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, τον οποίο συνόδευε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μενέντεζ βρέθηκε στις Σπέτσες.

Προειδοποίηση στην Άγκυρα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μενέντεζ απηύθυνε χθες αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία πως πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως μέλος της Ατλαντικής Συμφωνίας και ότι δεν πρέπει να κάνει λάθη τα οποία θα έθεταν «σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων και εταίρων μας στο ΝΑΤΟ και σε όλη την Ευρώπη». Η κίνηση αυτή του κ. Μενέντεζ προκλήθηκε από τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν μέσω του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, ότι η Αγκυρα προετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400.

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Κ», ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας με την ευκαιρία μνημονεύει τόσο τις προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από τουρκικά μαχητικά όσο και τα εμπόδια που θέτει ο εξ ανατολών γείτονας στην ενταξιακή διαδικασία της Σουηδία και της Φινλανδία στο ΝΑΤΟ.

«Ανησυχώ βαθύτατα για τις αναφορές ότι η Τουρκία εξετάζει περαιτέρω αγορές του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, μια παράδοση που θα αποτελούσε άλλη μία ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ που επιβάλλονται από τον νόμο για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μενέντεζ και πρόσθεσε: «Μεταξύ των συνεχιζόμενων ανταγωνιστικών παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της καθυστέρησης της ενταξιακής διαδικασίας της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ελπίζω ειλικρινά η Τουρκία να αλλάξει πορεία και να ανταποκριθεί στις ευθύνες της έναντι της αμυντικής συμμαχίας, όντας ο εποικοδομητικός εταίρος στην περιοχή που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι ξεκάθαρες: οποιαδήποτε επέκταση των δεσμών της Τουρκίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα θα ήταν σοβαρό λάθος».
Πηγή: kathimerini.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου ο Ακάθιστος Ύμνος

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, έλαβε μέρος στην τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το Πάσχα παρατείνονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Αδιάκοπα εργάζονται οι εργάτες στα στενά του Αγίου Νικολάου όπου διενεργούνται τα έργα για το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο. Κύριο πρόβλημα έως τώρα είναι η γενική εικόνα καθότι ήδη πολλοί τουρίστες έχουν έρθει στην πόλη της Καβάλας.

Από εκεί που η κατάσταση φαινόταν αισιόδοξη οι καθυστερήσεις δημιουργούν δυσανασχέτιση. Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού από τις πρωινές ώρες καθημερινά διενεργώντας έργα με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να αποσύρωνται τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μπορούν πλέον να εκτελούν αεροδιακομιδές στο ΕΚΑΒ Καβάλας

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την Υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Καβάλας, καθότι εισακούστηκαν τα αιτήματα τους όσο αφορά την δυνατότητα αεροδιακομιδών. Πλέον οι εργαζόμενοι, έχουνσ την κατοχή τους τις πιστοποιήσεις για το ότι μπορούν να εκτελούν αεροδιακομιδές, λύση ωστόσο δεν έχει βρεθεί για τον χώρο όπου θα βρίσκονται τα ελικόπτερά τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en