Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σερβία-Ελλάδα 100-94 | Μυθικός Γιάννης, φοβερός Γιόκιτς, ήττα στην ματσάρα του Βελιγραδίου

Παρά την διαστημική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (40π., 8ριμπ., 5ασ., 2κλ.), η Ελλάδα «λύγισε» στη Σερβία από τον φοβερό Γιόκιτς (29π., 8ριμπ., 6ασ.) και τους διαιτητές (100-94) σ’ ένα από τα καλύτερα ματς των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι δύο τελευταίοι MVP του ΝΒΑ επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες και δικαίωσαν τους πάντες που περίμεναν αυτήν την τιτανομαχία!

Σ’ ένα ματς πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ, οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Νίκολα Γιόκιτς φρόντισαν να αποδείξουν για ποιον λόγο είναι οι δύο καλύτεροι παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Βέβαια η Εθνική μας δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη το επικό ματς του «Greek Freak» ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας έχοντας 40 πόντους με 12/18 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/14 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 40:11 λεπτά συμμετοχής.
Σ’ αυτό δεν έβαλε το χεράκι του μόνο ο φοβερός Νίκολα Γιόκιτς με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 τελικές αλλά και οι… άθλιοι διαιτητές του αγώνα (ο Ιταλός Ματσόνι, ο Πολωνός Λίζκα και ο Ισπανός Καστίγιο) οι οποίοι έκαναν τα… πάντα για να φύγει η Σερβία από το γήπεδο με τη νίκη. Από εκεί και πέρα η Εθνική μας είχε όλα τα φόντα για να φτάσει στη νίκη και να νιώσει πολύ πιο άνετα στον όμιλο, έμεινε «ζωντανή» παρά τα ξεσπάσματα της Σερβίας, αλλά στην παράταση η ομάδα του Πέσιτς μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη για την οποία -έτσι και αλλιώς- καιγόταν.

Το ματς

Με τον ενθουσιασμό του κόσμου η Σερβία προσπάθησε να μπει πιο δυνατά το παιχνίδι και να ελέγξει το ματς, παρά το… showtime που θέλησε να προσφέρει η Εθνική μας ομάδας δια χειρός Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν αρχικά 11-4 και στη συνέχεια με 13-6, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Όμως όταν «δούλεψαν» τα deflections και έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, μπόρεσε να βρει και εύκολα καλάθια στο transition. Με επιμέρους 12-4 η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα με 18-17, σ’ ένα ματς όπου οι.. άμυνες είχαν πάει περίπατο και τα ποσοστά ήταν υψηλά και για τις δύο ομάδες.

Όμως οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν σ’ εκείνο το διάστημα τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος με συνεχόμενα καλάθια (σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο, ήτοι με δεξί χουκ) έφερε την ομάδα του στο 31-25 με τη λήξη της α’ περιόδου. Ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι είχαν 8/13 δίποντα και 4/4 τρίποντα, ενώ η Εθνική μας 7/11 δίποντα και 3/6 τρίποντα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελούσε την απειλή των Σέρβων, ενώ σε καλή επιθετική βραδιά ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Παρόλα αυτά το αμυντικό πρόβλημα της ελληνικής ομάδας παρέμενε… άλυτο. Ειδικά στο «πέντε εναντίον πέντε» η Σερβία έβρισκε συνέχεια λύσεις και «χτυπούσε» συνέχεια μέσα από την «γαλανόλευκη» ρακέτα. Αποτέλεσμα; Να βρεθεί στο +9 (37-28) αλλά μ’ ένα ντεμαράζ με σουτ από την περιφέρεια, η Ελλάδα πραγματοποίησε επιμέρους 14-3 και προηγήθηκε με 40-42 στο 17′. Όπως αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Μίτσιτς σ’ εκείνο το σημείο… συσπείρωσε τους Σέρβους οι οποίοι «απάντησαν» με 11-0 σερί για το 51-42 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (51-44).

Στο πρώτο μισό του ματς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους με 4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/8 βολές, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ άλλους 8 πόντους με 2/4 τρίποντα είχε μετρήσει ο Ντόρσεϊ. Συνολικά η ελληνική ομάδα είχε 10/21 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 6/8 βολές, 15 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ενώ η Σερβία (Γιόκιτς 11π., Μίτσιτς 9π.) 16/27 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 14 ριμπάουντ και 7 λάθη για… 17 ασίστ!

Η αντίδραση της Ελλάδας ωστόσο ήρθε στην 3η περίοδο. Χωρίς να πραγματοποιήσει κάποιο μεγάλο σερί αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, μείωσε στη μία κατοχή (61-58) στο 24′ αλλά σε συνδυασμό με κάποια σφυρίγματα υπέρ των Σέρβων δεν μπόρεσε να βρεθεί πιο κοντά από τους τέσσερις πόντους (64-60). Η ομάδα του Πέσιτς βρέθηκε στο +8 (68-60) έχοντας εκμεταλλευτεί το δικό της μομέντουμ, το οποίο προήλθε από τα… ουκ ολίγα δώρα των διαιτητών. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε στο +7 για την Σερβία (70-63) έχοντας 7/11 τρίποντα και 21 ασίστ, ενώ η ελληνική ομάδα σούταρε με 8/18 τρίποντα, έχοντας ωστόσο και 16 λάθη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπαθούσε να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι (72-68 στο 32′) χάρη στον φοβερό και τρομερό Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά ο Πέσιτς είχε… κρυφό άσο στο μανίκι του και άκουγε στο όνομα Όγκνιεν Γιάραμαζ! Οι Σέρβοι βρέθηκαν εκ νέου στο +8 (76-68 στο 33′) και έδειχναν να ελέγχουν το ματς, ακόμη και αν ο Νίκολα Γιόκιτς είχε περάσει αρκετή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο στον πάγκο. Μετά το 76-70 ο Αγραβάνης αποβλήθηκε με 5ο φάουλ, οι Σέρβοι βρέθηκαν εκ νέου στο +9 (79-70) αλλά μ’ ένα σερί 6-0 δια χειρός Γιάννη και Θανάση η Εθνική μας μείωσε σε 79-76 κάνοντας εκ νέου το ματς… ντέρμπι.

Όμως οι λεπτομέρειες έμελλε να κρίνουν το παιχνίδι. Ένα 5-0 σερί το οποίο διαμορφώθηκε με τρίποντο του Γιάραμαζ με… ταμπλό για το 84-76 έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της Σερβίας. Όσο και αν προσπάθησε να απαντήσει η Ελλάδα με Καλάθη και Θανάση, οι Σέρβοι (με τον Γιόκιτς) ευστοχούσαν σε απίθανα σουτ, οι οποίοι είχαν και το… ξεκάθαρο σπρώξιμο των διαιτητών. Όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα έμελλε να έρθουν τα πάνω κάτω! Αν και οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί 87-79, η Ελλάδα πραγματοποίησε σερί 8-0 με αποκορύφωμα το τρίποντο του Ντόρσεϊ στα 11” το οποίο έφερε το ματς στα ίσια! Στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, ο Γιάραμαζ αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Σερβία ξεκίνησε καλύτερα, πήρε διαφορά έξι πόντων και μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι έως το τέλος. Αν και πάλι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πάντα προκειμένου να χαρίσει στην Εθνική μας τη νίκη, αλλά κάποια λάθη στο τέλος και κάποιες βιαστικές επιλογές λειτούργησαν ανασταλτικά για την «γαλανόλευκη».

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πρώτον είχε έναν Γιόκιτς βγαλμένο από την… MVP χρονιά του ο οποίος πήρε μπάλες στο τέλος και ευστοχούσε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Δεύτερον ο Πέσιτς έβγαλε άσο από το μανίκι του και δη τον Γιάραμαζ. Τρίτον η Ελλάδα δεν ήταν καλή αμυντικά και Τέταρτον οι διαιτητές «σφύριξαν» ξεκάθαρα έδρα και έδωσαν την ώθηση στη Σερβία για να φτάσει στη νίκη.

MVP: Νίκολα Γιόκιτς για τη Σερβία και Γιάννης Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα. Πραγματική τιτανομαχία!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιάραμαζ ήρθε από τον πάγκο και όχι μόνο κάλυψε το «κενό» του Μίτσιτς αλλά έφτασε στο σημείο να γίνει «x factor» της Σερβίας με 15 πόντους και 6/8 εντόςπαιδιάς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καλάθης και Σλούκας μπορεί να μοίρασαν τις 14 από τις 26 ασίστ της Ελλάδας αλλά ήταν εκτός κλίματος με 3/12 εντός παιδιάς και 7 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τι άλλο; Οι δύο τραυματισμοί στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Πρώτα του Κώστα Αντετοκούνμπο και στη συνέχεια του Βασίλιε Μίτσιτς, η κατάσταση του οποίου έδειξε σε πρώτη φάση να είναι σοβαρή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 40 πόντοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα 20 λάθη της Ελλάδας και οι… 26 βολές της Σερβίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ματσάρα με τα όλα της. Ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμα λόγω των Αντετοκούνμπο και Γιόκιτς. Τα σφυρίγματα των διαιτητών να μην υπήρχαν ή έστω να «σφύριζαν» με άλλα κριτήρια και θα μιλάγαμε για το απόλυτο ματς!

Τα δεκάλεπτα: 31-25, 51-44, 70-63, 87-87 (κ.δ.)., 100-94 (παρ.)

Πηγή: gazzetta.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en