Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σεπόλια| «Ο Μίχος με πήγαινε και σε οίκο ανοχής» κατέθεσε η 12χρονη

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 12χρονη, o 53χρονος παιδεραστής και κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων την οδηγούσε στον οίκο ανοχής, όπου και εκεί την εξέδιδε και τη βιάζε κατ’ επανάληψη.

Ερώτηση: Θυμάσαι τι χρώμα είχε σαν κτήριο;

Απάντηση: Γκρι ήταν.

Ερώτηση: Και άμα ήταν διώροφη εσείς πού μπαίνετε;

Απάντηση: Στον δεύτερο

Ερώτηση: Πως μπαίνατε εκεί; Κανονικά;

Απάντηση: Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ναι ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος.

Ερώτηση: Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

Απάντηση: Εκεί 40 μου φαίνεται, 30 χρονών.

Ερώτηση: Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

Το 12χρονο κορίτσι απάντησε ότι τον είχε ακούσει να λέει στον Μίχο «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

Ερώτηση: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

Απάντηση: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

Ερώτηση: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

Απάντηση: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

Ερώτηση: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που την φορά που πήγαινες εκεί, είχες επαφές με πολλούς άντρες;

Απάντηση: Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

Ερώτηση: Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

Απάντηση: Δεν ξέρω.

Ερώτηση: Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

Απάντηση: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

Το διάστημα αυτό που ήταν με τους άλλους, όπως λέει το κορίτσι, ο Ηλίας Μίχος την περίμενε στο αμάξι.

Ερώτηση: Είχες ήδη βρεθεί με κάποιους μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγατε στον οίκο ανοχής;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Πως σου το έλεγε;

Απάντηση: Θα πάμε στο μπουρδέλο.

Ερώτηση: Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

Απάντηση: Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά.

Στη συνέχεια ρώτησε η ψυχολόγος το κορίτσι τι ώρες περίπου συνέβαινε αυτό. Το παιδί απάντησε «όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία».

Ερώτηση: Δηλαδή μπορεί σε μισή ώρα να βρισκόσουν με πέντε ανθρώπους;

Απάντηση: Ναι.

Η ψυχολόγος τη ρώτησε αν αυτοί οι άντρες που ερχόντουσαν στον οίκο ανοχής είχαν οποιαδήποτε σχέση με άντρες που θυμάται να είχε μιλήσει σε εφαρμογές, με το κοριτσάκι να απαντά αρνητικά.

Στη συνέχεια μίλησε για τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της όπου έβαζαν λεφτά κάποιοι που πλήρωναν για τις φωτογραφίες. Όπως εξήγησε το κορίτσι, ήταν και άντρες που δεν τους είχε δει ποτέ και πληρώνανε για φωτογραφίες της.

Η ψυχολόγος τη ρώτησε επίσης αν είχε καταλάβει κάποιος για την σχέση της με τον Ηλία και το κορίτσι απάντησε ότι από την πλευρά τη δική της όχι.

«Τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός “τι κάνεις με αυτή την μικρή;”, φίλος του αστυνομικός» απάντησε η 12χρονη.

Το παιδί είπε ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι, όπως κατάλαβε η θεία της, γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν ερχόντουσαν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Τη ρώτησε η ψυχολόγος τι ποσά έβαζαν οι άνθρωποι για τις φωτογραφίες και το κορίτσι απάντησε «20 ή 25 ευρώ».

Για το κατά πόσο στον οίκο ανοχής που την πήγαινε ο 53χρονος παιδεραστής φορούσε κάτι ιδιαίτερο, το κορίτσι απάντησε «όχι» και πως φορούσε τα παιδικά του ρούχα.

Για τις φωτογραφίες, το 12χρονο κορίτσι είπε ότι ήταν πάντα χωρίς εσώρουχα. Τη ρώτησε ψυχολόγος αν της είχε ζητήσει ποτέ να φορέσει κάτι πιο έξαλλο ας πούμε ή κάτι πιο μεγαλίστικο. Και το κορίτσι απάντησε:

«Ναι μου είχε πάρει από την λαϊκή ένα στρινγκ και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό επειδή έλεγε ότι έχω μεγάλα… ποπό.»

Το στρινγκ αυτό, όπως είπε το κορίτσι, το είχε στο μαγαζί του και μόνο εκεί το χρησιμοποιούσε.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει αυτό το στρινγκ, η 12χρονη απάντησε ότι το πέταξε πριν φύγει στα σκουπίδια.

Το κορίτσι στην κατάθεσή του ρωτήθηκε και για τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της μητέρας της. Η 12χρονη ήταν κατηγορηματική ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα και πως για όλα την καθοδηγούσε ο Μίχος.

«Στης μητέρας μου την κάρτα έμπαινε μόνο το επίδομα παιδιού και την χρησιμοποιούσε μόνο γι’ αυτό. Μετά άλλαξε αυτό και το επίδομα έμπαινε στο λογαριασμό του πατέρα μου. Ο Ηλίας μου είχε πει την πρώτη φορά να δω που βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κάνα δύο ημέρες.

Ερώτηση: Πόσες φορές την είχες δώσει στον Ηλία;

Απάντηση: Κάπου πέντε.

Ερώτηση: Από που την είχες πάρει την κάρτα αυτή;

Απάντηση: Την είχε βάλει η μητέρα μου σε ένα πορτοφόλι.

Ερώτηση: Το έπαιρνε μαζί της;

Απάντηση: Όχι

Ερώτηση: Που βρισκόταν αυτό το πορτοφόλι;

Απάντηση: Στο τραπέζι, εκεί που είχε τα πράγματα της, τα χαρτιά κι αυτά.

Ερώτηση: Κατάλαβε ποτέ η μαμά σου ότι έλειπε αυτή η κάρτα;

Απάντηση: Όχι, αφού δεν την χρησιμοποιούσε.

Ερώτηση: Ο Ηλίας ήξερε να την χρησιμοποιεί;

Απάντηση: Εγώ του είχα πει το pin. Επειδή όταν έμπαινε το επίδομα του παιδιού για να δούμε αν μπήκε πήγαινα και έπαιρνα ένα χυμό για να δούμε αν μπήκαν τα χρήματα.

Ερώτηση: Όταν μου λες έβαζαν χρήματα στην κάρτα, τι ακριβώς έκαναν;

Απάντηση: Μου ζήταγαν να δώσω το IBAN.

Ερώτηση: Και το IBAN που το ήξερες εσύ;

Απάντηση: Είχε ένα βιβλιαράκι και έλεγε απέξω τράπεζα…. Μου είχε πει ότι εκεί θα υπάρχει το IBAN

Ερώτηση: Ποιος το είπε αυτό;

Απάντηση: Ο Ηλίας μου το είπε ότι θα ξεκινούσε από gr και μετά είχε αριθμούς.

.cnn.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Έμφυλη Βία: Ενδοοικογενειακή Βία

Η έμφυλη  βία αποτελεί στις μέρες ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο, με τεράστιες   επιπτώσεις, τόσο σε κοινωνικό, οικονομικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το φαινόμενο  αυτό στις μέρες μας τείνει να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ οι  επιπτώσεις του φαινομένου αυτού επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα όχι μόνο το άτομο που υφίσταται οποιαδήποτε μορφής βία, αλλά και τον περίγυρο αυτού του ατόμου, όπως οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Μία μορφή βίας είναι και η ενδοοικογενειακή, με την πληθώρα των περιστατικών, να είναι η βία των ανδρών κατά των γυναικών, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ή να παραλείπουμε (εσκεμμένα ή μη) την βία των γυναικών κατά των ανδρών, ή και την βία κατά των παιδιών από το στενό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον.

Η άσκηση βίας μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο κατά την διάρκεια μιας σχέσης ή και μετά από αυτήν. Σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική απομόνωση, συνιστούν ένα πλέγμα, που έχει ως υποβόσκων υπόβαθρο την ζήλια, το φθόνο, το μίσος, το θυμό, την απόρριψη και άλλα επαχθή αίτια. Κοινός παρανομαστής όμως η μείωση του ατόμου τόσο σε οικογενειακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 στις 3 γυναίκες έχει βιώσει περιστατικό ενδοοικογενειακής ή και σεξουαλικής βίας, ως απόρροια των άνισων σχέσεων μεταξύ των ανδρών και των γυναικών.  Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την διετία 2016 – 2017, εμφανίστηκαν τα εξής:

  • 2 εκατ, θύματα ετησίως
  • 82 γυναίκες και 13 άνδρες έχασαν την ζωή τους, ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας
  • 30 γυναίκες την εβδομάδα επιχειρούν να αυτοκτονήσουν, εκ των οποίων οι 3 αυτοκτονούν
  • 150000 παιδιά ζουν σε περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας

Τα ποιο απογοητευτικά στοιχεία προκύπτουν κατά την περίοδο του lockdown, για κάθε 3 μήνες, προστέθηκαν  15 εκατομμύρια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των γυναικοκτονιών σε ποσοστό 100%. Έτσι λοιπόν έχουμε πράξεις που προκαλούν σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα, δημιουργώντας αισθήματα, φόβου, αγωνίας, πανικού, έντονης ντροπής και ανελευθερίας.

Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και την σεξουαλική παρενόχληση, που είναι οποιαδήποτε μορφή ανεπιθύμητης λεκτικής, ψυχολογικής, ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητας, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εξευτελιστικού, εχθρικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος, με κύριο σκοπό τον εξευτελισμό, την ταπείνωση  και την διαπόμπευση του θύματος.

Αν και τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολλά, το ανησυχητικό είναι ότι ένας μικρός αριθμός δηλώνεται και ακόμα ένας μικρότερος αριθμός αναζητά λύση και αντιμετώπιση στο πρόβλημα.

Όλα αυτά όμως πηγάζουν από τις κοινωνικές τάξεις και τις κοινωνικές σχέσεις, που σαν βασικό στοιχείο είναι η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και η υπεροχή του άνδρα έναντι της γυναίκας. Έτσι λόγω της κυριαρχίας του άνδρα στα καπιταλιστικά κυρίως συστήματα, ο ρόλος της γυναίκας παρέμεινε αρνητικός ως προς τα δικαιώματα της γυναίκας. Με την εμφάνιση της βιομηχανικής επανάστασης και εφόσον  ζητήθηκαν φτηνά εργατικά χέρια, η  γυναίκα ξέφυγε από τον στενό κύκλο της οικογενείας  με αποτέλεσμα να αρχίζει να αποκτά δικαιώματα και ελευθερίες ύστερα όμως από μακροχρόνιους αγώνες για ισότητα και ισονομία.

Βλέποντας όμως αυτή την στροφή της γυναίκας προς την απελευθέρωση, και νιώθοντας ότι η γυναίκα κερδίζει έδαφος ως προς τα κατεκτημένα δικαιώματα έναντι των ανδρών, αρχίζουν και τα φαινόμενα της βίας.

Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι βίας αποτελούν  και οι εξής μορφές:

  • Σωματεμπορία
  • Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων
  • Παιδική γάμοι
  • Διαδικτυακοί έμφυλη βία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ γύρω στα 800 εκατ. γυναίκες έχουν υποστεί  σεξουαλική βία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, στοιχεία προ πανδημίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η εκτόξευση της βίας και της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι μόνο το 40 % των γυναικών που υφίσταται βία  ζητά βοήθεια λόγω του φόβου που προκαλεί ο κοινωνικός κυρίως περίγυρος. Επίσης σύμφωνα με άλλα στοιχεία του ΟΗΕ το 40% γυναικών παγκοσμίως έχουν γίνει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ‘όπως επίσης και με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου 3000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en