Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας – Νέα κεραία, στην περιοχή του Βύρωνα

Σε επικερδής επιχείρηση φαίνεται ότι έχουν αναγάγει κάποιοι την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων χώρων, καθώς όλο και πιο συχνά είναι τα περιστατικά εντοπισμού κεραιών οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε σημεία για τα οποία εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την νομιμότητά τους.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί μια κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία έχει εγκατασταθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Εγνατίας 63, στην περιοχή του Βύρωνα! Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί το διαμέρισμα ανήκει στους ίδιους ανθρώπους που εγκατέστησαν τις 2 κεραίες στην οδό Θέμου Κορνάρου 18 στην Κηπούπολη (κάτι που, αν φυσικά επιβεβαιωθεί, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα οφέλη που έχουν κάποιοι από την εγκατάσταση κεραιών εντός διαμερισμάτων).

Η κεραία αυτή έγινε αντιληπτή πριν από περίπου 1,5 μήνα από περίοικους, οι οποίοι όντες αναστατωμένοι απευθύνθηκαν στον δικηγόρο Κώστα Θεοδωρίδη (ο οποίος τυγχάνει κάτοικος της οδού Εγνατίας) προκειμένου να εξετάσουν αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη κεραία πληροί τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις. Το KavalaPress επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει αναλάβει την υπόθεση τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και για αυτό δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα για την νομιμότητα ή μη της κεραίας. Χαρακτηριστικά, τα όσα είπε ο κ. Θεοδωρίδης έχουν ως εξής:

Σε αυτή την φάση δεν ακολουθούμε μια πιο επιθετική τακτική καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας. Έχουμε υποβάλει κάποιες αιτήσεις για να εξετάσουμε αν τηρούνται οι όροι που προβλέπει ο νόμος, και με βάση τις απαντήσεις που θα λάβουμε θα κινηθούμε αναλόγως. Έχετε, βέβαια, υπόψη ότι με βάση έναν νόμο που έχει εγκρίνει ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης υπάρχει ένα περιθώριο νόμιμης λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ακόμα και αν δεν έχουν τις σχετικές άδειες. συνεπώς όποιες ενέργειες μπορούμε να κάνουμε θα τις προχωρήσουμε από τον Μάρτιο, οπότε και θα έχει λήξει το σχετικό διάστημα ασυλίας.

Όσον αφορά, βέβαια, την θέση της η κεραία αυτή βρίσκεται σαφώς σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα 2 δημοτικά σχολεία και τους 2 βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Βύρωνα. Αυτό και μόνο μάς κάνει να ανησυχούμε, να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και να αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες ώστε να είμαστε έτοιμοι στις αρχές Μαρτίου.

Δύσκολος ο εντοπισμός και αυτής της κεραίας

Μόλις πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της νέας κεραίας θελήσαμε να περάσουμε από την περιοχή της οδού Εγνατίας για να δούμε πού ακριβώς έχει εγκατασταθεί. Ωστόσο ο εντοπισμός της στάθηκε πολύ δύσκολος καθώς και αυτή η κεραία μοιάζει να είναι καλά καμουφλαρισμένη! Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος τόνισε ότι “η κατασκευή είναι, μεν, ορατή δια γυμνού οφθαλμού ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος αν η κατασκευή αυτή αποτελεί μέρος μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες κεραίες είναι καμουφλαρισμένες, οπότε ο εντοπισμός τους είναι εκ των πραγμάτων μια δύσκολη διαδικασία»

Όσον αφορά τις μετρήσεις για την ακτινοβολία που εκπέμπεται από την νέα αυτή κεραία ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος» προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια μέτρηση ωστόσο μέχρι και αυτή την στιγμή το ίδρυμα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό λόγω φόρτου εργασίας!

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου” έθεσε ερώτημα προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους με θέμα την Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Τον Οκτώβρη του 2008 εγκαινιάστηκε το Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πρίνου. Βασιζόμενοι  σε έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, ζητούσαμε να πραγματοποιηθούν έργα στους παρακείμενους δρόμους, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν φρεάτια και αρκετοί παράδρομοι είναι χωματόδρομοι. Εξάλλου, δεκάδες αυτοκίνητα διέρχονται καθημερινά πέριξ του Νηπιαγωγείου, για προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων αλλά και των περιοίκων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή παρουσιάζει σημαντική ανοικοδόμηση. Ωστόσο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 ακολούθησαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νηπιαγωγείου να υποστεί ζημιές. Δυστυχώς, όλη η περιοχή στερείται αναπτυξιακών έργων, παρ’όλο που λειτουργεί το Νηπιαγωγείο εδώ και 15 χρόνια. Παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να πλημμυρίζει η περιοχή με μία μόνο βροχόπτωση και δεν παρέχεται καμία ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Καταθέτουμε ερώτημα στη Δημοτική Αρχή: α) αν έχει λάβει γνώση του προβλήματος και β) τι προτίθεται να κάνει για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Πανάρετου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος”

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Με ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, καλούν σε αντιφασιστική εκδήλωση μαζί τους, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς τις Καβάλας, την Κυριακή 17:00, στην πλατεία Ελευθερίας, ώστε να μην χυθεί το φασιστικό δηλητήριο στην πόλη μας.

 Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται χαρακτηριστικά…

“Συνάδελφοι/σες

Καλούμε σε συγκέντρωση μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς τις Καβάλας, την Κυριακή 17:00, στην πλατεία Ελευθερίας ώστε να μην χυθεί το φασιστικό δηλητήριο στην πόλη μας.

Οι δολοφόνοι των εργατών και των μεταναστών, οι εγκληματίες ναζιστές, νοσταλγοί του Χίτλερ, δεν έχουν καμιά θέση στην σχολή μας, στα αμφιθέατρα μας.

Δεν έχουν καμιά θέση οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του  Σαχζάτ Λουκμάν, των επιθέσεων των τάγματα εφόδου στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, των επιθέσεων σε φοιτητές.

Ο φοιτητές έχουμε δείξειπανελλαδικά ότι δεν θα ανεχτούμε τον φασισμό, το αποδείξαμε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο εφετείο που έστειλε τους ναζί στην φυλακή, θα το αποδείξουμε και τώρα που ξεπήδησαν από τις φωλιές τους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός θα σταματήσει να υπάρχει όσο υπάρχει το κέρδος, για αυτό μέσα από τον φοιτητικό σύλλογο, τις μαζικές τους διαδικασίες του θα συνεχίσουμε να τον πολεμάμε και να μην τον αφήνουμε να σταθεί πουθενά.

Οι εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που πλημμύρισαν τους δρόμους τις Καβάλας στις απεργίες φωνάζοντας ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί στις ράγες των κερδών στα Τέμπη, οργανωμένα πίσω από φοιτητικά  και τα μαθητικά τους μπλοκ, φαίνεται ότι τους φόβισε και εξαπέλυσαν αμέσως το τέρας του φασισμού.

Τους το λέμε δυνατά το δηλητήριο του φασισμού δεν έχει καμιά θέση στα αμφιθέατρα μας. Οι φοιτητές ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα επιτρέψουμε στον φοιτητικό σύλλογο μας, να περάσει ο ρατσισμός, φασισμός, ο ναζισμός.

Δεν θα τους περάσει!

ΧΤΥΠΑΝΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Φοιτητικός Σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Χημικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας – Παρουσίαση Πεπραγμένων Έτους 2022

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας που αποτελεί το συλλογικό όργανο της νεολαίας του Δήμου Καβάλας, παρουσιάζει στους δημότες της πόλης τα πεππραγμένα του έτους 2022.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας, αποτελεί το συλλογικό όργανο της νεολαίας του Δήμου Καβάλας. Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές λυκείων, φορείς και συλλογικότητες της νεολαίας, αλλά και νέοι πολίτες του Δήμου. Αποτελεί το πλέον κύριο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης των νέων του Δήμου Καβάλας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Στο Δελτίο Τύπου του Συμβουλίου Νεολαίας Καβάλας αναφέρεται χαρακτηριστικά…

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καβάλας διαπνεόμενο, από αίσθημα λογοδοσίας προς τους δημότες της Καβάλας, αλλά και από ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά, όσους συμμετείχαν στις δράσεις του, παρουσιάζει τα πεπραγμένα του έτους 2022.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝΕΤΟΥΣ 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καβάλας διαπνεόμενο από αίσθημα λογοδοσίας προς τους δημότες της Καβάλας, αλλά και από ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά, όσους συμμετείχαν στις δράσεις του, παρουσιάζει τα πεπραγμένα του έτους 2022.

Η αφετηρία:

Με την υπ’ αριθμ. 221/2021 απόφαση (ΨΚΒΤΩΕ6-17Β), το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καβάλας.

Χαρακτηριστικά:

 1. Σε ποια λογική βασίστηκε η ανάγκη για την ύπαρξη ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας;
 • Στον αποδεδειγμένο ακτιβισμό της νεολαίας
 • Στην ιδιαίτερη κοινωνική δράση των νέων
 • Στον συνεχόμενο εθελοντισμό
 • Στις προσομοιώσεις Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της περιόδου 2017-2019
 • Στην ανάγκη ύπαρξης πολιτικών νεολαίας
 • Στην ελλιπή κινητοποίηση για πολιτική ενεργοποίηση των νέων από κοινωνία, νέους και αιρετούς
 • Στην εντεινόμενη απογοήτευση στους υπάρχοντες πολιτικούς θεσμούς
 • Στο γεγονός ότι οι νέοι πολίτες τείνουν να απέχουν από τις παραδοσιακές μορφές πολιτικής συμμετοχής και να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους.
 • Στην ανάγκη ύπαρξης ενός κοινού οργάνου για τη νεολαία της Καβάλας
 1. Τι καρπούς απέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλα για το 2022;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας συμμετείχαν 34 άτομα για το 2022.

Στο μητρώο Νεολαίας του Δήμου Καβάλας υπάρχουν 60 εγγεγραμμένοι.

6 πρωτοβουλίες

 • Εθελοντική Αιμοδοσία
 • Εθελοντικός καθαρισμός Παραλίας Ραψάνης
 • Εθελοντική φύτευση στην Παναγία
 • Εξωραϊσμός γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή της Νεάπολης
 • Καμπάνια ενημέρωσης Δημοσίων Λυκείων για τον ρόλο του Δ.Σ. Νεολαίας.
 • Ενεργή συμμετοχή στη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας

Έναρξη συμμετοχής σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα (2023 – 2025)

 • JuniorXpress: A youth-led civic coaching driver for enhanced child-owned local governance” τουπρογράμματοςCERV («Πολίτες, Ισότητα, ΔικαιώματακαιΑξίες»)»
 • “Cities4Her: An inter-municipal youth-led forum for substantive gender equality in local decision-making” τουπρογράμματοςCERV («Πολίτες, Ισότητα, ΔικαιώματακαιΑξίες»)»

8 Συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα

4 συνεδριάσεις

4 συναντήσεις με φορείς 

 • Δημοτικό συμβούλιο νέων Παγγαίου
 • Αντιπροσωπία του Δήμου της Νυρεμβέργης
 • Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών
 • Συμμετοχή στο Thermi’sYouthForum

5 συμμετοχές σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Κατάθεση στεφάνων & εκδήλωση με θέμα «TokeiMaru 1922-2022: Eπέτειος μνήμης των 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη»

Ποικιλία αναρτήσεων και δημοσιεύσεων για θέματα που αφορούν τις γυναικτονίες και την οπαδική βία.

 1. Πώς κρίνονται τα αποτελέσματά του;

Το 2022 ήταν το πρώτο ξεκίνημα για το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καβάλας. Συγχρόνως, αποτέλεσε και μια πρώτη γνωριμία για την τοπική κοινωνία, η οποία έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη νεολαία της πόλης μέσα από ένα σύνολο ανθρώπων, συγκροτημένο με κανόνες και θεσμική υπόσταση.

Η ποικιλία των απόψεων, καθώς και των εν τέλει δράσεων, μπορούν να αποτελέσουν μια καλή βάση ιδεών για το μέλλον. Κεντρικός άξονας αυτών των σκέψεων αποτελεί ο εθελοντισμός. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλα έκρινε ως σκόπιμο να στοχεύσει σε δράσεις για τον περιβάλλον και την κοινωνία, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, ότι υπάρχει έντονη κοινωνική ευαισθησία. Η νεολαία απέδειξε ότι έχει τη δική της φωνή και είναι παρούσα στην συνδιαμόρφωση πολιτικών που την αφορούν.

 1. Τι χρήζει προς βελτίωση;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας καλείται να αποφύγει τα τετριμμένα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, εκφράζοντας τις απόψεις της νεολαίας δημιουργικά.

Αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δράση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας είναι:

 • Δέσμευση ποσού ως προϋπολογισμό για τις δράσεις του από τον Δήμο Καβάλας,
 • Η παροχή χώρου για τη στέγαση του οργάνου, δέσμευση που έχει αναλάβει ο Δήμος Καβάλας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλα για το 2023 καλείται να διατηρήσει την εν γένει ουδετερότητα, όπως αυτή εκφράστηκε με την απουσία εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων. Ειδικά σε μια χρονιά εκλογών, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας καλείται να διατηρήσει την αυτόνομη πορεία του, επί τη βάσει της ιδρυτικής του πράξης.

Θα πρέπει να ενισχυθεί η φυσική παρουσία από τα ίδια τα μέλη του στις συνεδριάσεις, καθώς η πρώτη χρονιά έδειξε ότι υπήρξαν μέλη που συμμετείχαν μια ή δύο φορές. Συγχρόνως, χρειάζεται τα μέλη του να συμμετέχουν πιο ενεργά στις δράσεις. Είναι επίσης ευχής έργον τα μέλη του να επιλέγουν τη βάσανο της εξεύρεσης συμφωνίας από τη πλήρη προβολή διαφωνιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας για τα επόμενα έτη πρέπει να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μαθευτεί η δράση του σε όλα τα Λύκεια της πόλης και σε όλους τους δημότες.

 1. Ποια είναι τα όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας;
 • Ολομέλεια
 • Προεδρείο
 • Οργανωτική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου
 1. Πώς λαμβάνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβουλίου Νεολαίας;
 • Με ψηφίσματα και τοποθετήσεις για ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος της νεολαίας
 • Με δράσεις – παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου για πληθώρα ζητημάτων (πχ διοργάνωση εκδηλώσεων)
 • Με προτάσεις που λειτουργούν ως γνώμες συμβουλευτικού χαρακτήρα προς δημοτικά όργανα αναδεικνύοντας προβλήματα – ελλείψεις που απασχολούν τους νέους. Οι προτάσεις έχουν εισηγητικό́ και όχι αποφασιστικό́ χαρακτήρα. Η εισήγηση -παρουσίαση των προτάσεων προς το Δημοτικό́ Συμβούλιο από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
 1. Πως συμμετέχει κανείς στο Δημοτικό Συμβουλίου Νεολαίας;
 • Ένας εκπρόσωπος από κάθε 15μελές των Δημοσιών Λυκείων του Δήμου Καβάλας και ο μαθητής – εκπρόσωπος στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή Καβάλας
 • Έως τρεις εκπρόσωποι από κάθε φορέα, συλλογικότητα ή ομάδα νεολαίας του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας τον τελευταίο τουλάχιστον 1 χρόνο
 • Ένας εκπρόσωπος από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας
 • Εκπρόσωποι νέων πολιτών της πόλης. Η επιλογή των νέων γίνεται με κλήρωση που θα πραγματοποιείται μέσα από το “Μητρώο Νέων Πολιτών”
 1. Πώς λειτουργεί το Δημοτικό Συμβουλίου Νεολαίας;

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας δύναται να συστήνονται και να λειτουργούν επιτροπές

Οι επιτροπές για το 2022 ήταν: 

 • Οικονομικών
 • Ανάπτυξης Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας
 • Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 • Κανονισμού και Λειτουργίας
 • Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής
 • Υγειάς, Πρόνοιας και Κοινωνικών Δράσεων
 • Δημοκρατίας, Δικαιωμάτων και Ισότητας
 • Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών”

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: