Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας – Νέα κεραία, στην περιοχή του Βύρωνα

Σε επικερδής επιχείρηση φαίνεται ότι έχουν αναγάγει κάποιοι την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων χώρων, καθώς όλο και πιο συχνά είναι τα περιστατικά εντοπισμού κεραιών οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε σημεία για τα οποία εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την νομιμότητά τους.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί μια κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία έχει εγκατασταθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Εγνατίας 63, στην περιοχή του Βύρωνα! Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί το διαμέρισμα ανήκει στους ίδιους ανθρώπους που εγκατέστησαν τις 2 κεραίες στην οδό Θέμου Κορνάρου 18 στην Κηπούπολη (κάτι που, αν φυσικά επιβεβαιωθεί, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα οφέλη που έχουν κάποιοι από την εγκατάσταση κεραιών εντός διαμερισμάτων).

Η κεραία αυτή έγινε αντιληπτή πριν από περίπου 1,5 μήνα από περίοικους, οι οποίοι όντες αναστατωμένοι απευθύνθηκαν στον δικηγόρο Κώστα Θεοδωρίδη (ο οποίος τυγχάνει κάτοικος της οδού Εγνατίας) προκειμένου να εξετάσουν αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη κεραία πληροί τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις. Το KavalaPress επικοινώνησε με τον κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει αναλάβει την υπόθεση τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και για αυτό δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμα ασφαλή συμπεράσματα για την νομιμότητα ή μη της κεραίας. Χαρακτηριστικά, τα όσα είπε ο κ. Θεοδωρίδης έχουν ως εξής:

Σε αυτή την φάση δεν ακολουθούμε μια πιο επιθετική τακτική καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας. Έχουμε υποβάλει κάποιες αιτήσεις για να εξετάσουμε αν τηρούνται οι όροι που προβλέπει ο νόμος, και με βάση τις απαντήσεις που θα λάβουμε θα κινηθούμε αναλόγως. Έχετε, βέβαια, υπόψη ότι με βάση έναν νόμο που έχει εγκρίνει ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης υπάρχει ένα περιθώριο νόμιμης λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ακόμα και αν δεν έχουν τις σχετικές άδειες. συνεπώς όποιες ενέργειες μπορούμε να κάνουμε θα τις προχωρήσουμε από τον Μάρτιο, οπότε και θα έχει λήξει το σχετικό διάστημα ασυλίας.

Όσον αφορά, βέβαια, την θέση της η κεραία αυτή βρίσκεται σαφώς σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα 2 δημοτικά σχολεία και τους 2 βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Βύρωνα. Αυτό και μόνο μάς κάνει να ανησυχούμε, να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και να αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες ώστε να είμαστε έτοιμοι στις αρχές Μαρτίου.

Δύσκολος ο εντοπισμός και αυτής της κεραίας

Μόλις πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της νέας κεραίας θελήσαμε να περάσουμε από την περιοχή της οδού Εγνατίας για να δούμε πού ακριβώς έχει εγκατασταθεί. Ωστόσο ο εντοπισμός της στάθηκε πολύ δύσκολος καθώς και αυτή η κεραία μοιάζει να είναι καλά καμουφλαρισμένη! Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος τόνισε ότι “η κατασκευή είναι, μεν, ορατή δια γυμνού οφθαλμού ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος αν η κατασκευή αυτή αποτελεί μέρος μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες κεραίες είναι καμουφλαρισμένες, οπότε ο εντοπισμός τους είναι εκ των πραγμάτων μια δύσκολη διαδικασία»

Όσον αφορά τις μετρήσεις για την ακτινοβολία που εκπέμπεται από την νέα αυτή κεραία ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε ότι έχει κατατεθεί αίτημα προς το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος» προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια μέτρηση ωστόσο μέχρι και αυτή την στιγμή το ίδρυμα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό λόγω φόρτου εργασίας!

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη | Πλημμύρισε απο κόσμο στη συναυλία των ONIRAMA

Η δεύτερη μέρα για το Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη, ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ενώ η συναυλία των ONIRAMA έκλεψε την παράσταση, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που απόλαυσε τη μουσική και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με ρεμπέτικους ρυθμούς, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Παρουσίαστηκε το 7ο βιβλίο της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”

“Στου Ζαχαριάδη” είναι ο τίτλος του 7ου βιβλίου της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”, που εκδόθηκε από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στον χώρο του Μουσείου, από τον φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα, κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο.

Το θέμα του βιβλίου αφορά ένα βιομηχανικό συγκρότημα έκτασης 6.500 τ.μ., το οποίο περιλάμβανε καπναποθήκες, γραφεία και σπίτια, και δέσποζε στο κέντρο της πόλης από το 1924 έως το 1996, όταν και κατεδαφίστηκε, δίνοντας τη θέση του στη σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ. Το μοναδικό κτίριο από αυτά που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο συγγραφέας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε διαμέσου του χρόνου. Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.

Στην εκδήλωση, πέραν του δημάρχου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο πατέρας Αδαμάντιος, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ουρές οχημάτων στο Λιμάνι της Κεραμωτής -Ενάερια λήψη από drone

Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024, η Κεραμωτή βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αυξημένης προσέλευσης Βαλκάνιων τουριστών.

Το πρωί του Σαββάτου πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων καθώς οι τουρίστες κατέφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να περάσουν στην Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονταν σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν ήδη λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η βελτίωση των οδικών δικτύων.

Δείτε την εναέρια λήψη από drone στην Κεραμωτή του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en