Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Σαμοθράκη | Υπεγράφησαν δύο προγραμματικές συμβάσεις για έργα

Στην υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων για την υλοποίηση έργων μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακής
Ενότητας Έβρου και του Δήμου Σαμοθράκης προχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος. Η πρώτη σύμβαση αφορά στην υλοποίηση του έργου «Αγροτική Οδοποιία και Καθαρισμός Ρεμάτων», προϋπολογισμού 58.826,94 ευρώ.

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής των αγροτικών οδών, που περιλαμβάνουν εξυγιάνσεις, καθαιρέσεις και αποξηλώσεις υπαρχόντων στοιχείων, καθώς και εργασίες ανακατασκευής οδοστρώματος. Θα εκτελεστούν εργασίες διάνοιξης των ρείθρων των αγροτικών δρόμων για την καλή ροή των υδάτων εκατέρωθεν αυτών, κατασκευή σωληνωτών, όπου υπάρχουν κάθετες διαβάσεις, όπως διασταυρώσεις οδών και διαβάσεις σε ιδιοκτησίες, καθαίρεση ή μετατόπιση των μαντρών ή περιφράξεων των παρόδιων αγροτεμαχίων, όπου απαιτηθεί, σε ορισμένους αγροτικούς δρόμους, καθαρισμός ρεμάτων για τη διευκόλυνση της ροής, εργασίες προστασίας από τη διάβρωση σε πρανή ρεμάτων με ενίσχυση τους με λιθορριπές, κατασκευή σωληνωτών όπου υπάρχει διασταύρωση διάβασης και ροής ομβρίων. Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην υλοποίηση του έργου «Επισκευή στέγης Γυμνασίου – Λυκείου Σαμοθράκης» προϋπολογισμού 65.780,87 ευρώ.

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επισκευής της κεραμοσκεπής του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Σαμοθράκης, για την αποφυγή εισροής νερών εσωτερικά της κεραμοσκεπής και ακολούθως στους ορόφους, στις αίθουσες και τους διαδρόμους. Οι αφορούν στην καθαίρεση των κεραμιδιών, τεγίδωση και επιτεγίδωση της σκεπής, διπλή τοποθέτηση στεγανωτικής μεμβράνης, αλλαγή ντερέ, καθαίρεση πλακοστρώσεων των δωμάτων, κατασκευή υγρομόνωσης δωμάτων, επένδυση κατακόρυφης και οριζόντιας επιφάνειας με γαλβανισμένη λαμαρίνα, αλλαγή κατεστραμμένων ζευκτών και αλλαγή φωτιστικών σωμάτων. Η διάρκεια ισχύος των συμβάσεων ορίζεται σε 36 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στέκεται αρωγός στα έργα αναγκαίων υποδομών για τη Σαμοθράκη. Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο του νησιού διαφαίνεται από την ομαλή ροή όλων των διαδικασιών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων».

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη | Στην τελική ευθεία για την απόφαση του Εφετείου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κριθεί η τύχη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο κατηγορουμένων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κριθεί η τύχη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Στη σημερινή (18/5) ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεαρών κατηγορουμένων ενώ στη συνέχεια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, εκτός απροόπτου, θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την απόφαση του πιθανότατα και σήμερα.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας θα δώσουν το «παρών» στο δικαστήριο περιμένοντας με αγωνία την ετυμηγορία των δικαστών. Η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και να «σφραγιστεί» από το Εφετείο η πρωτόδικη απόφαση των ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξης.

Μάλιστα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να του μεταφέρουν το αίτημα και άλλων οικογενειών, που έχασαν με τον ίδιο βίαιο τρόπο τα κορίτσια τους, η ποινή των ισοβίων να κρατά τους δράστες για πάντα στη φυλακή.

Οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη ακούσει την εισαγγελέα να ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτόδικα για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση καταπέλτη εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν μαζί απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια τους να ρίξει ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια… Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της στην οποία μίλησε για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης τονίζοντας: «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Μητσοτάκης | Η Αλεξανδρούπολη είναι πολύτιμη πόλη για το ΝΑΤΟ και ολόκληρη την Βαλκανική & Α.Ευρώπη

Χρησιμοποιώντας ρήση του Αμερικάνου συγγραφέα Μάρκ Τουέιν στην αρχή της χθεσινής του ομιλίας στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την σπουδαιότητα που έχει για την Ελλάδα η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «υπηρετεί πολύπλευρα τα ελληνικά συμφέροντα».

“Ψήφος εμπιστοσύνης για την Ελλάδα”

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη συμφωνία γίνεται ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, ο οποίος «εγγυάται τη διεθνή νομιμότητα απέναντι στους παροξυσμούς των γειτόνων μας».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η χώρα μας καθίσταται ο βασικός εταίρος και συνομιλητής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Γεγονός που αποκτά μεγαλύτερη διάσταση αν συνυπολογιστεί η ασταθής συγκυρία με έναν θερμό πόλεμο εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου και μια παγκόσμια ενεργειακή αναταραχή σε έξαρση. Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο μεσογειακό τόξο έχουν επανέλθει στο προσκήνιο».

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, το γεγονός ότι η Αμερική διευρύνει την παρουσία της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και ότι η χώρα μας καθίσταται ο βασικός εταίρος και συνομιλητής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, αναβαθμίζει την Ελλάδα στο προσκήνιο των παγκόσμιων εξελίξεων. Αυτό αποδεικνύεται –όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός- και από την πρόσκληση να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν και να απευθυνθεί στη Γερουσία, κάτι που πρώτη φορά θα κάνει Έλληνας πρωθυπουργός.

″Η νέα συμφωνία είναι σημαντική γιατί καταγράφει ρητά την κοινή βούληση για αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας έναντι κάθε απειλής”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τους τρεις λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η συμφωνία με την Αμερική.

Ειδικότερα ανέφερε ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει τη ρητή δέσμευση πως η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα θα ανανεώνεται ανά 5ετία με δικαίωμα σε κάθε πλευρά να την καταγγείλει αν το κρίνει» και τόνισε ότι και άλλα ευρωπαϊκά κράτη επιδιώκουν να συνάψουν ανάλογες συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι στο Ναύσταθμο της Σούδας αναβαθμίζονται όλες οι υποδομές και ο συνολικός ρόλος της βάσης. «Η Σούδα είναι το μόνο αγκυροβόλιο στο οποίο μπορεί να δέσει αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και για άλλα σημεία της χώρας τα οποία θα αναβαθμιστούν λόγω της αμερικανικής παρουσίας, δίνοντας έμφαση στην Αλεξανδρούπολη.

«Τρίτον, η νέα συμφωνία είναι σημαντική γιατί καταγράφει ρητά την κοινή βούληση για αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας έναντι κάθε απειλής, ακόμα και ένοπλης επίθεσης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στο ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από τους συμμάχους ως ισότιμος και συνεπής σύμμαχος, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη η Ελλάδα θα μπορεί να ζητήσει αλληλεγγύη από τους συμμάχους της.

«Η Ελλάδα μεγάλωσε επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης», υπογράμμισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέροντας συγκεκριμένες δράσεις της κυβέρνησης όπως την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια, στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, την υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία ενώ στάθηκε και στην αγορά νέων οπλικών συστημάτων για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνέχισε το έργο της, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, χωρίς να χάσει τον κοινωνικό της προσανατολισμό και έδωσε έμφαση στα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη δημιουργία αναχώματος για τους κινδύνους της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, για τη μείωση της φορολογίας και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

«Είμαστε με την συμμαχία της Δύσης. Ερχόμαστε από τον Διαφωτισμό και βαδίζουμε με τη Δημοκρατία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στα ενεργειακά σημείωσε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι πολύτιμη πόλη για το ΝΑΤΟ και ολόκληρη την Βαλκανική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς μέσω της Αλεξανδρούπολης θα μπορούν να εφοδιάζονται με αέριο επιτυγχάνοντας απεξάρτηση από την Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που εκφράζει, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί ανοιχτά για τον αν θεωρεί ότι ωφελεί τα συμφέροντα της Ελλάδας η αμερικανική παρουσία στη Θράκη, ενώ απευθυνόμενος στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Ο εύκολος δρόμος είναι της δημαγωγίας. Αντίθετα ο πατριωτισμός ευθύνης απαιτεί ωριμότητα και εθνική αυτοπεποίθηση . Σας καλώ να κυρώσουμε την Αμυντική συνεργασία Ελλάδας ΗΠΑ και να αποδείξουμε στην πράξη ότι διαθέτουμε την ωριμότητα και αυτοπεποίθηση που τόσο χρειάζεται ο τόπος μας σήμερα».

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη | Ποινή “χάδι” τα 16 χρόνια – Ζητά συνάντηση με Μητσοτάκη

“Καταπέλτης” η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας ζήτησε και οι δύο κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι όπως κατηγορούνται και χωρίς ελαφρυντικά.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε στην αγόρευση της πως η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το βάρβαρο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Νοέμβριο του 2018, τελέστηκε από κοινού και από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό.

Παράλληλα, αυστηρότερο πλαίσιο για την έκτιση των ισοβίων ζήτησε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, λίγο μετά την πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της, χωρίς ελαφρυντικά.

Η κ. Κούλα Αρμουτίδου, αν και δήλωσε ικανοποιημένη για την εισαγγελική πρόταση, εξέφρασε ενστάσεις για τον χρόνο έκτισης της ποινής. “Θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν”, είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Συγκινησιακά φορτισμένη, ανέφερε πως «ζούμε σε έναν θρήνο, κουβαλάμε έναν σταυρό, μας έχουν σταυρώσει. Φτάνει να περνάνε όλα στο ντούκου και η δολοφονία του παιδιού μου και τόσες δολοφονίες να είναι μόνο ένας αριθμός. Δεν μπορεί να μην νοιάζεται η Πολιτεία».

Παράλληλα, ζήτησε να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από κοινού με άλλες μητέρες που οι κόρες τους δολοφονήθηκαν.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», πρόσθεσε η κ. Τοπαλούδη.

e-evros.gr

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: