Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σέρρες | Δίνουμε ώθηση στην τοπική οικονομία, μα πάνω απ’ όλα “Μένουμε Ασφαλείς”

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκινά αύριο, Δευτέρα 4 Μαΐου, η επιστροφή στην κανονικότητα με την άρση των μέτρων…

Η επιστροφή  θα γίνει με μεγάλη προσοχή και με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, στα ωράρια και στα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμόζονται για να θωρακιστούν εργαζόμενοι και πελάτες από τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά στη ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων η έναρξη τους μεταφέρεται στις 10.00 π.μ. ,όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας  αφορά στα παρακάτω καταστήματα:

Λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων. υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, καταστήματα οπτικών. πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Συνεπώς το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται  ως εξής:

Τρίτη,  Πέμπτη και Παρασκευή

Από 10:00 -14:30 και 18:00-21:00

Δευτέρα και Τετάρτη

10:00-14:30

Σάββατο

10:00- 15:00

Σύμφωνα με το σχέδιο αποκλιμάκωσης της Κυβέρνησης, η  έξοδος από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής. Στόχος της Κυβέρνησης  είναι να εντοπίζετε  γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών παραμένει  σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΣΕΕ και την ΟΕΠΕΚΑΜΘ για τυχόν  αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση προς τα μέλη και το καταναλωτικό κοινό

Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε.

 Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας.

Δίνουμε ώθηση στην τοπική οικονομία.

Μα πάνω απ’ όλα

Μένουμε Ασφαλείς.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα ξοφλήσετε το φόρο εισοδήματος σε έως 24 δόσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Με τις οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ θα συμψηφιστεί η έκπτωση φόρου 2% που δικαιούνται οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση. Για όσους δεν έχουν ακίνητη περιουσία και δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ,η ΑΑΔΕ θα τους επιστρέψει την έκπτωση φόρου 2% η οποία δεν υπολογίστηκε κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση.

Αμέσως μετά την ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις και για την έκπτωση του 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα η ΑΑΔΕ θα προσαρμόσει το λογισμικό του Τaxisnet στα νέα δεδομένα.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος οι φορολογούμενοι θα δουν στο Τaxisnet την οφειλή τους να σπάει σε 8 μηνιαίες δόσεις, τις ημερομηνίες πληρωμής αλλά και την έκπτωση φόρου 2% που θα έχουν όσοι επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του λογαριασμού της Εφορίας.

Για όσους έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος η έκπτωση 2% είτε θα αφαιρεθεί από το ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από το τέλος Σεπτεμβρίου είτε θα τους επιστραφεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Μέχρι στιγμής το 58% των φορολογούμενων έχει υποβάλλει δήλωση ενώ η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου. Συνολικά έχουν υποβληθεί 3.756.566 σε σύνολο περίπου 6.500.000 δηλώσεων. Το 32,24% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων είναι χρεωστικό με το μέσο φόρο να ανέρχεται σε 705 ευρώ, το 13,07% πιστωτικό με το μέσο φόρο για επιστροφή να διαμορφώνεται στα 262 ευρώ ενώ το 54,51% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικά

Για όσους έχουν πάρει ήδη την κρυάδα του εκκαθαριστικού έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος:

Εφάπαξ μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως τις 31 Ιουλίου.
Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στην νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο κυμαίνεται στα επίπεδα του 4,5% ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο είναι πιο αλμυρό καθώς είναι της τάξης του 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη. Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων.
Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 μηνιαίες δόσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύνδεσμος Φροντιστών Καβάλας | Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Αποτίμηση της ιδιαίτερης εκπαιδευτικής χρονιάς που μας πέρασε αλλά και στον ρόλο των Φροντιστηρίων και των Εκπαιδευτικών Φροντιστών κατά τη διάρκειά της προχώρησε ο Σύνδεσμος Φροντιστών Καβάλας. 

Η βίαιη ανατροπή της κανονικότητας, ελέω Covid-19, δοκίμασε και δοκιμάζει τις αντοχές και την αποτελεσματικότητα κάθε κρατικής και ιδιωτικής δομής, αλλά και της κοινωνίας μας γενικότερα. Μια ομολογουμένως δύσκολη και εξαιρετικά άβολη συγκυρία, αφού καθιερωμένες διαδικασίες και τακτικές χρειάστηκε να αναπροσαρμοστούν γρήγορα και δυναμικά στα νέα δεδομένα.

Οι έκτακτες όμως καταστάσεις, ανέκαθεν δημιουργούσαν προκλήσεις των οποίων η υπέρβαση κατά κανόνα πραγματοποιούταν με άλματα προόδου, αδιανόητα σε πλαίσιο κανονικότητας. Ένα από τα πολλά άλματα που συντελέστηκαν στην τρέχουσα υγειονομική κρίση, ήταν και αυτό της τηλεκπαίδευσης.

Εάν υπήρξε ένας εκπαιδευτικός θεσμός, που κατάφερε την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη προσαρμογή του στη νέα πραγματικότητα, είναι κατά κοινή ομολογία, αυτός του Φροντιστηρίου. Για άλλη μια φορά, οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί Φροντιστές απέδειξαν έμπρακτα την εξαιρετική ικανότητα προσαρμογής τους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Χιλιάδες μαθητές και γονείς σε όλη τη χώρα υπήρξαν μάρτυρες της άμεσης απόκρισης του κλάδου στα νέα δεδομένα και της ουσιαστικής στήριξης που προσέφερε στους νέους μας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το φροντιστήριο «σήκωσε στις πλάτες του», την περίοδο αυτή, ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη χώρα μας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί σημαντικό πυλώνα του δημόσιου εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που το έπραξε και θα το πράξει.

Στηρίξαμε, όπως κάθε χρονιά, πολύπλευρα την προσπάθεια των μαθητών μας στην πορεία τους προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Δίπλα τους από την αρχή μέχρι και την τελική διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήσαμε μόλις εχθές ένα πλήρως διαδραστικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) ενημέρωσης των υποψηφίων παρέχοντάς τους όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, σε συνεργασία με τον σύμβουλο εκπαίδευσης και  σταδιοδρομίας Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο, ιδρυτή της εταιρίας συμβουλευτικής LABORA, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Τα σεμινάρια έγιναν ξεχωριστά για κάθε επιστημονικό πεδίο και περιλάμβαναν αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση ανά επιστημονικό πεδίο.

Ζητήματα σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020, ανάδειξη ευαίσθητων σημείων τους και προτάσεις υπέρβασής τους.

Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί, οι Φροντιστές, αφουγκραζόμαστε εκ του σύνεγγυς τον μόχθο και την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους στην τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΠΕ) και τις συνέπειες που έχει στην ψυχολογία τους και όχι μόνο, η αδικαιολόγητα άδικη μεταχείρισή τους όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Εστιάζουμε φέτος στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας, στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Υγείας. Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, δεν είναι μόνο το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια η έκταση των θεμάτων και στα δυο μαθήματα έχει υπερβεί κάθε όριο, αλλά και η ασάφεια, περιπλοκότητα και δυσκολία ορισμένων ζητημάτων, η επίλυση των οποίων προβληματίζει και τους ίδιους τους διδάσκοντες.

Δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές των ανωτέρω ομάδων προσανατολισμού διεκδικούν σχολές κοινές με άλλες ομάδες προσανατολισμού (παιδαγωγικά τμήματα, τμήματα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, σχολές σωμάτων ασφαλείας κ.α) τα φαινόμενα αυτά, συνιστούν αδικία προς αυτούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα προς τις θετικές επιστήμες, που κατά κοινή ομολογία αποτελούν το όχημα για την δυναμική προσαρμογή της κοινωνίας και της οικονομίας μας στις σύγχρονες εξελίξεις.

Είναι κοινός τόπος, ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μια αδιάβλητη διαδικασία με πολλαπλές δικλείδες διασφάλισης του αδιάβλητου χαρακτήρα τους. Θεωρούμε όμως, ότι πέρα από  τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους οφείλουν να εκπέμπουν και το μήνυμα μιας αξιοπρεπούς και αξιοκρατικής διαδικασίας επιλογής φοιτητών, που σέβεται τον αγώνα και τη προσπάθεια όλων όσων συμμετέχουν σ’ αυτή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους μας να αποχαιρετούν τη μαθητική τους ζωή έχοντας λάβει μέρος σε μια διαγωνιστική διαδικασία της επίσημης πολιτείας που θα αποκαθιστά στον ψυχισμό τους ένα αίσθημα δικαίου και την πεποίθηση ότι η πολιτεία σέβεται και αναγνωρίζει την προσπάθεια κάθε της πολίτη, ανταποδίδοντάς του τα ανάλογα προς αυτήν.

Ας ξεκαθαρίσουμε πως ο αριθμός των εισακτέων δεν διαμορφώνεται ούτε από το ύφος των θεμάτων, ούτε από τις λεγόμενες «βάσεις» (γύρω από τις οποίες επικρατεί τόση μεγάλη σύγχυση και παραφιλολογία). Ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται με υπουργική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Επομένως, η ποιότητα των θεμάτων σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει πόσοι τελικά θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλούμε για ποιότητα και όχι για δυσκολία ή ευκολία των θεμάτων, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον όρο, καθώς θεωρούμε ότι είναι ο καταλληλότερος για να περιγράψει χαρακτηριστικά όπως:

  • η επιστημονική ορθότητα,
  • η συμβατότητα προς τη διδακτέα ύλη και τις διδακτικές προσεγγίσεις που ακολουθούνται στο σχολείο,
  • η κλιμακούμενη δυσκολία και
  • η λελογισμένη έκταση που να επιτρέπει την επίλυσή τους εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου,

τα οποία κατά τη γνώμη μας είναι αυτά που επιτρέπουν τη  δίκαιη και ορθολογική απόδοση βαθμολογιών στους υποψηφίους ανάλογα με το βαθμό της προετοιμασίας τους και την ικανότητά τους να επεξεργαστούν τη γνώση που έχουν κατακτήσει.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, δεν υπερθεματίζουμε προς την κατεύθυνση της επιλογής εύκολων, αλλά προς εκείνη της επιλογής ποιοτικών θεμάτων (υπό την έννοια που αποδώσαμε προηγουμένως στον όρο), έτσι ώστε να βοηθήσουν τους υποψήφιους να καταγράψουν επιδόσεις σε ευθεία αναλογία με τον κόπο τους και την ικανότητά τους.

Η πρότασή μας:

Η ύψιστη διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών δεν μπορεί να μην υιοθετεί και η ίδια έναν μηχανισμό αυτοαξιολόγησής της, ώστε φαινόμενα όπως αυτά που περιγράψαμε να εντοπίζονται έγκαιρα και να μην επαναλαμβάνονται. Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι θα βοηθούσαν:

  • Η θέσπιση ενός συστήματος αξιολόγησης της διαδικασίας των ΠΕ μέσω ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών. Επί παραδείγματι, η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου αξιολόγησης των θεμάτων από διδάσκοντες, βαθμολογητές αλλά και μαθητές θα ήταν μια εύκολη στην υλοποίησή της ιδέα που θα αποτύπωνε τα βασικά χαρακτηριστικά ποιότητας των θεμάτων.
  • Η ανώνυμη επίλυση των διαγωνισμάτων από τυχαίο δείγμα εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα την ώρα που διαγωνίζονται και οι μαθητές, θα οδηγούσε επίσης στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων.
  • Η ύπαρξη μεγαλύτερου αριθμού λυτών-καθηγητών τυχαία επιλεγμένων, θα αποτελούσε μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, αφού η πράξη αποδεικνύει ότι ο υπάρχον αριθμός δεν είναι ικανός να προφυλάξει τη διαδικασία.

Συμπερασματικά:

Οι Εκπαιδευτικοί Φροντιστές έχουμε και την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά και ουσιαστικές προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας, διότι πρωτίστως είμαστε Εκπαιδευτικοί. Δηλώνουμε παρόντες και πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε κάθε κάλεσμα της Πολιτείας προς την κατεύθυνση αυτή.

 

                              Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

                     Αργύρης Μυστακίδης                                                                   Ανανίας Γερμανίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρήστος Μέτιος για Νυμφαία | Πρέπει να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜΘ, Δημάρχους Ορεστιάδας και Κομοτηνής κκ. Βασίλη Μαυρίδη και Γιάννη Γκαράνη, είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους δύο Δημάρχους ήταν οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία της Περιφέρειας από το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και το πρόσφατο ψήφισμα των Δημάρχων της Περιφέρειας για το θέμα.

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Μετά τη συνάντηση που είχα με τον κ. Μαυρίδη και τον κ. Γκαράνη, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Πρώτον, από την πλευρά της Περιφέρειας παρακολουθούμε καθημερινά και με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες που απαιτούν λεπτούς και υπεύθυνους χειρισμούς, καθώς από τη μια πρέπει να διαφυλαχθεί το βασικότερο αγαθό, η δημόσια υγεία, κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, και από την άλλη πρέπει να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Άκουσα με προσοχή τις ανησυχίες των Δημάρχων τις οποίες και συμμερίζομαι, όπως ακούμε και συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς των φορέων και των πολιτών.

Στην επικοινωνία που έχω με τον κ. Χαρδαλιά και τους άλλους Υπουργούς της κυβέρνησης μεταφέρω καθημερινά την εικόνα στην Περιφέρειά μας.

Δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της Νυμφαίας δεν αντιμετωπίζεται θετικά.

Δεύτερον, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δε δέχομαι αυτό που λέγεται από ορισμένους, ότι δηλαδή η κυβέρνηση, δήθεν για λόγους οικονομικών συμφερόντων, έκλεισε κάποιες εισόδους της χώρας και άφησε κάποιες άλλες ανοικτές και ότι προσπαθεί να καταστρέψει τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Δηλώσεις εντυπωσιασμού και υπερβολής δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία στον τόπο μας.

Και σε αυτό το σημείο θέλω να θέσω ένα ζήτημα που ήδη μας κτυπά την πόρτα: τι θα συμβεί αν σε έναν τουριστικό προορισμό της Περιφέρειάς μας εμφανιστούν ξαφνικά 20, 30, 40 εισαγόμενα κρούσματα; Αν δηλαδή χρειαστεί να μπει σε καραντίνα μέσα στο καλοκαίρι ένα νησί ή μια πόλη;

Το πλήγμα θα είναι τεράστιο. Η εικόνα που έχουμε στο εξωτερικό ως ασφαλής χώρα θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα.

Τρίτον, σε αυτά που αποφασίζουμε εμείς ως Περιφέρεια, ήδη ανακοίνωσα ότι επεξεργαζόμαστε ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 25 με 30 εκατομμυρίων ευρώ, με ειδική πρόβλεψη για περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τέλος η μάσκα στα εμπορικά και τα 6 άτομα ανά τραπέζι στα εστιατόρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα ΚΥΑ καταργεί τη χρήση μάσκας από τους καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα και το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια.

Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020).

Η απόφαση για τους: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.» ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Με την ίδια ΚΥΑ καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων που επιτρεπόταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια, δηλαδή καταργείται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ενώ διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στα εμπορικά καταστήματα δεν αλλάζουν.

Επίσης προβλέπεται πως σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Σε ότι αφορά τα επιβαλλόμενα πρόστιμα εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται, είτε απευθείας από την ιστοσελίδα https://www.gsis.gr/e-paravolo, είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ