Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου | Ανοίγει η αυλαία της ανάκρισης για Μαλένα και Ίριδα – Το πρόσωπο – κλειδί που καταθέτει σήμερα

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενη από τον νέο συνήγορο της Αλέξη Κούγια

Ανοίγει η αυλαία της του δεύτερου σκέλους της ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία, πλέον, κατηγορείται για την δολοφονία και των δυο μικρότερων παιδιών της.

Το κατώφλι της 35ης τακτικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση, περνά σήμερα ο παθολοανατόμος, Χρήστος Ευτυχιάδης ο οποίος είναι ο πρώτος στη λίστα των μαρτύρων που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο κ. Ευτυχιάδης θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» καθώς είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ο γιατρός βασίστηκε σε στοιχεία και έγγραφα που αφορούσαν στην Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της Ίριδας επανεξέτασε τους ιστούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που «έδειξαν» ασφυξία.

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων παίρνουν αύριο οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας οι οποίοι με το πόρισμα τους καθόρισαν τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δικαστική λειτουργός αναμένεται να συνεχίσει την εξέταση μαρτύρων ενώ εκτιμάται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, θα κληθεί σε απολογία για τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο τέλος του μήνα.

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενη από τον νέο συνήγορο της Αλέξη Κούγια με τον οποίο προετοιμάζει, ήδη, την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Η κατηγορούμενη, η οποία αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει εκτιμάται ότι, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών αλλά και τις μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών που βάρυναν στην απόφαση των αρμόδιων εισαγγελέων να της απαγγείλουν νέες κατηγορίες καθώς μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι η μοναδική φυσική αυτουργός των δολοφονιών σε βάρος και των τριών παιδιών.

 

Πηγή : news.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eπίσκεψη Ερντογάν : Πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν

Μερικές ώρες απομένουν για την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , στην Αθήνα . Η πρωτεύουσα θα είναι <<αστακός >> για λόγους ασφάλειας , καθώς θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , περίπου 3500 αστυνομικοί στους δρόμους και απαγόρευση διαδηλώσεων την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου .

Μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν , έρχονται στη χώρα μας και τα βασικά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης . Πέραν της συνάντησης των δύο Υπουργών Άμυνας , Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ , έχουν προγραμματισθεί κι άλλες συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων .

Συγκεκριμένα , το μεταναστευτικό και άλλα θέματα ασφαλείας θα τεθούν στο <<τραπέζι >> των συζητήσεων ανάμεσα στους αρμόδιους Υπουργούς των δύο κρατών .

Αναλυτικά , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γιάννης Οικονόμου ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , Δημήτρης Καιρίδης , πρόκειται να συναντήσουν τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας , Σουλειμάν Σοιλού .  Kάθε πρόσωπο θα μπορεί να έχει έναν άνθρωπο συνοδεία .

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν , είναι η προσοχή από αμφότερες τις πλευρές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και η συνεργασία για τη σύλληψη υπόπτων κουρδικής καταγωγής στην Ελλάδα. 

Ακόμη , θα υπάρξει αναφορά για τη διάθεση των δύο κρατών να συνεργασθούν με αφορμή το έγκλημα στη Λούτσα ,αλλά και για το <<χτύπημα >> των διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο . Στο πλαίσιο αυτού , θα εξετασθεί η προοπτική να υπάρχει απευθείας συνομιλία των επικεφαλής των Λιμενικών Υπηρεσιών των δύο χωρών . 

Γιάννης Γ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στο φως κύκλωμα που παράνομα αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια

Στα «δίχτυα» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιάστηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, χωρίς την έγκριση του φορέα που κατέχει την άδεια παροχής σε όλη την επικράτεια.

Για την αποδόμησή της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονα, σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν 9 βασικά μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλα 3 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται και τα αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – κατά περίπτωση – συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,  πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και περί όπλων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μ. Λαζαρίδης για ΔΕΥΑ | “Κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης νερού, ας περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο”

Για την συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την συνένωση των ΔΕΥΑ της χώρας απάντησε μέσω συνέντευξης του στην εκπομπή Αναλυτής του ENA Channel ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης ακόμα δεν έχει γίνει κάτι επίσημα και ο ίδιος επιθυμεί να διαβάσει πρώτα το νομοσχέδιο και έπειτα να απαντήσει ωστόσο ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: