Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη | Τα αιτήματα τους στον Θεοδωρικάκο κατέθεσαν οι Αστυνομικοί

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσής μας, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα, είχε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Το προεδρείο της ΕΑΥ Ροδόπης κατέθεσε υπόμνημα και ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί, προκειμένου «να εξευρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Ροδόπης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Εστιάσαμε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού το οποίο σε συνάρτηση με την υπεργασία που δημιουργεί τα τελευταία δύο έτη η ευθύνη ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας του κορονοϊού (όντας όμως ο μοναδικός κλάδος που παρέχει απλήρωτη υπεργασία καθώς τόσο οι υγειονομικοί, όσο και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας έχουν λάβει δύο φορές σχετικό επίδομα) επιφέρει την καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού μέσω της καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά επίσης λειτουργεί σε βάρος της ποιοτικής αστυνόμευσης που εμείς οι αστυνομικοί επιθυμούμε να παρέχουμε στους συμπολίτες».

Η ΕΑΥ Ροδόπης αιτείται:

Α) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης, την επέκταση καταβολής και στο αστυνομικό προσωπικό του Νομού Ροδόπης του επιδόματος των 100 ευρώ που με τον Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε να λαμβάνει (λόγω πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών) το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετεί ή αποσπάται στην Π.Ε. Έβρου και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και εν συνεχεία με τον Ν.4553/2018 επεκτάθηκε μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών ή την μετεγκατάστασή του καθώς το υπάρχον κτίριο είναι σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση,

Β) την τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων στο φυλάκιο της σκοπιάς έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου, την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με οχήματα που να διαθέτουν διαχωριστικό άθραυστο υαλοπίνακα προκειμένου για την ασφάλεια των συναδέλφων μας κατά τις προσαγωγές και μεταγωγές κρατουμένων,

Γ) τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών -Δικαστηρίων Κομοτηνής και την επάνδρωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,

Δ) τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας σε Ελληνικό έδαφος και την στελέχωσή του με αστυνομικό προσωπικό από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,

Ε) την επιδιόρθωση – συντήρηση των δύο (02) εξομοιωτών διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών (fatsU.S.A.) που υπάρχουν στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και είναι μη λειτουργικοί εδώ και δέκα περίπου χρόνια

ΣΤ) την πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ. Θράκης με τις διαταγές του Αρχηγού μας που αφορούν στην ανεύρεση και προσδιορισμό ειδικών χώρων κράτησης καραντίνας νοσούντων από κορονοϊό κρατουμένων αλλά και για τα ύποπτα κρούσματα καθώς και τήρηση των εντολών – οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. οι οποίες αφορούν στην υγειονομική διαχείριση των κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια.

«Επίσης κάναμε αναφορά σε καυτά κλαδικά μας ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως Επικίνδυνο, στην αύξηση του πλαφόν των ωρών νυχτερινής απασχόλησης από 48 σε 64, στην χορήγηση Επιδόματος Παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς της πατρίδας μας που είναι κοντά σε σύνορα και τέλος στην αναγκαιότητα της αύξησης του αριθμού των εισακτέων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων σε τουλάχιστον 1000 άτομα κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.

Ο κ. Υπουργός αφουγκραζόμενος τα προβλήματά μας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας πως από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε όσον αφορά στα θέματα που ταλανίζουν τα μέλη μας και αναμένουμε την δρομολόγηση της επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά και ο Γ.Γ. Νίκος Κουμανίδης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Βράβευση Αθλητών απο τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Τρεις διακεκριμένους αθλητές  της πυγμαχίας και του kick boxing του Αθλητικού Ομίλου «Μαχητές Ελευθερούπολης» βράβευσε σήμερα (7/2/2023) το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ως αναγνώριση των σημαντικών επιτυχιών τους και της μεγάλης τους προσφοράς στο αθλητικό ιδεώδες και στο εθνόσημο.

Συγκεκριμένα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρέθηκαν για τον σκοπό αυτό η Βασιλική Σταυρίδου (πυγμαχία), ο Ιωάννης Στοφορίδης (kick boxing) και ο Δημήτρης Βορδοναράκης (πυγμαχία), συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Ξενοφών Καρασάββα και τον προπονητή τους Παναγιώτη Καρανικολή.

Η Βασιλική Σταυρίδου έχει κατακτήσει την 2ηθέση (ασημένιο μετάλλιο) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νεανίδων το 2021, και την 3ηθέση (χάλκινο μετάλλιο) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών 2022, στην κατηγορία U22.

Οι διακρίσεις του Ιωάννη Στοφορίδη είναι πολλές και σε διεθνές επίπεδο, καθώς είναι επαγγελματίας kick boxer και συμμετέχει με ενεργό συμβόλαιο στο ασιατικό πρωτάθλημα One Championship, που είναι το δυσκολότερο και το πλέον αναγνωρισμένο στον πλανήτη.

Ο Δημήτρης Βορδοναράκης αναδεικνύεται επί πέντε συνεχόμενα έτη πρωταθλητής Ελλάδος (κατηγορία U22), στην πυγμαχία.

Στους τρεις αθλητές παρεδόθη τιμητική πλακέτα και ένα σημειωματάριο με φωτογραφίες της Καβάλας και της Θάσου, ενώ στο πρόσωπο του προέδρου κ. Καρασάββα, ο οποίος παρέλαβε ένα βιβλίο (έκδοσης της Π.Α.Μ.Θ.) για την Ανατολική Μακεδονία, τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του στα μαχητικά αθλήματα συνολικά ο Αθλητικός Όμιλος «Μαχητές Ελευθερούπολης».

Έργο το οποίο εξήρε ο κ. Πολίτης, επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος γενικότερα και οι τρεις βραβευθέντες αθλητές του ειδικότερα τιμούν τα ελληνικά χρώματα, αφιερώνοντας, με στερήσεις, κόπο και χρόνο για τον αθλητισμό αλλά και τον πρωταθλητισμό, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί  τόσο τους γονείς τους, οι οποίοι, όπως τόνισε, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε προσπάθεια, όσο και τους προπονητές και την διοίκηση των «Μαχητών Ελευθερούπολης».

Και οι τρεις αθλητές, με την σειρά τους, ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις εντατικές τους προσπάθειες με στόχο ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Ο πρόεδρος κ. Καρασάββας επίσης ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη, σημειώνοντας ότι βρίσκεται δίπλα στον σύλλογο εδώ και χρόνια, «και πριν ασχοληθεί με την πολιτική, και τώρα», ενώ ο προπονητής κ. Καρανικολής υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι αυτή η βράβευση για την αναγνώριση των προσπαθειών και των επιτυχιών των αθλητών.

Η προσφορά των οποίων, όπως συμπλήρωσε ο κ. Πολίτης, θα πρέπει να επιβραβεύεται και να αναγνωρίζεται, καθώς δεν απολαμβάνουν ανάλογη προβολή με τα εμπορικά αθλήματα (όπως είναι κυρίως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ).

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ.Ο.Ε.Β. | Εκοψέ την καθιερωμένη βασιλόπιτα

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Χρυσοχωρίου στον δήμο Νέστου παραβρέθηκε την Παρασκευή 3/2/2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Καρυάς.

Επ ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Πολίτης συζήτησε με τον δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β. Γιώργο Δαλακούρα για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Οργανισμού. Καθώς επίσης και τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών και των οικισμών από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως και για την εύρυθμη λειτουργία του Τ.Ο.Ε.Β.

Ο κ. Δαλακούρας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για το ενδιαφέρον που έχει δείξει στα ζητήματα που του έχουν εκθέσει οι παραγωγοί της περιοχής, αλλά και για τον καθαρισμό τοπικών ρεμμάτων και την προμήθεια μεγάλης ποσότητας τσιμέντου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναστασία Ιωσηφίδου | Ανακοινώθηκαν τα πρώτα 12 ονόματα των υποψηφίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η πολιτική επιτροπή της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, προκειμένου να εγκρίνει τα πρώτα 29 ονόματα των υποψηφίων, που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις δημοτικές εκλογές της 8 ης Οκτωβρίου 2023.

Κατά την συνεδρίαση, αποφασίστηκε η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στην παρουσίαση των υποψηφίων , η κατανομή των προσώπων ανά τομέα ευθύνης, καθώς και διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην στρατηγική δημιουργίας των ψηφοδελτίων.

Αποφασίσθηκε η παρουσίαση ανά μήνα δώδεκα προσώπων , που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αρχής γενομένης από σήμερα και ορίστηκε η 6η Ιουλίου 2023 , ως ημέρα παρουσίασης του συνόλου των προσώπων που θα συμπεριληφθούν σε όλα τα ψηφοδέλτια της παράταξης .

Η πρώτη δωδεκάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποτελείται από τα παρακάτω πρόσωπα:

 1. Βαφειάδης Αγάπιος (Τοπογράφος Μηχανικός )
 2. Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος (Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής Υπ. Δικαιοσύνης)

 3. Καμπουρέλης Ιωάννης (Κτηματομεσίτης)

 4. Κεκεντζής Πέτρος (Αντιπρ. Ένωσης Πυροσβεστών , Πρ. Συλλόγου Γονέων

21 ου Δημ. Σχολείου Αγίου Λουκά, μέλος Συνδέσμου Προπονητών Καβάλας)

 1. Κέλλης Παναγιώτης (Νοσηλευτής Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας)
 • Κόγια Φωτεινή (Υπαστυνόμος Ε.Α , Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας )

 • Μπαλτζίδου Βαρβάρα (πρ. Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα , πρ. Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, πρ. Εντεταλμένη Συμβ.
  Καθαριότητας)

 • Παπάζογλου Αριστοτέλης (Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων)

 • Σαμοθρακίτη Ευαγγελία (Ιδιωτική Υπάλληλος , Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος 2019 )

 • Τελίδης Περικλής (Δημοτικός Σύμβουλος, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Ωδείου και Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής)

 • Τζατζάρης Θεόδωρος (πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Ωδείου και Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής)

 • Χίζαρης Δημήτριος (Επόπτης Δημόσιας Υγείας – Υγιεινολόγος)

 • Η απόφαση της πολιτικής επιτροπής σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την παράταξη και τους υποψηφίους αυτής και την
  εντατικοποίηση των προσπαθειών για την δημιουργία ενός ενωτικού ψηφοδελτίου, που θα αντιπροσωπεύει την κοινωνία του δήμου μας, η οποία με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την επιθυμία της για αλλαγή της διοίκησης του δήμου.

  Continue Reading

  Κατοικία

  newsletter  Καιρος

  Πρωτοσέλιδα

  Χρήσιμα

  Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

  Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

  el Greek
  X
  Αρέσει σε %d bloggers: