Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου απο το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (video)

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και το εξαιρετικό του έργο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου το Σάββατο 19 Μαΐου στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ με ελεύθερη είσοδο.Ο καθηγητής βιολοντσέλου του ΔΩΚ Χρήστος Κόζαλης και η πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου παρουσίασαν τη Σονάτα αρ. 2 του Beethoven (Μπετόβεν), την πανέμορφη Ελεγεία του Fauré (Φωρέ) και τη Σονάτα αρ. 1 του Brahms (Μπραμς). O τσελίστας Χρήστος Κόζαλης γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δαμιανό Καϊλόγλου. Τρία χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς και μετέπειτα στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Zoran Stepic.

Το 2003 έγινε δεκτός στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2009 αποφοίτησε με Δίπλωμα (Άριστα – 10 παμψηφεί). Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως καθηγητής βιολοντσέλου στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, όπου έχει αναλάβει επιπλέον τη διεύθυνση της Ορχήστρας Δωματίου.

Πρέπει να τονιστεί ότι η τάξη βιολοντσέλου του περιλαμβάνει διπλωματούχους–αριστούχους μαθητές που συνεχίζουν πλέον τις σπουδές τους στο εξωτερικό, μαθητές με διακρίσεις σε διαγωνισμούς ερμηνείας καθώς και μαθητές που διακρίθηκαν σε ακροάσεις ορχηστρών νέων, όπως η MOYSA, στην οποία έχουν επιλεγεί τέσσερις μαθητές του.

Η πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου το 1987 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Βορείου Ελλάδος και το 1989 με Α΄ Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καίτης Παπαϊωάννου» στην Αθήνα. Το 1992 αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ζωής Σαμσαρέλου) με Δίπλωμα και βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δεν θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων λόγω θεμάτων ασφαλείας

Στον προσανατολισμό μη-λειτουργίας των Λασπόλουτρων των Κρηνίδων βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μουριάδης υπάρχουν θέματα ασφαλείας τα οποία καθιστούν δύσκολη την λειτουργία των Λασπόλουτρων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Ελευθερούπολη Δήμου Παγγαίου έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα

Αφίχθη το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελευθερούπολη του Δ. Παγγαίου. Πρώτα πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηδρομία με τους καταξιωμένους αθλητές ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Φλόγας ακολουθούμενη από ύμνους και την έπαρση των σημαιών.

Ωστόσο εντυπωσιακά ήταν και τα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα με μικρά παιδιά να αναπαραστάνουν τα αθλήματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και να καθηλώνουν τους παρευρισκόμενους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en