Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου απο το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και το εξαιρετικό του έργο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου το Σάββατο 19 Μαΐου στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ με ελεύθερη είσοδο.Ο καθηγητής βιολοντσέλου του ΔΩΚ Χρήστος Κόζαλης και η πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου παρουσίασαν τη Σονάτα αρ. 2 του Beethoven (Μπετόβεν), την πανέμορφη Ελεγεία του Fauré (Φωρέ) και τη Σονάτα αρ. 1 του Brahms (Μπραμς). O τσελίστας Χρήστος Κόζαλης γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δαμιανό Καϊλόγλου. Τρία χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Πολυάνειο Ωδείο του Κιλκίς και μετέπειτα στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Zoran Stepic.

Το 2003 έγινε δεκτός στην τάξη του Δημήτρη Πάτρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2009 αποφοίτησε με Δίπλωμα (Άριστα – 10 παμψηφεί). Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως καθηγητής βιολοντσέλου στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, όπου έχει αναλάβει επιπλέον τη διεύθυνση της Ορχήστρας Δωματίου.

Πρέπει να τονιστεί ότι η τάξη βιολοντσέλου του περιλαμβάνει διπλωματούχους–αριστούχους μαθητές που συνεχίζουν πλέον τις σπουδές τους στο εξωτερικό, μαθητές με διακρίσεις σε διαγωνισμούς ερμηνείας καθώς και μαθητές που διακρίθηκαν σε ακροάσεις ορχηστρών νέων, όπως η MOYSA, στην οποία έχουν επιλεγεί τέσσερις μαθητές του.

Η πιανίστα Έλσα Χρυσοστομίδου το 1987 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Βορείου Ελλάδος και το 1989 με Α΄ Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καίτης Παπαϊωάννου» στην Αθήνα. Το 1992 αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ζωής Σαμσαρέλου) με Δίπλωμα και βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δύσκολο το παρκάρισμα στις τουριστικές περιοχές Νέας Περάμου – Νέας Ηρακλείτσας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης εξελέγη πρόσφατα νέος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Παγγαίου, ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Βασίλη Ξουλόγη. Μιλήσαμε μαζί του όχι για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά για τα τουριστικά γεγονότα σε μία ελκυστική περιοχή του νομού όπως είναι όλος ο πρώην Δήμος Ελευθερών.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Μπαταλογιάννη υπάρχει θέμα και φέτος το καλοκαίρι από πλευράς των υποδομών καθώς όπως εκτιμά πρόκειται για οριακές καταστάσεις. Αυτές τις εντοπίζει στους τομείς της καθαριότητας, της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης. Φέρνει κι ένα ενδιαφέρον και άριστο παράδειγμα, τη στάθμευση των οχημάτων. Στη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο είναι πολύ δύσκολο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης.

Δίνει έμφαση στο πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει και φέτος το καλοκαίρι στη Νέα Πέραμο. Εξ αυτού του λόγου ζητά να αναληφθούν δράσεις προκειμένου του χρόνου να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης προς την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σημειώνει ότι ειδικά στη Νέα Πέραμο η έλλειψη χώρων στάθμευσης δημιουργεί προβλήματα και στους μόνιμους κατοίκους του χωριού.

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης εκτιμά ότι το καλοκαίρι του 2019 για τις προαναφερθείσες περιοχές είναι λίγο καλύτερο από το καλοκαίρι του 2018. Παρατηρεί ότι ο Ιούνιος χάθηκε λόγω καιρού και άλλων μικροπροβλημάτων. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Και αυτή τη φορά το καλοκαίρι άργησε να ξεκινήσει. Μας ικανοποιεί η ποσότητα και όχι η ποιότητα. Έχουμε κόσμο αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Τα τελευταία χρόνια η τουριστική περίοδος μεγαλώνει προς το Σεπτέμβριο όπου οι καιρικές συνθήκες παραμένουν καλές. Οι περισσότεροι από αυτούς που μας επισκέπτονται είναι Βούλγαροι».

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Οι αλλαγές φρουράς σε φορείς και οργανισμούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που ακούγεται ότι θα έρθουν-Τα σενάρια για το τιμόνι του ΟΛΚ, του Νοσοκομείου Καβάλας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Είναι ίδιον ελληνικόν κάθε που αλλάζει κυβέρνηση να αλλάζουν και οι επικεφαλής φορέων και οργανισμών που διατηρούν στο ακέραιο και κατ΄ελάχιστον πλέον, μετά την επικυριαρχία του ΤΑΙΠΕΔ, τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Για παράδειγμα, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί ποιοι θα τοποθετηθούν πρόεδρος του ΟΛΚ,διοικητής και αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Για να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα πρόσωπα που τεθούν επικεφαλής του Νοσοκομείου Καβάλας θα προηγηθεί η τοποθέτηση του νέου Διοικητή της 4ηςΥγειονομικής Περιφέρειας που περιλαμβάνει τη Μακεδονία και Θράκη, θέση που έως σήμερα διατηρεί ο Στρατής ΠλωμαρίτηςΑμέσως μετά θα ανακοινωθεί ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας ο οποίος θα πάρει τη θέση του Τάσου Καρασσαβόγου.

Παραμένει, δε, το ερώτημα αν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ίσχυεκατά το παρελθόν, αυτή της υποβολής αιτήσεων με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως τίτλοι σπουδών, εμπειρία στη δημόσια διοίκηση ή αν ο διορισμός τους θα γίνει με πολιτική απόφαση. Πάντως, για τις θέσεις του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα κάποια ονόματα.

Για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ακούγεται ότι ενδιαφέρεται η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές Μαρία Χατζηκωνσταντίνου.

Για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, όπου σήμερα προΐσταται ο Σωτήρης Σωτηριάδης, ως ενδιαφερόμενη φέρεται η πολιτευτής με τη ΝΔ Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία άλλωστε διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου σε προηγούμενη θητεία. Ακόμη, ακούγεται και το όνομα της υποψήφιας βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές Βάσως Παπουτσή-Μήττα.

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Το Καλοκαίρι συνεχίζεται για τη ΝΔ του Νομού Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το καλοκαίρι συνεχίζεται για την τοπική Νέα Δημοκρατία. Επηρεασμένη από το κλίμα του Αυγούστου, συνεχίζει να μην έχει πολλά και ιδιαίτερα νέα παρά το ότι βρίσκεται στην Κυβέρνηση.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν τοπικές ειδήσεις. Κι αυτές που ανακύπτουν προέρχονται από την δραστηριότητα των βουλευτών, πολύ περισσότερο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Στην περίπτωση του κ. Παναγιωτόπουλου τα νέα αφορούν γενικότερα την αρμοδιότητα του στο υπουργείο και δεν είναι τοπικά. Ίσως ο μόνος παράγοντας της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που κινείται δραστήρια και τον Αύγουστο είναι ο Γιάννης Πασχαλίδης. Η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας (ΝΟΔΕ) βρίσκεται και αυτή σε διακοπές καλοκαιρινές. Άλλοτε κυριολεκτικά κι άλλοτε μεταφορικά. Περιμένει το Φθινόπωρο για να αναλάβει δραστηριότητα και να συνεδριάσει. Δεν έχει συνεδριάσει από τις εθνικές εκλογές και μετά!

Η είδηση προερχόμενη από την δραστηριότητα του κ. Γιάννη Πασχαλίδη αφορά το πρόβλημα έλλειψης γιατρών στο πολυδύναμο  ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου. Ο Γιάννης Πασχαλίδης επικοινώνησε με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Στρατή Πλωματίτη. Αυτός του υποσχέθηκε να στείλει γιατρούς και να καλύψει το κενό που ανέκυψε πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός που επρόκειτο να μετακινηθεί στην παραλία Οφρυνίου ασθένησε. Υπήρξαν διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίες έφθασαν και στους βουλευτές. Τότε ενεργοποιήθηκε η διαδικασία αντικατάστασης του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιάννης Πασχαλίδης φαίνεται ότι πέτυχε να αλλάξει η διαδικασία για την πρόσληψη οδηγού –διασώστη. Αφού για τη θέση στο ΚΥ Χρυσούπολης δεν υπήρξε ενδιαφέρον κάλυψης της, θα επιδιωχθεί να προκηρυχθεί η ίδια θέση στο κέντρο υγείας Ελευθερούπολης. Εκεί υπάρχει ενδιαφερόμενος. Ο κ. Πασχαλίδης βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα με σκοπό να επισκεφθεί εντός των ημερών και τον ΕΛΓΑ,  προκειμένου να ενημερώσει για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση σε δημοτικά διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης προερχόμενος από σύντομες διακοπές, αναμένεται στην Καβάλα τις προσεχείς ημέρες. Η είδηση που τον αφορά έχει σχέση με την στενή συνεργάτιδα του Αντωνία Σταυρίδου. Αφού για δύο χρόνια εργάστηκε στο πλευρό του στην Καβάλα, μετακινείται και αναλαμβάνει θέση για θέματα κοινωνικής πρόνοιας κοντά στο γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη. Θα εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μακάριος Λαζαρίδης παρακολουθεί συνεχώς τα ζητήματα της Καβάλας.  Μιλώντας σε συνεργάτες του, σε σχέση και με τα σενάρια κάλυψης των θέσεων διοίκησης στο νομό, φέρεται να είπε λακωνικά ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα και δεν έχει «κλειδώσει» για αυτές τις θέσεις. Οι οποίες ενδιαφέρουν αρκετούς. Το ίδιο αφήνουν να εννοηθεί και άλλοι παράγοντες της τοπικής ΝΔ. Φημολογείται ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έρχεται στην πόλη τέλος της εβδομάδας. Κι αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Θα εξαρτηθεί από την επικαιρότητα των Αθηνών επί ζητημάτων της αρμοδιότητας του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενισχύει το γραφείο του στην Καβάλα, όπου τα αιτήματα πολιτών είναι πάρα πολλά. Σε αυτό θα εργάζεται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόταση Σιμιτσή για τα ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας- Κομοτηνής

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες βράδυ στη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ στο Καρνάγιο παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Με την ευκαιρία ο κ. Σιμιτσής κατέθεσε την ακόλουθη πρόταση:«Παρακολουθήσαμε χτες την όμορφη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας», στο καρνάγιο. Ανάμεσα στους πολλούς θεατές ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Στη φωτογραφία είναι μαζί μας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρής Γκόνης.

Είχα την ευκαιρία να προτείνω στον περιφερειάρχη, που απόλαυσε την παράσταση, η Περιφέρεια να αξιοποιήσει τα δυο ΔΗΠΕΘΕ της περιοχής μας, της Καβάλας και της Κομοτηνής. Μια ιδέα θα ήταν να παίζονται παραστάσεις στις κωμοπόλεις και στα χωριά της Περιφέρειας, εκεί όπου οι συμπατριώτες μας διψούν για πραγματικό πολιτισμό.

Η πιθανή έλλειψη χώρων δεν πρέπει να μας προβληματίζει. Ένας ευρηματικός σκηνοθέτης μπορεί να αξιοποιήσει και τους πιο απροσδόκητους χώρους, το καρνάγιο σήμερα, το λιμάνι χτες, το οικόπεδο Κρέη στις Καμάρες τις προάλλες».

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ