Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΕΚΟΡ θανάτων 108 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους – 2311 νέα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα ανακοινώνουμε 2311 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

522 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 149 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 108 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1527 θανάτους συνολικά στη χώρα. 608 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δικτύου wifi στην περιοχή της συνοικίας της οδού Άβαντος

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αξιοποιώντας με τον πλέον χρήσιμο και παραγωγικό  τρόπο, το πρόγραμμα υποστήριξης του Υπουργείου εσωτερικών προς τις  ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες για την ενημέρωση και την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, εγκατέστησε δίκτυο wifi στην περιοχή της οδού Άβαντος για ελεύθερη  πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι, επιτυγχάνεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην τηλεκπαίδευση και γενικότερα στο διαδίκτυο προς όφελος των Δημοτών και κυρίως των παιδιών.

Μετά τoν πλήρη τεχνικό έλεγχο των αποτελεσμάτων ο Δήμος θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ισχύ του δικτύου επεκτείνοντας ταυτόχρονα και την εμβέλεια του.

Από το ίδιο πρόγραμμα αναμένεται σύντομα και η δημιουργία Κοινωνικού πλυντηρίου στην ίδια περιοχή.

Επίσης στo πλαίσιo της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους Δημότες της περιοχής της οδού Άβαντος, ξεκινά σύντομα  για πρώτη φορά η λειτουργία νέου ΚΕΠ στην περιοχή.

Τέλος στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος wifi4U, βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης  η δημιουργία δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, των Φερών και σε άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Προχωράμε με Επίκεντρο τον Άνθρωπο!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα | Rapid τεστ στην αυλή του Δημαρχείου σε εργαζόμενους από τον ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθούν rapid τεστ σε εργαζόμενους του Δ΄μου Καβάλας στην αυλή του Δημαρχείου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μουριάδης ανακοίνωσε ότι την  επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει τεστ covid – 19 σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να προμηθευτεί 1.500 τεστ για τα οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει βρει ποιός πρόκειται να τα κάνει, καθώς υπάρχει μία πρώτη επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύτηκε

στις

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί μία αφορμή για να εστιαστεί η προσοχή όχι μόνο των φορέων πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους.

Η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα μπροστά ωστόσο χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας κοινοποίησε ένα βίντεο μέσα από το οποίο αναδικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην σύγχρονη κοινωνία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος στην τιμή πετρελαίου | Ασφυκτική πίεση στον Πρίνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Η πίεση για την μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, παρά την άνοδο των τιμών πετρελαίου τους τελευταίους μήνες. Μια άνοδος που χάνεται για τον Πρίνο εξαιτίας της φθίνουσας παραγωγής, καθώς σύμφωνα με παράγοντες, για την εξόρυξη των διαπιστωμένων αποθεμάτων πετρελαίου χρειάζονται συνεχείς επενδύσεις οι οποίες δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτηθούν στην παρούσα συγκυρία.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, ότι είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Μάιο, όταν και είχε βυθιστεί στα 20 δολάρια ανά βαρέλι, η τιμή του πετρελαίου έχει ανακάμψει σημαντικά, στα 48 δολάρια, χωρίς βεβαίως να έχει φτάσει σε επίπεδα που να αποτελούν κίνητρο για τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις στον τομέα.

Είναι όμως εξίσου χαρακτηριστικό, συμπληρώνουν παράγοντες, ότι στο εννιάμηνο, η μέση ημερήσια παραγωγή στον Πρίνο έπεσε στα 1.900 βαρέλια πετρελαίου, ενώ υπήρξαν και διαστήματα, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο, στο οποίο η παραγωγή κινήθηκε προς τα 1.000 βαρέλια. Όλα αυτά, όταν λόγω χαμηλής ποιότητας, το πετρέλαιο του Πρίνου πωλείται στην αγορά (BP) με discount περί τα 7 δολάρια ανά βαρέλι.

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, στην κορύφωση του μεγάλου γεωτρητικού προγράμματος της Energean το 2018, η ημερήσια παραγωγή είχε ξεπεράσει τις 4.000 βαρέλια ημερησίως, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ μετά την προ 20ετίας αποχώρηση των Καναδών. Το 2019 η μέση παραγωγή είχε διαμορφωθεί στα 3.300 βαρέλια, καθώς στη διάρκεια της χρονιάς ολοκληρώθηκε το γεωτρητικό πρόγραμμα χωρίς να είναι οικονομικά βιώσιμη η συνέχισή του.

Το αρνητικό ρεκόρ…
Το 2019 η Energean είχε «μπει μέσα» 71 εκατ. δολάρια από τη λειτουργία του Πρίνου, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε δραματικά τις τιμές. Μάλιστα, το πρώτο φορτίο της φετινής χρονιάς από τον Πρίνο είχε πουληθεί στην αδιανόητη τιμή των… 9 δολαρίων ανά βαρέλι, η οποία αποτέλεσε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στη 40χρονη ιστορία του Πρίνου.

Η Energean, η οποία από το 2009 στον Πρίνο έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που έχουν ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια παρουσίασε την δραματική κατάσταση στην κυβέρνηση και στα Ενδιαφερόμενα Μέρη (stakeholders) στην κοινωνία της Καβάλας. Τον Ιούνιο, υπέβαλε επιχειρησιακό σχέδιο για τη διάσωση του Πρίνου, το οποίο έχει ως προαπαιτούμενα την χρηματοδότηση τουλάχιστον με 75 εκατ. προκειμένου να διασφαλιστούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον ώστε να αυξηθεί η παραγωγή, την ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Πρίνου ώστε να είναι λιγότερο εκτεθειμένος στις διακυμάνσεις των τιμών, την ενίσχυση του με σειρά projects όπως η Υπόγεια Αποθήκη καθώς και η λειτουργία του με φιλικότερο τρόπο προς το περιβάλλον (δέσμευση εκπεμπόμενων ρύπων και επανεισπίεσή τους στο κοίτασμα).

Ήδη, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την ΔΕΗΔΕΗ -1,09% και προμηθεύεται το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται για τις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου και τις χερσαίες εγκαταστάσεις στη Νέα Καρβάλη Καβάλας από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μια εξέλιξη που ισοδυναμεί με την αποφυγή έκλυσης περίπου 25.000 τόνων διοξειδίων του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ