Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ραντεβού δημάρχου Θάσου-ναυτιλιακών εταιριών την Πέμπτη στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καβάλας θα παιχτεί η επόμενη πράξη της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Θάσου και των ναυτιλιακών εταιρειών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ με αφορμή την διακομιδή των απορριμάτων από το νησί στο χερσαίο τμήμα του νομού. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί της Πέμπτης ο εισαγγελέας θα συναντήσει στο γραφείο του τόσο τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ όσο και τους προέδρους των ναυτιλιακών εταιρειών, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισκέφτηκε, το πρωί της Τρίτης, το γραφείο του εισαγγελέα και του παρέδωσε μια επιστολή στην οποία επεξηγούσε το ιστορικό της διαμάχης και με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή,

Την 30-12-2013 η ΑΝΕΘ απέστειλε στο δήμο Θάσου επιστολή με την οποία μάς κάνει γνωστό ότι από την 1-1-2014 όλα τα οχήματα ιδιοκτησίας του Δήμου Θάσου και οι οδηγοί αυτών, που μετακινούνται με πλοία της, θα καταβάλουν (όχι προκαταβάλουν) τον προβλεπόμενο ναύλο.

Της κατακτήσαμε σαφές ότι ο Δήμος Θάσου, αν και τα οχήματα που μεταφέρουν τα απορρίμματα δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου, αλλά με βάση τη σύμβαση τον βαρύνουν με τη σχετική δαπάνη, δεν έχει καμία αντίρρηση να καταβάλει τον προβλεπόμενο ναύλο, πλην όμως δεν έχει πρακτικά τη δυνατότητα προκαταβολής αυτού, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και το νομικό πλαίσιο εκτέλεσής των δαπανών των ΟΤΑ δεν προβλέπει αυτόν τον τρόπο προπληρωμής του ναύλου. Ζητήσαμε λοιπόν την πίστωση της αξίας των ναύλων και την πληρωμή τους, όπως ορίζει η νομοθεσία για τα έξοδα των ΟΤΑ, πλην όμως συναντήσαμε την άρνηση της πιο πάνω εταιρείας. Άρνηση εισπράξαμε και από την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία, ΝΕΚ, όταν επιχείρησε να εισέλθει φορτηγό αυτοκίνητο μεταφοράς απορριμμάτων σε πλοίο της.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την επίλυση εντός προβλήματος που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της πολύ σημαντικής για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας υπηρεσίας του δήμου Θάσου, ενώ επεσήμανε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια λύση ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας παράνομων ΧΑΔΑ (όπως αυτός στην Βόλτα του Πρίνου). Επίσης, σε ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα περίπου 120.000 € που απαιτούνται για την καταβολή των ναύλων ανά έτος, ο δήμαρχος Θάσου εξέφρασε την άποψη ότι αυτά θα επιβαρύνουν κάποια περισσότερο τον δημοτικό προϋπολογισμό ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους του ότι αυτό το εγχείρημα μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιπλέον πληρωμές από τους δημότες).

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου: Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου” έθεσε ερώτημα προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους με θέμα την Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Τον Οκτώβρη του 2008 εγκαινιάστηκε το Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πρίνου. Βασιζόμενοι  σε έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, ζητούσαμε να πραγματοποιηθούν έργα στους παρακείμενους δρόμους, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν φρεάτια και αρκετοί παράδρομοι είναι χωματόδρομοι. Εξάλλου, δεκάδες αυτοκίνητα διέρχονται καθημερινά πέριξ του Νηπιαγωγείου, για προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων αλλά και των περιοίκων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή παρουσιάζει σημαντική ανοικοδόμηση. Ωστόσο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 ακολούθησαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νηπιαγωγείου να υποστεί ζημιές. Δυστυχώς, όλη η περιοχή στερείται αναπτυξιακών έργων, παρ’όλο που λειτουργεί το Νηπιαγωγείο εδώ και 15 χρόνια. Παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να πλημμυρίζει η περιοχή με μία μόνο βροχόπτωση και δεν παρέχεται καμία ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Καταθέτουμε ερώτημα στη Δημοτική Αρχή: α) αν έχει λάβει γνώση του προβλήματος και β) τι προτίθεται να κάνει για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Πανάρετου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος”

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Παράδοση φορητών απινιδωτών από το Δήμο στους Ποδοσφαιρικούς και Αθλητικούς Συλλόγους

Σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κ. Γεώργιου Τσουλκάνη, παρέδωσε σε εκπροσώπους των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Θάσου και του Αθλητικού Συλλόγου Ανδροσθένης Θάσου από έναν φορητό απινιδωτή.

Ειδικότερα διατέθηκαν επτά (7) φορητοί απινιδωτές, από τους οποίους, έξι (6) στους Ποδοσφαιρικούς Συλλόγους της Θάσου που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα (Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσου, Α.Μ.Σ. Άρης Πρίνου Θάσου, Α.Ο. Θεαγένης Θάσου, ΔΟΞΑ Θεολόγου Ποτού Θάσου, Α.Ο. Ποταμιάς Θάσου και Α.Μ.Σ Κεραυνός Καλλιράχης) και ένα (1) στον Α.Σ Ανδροσθένης Θάσου.

Σκοπός της σχετικής προμήθειας από το Δήμο Θάσου είναι η ενίσχυση των Ποδοσφαιρικών και Αθλητικών Συλλόγων με την δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ώρα αγώνα ή προπόνησης.

 

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου. κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Είναι γνωστό σε όλους ότι οι απινιδωτές σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Διευρύνουμε το δίκτυο απινιδωτών που ήδη είχαμε αναπτύξει σε πολλά κεντρικά σημεία του Νησιού μας καθώς και σε Υπηρεσίες με έδρα τη Θάσο. Ο Δήμος Θάσου και με την συγκεκριμένη ενέργειά του συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους Ποδοσφαιρικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της Θάσου και κατ’ επέκταση τους νέους της Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του».\

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο μάγεψε μικρούς και μεγάλους

Αέριοι γίγαντες, υπόγεια ποτάμια, αστέρια που μόλις γεννήθηκαν γαλαξίες, ήλιοι και πλανήτες…

Τα παιδιά ταξίδεψαν στο μακρινό διάστημα…
Μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά μας που είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό και τα Ουράνια σώματα με τηλεσκόπιο αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές προβολές για το σύμπαν, τα άστρα και το πλανητικό μας σύστημα.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές των σχολείων της Θάσου, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων.
Η διαδικασία διεκπεραιώθηκε άρτια με τη συμβολή των δασκάλων, το συντονισμό και την καθοδήγηση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νησιού προσφέροντας μία εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους που θα τους μείνει αξέχαστη!!
Ευχαριστούμε το “Planetarium on the go” και τον κ. Χρήστο Σακά για την απίστευτη εμπειρία που μας χάρισαν.
Κατερίνα Καζόλη

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: