Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ραντεβού δημάρχου Θάσου-ναυτιλιακών εταιριών την Πέμπτη στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καβάλας θα παιχτεί η επόμενη πράξη της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Θάσου και των ναυτιλιακών εταιρειών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ με αφορμή την διακομιδή των απορριμάτων από το νησί στο χερσαίο τμήμα του νομού. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί της Πέμπτης ο εισαγγελέας θα συναντήσει στο γραφείο του τόσο τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ όσο και τους προέδρους των ναυτιλιακών εταιρειών, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισκέφτηκε, το πρωί της Τρίτης, το γραφείο του εισαγγελέα και του παρέδωσε μια επιστολή στην οποία επεξηγούσε το ιστορικό της διαμάχης και με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή,

Την 30-12-2013 η ΑΝΕΘ απέστειλε στο δήμο Θάσου επιστολή με την οποία μάς κάνει γνωστό ότι από την 1-1-2014 όλα τα οχήματα ιδιοκτησίας του Δήμου Θάσου και οι οδηγοί αυτών, που μετακινούνται με πλοία της, θα καταβάλουν (όχι προκαταβάλουν) τον προβλεπόμενο ναύλο.

Της κατακτήσαμε σαφές ότι ο Δήμος Θάσου, αν και τα οχήματα που μεταφέρουν τα απορρίμματα δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου, αλλά με βάση τη σύμβαση τον βαρύνουν με τη σχετική δαπάνη, δεν έχει καμία αντίρρηση να καταβάλει τον προβλεπόμενο ναύλο, πλην όμως δεν έχει πρακτικά τη δυνατότητα προκαταβολής αυτού, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και το νομικό πλαίσιο εκτέλεσής των δαπανών των ΟΤΑ δεν προβλέπει αυτόν τον τρόπο προπληρωμής του ναύλου. Ζητήσαμε λοιπόν την πίστωση της αξίας των ναύλων και την πληρωμή τους, όπως ορίζει η νομοθεσία για τα έξοδα των ΟΤΑ, πλην όμως συναντήσαμε την άρνηση της πιο πάνω εταιρείας. Άρνηση εισπράξαμε και από την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία, ΝΕΚ, όταν επιχείρησε να εισέλθει φορτηγό αυτοκίνητο μεταφοράς απορριμμάτων σε πλοίο της.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την επίλυση εντός προβλήματος που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της πολύ σημαντικής για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας υπηρεσίας του δήμου Θάσου, ενώ επεσήμανε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια λύση ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας παράνομων ΧΑΔΑ (όπως αυτός στην Βόλτα του Πρίνου). Επίσης, σε ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα περίπου 120.000 € που απαιτούνται για την καταβολή των ναύλων ανά έτος, ο δήμαρχος Θάσου εξέφρασε την άποψη ότι αυτά θα επιβαρύνουν κάποια περισσότερο τον δημοτικό προϋπολογισμό ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους του ότι αυτό το εγχείρημα μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιπλέον πληρωμές από τους δημότες).

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Κατασκευή κυκλικών κόμβων στις Δ.Κ Παναγίας και Ποταμιάς Νήσου Θάσου

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ» και με την διαρκή υποστήριξη της Δ.Τ.E. Π.Ε. Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες:

1)Καθαίρεση και απομάκρυνση παλαιών πτερυγότοιχων υφιστάμενου τεχνικού επι της επαρχιακής οδού (στο ύψος του πρατηρίου καυσίμων).

2)Διεύρυνση εκσκαφής και επέκταση προαναφερθέντος τεχνικού (κιβωτοειδούς διατομής), για επέκταση του καταστρώματος του δρόμου καθώς και δημιουργία πεζοδρομίου ανάντη του δρόμου για την εξυπηρέτηση πεζών.

3)Εκσκαφή ορύγματος μήκους 350,00 μ. μέσου βάθους περίπου 2,70 και πλάτους 1,30 εως 1,50 μ.

4)Τοποθέτηση αγωγού διατομής D600 (προκατασκευασμένα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα υψηλής αντοχής), συνολικού μήκους 350,00 για την απαγωγή των όμβριων υδάτων από την περιοχή παρέμβασης προς το υφιστάμενο ρέμα.

5)Κατασκευή 14 φρεατίων επίσκεψης για τον έλεγχο και την συντήρηση του παραπάνω αγωγού.

Στην παρούσα φάση κατασκευάζονται:

1) Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων μεταξύ κόμβων Νο 1 και Νο 2

2) Τα 14 φρεάτια υδροσυλλογής επί της όδευσης του πεζοδρομίου

3) Η μετακίνηση και επανατοποθέτηση των υφιστάμενων φωτιστικών ιστών εντός του νέου διαμορφωμένου πεζοδρομίου.

Οι εργασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό προκειμένου να εξασφαλισθεί η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Θάσου και η προστασία των οδηγών, των κατοίκων και των πεζών της περιοχής.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Διαγωνισμός | Θέλεις να σχεδιάσεις τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα του Δήμου Θάσου;

Όπως κάθε Χριστούγεννα έτσι και φέτος πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, αφού μέσα από τις ζωγραφιές τους και την φαντασία τους θα έχουν την ευκαιρία να μας ταξιδέψουν και αυτά τα Χριστούγεννα όπως εκείνα τα φαντάζονται.

Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προσκαλούν όλους τους μικρούς μας φίλους να ζωγραφίσουν και να κερδίσουν δώρα μέσα από τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων του Δήμου Θάσου, με θέμα «Χριστούγεννα 2022 στον Κόσμο».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών. Τα πέντε πρώτα έργα που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα ταξιδέψουν ως Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη σφραγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και του ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ, είτε ταχυδρομικά, είτε ως e-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρουν τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς.

Επίσης θα επιλεγούν και ως ευχετήριες κάρτες για Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Θάσου.

Δείτε πως θα πάρετε μέρος:

  1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Χριστούγεννα 2022 στον Κόσμο». Το έργο θα πρέπει να αποτυπωθεί σε χαρτί μεγέθους Α4. Δεν πρέπει όμως να περιλαμβάνει αριθμούς, γράμματα ή άλλα στοιχεία (π.χ. ονόματα, ευχές, λέξεις. Μόνο ζωγραφιά).
  2. Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ, κ.α.) είναι ελεύθερη.3. Θα πρέπει να στείλετε το έργο σας (σε «σκαναρισμένη» μορφή ή φωτογραφία ως συνημμένο, που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 MB) στην ηλεκτρονική διεύθυνση dikethassos@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 12/12/2022 και ώρα 8 μ.μ.

  3. Στο θέμα του email και στο όνομα του συνημμένου αρχείου παρακαλούμε να αναφέρονται τα εξής στοιχεία: Επώνυμο-Όνομα-Ηλικία-Σχολείο του διαγωνιζόμενου ή της διαγωνιζόμενης.

  4. Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα επιτρέπεται να έχει μόνο ένα συνημμένο αρχείο, το δε συνημμένο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 MB σε μέγεθος. Αρχεία τύπου zip και αποστολή μέσω we-transfer δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για λόγους χωρητικότητας. Στην υποβολή του έργου συμπεριλάβετε: ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail γονέα/κηδεμόνα. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο/η.

Νικητές και βραβεία

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά. Στη συνέχεια τα ονόματά και τα έργα τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θάσου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο: Ένα βιβλίο και ένα σετ με είδη γραφής και ζωγραφικής

2ο Βραβείο: Ένα βιβλίο και ένα σετ με είδη γραφής και ζωγραφικής

3ο Βραβείο: Ένα βιβλίο και ένα σετ με είδη γραφής και ζωγραφικής

Βραβεία 4-10: Τιμητικοί έπαινοι.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | “Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ” στο καλογερικό του Λιμένα

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας  που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια σπάνια θεατρική εμπειρία, φωτίζοντας από την αρχή τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα. Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: