Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ραντεβού δημάρχου Θάσου-ναυτιλιακών εταιριών την Πέμπτη στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καβάλας θα παιχτεί η επόμενη πράξη της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Θάσου και των ναυτιλιακών εταιρειών ΑΝΕΘ και ΝΕΚ με αφορμή την διακομιδή των απορριμάτων από το νησί στο χερσαίο τμήμα του νομού. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί της Πέμπτης ο εισαγγελέας θα συναντήσει στο γραφείο του τόσο τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ όσο και τους προέδρους των ναυτιλιακών εταιρειών, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ επισκέφτηκε, το πρωί της Τρίτης, το γραφείο του εισαγγελέα και του παρέδωσε μια επιστολή στην οποία επεξηγούσε το ιστορικό της διαμάχης και με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή,

Την 30-12-2013 η ΑΝΕΘ απέστειλε στο δήμο Θάσου επιστολή με την οποία μάς κάνει γνωστό ότι από την 1-1-2014 όλα τα οχήματα ιδιοκτησίας του Δήμου Θάσου και οι οδηγοί αυτών, που μετακινούνται με πλοία της, θα καταβάλουν (όχι προκαταβάλουν) τον προβλεπόμενο ναύλο.

Της κατακτήσαμε σαφές ότι ο Δήμος Θάσου, αν και τα οχήματα που μεταφέρουν τα απορρίμματα δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου, αλλά με βάση τη σύμβαση τον βαρύνουν με τη σχετική δαπάνη, δεν έχει καμία αντίρρηση να καταβάλει τον προβλεπόμενο ναύλο, πλην όμως δεν έχει πρακτικά τη δυνατότητα προκαταβολής αυτού, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και το νομικό πλαίσιο εκτέλεσής των δαπανών των ΟΤΑ δεν προβλέπει αυτόν τον τρόπο προπληρωμής του ναύλου. Ζητήσαμε λοιπόν την πίστωση της αξίας των ναύλων και την πληρωμή τους, όπως ορίζει η νομοθεσία για τα έξοδα των ΟΤΑ, πλην όμως συναντήσαμε την άρνηση της πιο πάνω εταιρείας. Άρνηση εισπράξαμε και από την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία, ΝΕΚ, όταν επιχείρησε να εισέλθει φορτηγό αυτοκίνητο μεταφοράς απορριμμάτων σε πλοίο της.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την επίλυση εντός προβλήματος που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της πολύ σημαντικής για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας υπηρεσίας του δήμου Θάσου, ενώ επεσήμανε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια λύση ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας παράνομων ΧΑΔΑ (όπως αυτός στην Βόλτα του Πρίνου). Επίσης, σε ερώτημα για το πού θα βρεθούν τα περίπου 120.000 € που απαιτούνται για την καταβολή των ναύλων ανά έτος, ο δήμαρχος Θάσου εξέφρασε την άποψη ότι αυτά θα επιβαρύνουν κάποια περισσότερο τον δημοτικό προϋπολογισμό ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους του ότι αυτό το εγχείρημα μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιπλέον πληρωμές από τους δημότες).

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας | Επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το θέατρο της Θάσου θα είναι ανοικτό στο κοινό ως επισκέψιμο μνημείο από Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 8.00-14.00 εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

Το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Θάσου-Β Φάση» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία -Θράκη 2014-2020» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εργασίες άρχισαν στις 26-11-2018 και η αποκατάσταση των μαρμάρινων εδωλίων στο κοίλο του θεάτρου ολοκληρώθηκε στις 22-12-2023. Το έργο που εκτελέστηκε, περιελάβανε πλήθος περιφερειακών εργασιών, αλλά πρωτίστως την αναστήλωση του κοίλου του αρχαίου θεάτρου με ανακατασκευή των λίθινων τοιχίων στήριξης των εδωλίων, τοποθέτηση όσων αρχαίων μαρμάρινων εδωλίων σώζονταν και ταυτοποιήθηκαν και συμπλήρωση των κενών με σύγχρονα εδώλια από μάρμαρο Θάσου, προς αντικατάσταση των ξύλινων εδωλίων που τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Η ολοκλήρωση ενός τεχνικά δύσκολου αναστηλωτικού έργου με πολλαπλά προβλήματα, εντός του χρονικού πλαισίου της περιόδου 2014-2020 πιστώνεται στην άοκνη προσπάθεια της επιβλέπουσας του έργου και στους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων επί του πεδίου, αλλά και στο προσωπικό της λογιστικής υποστήριξης του έργου  που ανταπεξήλθαν επαξίως.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

ΠΑΣΟΚ | Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση στη Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και συγκεκριμένα στον Πρίνο την Κυριακή 14/04/2024, με τη συμμετοχή της δημοτικής οργάνωσης Θάσου, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας, του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Χάρη Σεϊτανίδη, των υποψηφίων βουλευτών Λεωνίδα Παππά, Χρήστου Καϊταντζόπουλου και Ιωάννη Πλαφαδέλη καθώς και στελεχών του ΠΑΣΟΚ από κάθε γωνιά της Θάσου.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκαν τα οργανωτικά θέματα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών και καθορίστηκε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για την Θάσο. Κοινός παρονομαστής της συνέλευσης ήταν η αισιοδοξία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και η βεβαιότητα για νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην πατρίδα μας.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δημοτική Θατρική σκηνή Λιμένα | «Φτυστός ο μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη

Πιστή στο ραντεβού της, όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική θεατρική ομάδα Λιμένα Θάσου  του Δήμου Θάσου υπόσχεται άφθονο γέλιο από 17 εως 21 Απριλίου 2024.

Η κωμωδία σε σκηνοθεσία της Καταρτζή Αμάντας κρατάει το κοινό σε … αγωνία για το μυστικό ή ίσως καλύτερα την κατάρα της οικογένειας Μπεζενόγλου, που κρατάει από γενιά σε γενιά.

Επί σκηνής;

Μια γέννα, αλλά και μια κηδεία, απόπειρες… αυτοκτονίας, αλλά κυρίως πολύ γέλιο για όσους επιλέξουν να περάσουν το βράδυ τους στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημου Θάσου το ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ.

 Το έργο είναι μια σάτιρα της νεοελληνικής κοινωνίας, από την μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι σήμερα, με στοιχεία φαρσοκωμωδίας που παραπέμπουν σε «χαρακτήρες» του Ελληνικού κινηματογράφου, της δεκαετίας του 1960.

Οι αριστοτεχνικές ατάκες του προκαλούν το γέλιο του σημερινού θεατή, αλλά και την αναγνώριση των κακώς κειμένων σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.

Το έργο γράφτηκε το 2012 όταν η οικονομική κρίση κυριαρχούσε και ταλάνισε όλη την Ελλάδα.

Οι χαρακτήρες του έργου είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε κρίση που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτήν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: Πένυ Φυλακτάκη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΕΣ  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Αμάντα Καταρτζή

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ  :

Μπίλιας Αναστάσιος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά -Αγγελοπούλου Φανή-Κακηράκη Ελένη

Καλούδη Νατάσα -Καταρτζή Αμάντα-Μπίλιας Αναστάσιος

Παναγιώτου Ευστρατία -Παπακυριακίδου Ολυμπία-Σαλωνίδου Μαρούλα

Σωτηρίου Συμεών-Σίμου Ιωάννης-Σίσκου  Ζωή-Τζιάφα ‘Εφη- Φωτιάδης Βασίλης

Φωνή διαγγέλματος  ο  Γιαννόπουλος ΄Αγγελος:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6946506997

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en