Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Π. Εμφιετζόγλου | Συναγωνισμός Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των παρανόμων μεταναστών

Στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεγάλο πρόβλημα των παρανόμων μεταναστών.

Ανταγωνιζόμενος τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει, προσφάτως, ότι θα “λύσει” με τους μετανάστες το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, έσπευσε να υπερακοντίσει προς την ίδια και χειρότερη ακόμη κατεύθυνση. Εξήγγειλε, συγκεκριμένα, ότι μια ενδεχόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα περιορίσει επιπλέον δραστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση και την ένταξη των παρανόμων μεταναστών και για την παροχή ακόμη Ελληνικής ιθαγένειας.

Είναι πλέον σαφές και δεδηλωμένο ότι οι ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι κατώτερες των περιστάσεων και αντιμετωπίζουν ένα μέγιστο εθνικό θέμα, που αφορά άμεσα την εθνική ταυτότητα και το εθνικό μέλλον της χώρας, με Νεοταξικές ιδεολογικές παρωπίδες, στρατηγική μυωπία και μικροκομματική ιδιοτέλεια.

Η πολιτική αυτή θα διασπάσει εκ των πραγμάτων την εθνική συνοχή της χώρας, θα προωθήσει τον εθνομηδενισμό, υπό το πρόσχημα της δήθεν “πολυπολιτισμικής” κοινωνίας και θα καταστήσει τη χώρα πιο ευάλωτη ακόμη στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας και στον υβριδικό πόλεμο που ήδη διεξάγει κατά της Ελλάδος.

Η Πατριωτική Ένωση κρούει για όλους τους Έλληνες τον κώδωνα του κινδύνου. Αυτό που απαιτείται κατεπειγόντως σήμερα, μετά τα όσα έχουν ήδη συμβεί, δεν είναι η χαλαρότητα στα σύνορα, με το πρόσχημα της “μη απωθήσεως”, η συνέχιση της ανοχής στην παράνομη μετανάστευση, η σκόπιμη σύγχυση μεταξύ πραγματικών προσφύγων και παρανόμων μεταναστών και η δημιουργία Ισλαμουπόλεων σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων και η άμεση απέλαση όσων δεν δικαιούνται ασύλου και διεθνούς προστασίας. Οι εξαγγελίες για τη νομιμοποίηση και την ένταξή τους δικαιώνουν τους κάθε είδους διακινητές και δουλεμπόρους και ανοίγουν γι’ αυτούς και την παράνομη μετανάστευση νέες μεγάλες προοπτικές.

Η Ελλάδα είναι χώρα. Δεν είναι χώρος. Είναι λαός, με ταυτότητα και ιστορία, συλλογική συνείδηση και πίστη στο εθνικό του μέλλον. Καλούμε όλους τους Έλληνες να στείλουν μήνυμα στις ηγεσίες των δυο αυτών κομμάτων ότι οι πολιτικές που απεργάζονται για τη μετάλλαξη της Ελλάδος σε ένα συνονθύλευμα δήθεν “πολυπολιτισμικό”, είναι ανόσιο έργο και θα συναντήσει την ακατάβλητη αντίσταση του Ελληνικού λαού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Προσπάθειες για πιστοποίηση προϊόντων της Καβάλας

Παραμένει κοντά στη μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων το Επιμελητήριο Καβάλας, ενώ παράλληλα με το πρόγραμμα προώθησης τοπικών αλιευτικών προϊόντων, υλοποιεί ένα νέο πρόγραμμα για ΠΓΕ και ΠΟΠ προϊόντα από την Καβάλα και τη Θάσο και συγκεκριμένα για το κρασί, την ελιά θρούμπα και το λάδι Θάσου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, βρέθηκε στις Βρυξέλλες.

«Είναι ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει από το 2023 μέχρι το 2025 και αφορά στοχευμένες αγορές, όπως τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου υπάρχει έντονα και το ελληνικό στοιχείο.

Επίσης, επιδιώκουμε να πιστοποιήσουμε και άλλα προϊόντα, όπως είναι το τυρί Παγγαίου, το μέλι Θάσου και τα σπαράγγια της περιοχής του Νέστου, ώστε να είναι πιο εφικτό να τα προσθέτουμε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Το Επιμελητήριο Καβάλας διαμορφώνει και εμπλουτίζει το δικό του καλάθι.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ι. Μασούτης από Καβάλα | Σημαντική η ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Μασούτης, πραγματοποίησε σειρά επαφών.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και με τους βουλευτές Καβάλας, Μακάριο Λαζαρίδη, Σουλτάνα Ελευθεριαδου και Γιάννη Πασχαλίδη, το δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και τον αναπληρωτή περιφερειάρχη ΑΜΘ, Κώστα Αντωνιάδη αναφέρθηκε στην προάσπιση της επιχειρηματικότητας συνολικά αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ υπογράμμισε ότι τα Επιμελητήρια βρίσκονται στο πλευρό της κάθε επιχείρησης, παρέχοντας λύσεις, κάνοντας παρεμβάσεις, υλοποιώντας δράσεις ενώ διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην κατεύθυνση της μείωσης των αρνητικών επιδράσεων από το διεθνές περιβάλλον.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κακοκαιρία Barbara | Ξεκίνησε ασθενής χιονόπτωση στην Θράκη

Ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής μία ελαφρά χιονόπτωση σε περιοχές της Θράκης.

Το video είναι από το νησί της Σαμοθράκης όπου την χιονόπτωση κατέγραψαν οι κάτοικοι του νησιού με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι δεν υπάρχει έντονη χιονόπτωση σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

η.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: