Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα την «πατήσουν» όσοι προσπαθήσουν να ψήσουν την Κυριακή στην ταράτσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Για όσους μείνουν σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, αλλά θελήσουν να βρεθούν με συγγενείς ή φίλους και να ψήσουν στις ταράτσες, η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε εφαρμογή σχέδιο με drones τα οποία θα εποπτεύουν πάνω από τα σπίτια και άμα υπάρξει παραβίαση των κανόνων αμέσως θα στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια σήμα στα περιπολικά που θα βρίσκονται στους δρόμους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να επιδοθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Δυο ακόμη σενάρια

Επίσης, τα «βασικά σενάρια» μέτρων που εξετάζονται είναι δυο και οι αποφάσεις γι’ αυτά αναμένεται να παρθούν αύριο. Η εφαρμογή για το πρώτο σενάριο, ξεκινά αμέσως μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο στις 19:00. Τότε σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Ι.Χ., των ταξί αλλά και τον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με την απαγόρευση να διαρκεί έως και την Τρίτη (21/4).

Το δεύτερο σενάριο αφορά και πάλι στην απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. αλλά από το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο, με την διαφορά ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των ταξί και των ΜΜΜ και το μέτρο να ισχύσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάθετε πώς να ξεχωρίζετε το φρέσκο ψάρι

Δημοσιεύτηκε

στις

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» αναφέρει και όχι άδικα μία παροιμία που αν και χρησιμοποιείται για τελείως διαφορετικό λόγο αποτυπώνει την αλήθεια που ισχύει και για τα ψάρια. Το βασικό αυτό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και της ελληνικής κουζίνας κυκλοφορεί στο εμπόριο σε αρκετές μορφές αλλά εμείς «ψηφίζουμε» το φρέσκο καθώς είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Είναι όμως το φρέσκο τελικά… φρέσκο; Ξέρουμε πως να το ξεχωρίζουμε; Επειδή δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όποιον μας δίνει συμβουλές πρέπει να «ξυπνήσουμε» τις δικές μας αισθήσεις και να κρίνουμε με βάσει όσα βλέπουμε, μυρίζουμε και αγγίζουμε.

Το newsbeast.gr επισκέφτηκε την ιχθυαγορά της Βαρβακείου και μίλησε με ειδικούς που εξήγησαν πως μπορούμε να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ φρέσκου και μπαγιάτικου ψαριού όχι σε λεπτά αλλά σε δευτερόλεπτα. 

«Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζεται κυρίως από τη φωτογραφία. Όπως δηλαδή ο άνθρωπος. Ο χλωμός που είναι άρρωστος με τον ”κόκκινο” που είναι υγιής» τονίζει o πρόεδρος ιχθυοπωλών της Βαρβακείου αγοράς Σπύρος Κοράκης και δίνει βασικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να προβούμε στη σωστή αγορά.

«Όταν το κρατάμε από το κεφάλι το ψάρι πρέπει να στέκεται ντούρος. Να μην πέφτει και να μην λυγίζει» εξηγεί και εστιάζει στο πόσο σημαντικό είναι τα μάτια να μην είναι θολά, τα σπάραχνα να είναι κόκκινα και το δέρμα να γυαλίζει.

Πέντε «χρυσοί» κανόνες για την αγορά φρέσκου ψαριού

  • Το σχήμα

«Το φρέσκο ψάρι πρέπει να στέκεται σαν σπαθί» αναφέρει ο πρόεδρος ιχθυοπωλών της Βαρβακείου αγοράς τονίζοντας πως δεν πρέπει να λυγίζει ή να πέφτει.

  • Τα μάτια δεν πρέπει να είναι θολά

Ένα από τα γνωρίσματα του φρέσκου ψαριού είναι τα λαμπερά μάτια. Μόλις τα κοιτάξουμε καταλαβαίνουμε. Εάν είναι θολά κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να εξέχουν και να βγάζουν ζωντάνια.

  • Τα σπάραχνα 

Μας ενδιαφέρει να έχουν κόκκινο χρώμα και να είναι υγρά.

  • Η γυαλάδα

Τα ψάρια που δεν είναι φρέσκα δεν γυαλίζουν. Αποκτούν μία όψη σαν αυτή που έχει ο πάγος και είναι θαμπά.

  • Η μυρωδιά και η γεύση

Όταν είναι νωπό το ψάρι πρέπει να μυρίζει θάλασσα. Φέρνοντάς το κοντά στη μύτη μας να νομίζουμε πως μόλις βγήκε από το θαλασσινό νερό. Όταν μαγειρευτεί η γεύση του θα πρέπει είναι έντονη ενώ εάν είναι μπαγιάτικο η αίσθηση που θα αφήσει στον ουρανίσκο θα είναι αδιάφορη.

Tip!

Για να δείτε εάν το ψάρι είναι όντως φρέσκο θα πρέπει να κάνετε ένα μικρό τεστ. Αφού πρώτα ελέγξετε εάν είναι μαλακό και δεν υπάρχουν σημεία του που να δείχνουν παγωμένα (σαν δηλαδή να έχει μπει στην κατάψυξη) πιέστε το με το δάχτυλό σας. Σε περίπτωση που το δάχτυλο σας μπει μέσα στη σάρκα του ψαριού ή όταν το απομακρύνετε έχει δημιουργήσει βαθούλωμα καλό θα είναι να μην το προτιμήσετε.

Τα φρέσκα ψάρια έχουν λέπια γυαλιστερά και καλά προσκολημμένα στο δέρμα, έτσι είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Επίσης τα πτερύγιά τους είναι σκληρά και όταν επεκταθούν επανέρχονται στη θέση τους αμέσως.

Γιατί να λέμε «όχι» στα ψάρια χωρίς κεφάλι

«Όταν βλέπουμε ψάρι χωρίς κεφάλι σημαίνει πως έχει καθυστερήσει να πουληθεί» αναφέρει ο Σπύρος Κοράκης εξηγώντας πως εάν το ψάρι είναι φρέσκο «δεν συμφέρει να κόβουν το κεφάλι καθώς χάνεται από την πώλησή του ακόμη και μισό κιλό. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πως για να δεχτεί ο παραγωγός ή ο πωλητής να το κόψει σημαίνει πως έχει περάσει η ημέρα και κοιτάει πως να το διώξει».

Για πόσες ημέρες θεωρείται φρέσκο το ψάρι

Το ψάρι μπορεί να παραμείνει φρέσκο για μία περίπου εβδομάδα (έξι με επτά ημέρες) με καλή βέβαια διατήρηση.

«Μπορεί να είναι δύο ωρών αλλά από τη στιγμή που βγήκε από τη θάλασσα να το άφησαν στον ήλιο, να έχει μαλακώσει και έτσι να μην αντέξει ούτε μία μέρα» σημειώνει ο πρόεδρος ιχθυοπωλών της Βαρβακείου αγοράς και αναφέρει:

«Όπως βγει από τη θάλασσα πρέπει να τοποθετηθεί σε παγόνερο και έτσι για έξι με επτά ημέρες στο ψυγείο θα είναι σαν ζωντανό».

Πόσο κοστίζουν τα φρέσκα ψάρια

Στην ιχθυαγορά της Βαρβακείου μπορεί ο καθένας να βρει φρέσκα ψάρια ακόμη και από ένα ευρώ το κιλό.

  • Τα αφρόψαρα (γαύρος, σαρδέλα, γόπα, μελανούργια) ξεκινούν από ένα με δύο ευρώ το κιλό
  • Το γαριδάκι το ψιλό κυμαίνεται στα 3,5 με 4 ευρώ το κιλό
  • Οι τσιπούρες και τα λαβράκια ξεκινούν από 6 ευρώ το κιλό και αναλόγως με το μέγεθός τους η τιμή ανεβαίνει
  • Τα μπακαλιαράκια ξεκινούν από 7 ευρώ το κιλό και φτάνουν μέχρι 10
  • Η τιμή κιλού για τις κουτσομούρες και τα μπαρμπούνια κυμαίνεται από 10 με 15 ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρακική Εστία Καβάλας – Αγιασμός και έναρξη πολιτιστικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε

στις

Αγιασμός και έναρξη της πολιτιστικής χρονιάς για την θρακική Εστία Καβάλας, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο στη σκιά του covid 19. Με απόφαση του Δ. Σ. ο φετινός αγιασμός πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου! Κύριο μέλημα όλων για την φετινή χρονιά είναι φυσικά η τήρηση των κατάλληλων υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του covid 19!!Η είδηση ωστόσο που προκύπτει είναι ότι την Δευτέρα πρόκειται να γίνει ραντεβού μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και όλων των πολιτιστικών συλλόγων για την εφαρμογή των νέων δεδομένων!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καραμπόλα 5 οχημάτων κοντά στη Ραψάνη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Καραμπόλα πέντε οχημάτων σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020 κοντά στη Ραψάνη Καβάλας. Από την καραμπόλα σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα και δεν υπήρχαν τραυματίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ | Άνοιξε η πλατφόρμα στο Taxisnet – Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα αναρτήθηκαν στο taxisnet, το πρωί του Σαββάτου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2020, που αφορούν 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής η φορολογική πλατφόρμα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ παραμένουν έξι. Με δεδομένο όμως ότι τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των υπόχρεων μόλις έξι ημέρες μέρες πριν την λήξη προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, το υπουργείο οικονομικών δίνει την δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρωθεί η πρώτη (χωρίς την προσαύξηση του 0,73%) μαζί με την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιπες τέσσερεις δόσεις θα πληρωθούν κανονικά, η Τρίτη δόση ως τις 30 Νοεμβρίου, η τέταρτη ως τις 31 Δεκεμβρίου, η πέμπτη ως τις μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου και η έκτη και τελευταία ως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα είναι το ίδιο με αυτό του 2019, εκτός και αν έχει αλλάξει η περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου. Με άλλα λόγια θα ισχύσει και για φέτος η μέση έκπτωση του 22% που ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε το 2019 και αποκλιμακώνεται από το 30% για ακίνητη περιουσία έως 70.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 27%. Από 70.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 25%.

Από 80.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 20%. Από 1.000.000 ευρώ και άνω η έκπτωση θα είναι 10%.

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα απολαύσουν βάσει εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ και οι φορολογικοί κάτοικοι των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται σε μικρά ακριτικά νησιά κάτω από 1.200 κατοίκους  των περιφερειακών ενοτήτων Ικαρίας, Λήμνου, Σάμου, Χίου, Καλύμνου, Καρπάθου, Ρόδου και Κω, καθώς και στον δήμο Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας. Η απαλλαγή αφορά μόνο τα ακίνητα που βρίσκονται στα συγκεκριμένα νησιά.

Εκτύπωση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ – Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, δίνεται η δυνατότητα «Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α». (άρθρο 54Α του Ν. 4174/2013) στο τρέχον έτος.

Σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020

Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα (για το 2019) για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πως εκτυπώνω τον ΕΝΦΙΑ 2020 από το taxisnet μέσω ίντερνετ

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

-Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου)  με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username/password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».

-Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).

-Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2020.

-Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.

-Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.

-Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.

-Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.

-Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ