Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσο άμεσα μπορεί να ξεκινήσουν διερευνητικές με την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ετοιμότητα της Ελλάδας για διάλογο με την Τουρκία, δηλαδή για άμεση επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με αντικείμενο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, εφόσον συνεχιστεί έμπρακτα η αποκλιμάκωση, διαμηνύει η κυβέρνηση.

Το μήνυμα αυτό έστειλε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του χθες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας με την απειλή κυρώσεων στο τραπέζι.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε χθες τηλεφωνικά και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ κατά τις συναντήσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάχεμ Σούκρι και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα θέλησε αφενός να δώσει το σήμα εκκίνησης για συνέχιση της οριοθέτησης ΑΟΖ με Αίγυπτο και στην κρίσιμη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και αφετέρου να ζωντανέψει πάλι το διάλογο με τα Τίρανα για την ΑΟΖ και τα 12 ναυτικά μίλια.

Ο πρώτος από τους δύο αυτούς στόχους δρομολογείται, με τριμερή Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου να αναμένεται το επόμενο διάστημα. Ο δεύτερος αποδεικνύεται πιο δύσκολος, καθώς η Τουρκία επιχειρεί όπως είχε κάνει και το 2009 να ακυρώσει όποια προσέγγιση Ελλάδας- Αλβανίας. Όμως η ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων περνά προφανώς και από τις σχέσεις με την Αθήνα.

Το ερώτημα είναι πόσο άμεσα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία; Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και εφόσον η Άγκυρα αποδείξει πως η απόσυρση του Oruc Reis δεν ήταν μία κίνηση τακτικής, θα μπορούσε να αποτελέσει το χρονικό ορόσημο για την επανέναρξη των συζητήσεων. Το Βερολίνο είναι σαφές ότι επιθυμεί να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, ενώ δεν θέλει να φτάσει η ΕΕ στο σημείο να επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα. Αντίθετα το Παρίσι είναι υπέρ μίας πιο σκληρής στάσης.

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις Γερμανίας- Γαλλίας ως προς την πολιτική της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, έγιναν εμφανείς και στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist χθες όπου μίλησαν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να «πληρώσει το τίμημα» για τις βλέψεις επανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθώς έχει ηγεμονικές βλέψεις σε τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κάρφωσε μάλιστα τη Γερμανία χωρίς να την κατονομάσει, κάνοντας λόγο για χώρες απρόθυμες να επιβάλλουν κυρώσεις λόγω οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν αποτελούν λύση και υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει «στρατηγική υπομονή».

Ο Μισέλ πάντως εν τω μεταξύ συμφώνησε με τον κ.Μητσοτάκη ότι η η Μεσόγειος, ως mare nostrum, αποτελεί ζωτικό χώρο ασφάλειας για όλη την Ευρώπη και πως η Τουρκία αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να διακυβεύονται στρατηγικά γεωπολιτικά συμφέροντα όλης της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Τουρκία «έχει χρόνο πριν και μετά τη Σύνοδο Κορυφής να συνεχίσει το πρώτο ενθαρρυντικό βήμα απεμπλοκής» που έγινε με την αποχώρηση του Oruc Reis.

Τόνισε ότι η αποκλιμάκωση πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια και δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο. «Δε γίνεται να διακηρύττεις ότι διαβουλεύεσαι, ενώ επιβουλεύεσαι, και ότι συνομιλείς, ενώ απειλείς», ξεκαθάρισε.

«Για εμάς ισχύει αυτό που έχουμε πει: Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων. Εφόσον δοθούν απτά δείγματα γραφής και αυτά συνεχιστούν, είμαστε έτοιμοι να εκκινήσουμε άμεσα διερευνητικές επαφές για τις θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας εκ νέου ότι μέχρι την οριστική οροθέτηση με συμφωνία των δύο μερών ή με απόφαση της Χάγης, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας απαγορεύει μονομερείς ενέργειες.

Ο παράγων Κύπρος

Ο πρωθυπουργός όμως άφησε να διαφανεί ότι η στάση της Ελλάδας θα επηρεαστεί όπως είναι άλλωστε λογικό από τη θέση της Κύπρου, καθώς η Τουρκία απέσυρε μεν το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εξέδωσε όμως νέα Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ ενώ συνεχίζει τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Η Λευκωσία αναμένεται στη Σύνοδο Κορυφής να επιμείνει για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας και σε αυτό η Αθήνα δεν θα μπορεί παρά να στηρίξει. Ταυτόχρονα όμως και προκειμένου να μην δώσει στην Τουρκία τη λαβή να υποστηρίζει πως είναι η ελληνική πλευρά που σαμποτάρει το διάλογο, η Ελλάδα θα μπορούσε να δεχθεί την επανέναρξη διερευνητικών επαφών, κάτι που έχει θέσει ως εξάλλου ως στόχο για την επίλυση της μίας και μόνης διαφοράς που αναγνωρίζει.

Όσον αφορά στην πρόταση Μισέλ για πολυμερή διάλογο, πάγια θέση της Αθήνας είναι ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί το να λάβει μέρος και η Κύπρος, κάτι πάντως που δύσκολα θα δεχόταν η Άγκυρα.

Σημειωτέον ότι στα γερμανικά ΜΜΕ δημοσιεύθηκαν πληροφορίες για επανάληψη της τριμερούς του Βερολίνου (Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία), όμως μετά την εμπλοκή με την έγγραφη συμφωνία ή γραπτή καταγραφή των συμφωνηθέντων, θα ήταν σαφώς δύσκολο να συμβεί αυτό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιου Παπαδόπουλου στο κτήριο του Διοικητηρίου Δράμας (3ος όροφος), υπό τον συντονισμό και την Προεδρία του, η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε., η οποία είναι το όργανο της Ομάδας Τοπικής Δράσης που επιλαμβάνεται της διαχείρισης όλων των θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER του ΠΑΑ 2014-2020.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ.Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νομού Δράμας κ.Ιωάννης Κεσκίνογλου, ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ.-Παράρτημα Δράμας κ.Δημήτριος Κυριαζίδης, καθώς και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κ.Μανώλης Χατζόπουλος.

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε αναλυτικά η υλοποίηση του Προγράμματος μέχρι σήμερα αναφορικά με τα έργα δημόσιου αλλά και ιδιωτικού χαρακτήρα και το διαφορετικό στάδιο που βρίσκεται κάθε έργο. Διαπιστώθηκε ότι όλα τα έργα δημόσιου χαρακτήρα έχουν αποφάσεις ένταξης και υπογεγραμμένες συμβάσεις, κάποια βρίσκονται σε διαδικασία δημοπρατήσεων και αρκετά έργα συλλόγων ξεκίνησαν τις προμήθειες του εξοπλισμού τους. Κανένα έργο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που να δικαιολογούν ανησυχία.

Όσον αφορά τα έργα ιδιωτών κατατέθηκαν 87 προτάσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 11.652.710,64 €, ποσό που υπερκάλυπτε (σε ποσοστό 378,83%) τη συνολική διαθέσιμη Δημόσια Δαπάνη η οποία ανερχόταν σε 3.076.000,00 €. Στόχος της Επιτροπής εξ αρχής ήταν να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να ενταχθούν το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις. Στη χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κου Μπαγινέτα σύμφωνα με την οποία η Αναπτυξιακή Δράμας για το πρόγραμμά της εξασφάλισε προγραμματική υπερδέσμευση ύψους 3.536.907 ευρώ. Με την εν λόγω πρόσθετη χρηματοδότηση και την ενσωμάτωσή της στο Τοπικό Πρόγραμμα ο αριθμός των προς ένταξη έργων θα αυξηθεί σημαντικά από 19 που είναι σήμερα σε 52-55 έργα ανάλογα με την ολοκλήρωση της εξέτασης των 7 ενδικοφανών προσφυγών που κατατέθηκαν και την κατανομή της υπερδέσμευσης στις δράσεις του προγράμματος.

Ήδη στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε η πρώτη προσέγγιση και συζητήθηκε η φιλοσοφία και ο τρόπος της κατανομής. Προγραμματίστηκαν τα επόμενα βήματα, ιδιαίτερα αναφορικά με τα ιδιωτικά έργα και ο Αντιπεριφερειάρχης σαν Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση του σώματος για τα εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τη γενναία υπερδέσμευση των 3.536.907 ευρώ που συνιστά μια αύξηση της τάξης του 115%.
Με τη λήξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος ζήτησε από τον παριστάμενο διευθυντή της εταιρείας να μεταφέρει τα συγχαρητήρια της επιτροπής στους εργαζόμενους της εταιρείας για την εργώδη προσπάθεια που έφερε και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Ζήτησε επιπλέον να συνεχισθεί η προσπάθεια με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς ώστε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να αιτηθούμε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ΑΜΘ την ένταξη των περίπου 55 έργων για τα οποία αρκεί η χρηματοδότηση.

Συνεχή στόχο της Επιτροπής αποτελεί η εξασφάλιση ακόμη περισσότερων πόρων ώστε όλα τα θετικά αξιολογημένα έργα να ενταχθούν και οι επενδυτές να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικά παζάρια με γερμανικές «πλάτες» και οι όροι για τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραψε χθες ευθέως αυτό που πολλοί υποψιάζονταν από την πρώτη στιγμή: Πως η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λόγω κορονοϊού ήταν στην πραγματικότητα μία βολική δικαιολογία, καθώς η Ευρώπη κινδύνευε (και κινδυνεύει) να διχαστεί για χατήρι της Τουρκίας.

Ο διπλωματικός πυρετός λοιπόν συνεχίζεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου, με την Άγκυρα να επιχειρεί ελιγμούς με γερμανικές «πλάτες» για να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων και την Αθήνα να προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να στηρίξει την Κύπρο και της επιθυμίας να φανεί πως εκείνη δεν τορπιλίζει το διάλογο.

Σημειωτέον ότι ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ διαμήνυσε ουσιαστικά χθες ότι από τη στιγμή που έχουν δρομολογηθεί διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας, η Γερμανία δε βλέπει το λόγο να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα προτιμούσε οι ηγέτες της ΕΕ να περιοριστούν σε μία ακόμη δήλωση… αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο κ.Ζάιμπερτ δεν σχολίασε το βέτο της Κύπρου σε οποιαδήποτε απόφαση για τη Λευκορωσία, εάν δεν εφαρμοστούν άμεσα κυρώσεις και στην Τουρκία. Βέτο, που φέρνει σε λεπτή θέση και την Αθήνα, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αυτόματης επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, εάν παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ή της Κύπρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε χθες ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την Κύπρο και τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Θα φτάσουμε με ένα κατάλογο κυρώσεων που έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και θα εγκριθεί από τους ηγέτες σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά αυτό που θα απασχολήσει κυρίως αυτές τις ημέρες προετοιμασίας και τις δια ζώσης επαφές των ηγετών είναι με ποιο τρόπο θα ενεργοποιηθούν αυτές οι κυρώσεις σε περίπτωση συνέχισης της προκλητικής συμπεριφοράς, για παράδειγμα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Οι διερευνητικές δρομολογούνται για τις 4 με 9 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Ο δρόμος μέχρι τότε όμως είναι μακρύς.

Η Αθήνα λοιπόν περιμένει την Άγκυρα να κάνει το επόμενο βήμα, σταματώντας τις προκλήσεις και στην κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου η Ελλάδα να μην συνταχθεί με Κύπρο στο θέμα των κυρώσεων, αλλά και αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία εφόσον επιθυμεί να υπάρξει επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς χθες (ΕΡΤ) για το δημοσίευμα της Χουριέτ περί τηλεδιάσκεψης Μητσοτάκη- Ερντογάν, δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο.

«Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά επισήμανε ότι για μια επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, βασικές προϋποθέσεις είναι η εμπιστοσύνη και η καλή προετοιμασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η Άγκυρα δεν έχει ζητήσει να υπάρξει επικοινωνία των δύο ηγετών και η Αθήνα θεωρεί πως είναι ο Τούρκος Πρόεδρος που πρέπει να ζητήσει να συνομιλήσει με τον κ.Μητσοτάκη, δεδομένου ότι κατά τα γεγονότα του Έβρου εκείνος είχε δηλώσει πως δε θα συνομιλούσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος αντίθετα έχει σταθερά εκφραστεί υπέρ του απευθείας διαλόγου.

Ο κ.Μητσοτάκης έστειλε όμως ήδη χθες ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα κατά την τηλεδιάσκεψη κορυφής του ΕΛΚ.

«Η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Νωρίτερα χθες το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Με την κ.Φον Ντερ Λάιεν, αλλά και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε συνομιλήσει νωρίτερα και ο κ.Ερντογάν στο πλαίσιο του διπλωματικού μαραθωνίου, ενώ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ χαιρέτιζαν την ανακοίνωση για επανέναρξη διερευνητικών Ελλάδας- Τουρκίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννης Πασχαλιδης | Για συμψηφισμό απαιτήσεων επιχειρήσεων Καβάλας με βάση τον Αναπτυξιακό Νόμο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του, και δη τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, πως εκδόθηκε η με αρ. Πρωτ. 34341/5991 ΚΥΑ για τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των δικαιούχων με βάση το άρ. 21 του ν. 1767/1988 με τις υφιστάμενες ή μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, στην από 15 Ιουλίου 2020 ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής είχε τονίσει τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει η ψήφιση της επανεργοποίησης της οικονομικής ενίσχυσης μέσω της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους ποσοστού 4% (στη περιοχή  Γ’ του αναπτυξιακού νόμου 1767/1988, όπως αναθεωρήθηκε με τον ν. 1836/1989, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων της Καβάλας). Έτσι, με το άρ. 87 του ν. 4706/2020 ψηφίστηκε ο συμψηφισμός των απαιτήσεων των δικαιούχων μέχρι 1.1.2016 με τις υφιστάμενες ή μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι αυτών, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως ανάσα για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Με την έκδοση της προαναφερθείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτός ο συμψηφισμός μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.  Δίνεται, λοιπόν, οριστικά λύση στο ζήτημα αυτό, καθώς το μόνο που μένει είναι κατατεθεί αίτηση από τους δικαιούχους, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται πως ανάγκη για την ύπαρξης αυτής της νομοθετικής ρύθμισης αποτέλεσε η επαίσχυντη υπ’ αριθμ. 13311/273/21.3.2016 Υπουργική Απόφαση Σταθάκη που κατήργησε την ως άνω οικονομική ενίσχυση, παρ’ όλο που ήταν γνωστό ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν είχε καταβάλει στις επιχειρήσεις τις οφειλόμενες ενισχύσεις από το Β΄ εξάμηνο του έτους 2010 έως το έτος 2015. Έτσι, πρώτα με την υπ’ αριθμ. 306/2020 Απόφαση του ΣΤΕ, και έπειτα με τον προσωπικό αγώνα του Βουλευτή σε αγαστή συνεργασία με τον πρώην Υπουργό κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον Βουλευτή Βόρειου Τομέα  Αθηνών κ. Δημήτριο Καιρίδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπ. Υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο έγινε εφικτό να αρθεί αυτή η αδικία για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Παράλληλα, όπως είχε δεσμευθεί και τον Ιούλιο, ο Βουλευτής ήδη έχει προβεί σε ενέργειες προκειμένου να καταβληθούν και τα οφειλόμενα ποσά για το χρονικό διάστημα 2016-2020.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με προδρόμους τον κ. Στυλιανίδη και τον κ. Καιρίδη, αγκαλιάστηκε απόν Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και με χαροποίησε ιδιαίτερα που ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να αρθεί αυτή η αδικία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις επιχειρήσεις μας. Βρισκόμενος σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, ξέρω πως θεωρούσαν τα χρήματα αυτά χαμένα και αισθάνομαι ικανοποίηση που ο συντονισμένος μας αγώνας τους διέψευσε ευχάριστα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Θα συνεχίσω τις πρωτοβουλίες μου για την επιχειρηματικότητα της Π.Ε. Καβάλας, τηρώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς και τα Επιμελητήρια!».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάσεις Κοινοβ. Επιτ. Εθνικής Άμυνας και Εξωτ. Υποθ. παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συμμετάσχει αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τη νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19.
Στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, στις 18:00, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, σε συνδυασμό με το άρθρο 72 του Ν.3883/2010, σχετικώς με τη νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ