ΚΑΒΑΛΑ
Πόρισμα Οικονομικών Επιθεωρητών θεωρεί συνυπεύθυνο στην υπεξαίρεση και τον δολοφονηθέντα δήμαρχο Παγγαίου Τριαντάφυλλο Κουκούδη

“Υπό καθεστώς βρασμού επιμένουν ότι τελέσθηκε η δολοφονία, ενώ η αρχική πρόθεση ήταν ο εκφοβισμός», υποστηρίζει η πλευρά της υπεράσπισης των Σάββα Σαλτουρίδη και Ιωακείμ Μόνου που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Εφετείου Θράκης για τη δολοφονική επίθεση στον 46χρονο δήμαρχο Παγγαίου Τριαντάφυλλο Κουκούδη πριν έξι χρόνια ακριβώς.
Ο αποθανών δήμαρχος ωστόσο είναι συνυπεύθυνος στην υπεξαίρεση και για τα 700.000 ευρώ, καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο εξαντλητικό διερευνητικό πόρισμα οικονομικών επιθεωρητών που έγινε και στρέφει σε νέα δίωξη τους δύο ταμίες για υπεξαίρεση με άλλη δίκη τον Οκτώβριο του 2014. Αυτό είναι το νέο στοιχείο που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα της Κομοτηνής “ΧΡΟΝΟΣ», και το οποίο εμπλέκει ουσιαστικά ως συνυπαίτιο στο οικονομικό άνοιγμα και τον ίδιο τον αποθανόντα δήμαρχο που αν ήταν εν ζωή θα βρισκόταν υπόλογος.
Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη απολύθηκαν τελικά από το δημόσιο οι Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μόνος, οι οποίοι, αν και ήταν στη φυλακή εδώ και τέσσερα χρόνια, συνέχιζαν να εισπράττουν μέρος του μισθού τους. Το Δεκέμβριο του 2009 δολοφόνησαν τον τότε δήμαρχο Τριαντάφυλλο Κουκούδη και καταδικάστηκαν από τη Δικαιοσύνη για το έγκλημα.
Ήταν χαρακτηριστικό ότι την είδηση της απόλυσης είχε δώσει μέσω του twitter o ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ εκτός της τραγικής διάστασης της δολοφονίας η υπόθεση… έβγαλε μάτι για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία των πειθαρχικών ελέγχων.
Οι καταδικασθέντες χρησιμοποίησαν κάθε έννομο μέσο για να καθυστερήσουν τη διακοπή πληρωμής του μισθού τους και την τελεσίδικη και οριστική απομάκρυνσή τους από το Δημόσιο. Τώρα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θράκης να λογοδοτήσουν σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα, επικαλούμενοι πάλι ότι δεν είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση, αλλά απλά ήθελαν να εκφοβίσουν τον δήμαρχο για το οικονομικό άνοιγμα που ήδη αντιμετώπιζαν σε ένα περίεργο γαϊτανάκι συναλλαγών χιλιάδων ευρώ που κρατιούνταν σε μπακαλοτέφτερο κι αποκάλυπταν ροή χιλιάδων ευρώ σε ένα όργιο κατασπατάλησης.
Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο ποινικολόγος Ξάνθης Στέργιος Γιαλάογλου και ο δικηγόρος Αθηνών Θ. Σύψας, ενώ της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος Καβάλας Χρυσόστομος Βελλάκης. Από την υπόθεση θα παρελάσουν πρώην δήμαρχοι, στελέχη του δήμου Παγγαίου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κι άλλοι μάρτυρες που θα κληθούν να φωτίσουν τη σχέση των ταμείων με τον δήμαρχο και το χρονικό του θανάτου του έξω από κέντρο στη Νικήσιανη όπου είχε δοθεί το μοιραίο ραντεβού του ξεκαθαρίσματος.
ΘΑΣΟΣ
Επείγουσα διακομιδή 87χρονης από τη Θάσο στην Καβάλα

Επείγουσα διακομιδή σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο από τη Θάσο προς την Καβάλα, καθώς μια 87χρονη γυναίκα χρειάστηκε άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη.
Η ασθενής μεταφέρθηκε με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ” από το λιμάνι του Πρίνου Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, απ’ όπου συνέχισε τη διακομιδή της προς το Νοσοκομείο Καβάλας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με συντονισμό των αρμόδιων αρχών και άμεση ανταπόκριση των διασωστικών μέσων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά της ηλικιωμένης.
ΚΑΒΑΛΑ
Εκδήλωση στην Καβάλα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN), ενημερώνει το επιχειρηματικό κοινό για την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας με θέμα:
«Προκλήσεις και προοπτικές των εξαγωγικών επιχειρήσεων».
Η έρευνα αποτελεί σύμπραξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων, των εμποδίων και των αναγκών των εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής.
Λεπτομέρειες εκδήλωσης:
-
Ημερομηνία: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025
-
Ώρα έναρξης: 19:00 (προσέλευση από 18:45)
-
Τοποθεσία: Κτίριο Μεγάλης Λέσχης Καβάλας (Κύπρου 12-14, Καβάλα)
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, στελέχη παραγωγής και εμπορίου, επιστημονικούς φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους, με στόχο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις σύγχρονες προκλήσεις στις διεθνείς αγορές.
Η παρουσία των ενδιαφερόμενων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα συμπεράσματα της έρευνας θα αποτελέσουν εργαλείο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διαμόρφωση πολιτικών στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
ΚΑΒΑΛΑ
Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρά τα δύο 16χρονα παιδιά

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την Ξάνθη, καθώς τη Δευτέρα (8/7) γράφτηκε το τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης δύο 16χρονων εφήβων, οι οποίοι είχαν χαθεί από το προηγούμενο βράδυ. Οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε γούρνα νερού του ποταμού Κοσύνθου, στο γνωστό «Μονοπάτι της Ζωής».
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο fonitisxanthis.gr, περιπατητής που βρέθηκε στο σημείο εντόπισε πρώτος τις σορούς των δύο παιδιών και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ, οι οποίες ανέσυραν τα σώματα των δύο εφήβων, χωρίς να φέρουν σημεία ζωής.
Τα άψυχα κορμιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.
Θλίψη και ερωτήματα
Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ και ανείπωτη θλίψη στην τοπική κοινωνία, καθώς τα δύο παιδιά αναζητούνταν από το προηγούμενο απόγευμα, με τις αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης έχει ήδη αναλάβει τις έρευνες για το δραματικό συμβάν, ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν τα δύο παιδιά στη γούρνα και υπό ποιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους.
Η περιοχή στο «Μονοπάτι της Ζωής», δημοφιλής για περιπάτους και φυσική ομορφιά, έχει μετατραπεί σε τόπο τραγωδίας, με κάτοικους και συγγενείς των παιδιών να είναι συντετριμμένοι.