Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πως να φτιάξεις cheesecake ροδάκινο σε σχήμα τριαντάφυλλο!

Υπάρχουν αρκετές εύκολες συνταγές για cheesecake με διάφορα φρούτα, είτε προτιμάς να βάλεις κάποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού είτε ακόμη και φρέσκα φρούτα. Μερικές από αυτές που έχουν ξεχωρίσει είναι τοcheesecake με λεμόνι, το οποίο έχει μια ευχάριστη γλυκόξινη γεύση, αλλά και μεμπανάνα, που είναι ιδανικό για όσους θέλουν μια πιο γλυκιά εκδοχή.

Για το καλοκαιράκι όμως, θέλεις ένα πιο δροσερό γλυκό, τόσο για την οικογένεια σου όσο και για τους καλεσμένους σου. Αυτή τη φορά λοιπόν, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε cheesecake ροδάκινο σε σχήμα τριαντάφυλλο, με το οποίο θα μπορέσεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες, από άποψη γεύσης αλλά και εμφάνισης!

Οικονομική πανεύκολη συνταγή για cheesecake ροδάκινο

eukoli suntagi cheesecake

Τι υλικά θα χρειαστείς για την βάση:

  • 200γρ. μπισκότα Digestive
  • 65γρ. ανάλατο βούτυρο

Τι υλικά θα χρειαστείς για την γέμιση:

  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 80γρ. ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας νερό

Τι υλικά θα χρειαστείς για το topping:

  • 800γρ. κομπόστα ροδάκινο (θα χρειαστείς περίπου 5 με 6 μισά ροδάκινα)
  • 1 φλιτζάνι από το σιρόπι της κομπόστας
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι νερό

Διαδικασία παρασκευής cheesecake σε σχήμα τριαντάφυλλο!

 

Εννοείται πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την βάση, η οποία είναι και το πιο εύκολο κομμάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο μπλέντερ τα μπισκότα σου, μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα να προσθέσεις το λιωμένο βούτυρο και τα τα ανακατέψεις καλά για να πάει παντού.

vasi cheesecake

Τώρα θα πρέπει να πάρεις μια φόρμα, με διάμετρο περίπου 20 εκατοστά και να απλώσεις καλά μέσα της το τριμμένο μπισκότο και να την βάλεις στο ψυγείο.

gluka oikonomikes suntages

Σειρά έχει η γέμιση, για την οποία θα πρέπει να βάλεις στο μίξερ το τυρί κρέμα και να το χτυπήσεις μέχρι να γίνει λείο και στην συνέχεια να προσθέσεις σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και την μαρμελάδα ροδάκινο και να συνεχίσεις να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.

Άφησε για λίγο το μείγμα σου και ανακάτεψε την ζελατίνη και το νερό σε ένα μικρό μπολ και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, πρόσθεσε και τη ζελατίνη στη γέμιση και ξανά ανακάτεψε καλά.

gluko psigiou

Γέμισε την φόρμα σου με το μείγμα που μόλις έφτιαξες και ξανά βάλτην στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα σου.

cheesecake rodakino

Τώρα πάμε στο topping. Αφού περάσουν οι 3 ώρες και βγάλεις το γλυκό από το ψυγείο, κόψε σε λεπτές φέτες τα μισά ροδάκινα και ξεκίνα να τα απλώνεις σε στρώσεις ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, για να κάνεις το σχέδιο από το τριαντάφυλλο.

Τέλος, βάλε μια μικρή κατσαρόλα με το σιρόπι ροδάκινο σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ ρίξε την ζελατίνη και και το 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακάτεψε τα, πριν τα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

Πρόσθεσε τη ζελατίνη στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά. Για το τελικό στάδιο, άσε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίξ’το σιγά σιγά πάνω από τα ροδάκινα για να γίνει σαν ζελέ και να πάει παντού.

sintages glika

Το μόνο που μένει είναι να το ξανά βάλεις στο ψυγείο για περίπου 1.5 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν τα υλικά και να το βγάλεις προσεκτικά από την φόρμα, ξεκολλώντας καλά τα πλαϊνά στα οποία θα έχει κολλήσει το ζελέ. Δοκίμασε αυτή την εξαιρετική συνταγή και πες μου την γνώμη σου! Καλή επιτυχία κορίτσια!

πηγή: www.ediva.gr

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
  • τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 5
Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en