Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πρωτοβουλία Στυλιανίδη για το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών

Πρωτοβουλία μαζί με άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Δερμεντζόπουλο (Έβρου) και Κυριαζίδη (Δράμα), πήρε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το επίδομα των ανασφάλιστων ομογενών, που λάμβαναν μέσω ΟΓΑ οι παλιννοστούντες Πόντιοι και οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

Η ερώτηση, που υπογράφεται από συνολικά 12 βουλευτές, κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία. Σε σχετική δήλωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:

“Η “Ελληνική Πολιτεία” πριν χρόνια κάλεσε τους συμπατριώτες μας, εγκαταλείποντας λόγω δύσκολων καταστάσεων τις πατρογονικές τους εστίες, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Οι παλιννοστούντες Πόντιοι με την παρουσία τους εδώ, ενίσχυσαν δημογραφικά τη Θράκη και τη Ροδόπη και συνέβαλαν στην αναπτυξιακή τους προσπάθεια. Επενδύθηκαν εκατομμύρια ανά οικογένεια γι’ αυτό το σκοπό. Η κρίση και η ανεργία που έπληξαν τον τόπο μας, έγιναν αιτία μεγάλο μέρος του νεώτερου πληθυσμού να ξαναξενιτευτεί σε Ρωσία, Ευρώπη και Κύπρο.
Η άδικη απόφαση που πάρθηκε για κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος μέσω ΟΓΑ στους υπερήλικες, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και οδηγεί στον εκ νέου ξεριζωμό και των υπερηλίκων ομογενών της περιοχής μας, πλήττοντας έτσι και τη δημογραφική ισορροπία του νομού Ροδόπης. Μαζί με τους συναδέλφους μου, που όλοι κατάγονται από ευαίσθητες περιοχές, απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση την αποκατάσταση της αδικίας με τη συνέχιση καταβολής του κοινωνικού επιδόματος. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το τόσο κρίσιμο κοινωνικά και εθνικά θέμα. Εμείς, θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγιασμός εκλογικού κέντρου Αναστασίας Ιωσηφίδου

Με μια σεμνή και απέριττη τελετή , όπως απαιτεί η ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, καθαγιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης το εκλογικό κέντρο της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Τόσο η ίδια η κα Ιωσηφίδου , όσο και οι υποψήφιοι της δέχθηκαν με ευλάβεια και συγκίνηση το ράντισμα και την ευλογία του πατρός Φιλίππου, πολύτιμο εφόδιο για τον αγώνα της παράταξης και του καθένα τους ξεχωριστά.

Η όλη εκδήλωση , η οποία διήρκεσε όσο το λειτουργικό της μέρος προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων επί της οδού Δοιράνης , χαρακτηρίσθηκε από οικογενειακό κλίμα και από την έκδηλη αισιοδοξία των παρισταμένων για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την επόμενη Κυριακή .

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Άνοιξε τις πύλες της η Kavala Expo 2023 – Δηλώσεις φορέων

“Παρέλαση” φαίνεται πως έκαναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στα εγκαίνια της μεγάλης εμπορικής έκθεσης Kavala Expo 2023.

H Έκθεση KAVALA EXPO 2023 θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, αναμένεται να διοργανωθεί και το Food Truck Festival, το οποίο, εκτός από γεύσεις, θα «φιλοξενήσει» και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εγκαίνια για την 29η Kavala Expo 2023 παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης KAVALA EXPO που διοργανώνει για 29η χρονιά το Επιμελητήριο Καβάλας.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: