Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πρωτοβουλία Στυλιανίδη για το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών

Πρωτοβουλία μαζί με άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Δερμεντζόπουλο (Έβρου) και Κυριαζίδη (Δράμα), πήρε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το επίδομα των ανασφάλιστων ομογενών, που λάμβαναν μέσω ΟΓΑ οι παλιννοστούντες Πόντιοι και οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

Η ερώτηση, που υπογράφεται από συνολικά 12 βουλευτές, κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία. Σε σχετική δήλωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:

“Η “Ελληνική Πολιτεία” πριν χρόνια κάλεσε τους συμπατριώτες μας, εγκαταλείποντας λόγω δύσκολων καταστάσεων τις πατρογονικές τους εστίες, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Οι παλιννοστούντες Πόντιοι με την παρουσία τους εδώ, ενίσχυσαν δημογραφικά τη Θράκη και τη Ροδόπη και συνέβαλαν στην αναπτυξιακή τους προσπάθεια. Επενδύθηκαν εκατομμύρια ανά οικογένεια γι’ αυτό το σκοπό. Η κρίση και η ανεργία που έπληξαν τον τόπο μας, έγιναν αιτία μεγάλο μέρος του νεώτερου πληθυσμού να ξαναξενιτευτεί σε Ρωσία, Ευρώπη και Κύπρο.
Η άδικη απόφαση που πάρθηκε για κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος μέσω ΟΓΑ στους υπερήλικες, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και οδηγεί στον εκ νέου ξεριζωμό και των υπερηλίκων ομογενών της περιοχής μας, πλήττοντας έτσι και τη δημογραφική ισορροπία του νομού Ροδόπης. Μαζί με τους συναδέλφους μου, που όλοι κατάγονται από ευαίσθητες περιοχές, απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση την αποκατάσταση της αδικίας με τη συνέχιση καταβολής του κοινωνικού επιδόματος. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το τόσο κρίσιμο κοινωνικά και εθνικά θέμα. Εμείς, θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

2η Έκθεση Φωτογραφίας Κλασσικού Αθλητισμού | Αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη που διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας.

Παρουσία αρκετού κόσμου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/11, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης ,η 2η Έκθεση Κλασσικού Αθλητισμού του Νομού Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της
Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ενωση | Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης σε κάθε επίπεδο

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που είχαν αναπτύξει «δεσμούς» οικονομικής φύσης με τα κυκλώματα δουλεμπόρων που συνεχίζουν να δρούν στην περιοχή αναδεικνύει την προβληματική φύση του συστήματος ασύλου. 

Όσο η λαθρομετανάστευση επιβραβεύεται αντί να δίδεται βάρος σε απελάσεις και επιστροφές τα κέρδη των δουλεμπόρων αυξάνονται. Κέρδη αστρονομικά που έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς. 

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι αντί η χώρα μας να διαφημίζει το «λειτουργικό» δήθεν σύστημα ασύλου της θα έπρεπε να αποτρέπει σε κάθε επίπεδο την παράνομη μετανάστευση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: