Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προμούσας | Τα έσοδα των ανταποδοτικών τελών είναι από τους παλιούς συντελεστές

Απάντηση στα όσα δήλωσε στο Radio ENA 90,5 ο επικεφαλής της παράταξης Συνεργασία για την Καβάλα Νίκος Ξανθόπουλος (διαβάστε σχετικά εδώ) έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας.

Ο κ. Προμούσας τόνισε σε δηλώσεις του ότι τα εσοδα τα οποία ανακοινώθηκαν στη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου 2021 ειναι με τους παλιες συντελεστές.

Μάλιστα στο γεγονός ότι παρατηρείται καθίζηση στην απορρόφηση των έργων στον Δήμο Καβάλας καθώς το ποσοστό απορρόφησης έχει φτάσει μόλις στο 4,94% ο ίδιος απάντησε ότι αυτό θα διορθωθει τις επομενες μερες μετά και από ενέργειες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι από το Λιμενικό | Δείτε τα δικαιολογητικά

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των αδειούχων ενόψει Αυγούστου, με την κίνηση στα λιμάνια να έχει αυξηθεί.

Οι έλεγχοι του Λιμενικού σε όσους αφήνουν την πρωτεύουσα για τα ελληνικά νησιά είναι αυστηροί.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι με πλοίο γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ταξίδι με πλοίο: Τα μέτρα για να ταξιδέψουμε στα νησιά

Για τη μετακίνηση από την ηπειρωτική χώρα στα νησιά με πλοίο συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία οι επιβάτες από 12 ετών και πάνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών, ωστόσο αυτό που αλλάζει από σήμερα είναι ότι για την επιστροφή από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα με πλοίο απαιτείται η διενέργεια self test.

Από τη διενέργεια PCR/rapid test και κατοχής πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης εξαιρούνται οι εξής:

Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test),

Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού,

Οι επιβάτες που μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, Κόστα – Σπέτσες, Μετόχι – Ύδρα, Ερμιόνη – Ύδρα, Χάνια – Τριζόνια Φωκίδος, Μύτικας – Αιτωλοακαρνανίας – Καστός – Κάλαμος, αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους του Πόρου, του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, της Ελαφονήσου, της Αμμουλιανής, των Σπετσών, της Ύδρας, των Τριζονίων, του Καστού και του Καλάμου, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Οι ανήλικοι από δώδεκα (12) έως δεκαεπτά (17) ετών οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Ταξίδι με πλοίο: Με self test η επιστροφή από τα νησιά

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η επιβίβαση των επιβατών στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή

Εναλλακτικά, προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού Ελέγχου (self-test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μαρκιανός | Προς το παρόν δεν έχουμε ακυρώσεις κρατήσεων από Ρουμάνους στην Θάσο

Σε δηλώσεις στο Radio ENA 90,5 προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Θάσου Γιάννης Μαρκιανός σχετικά με την αρνητική εξέλιξη που αφορά τους Ρουμάνους τουρίστες (διαβάστε σχετικά εδώ)

Όπως τόνισε ο κ. Μαρκιανός ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, μεχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων και ελπίζει να μην υπάρξουν φυσικά τόσες όσο να προκαλέσουν πρόβλημα στην οικονομία.

Επισήμανε επίσης ότι ήταν κάτι το οποίο περίμεναν οι φορείς του νησιού να γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες και φαίνεται πως άργησε.

Ο ίδιος σχολίασε και την άφιξη των Βρετανών τουριστών στο νησί την Κυριακή, κάνοντας λόγο πως πρόκειται κυρίως για συμβολική άφιξη καθώς ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα με κρατήσεις από την Μεγάλη Βρετανία.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Οι Βρετανοί έρχονται, οι Ρουμάνοι φεύγουν (;)

Ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νησί της Θάσου και αυτό διότι η Ελλάδα σύμφωνα με την Ρουμανία έχει ενταχθει στην κόκκινη ζώνη στην πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό μπορεί να φέρει προβλήματα στους ανεμβολίαστους τουρίστες καθώς όσοι Ρουμάνοι επιστρέψουν στην χώρα τους για να μην μπουν σε καραντίνα των 14 ημερών θα πρέπει να έχουν :

Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού

Έγγραφο νόσησης τις τελευταίες 180 ημέρες

Ενώ δεν επηρεάζονται τα παιδιά κάτω των 6 ετών και τα παιδιά 6-16 που έχουν αρνητικό PCR test.

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως θα έχει ισχύ από την Κυριακή 1η Αυγούστου ενώ επίσης την Κυριακή αναμένεται η πρώτη πτήση από την Μεγάλη Βρετανία και την TUI με Βρετανούς τουρίστες να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: