Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Προκλητικός μόνο όταν χρειάζεται

Μπορεί να εξέθεσα μερικές φορές τον νυν Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για λάθος αντιλήψεις και παραλείψεις και να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι την «προκλητική» μου συμπεριφορά αλλά αυτό δεν ήταν στόχος δικός μου.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας υποστήριξε την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου όταν άλλες «αριστερές» δυνάμεις διαχώριζαν τη θέση τους, ενώ τον είχαν στηρίξει παλαιότερα, και εξέθεσαν την διοίκηση της πόλης στον κίνδυνο να επανέλθει στη διοίκηση η προηγούμενη δημοτική αρχή και να συνεχίσει το «κοινοφελές» έργο της.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας  παρότι ήταν ένα νεοσύστατο κόμμα δεν δίστασε να λάβει αποφάσεις ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να νίψει τας χείρας της, και μάλιστα γενναίες αποφάσεις, καθώς είχαν προηγηθεί συναντήσεις τόσο με την παράταξη του κ. Σούτου  η οποία παρά τις καλές της προθέσεις και το ικανοποιητικό εκλογικό της ποσοστό διαλύθηκε  στα εξ ων συνετέθη  όσο και με την παράταξη που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και πήρε ένα αμελητέο ποσοστό.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πήρε μια απόφαση που οδηγούσε έστω με τις μικρές της αλλά τελικά αποφασιστικές της δυνάμεις στην απαγκίστρωση από την κομματική λογική του κομματικού υποψηφίου, και στην αλλαγή της διοίκησης του δήμου από ανθρώπους που μπορεί να ήταν το περιβάλλον ενός επιχειρηματία αλλά δεν ήταν το παλαιό κομματικό κατεστημένο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες σίγουρα ο Χαρακίδης δεν ήταν ο Μπουτάρης της Δράμας αλλά δεν ήταν και ο Τζίμας ή ο Θωμάς.
Θέλουμε να αλλάξει η δημοτική αρχή;
Φυσικά και θα θέλαμε ένα αριστερό δήμαρχο, ο οποίος θα προτάξει την κοινωνική πρόνοια, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμμετοχή των πολιτών και κοινωνικών κινημάτων.
Μπορεί να το κάνει αυτό η νυν δημοτική αρχή;
Κομμάτι δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Υπάρχει άλλη δημοτική κίνηση που μπορεί να επηρεάσει  προς τη σωστή κατεύθυνση;

Θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν αφήναμε αυτούς που κραυγάζουν να κάνουνε παιχνίδι.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στη Δράμα οι ενεργοί πολίτες είναι  μια μικρή ομάδα ενώ οι κομματικές λογικές καθορίζουν για άλλη μια φορά τις εξελίξεις.

Η παράταξη του Παπαεμανουήλ  και του Μαμσάκου καθορίζονται όπως φαίνεται από τις επιλογές της Ν.Δ. ξεκάθαρα πια ενώ κι ο Στέργιος Ηλιόπουλος παρά τις καλές του προθέσεις ετεροκαθορίζεται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι για τους πολίτες που δεν θέλουν και δεν θεωρούν ότι πρέπει να ψηφίσουν σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, η υποψηφιότητα του Κ. Χαρακίδη  είναι η πιο φιλοδημοτική  και πιο φιλοδραμινή από όλες τις άλλες.

Δεν γνωρίζω τις προσωπικές του φιλοδοξίες,δεν ξέρω τις ιδιωτικές του ατασθαλίες, αλλά ξέρω ότι σε θέματα περιβάλλοντος έβαλε ένα λιθαράκι  και όχι μόνο συμβολικό, σε θέματα διαφάνειας κράτησε τουλάχιστον τους τύπους, σε θέματα συνεργασίας ήταν θετικός, σε αξιοποίηση προγραμμάτων ήταν αποτελεσματικός, σε θέματα ευαισθησίας ήταν διακριτικός, τα σχολεία δεν έμειναν χωρίς πετρέλαιο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν αισθάνθηκαν απομονωμένοι, η πόλη δεν ένιωσε ακυβέρνητο καράβι.

Η ΔΗΜΑΡ  παρότι ήλθε σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο για θέματα κοινωνικής πολιτικής, συνηγόρου του πολίτη,  επικοινωνιακής πολιτκής και διαχείρισης χρημάτων, παρόλα αυτά ποτέ δεν αισθάνθηκε τη διάθεση να καταγγείλει τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Προτείναμε πράγματα όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό γραφείο υπεράσπισης που ενώ εντάχθηκαν στον προγραμματισμό δεν προωθήθηκαν όμως προτείναμε και δράσεις όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η μείωση των τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς και άλλα που έγιναν αποδεκτά και προωθήθηκαν.

Η άποψή  μου είναι πως σε μια τετραετία ένας δήμαρχος αλλά και η επιτελική του ομάδα δεν κατορθώνει να δώσει το στίγμα του, αλλά δίνει τις προθέσεις του.

Ας αλλάξει λοιπόν η επιτελική ομάδα, ας ακούσει κι ας δημιουργήσει εθελοντικές δράσεις και συμμετοχικούς θεσμούς, ας έχει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, ας εντάξει στο σχήμα του κοινωνικές εθελοντικές δράσεις και ας αυξήσει τις συνεργασίες με οργανώσεις π.χ. οικολογική, ας εμπεδώσει την διαφάνεια και την αξιοκρατία και η αλλαγή στην πόλη δεν θα είναι μόνο εμφανής αλλά θα είναι και συλλογική, πράγμα που παραμένει  ζητούμενο.

Τελικό ζητούμενο η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και αυτό δεν γίνεται ούτε με ανακοινώσεις , ούτε με προσκλήσεις, χρειάζεται νέες ιδέες και νέες πρακτικές.

του Χ.Χατζηγεωργίου

Πηγή: godrama.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Ανοιγει τις πυλες της η Ονειρουπολη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Η 19η Ονειρούπολη σε λίγες μέρες θα υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της για να γίνουν ξανά όλοι μαζί η πιο μεγάλη παρέα. Τα σπιτάκια βρήκαν τη θέση τους στο χριστουγεννιάτικο χωριό μας και οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς με τη βοήθεια όλων των συνεργατών μας για να έχουμε ένα όμορφο παραμυθένιο σκηνικό που θα το χαρούμε όλοι.

Ο Δημοτικός Κήπος ντύνεται γιορτινά, το Λουκά πάρκ και η χριστουγεννιάτικη αγορά ετοιμάζονται επίσης να μας υποδεχθούν, στην Κεντρική μας Πλατεία το μεγάλο επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μας ετοιμάζεται να καλωσορίσει την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή και περιμένει με τα φώτα του να λάμψει σε όλη την πόλη και μαζί με το πανέμορφο παγοδρόμιο μας να φτιάξουν ένα ακόμα παραμυθένιο σκηνικό στην πόλη μας. Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη και όλοι μαζί θα βρεθούμε ξανά για 19η χρονιά στο χωριό του Άη Βασίλη, στο χωριό με τις πιο γλυκές εκπλήξεις για να δημιουργήσουμε νέες όμορφες γιορτινές αναμνήσεις.

Το προηγούμενο διάστημα προετοιμάζαμε για τους μεγάλους και μικρούς επισκέπτες μας 15 δωρεάν δράσεις,10 συναυλίες, 5 θεατρικές παραστάσεις, αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις και 19 άλλες παράλληλες δράσεις που θα γεμίσουν την Δράμα ήχους, χαμόγελα και μουσικές.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ο Δήμος Δράμας θα παρουσιάσει το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα της Ονειρούπολης 2022 -2023, καθώς και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την φετινή διοργάνωση είναι τεράστιο και δημιουργεί σε όλους μια γλυκιά προσμονή για τις όμορφες μέρες που θα περάσουμε στην όμορφη πόλη μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Μέχρι σήμερα 105 σχολεία
από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ονειρούπολη ανταποκρινόμενοι στην στοχευμένη καμπάνια που έγινε
προς τα σχολεία, ενώ και τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία και από την Ένωση Ξενοδόχων δείχνουν ότι η
Ονειρούπολη και η Δράμα θα είναι για φέτος κορυφαίος χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Για ακόμα μια χρονιά η όμορφη πόλη μας φοράει τα γιορτινά της, γεμίζει χρώματα, μυρωδιές και μελωδίες και γίνεται φιλόξενη οικοδέσποινα για
όλους! Η 19η Ονειρούπολη ετοιμάζεται και υπόσχεται εκπλήξεις! Σας περιμένουμε όλους να μπείτε στον κύκλο της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής!

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ενθρονίστηκε Μητροπολίτης Δράμας ο Δωρόθεος

Χαίρει και αγάλλεται σήμερα η πόλη της Δράμας αλλά και ολόκληρη η ιστορική Ιερά Μητρόπολη της Μακεδονίας καθώς ενθρονίστηκε ο νέος Ποιμενάρχης της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Μητροπολιτών.

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2022, μία συμβολική ημερομηνία για την τοπική Εκκλησία, αφού πριν 17 περίπου χρόνια είχε ενθρονιστεί ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης με τιμές και κάθε μεγαλοπρέπεια, με τις ιαχές του κόσμου “Άξιος” να κυριαρχούν, όπου ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμονας του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος τον καλωσόρισε εκ μέρους των δημοτών, προσφέροντάς του σε ένδειξη αγάπης ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη Δράμας, οποίος εμφανώς συγκινημένος τόνισε μεταξύ των άλλων: “Αποστέλλομαι ανάμεσά σας ως ο άγγελος της Εκκλησίας της Δράμας, όπως αποκαλεί η Αποκάλυψη τους Επισκόπους, ελπίζοντας ταπεινά να με αναδείξει ο Κύριος για εσάς Άγγελο επιστηριγμού, διακονίας, συνέσεως, προσευχής και διαρκούς εξαγγελίας των αναριθμήτων καθημερινών δωρεών και των θαυμασίων Του”.

Παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Σάμου κ. Ευσέβιος, Σερρών κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Κρήνης κ. Ιουστίνος, , Γρεβενών κ. Δαβίδ, Καρπενησίου Γεώργιος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Καστορίας κ. Καλλίνικος και Λαγκαδά κ. Πλάτων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν κατά την υποδοχή παιδιά των κατασκηνώσεων και των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, την οποία υπηρέτησε ο κ. Δωρόθεος έως και την ημέρα της εκλογής του πλησίον του Γέροντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γουμενίσσης κ. Δημητρίου τραγούδησαν για τον νέο Επίσκοπο, εκφράζοντας τα όμορφα συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης για εκείνον.

Ακολούθησε πομπή με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, αγήματος του Στρατού, εκπροσώπων Συλλόγων με ελληνικές σημαίες και τα λάβαρά τους ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου της Δράμας.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Η 19η «Ονειρούπολη» θα ανοίξει τις πύλες τις στις 4 Δεκεμβρίου 2022

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη φετινή «Ονειρούπολη» της Δράμας, στην «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων.

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό έχουν ήδη τοποθετηθεί οι οικίσκοι ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ηλεκτρολογικές εργασίες και οι τοποθετήσεις ραμπών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας. Η 19η «Ονειρούπολη» θα ανοίξει τις πύλες τις στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και θα ρίξει αυλαία στις 8 Ιανουαρίου 2023 και αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία.
seleo.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: