Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Προκλητικός μόνο όταν χρειάζεται

Μπορεί να εξέθεσα μερικές φορές τον νυν Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για λάθος αντιλήψεις και παραλείψεις και να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι την «προκλητική» μου συμπεριφορά αλλά αυτό δεν ήταν στόχος δικός μου.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας υποστήριξε την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου όταν άλλες «αριστερές» δυνάμεις διαχώριζαν τη θέση τους, ενώ τον είχαν στηρίξει παλαιότερα, και εξέθεσαν την διοίκηση της πόλης στον κίνδυνο να επανέλθει στη διοίκηση η προηγούμενη δημοτική αρχή και να συνεχίσει το «κοινοφελές» έργο της.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας  παρότι ήταν ένα νεοσύστατο κόμμα δεν δίστασε να λάβει αποφάσεις ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να νίψει τας χείρας της, και μάλιστα γενναίες αποφάσεις, καθώς είχαν προηγηθεί συναντήσεις τόσο με την παράταξη του κ. Σούτου  η οποία παρά τις καλές της προθέσεις και το ικανοποιητικό εκλογικό της ποσοστό διαλύθηκε  στα εξ ων συνετέθη  όσο και με την παράταξη που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και πήρε ένα αμελητέο ποσοστό.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πήρε μια απόφαση που οδηγούσε έστω με τις μικρές της αλλά τελικά αποφασιστικές της δυνάμεις στην απαγκίστρωση από την κομματική λογική του κομματικού υποψηφίου, και στην αλλαγή της διοίκησης του δήμου από ανθρώπους που μπορεί να ήταν το περιβάλλον ενός επιχειρηματία αλλά δεν ήταν το παλαιό κομματικό κατεστημένο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες σίγουρα ο Χαρακίδης δεν ήταν ο Μπουτάρης της Δράμας αλλά δεν ήταν και ο Τζίμας ή ο Θωμάς.
Θέλουμε να αλλάξει η δημοτική αρχή;
Φυσικά και θα θέλαμε ένα αριστερό δήμαρχο, ο οποίος θα προτάξει την κοινωνική πρόνοια, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμμετοχή των πολιτών και κοινωνικών κινημάτων.
Μπορεί να το κάνει αυτό η νυν δημοτική αρχή;
Κομμάτι δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Υπάρχει άλλη δημοτική κίνηση που μπορεί να επηρεάσει  προς τη σωστή κατεύθυνση;

Θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν αφήναμε αυτούς που κραυγάζουν να κάνουνε παιχνίδι.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στη Δράμα οι ενεργοί πολίτες είναι  μια μικρή ομάδα ενώ οι κομματικές λογικές καθορίζουν για άλλη μια φορά τις εξελίξεις.

Η παράταξη του Παπαεμανουήλ  και του Μαμσάκου καθορίζονται όπως φαίνεται από τις επιλογές της Ν.Δ. ξεκάθαρα πια ενώ κι ο Στέργιος Ηλιόπουλος παρά τις καλές του προθέσεις ετεροκαθορίζεται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι για τους πολίτες που δεν θέλουν και δεν θεωρούν ότι πρέπει να ψηφίσουν σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, η υποψηφιότητα του Κ. Χαρακίδη  είναι η πιο φιλοδημοτική  και πιο φιλοδραμινή από όλες τις άλλες.

Δεν γνωρίζω τις προσωπικές του φιλοδοξίες,δεν ξέρω τις ιδιωτικές του ατασθαλίες, αλλά ξέρω ότι σε θέματα περιβάλλοντος έβαλε ένα λιθαράκι  και όχι μόνο συμβολικό, σε θέματα διαφάνειας κράτησε τουλάχιστον τους τύπους, σε θέματα συνεργασίας ήταν θετικός, σε αξιοποίηση προγραμμάτων ήταν αποτελεσματικός, σε θέματα ευαισθησίας ήταν διακριτικός, τα σχολεία δεν έμειναν χωρίς πετρέλαιο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν αισθάνθηκαν απομονωμένοι, η πόλη δεν ένιωσε ακυβέρνητο καράβι.

Η ΔΗΜΑΡ  παρότι ήλθε σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο για θέματα κοινωνικής πολιτικής, συνηγόρου του πολίτη,  επικοινωνιακής πολιτκής και διαχείρισης χρημάτων, παρόλα αυτά ποτέ δεν αισθάνθηκε τη διάθεση να καταγγείλει τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Προτείναμε πράγματα όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό γραφείο υπεράσπισης που ενώ εντάχθηκαν στον προγραμματισμό δεν προωθήθηκαν όμως προτείναμε και δράσεις όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η μείωση των τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς και άλλα που έγιναν αποδεκτά και προωθήθηκαν.

Η άποψή  μου είναι πως σε μια τετραετία ένας δήμαρχος αλλά και η επιτελική του ομάδα δεν κατορθώνει να δώσει το στίγμα του, αλλά δίνει τις προθέσεις του.

Ας αλλάξει λοιπόν η επιτελική ομάδα, ας ακούσει κι ας δημιουργήσει εθελοντικές δράσεις και συμμετοχικούς θεσμούς, ας έχει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, ας εντάξει στο σχήμα του κοινωνικές εθελοντικές δράσεις και ας αυξήσει τις συνεργασίες με οργανώσεις π.χ. οικολογική, ας εμπεδώσει την διαφάνεια και την αξιοκρατία και η αλλαγή στην πόλη δεν θα είναι μόνο εμφανής αλλά θα είναι και συλλογική, πράγμα που παραμένει  ζητούμενο.

Τελικό ζητούμενο η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και αυτό δεν γίνεται ούτε με ανακοινώσεις , ούτε με προσκλήσεις, χρειάζεται νέες ιδέες και νέες πρακτικές.

του Χ.Χατζηγεωργίου

Πηγή: godrama.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, ένα γαστρονομικό γεγονός που ανέδειξε την πολυποίκιλη γαστρονομική κληρονομιά του Νομού Δράμας. Η διοργάνωση, που διήρκεσε από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους παραγωγούς, τα προϊόντα & να ανακαλύψουν τις νόστιμες γεύσεις της Δράμας.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και τον Σύλλογο Επισιτιστών Δράμας. Ο σκοπός του φεστιβάλ διακρίθηκε φέτος από τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε για τη στήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Ράπτη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και εξέφρασε την υποστήριξή της προς την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τη σημασία της προώθησης του τοπικού γαστρονομικού πλούτου.

Χαιρετισμό απηύθυναν, με επιστολή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Καστοριάς Μαίρη Αντωνίου, Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Βασιλικός Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ Γρηγόρης Τάσιος καθώς οι Πρόεδροι από Ενώσεις Ξενοδόχων της Ελλάδας. Επίσης τίμησαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του
Επιμελητηρίου Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, οι Πρόεδροι Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, οι Αντιπρόεδροι Ηλείας κ.
Κωνσταντίνος Λεβέντης, Ημαθίας κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, Κοζάνης κ. Αντώνιος Πουγαρίδης, οι Οικονομικοί Επόπτες Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Οικονόμου και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Λύκαρτσης, η Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος κ. Λίνα Τσαλταμπάση.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που ξεπέρασε τις τέσσερις χιλιάδες, από την Δράμα και τις γύρω περιοχές. Το φεστιβάλ περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με παρουσιάσεις μενού, masterclass, γευσιγνωσίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που ανέδειξαν τον πολυποίκιλο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της περιοχής, καθώς και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα από παραγωγούς και επιχειρήσεις του Νομού Δράμας.

Επιπλέον, το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ προσέφερε αξέχαστες στιγμές με ζωντανές μουσικές εκτελέσεις, προσθέτοντας μια ακόμα διάσταση στη γαστρονομική απόλαυση και την πολιτιστική εμπειρία των επισκεπτών.

Η διοργανωτική ομάδα ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς μας, WONDERPLAND, Autoparts, Golden Meat, Βαράνος κατεψυγμένα, JOHNNIES beer, Παπαδόπουλος Σταύρος – Οπωρολαχανικά, ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Τεχνικό Πολυκατάστημα, ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας, Auto Κοσκερίδης, N.L.F – Αφοί Φωτιάδη, Infotrust και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΑγκαλιαΖΩ. Τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, τους επιχειρηματίες και τους πολιτιστικούς φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ. Με την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας, μπορούμε να φέρουμε ανακούφιση και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας και της συνεργασίας. Με κάθε πιάτο που δοκιμάσαμε, με κάθε προϊόν που γνωρίσαμε και με κάθε στήριξη που προσφέρθηκε στους πληγέντες, επιβεβαιώσαμε πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η περιοχή μας όταν συνεργάζεται για κοινό σκοπό.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν την αλληλέγγυα και δυναμική κοινότητα και ελπίζουμε ότι αυτό το πνεύμα
συνεργασίας θα συνεχίσει να μας ενώνει και να μας εμπνέει σε όλες μας τις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη εμπειρία, και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά του χρόνου, με ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για εξωστρέφεια, συνεργασία και δράση για το κοινό καλό.

Στέφανος Γεωργιάδης | Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Άγγελος Καλλίας | Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

Ανέστης Τοπαλίδης | Πρόεδρος Συλλόγου Επισιτιστών Δράμας

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

“Επανεκκίνηση για τη Δράμα”: Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της

Στην Επανεκκίνηση για τη Δράμα πιστεύουμε βαθιά πως ο πολιτισμός της καθημερινότητας δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης των κατοίκων σε επίπεδο γειτονιάς

Το πρόγραμμά μας για την πόλη και τις γειτονιές περιέχει παρεμβάσεις, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, όπως την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, την δημιουργία νέων υποδομών ή την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων, τον καθαρισμό, την ανανέωση και ενίσχυση του πρασίνου, την ενίσχυση του φωτισμού, τη συντήρηση και τη βιώσιμη διαχείριση δημόσιων χώρων σε όλη την πόλη.

Δεν γίνεται να πρέπει να περπατήσεις χιλιόμετρα για να βρεις ανάσα πρασίνου, να βρεις παιδική χαρά ή χώρο να σταθμεύσεις το αυτοκίνητό σου, μέσα στον πυκνά πλέον δομημένο ιστό της πόλης μας. Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες. Κάνουμε την πόλη μας πιο ασφαλή.

Με στόχο την ασφαλή διέλευση των πεζών και την αποφυγή ατυχημάτων προχωράμε στην κατασκευή «έξυπνων» διαβάσεων, Smartpass, οι οποίες θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των πεζών.

Η έξυπνη και ενεργειακά αυτόνομη διάβαση πεζών προειδοποιεί τον οδηγό ότι ένα άτομο διασχίζει το δρόμο διαθέτοντας ένα συγχρονισμένο σύστημα φωτισμού που αναβοσβήνει: ενεργοί ανακλαστήρες οδοστρώματος (Μάτια γάτας) που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανιχνεύεται πεζός.

Ακόμη στις δύο άκρες του δρόμου, επί του πεζοδρομίου, θα εγκατασταθούν συσκευές φωτεινής σηματοδότησης,που ουσιαστικά θα είναι ενεργειακά αυτόνομες, μιας και για την τροφοδοσία τους φροντίζουν φωτοβολταϊκές μονάδες, τοποθετημένες πάνω από τη συσκευή φωτεινής σηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο σύστημα κρίνεται ότι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της οδικής ασφαλείας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που στην εν λόγω διάβαση δεν υπάρχει φανάρι.

Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης της συσκευής θα είναι ο φωτισμός της πεζοδιάβασης από τις συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες θα είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της. Σκοπός του συστήματος είναι οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.

Διαβάσεις έξυπνου τύπου θα τοποθετηθούν άμεσα στους εμπορικούς δρόμους, όπως είναι μεταξύ άλλων οι οδοί Εθνικής Αμύνης, Γ. Παπανδρέου, Λαμπριανίδη και Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και γύρω από σχολεία, στον πολυσύχναστο χώρο της ανάπλασης της οδού Χελμού και του Πάρκου Κομνηνών.

Ενεργοποιούμε τον αυτοκινούμενο οδοκαθαριστή της γειτονιάς. Κάνουμε την πόλη μας πιο καθαρή.

Η καθαριότητα της πόλης αποτελεί βασική προτεραιότητα του προγράμματός μας και βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Προχωράμε σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας εμπλουτίζοντας την υπηρεσία καθαριότητας με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

Η ηλεκτρική αυτοκινούμενη σκούπα πεζού χειριστή αναβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας των οδοκαθαριστών και ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων γίνεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Ένα εργαλείο με ιδιαίτερα απλή χρήση, που αποδίδει καλύτερο αποτέλεσμα σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερη σωματική καταπόνηση για τους χειριστές – εργαζόμενους στην καθαριότητα. Ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο οδοκαθαρισμός σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Θα πραγματοποιούμε εβδομαδιαίες παρεμβάσεις καθαριότητας και φροντίδας σε κάθε γειτονιά και δημόσιο χώρο της πόλης μας.

«Δεν θα αλλάξει μόνο ο τρόπος που καθαρίζουμε την πόλη μας. Είναι πρωτίστως η αλλαγή του τρόπου που θα λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου μας».

Ήδη εξασφαλίσαμε τους πρώτους δύο αυτοκινούμενους οδοκαθαριστές και συνεχίζουμε.

Δημιουργία μικρών γηπέδων σε γειτονιές, προκειμένου να δοθεί ένα άμεσο κίνητρο σε παιδιά και εφήβους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση της κάθε γειτονιάς με:

•Ήπιες επεμβάσεις για τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων
• Ασφαλτόστρωση
• Αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων
• Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού και υπογειοποίηση μέρους του δικτύου
• Φύτευση δένδρων
• Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων σε επανασχεδιασμένους στεγασμένους χώρους
• Διαμόρφωση των παιδικών χαρών, χώρων αναψυχής και αθλητισμού
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής μας, ΕΔΩ

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Καθημερινές επαφές του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου και των υποψηφίων της παράταξης “Επανεκκίνηση για την Δράμα”

Συνεχίζονται σε καθημερινό επίπεδο οι επαφές του υπ. Δημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα με πολίτες σε όλο τον Δήμο Δράμας

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, επιβεβαιώνεται η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους συνδημότες τους ο Γιώργος Παπαδόπουλος και διαπιστώνεται η τεράστια
αποδοχή της πρότασης της παράταξης για την επόμενη ημέρα στον Δήμο μας.

Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της Επανεκκίνησης, το οποίο απαντά με ολιστικό τρόπο στα μεγάλα προβλήματα και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στον Δήμο Δράμας, ενώ παράλληλα λαμβάνουν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Κάθε ημέρα τα πρωινά είναι αφιερωμένα στις επαφές με πολίτες στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, ενώ τα απογεύματα πραγματοποιούνται αντίστοιχες επαφές στις κοινότητες του Δήμου.

Ο κύκλος των επίσημων συναντήσεων στις Κοινότητες του Δήμου Δράμας ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου από τον Μυλοπόταμο, μια κοινότητα με ιδιαίτερο
συμβολισμό για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, καθώς αποτελεί τον τόπο καταγωγής και κατοικίας του.

Για ακόμη μια φορά, υπ. Δήμαρχος έγινε αποδέκτης ισχυρών μηνυμάτων αγάπης και στήριξης από τους συγχωριανούς, ενώ ο ίδιος, σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα μίλησε για την επανεκκίνηση του Μυλοποτάμου.

Μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο εκφράστηκαν εύλογοι προβληματισμοί από τους κατοίκους και υπήρξαν εύστοχες και ρεαλιστικές απαντήσεις από τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, θα συνεχιστούν οι επίσημες συναντήσεις του επικεφαλής και των υποψηφίων της Επανεκκίνησης σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου. Άμεσα και αδιαμεσολάβητα όλοι οι δημότες του Δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις θέσεις της παράταξης, έτσι ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για όσα θα πραγματοποιηθούν, όταν η Επανεκκίνηση για τη Δράμα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου.

Γιατί ότι λέμε, ΙΣΧΥΕΙ! Επανεκκίνηση για τη Δράμα που μας αξίζει!

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: