Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Προκλητικός μόνο όταν χρειάζεται

Μπορεί να εξέθεσα μερικές φορές τον νυν Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για λάθος αντιλήψεις και παραλείψεις και να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι την «προκλητική» μου συμπεριφορά αλλά αυτό δεν ήταν στόχος δικός μου.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας υποστήριξε την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου όταν άλλες «αριστερές» δυνάμεις διαχώριζαν τη θέση τους, ενώ τον είχαν στηρίξει παλαιότερα, και εξέθεσαν την διοίκηση της πόλης στον κίνδυνο να επανέλθει στη διοίκηση η προηγούμενη δημοτική αρχή και να συνεχίσει το «κοινοφελές» έργο της.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας  παρότι ήταν ένα νεοσύστατο κόμμα δεν δίστασε να λάβει αποφάσεις ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να νίψει τας χείρας της, και μάλιστα γενναίες αποφάσεις, καθώς είχαν προηγηθεί συναντήσεις τόσο με την παράταξη του κ. Σούτου  η οποία παρά τις καλές της προθέσεις και το ικανοποιητικό εκλογικό της ποσοστό διαλύθηκε  στα εξ ων συνετέθη  όσο και με την παράταξη που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και πήρε ένα αμελητέο ποσοστό.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πήρε μια απόφαση που οδηγούσε έστω με τις μικρές της αλλά τελικά αποφασιστικές της δυνάμεις στην απαγκίστρωση από την κομματική λογική του κομματικού υποψηφίου, και στην αλλαγή της διοίκησης του δήμου από ανθρώπους που μπορεί να ήταν το περιβάλλον ενός επιχειρηματία αλλά δεν ήταν το παλαιό κομματικό κατεστημένο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες σίγουρα ο Χαρακίδης δεν ήταν ο Μπουτάρης της Δράμας αλλά δεν ήταν και ο Τζίμας ή ο Θωμάς.
Θέλουμε να αλλάξει η δημοτική αρχή;
Φυσικά και θα θέλαμε ένα αριστερό δήμαρχο, ο οποίος θα προτάξει την κοινωνική πρόνοια, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμμετοχή των πολιτών και κοινωνικών κινημάτων.
Μπορεί να το κάνει αυτό η νυν δημοτική αρχή;
Κομμάτι δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Υπάρχει άλλη δημοτική κίνηση που μπορεί να επηρεάσει  προς τη σωστή κατεύθυνση;

Θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν αφήναμε αυτούς που κραυγάζουν να κάνουνε παιχνίδι.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στη Δράμα οι ενεργοί πολίτες είναι  μια μικρή ομάδα ενώ οι κομματικές λογικές καθορίζουν για άλλη μια φορά τις εξελίξεις.

Η παράταξη του Παπαεμανουήλ  και του Μαμσάκου καθορίζονται όπως φαίνεται από τις επιλογές της Ν.Δ. ξεκάθαρα πια ενώ κι ο Στέργιος Ηλιόπουλος παρά τις καλές του προθέσεις ετεροκαθορίζεται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι για τους πολίτες που δεν θέλουν και δεν θεωρούν ότι πρέπει να ψηφίσουν σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, η υποψηφιότητα του Κ. Χαρακίδη  είναι η πιο φιλοδημοτική  και πιο φιλοδραμινή από όλες τις άλλες.

Δεν γνωρίζω τις προσωπικές του φιλοδοξίες,δεν ξέρω τις ιδιωτικές του ατασθαλίες, αλλά ξέρω ότι σε θέματα περιβάλλοντος έβαλε ένα λιθαράκι  και όχι μόνο συμβολικό, σε θέματα διαφάνειας κράτησε τουλάχιστον τους τύπους, σε θέματα συνεργασίας ήταν θετικός, σε αξιοποίηση προγραμμάτων ήταν αποτελεσματικός, σε θέματα ευαισθησίας ήταν διακριτικός, τα σχολεία δεν έμειναν χωρίς πετρέλαιο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν αισθάνθηκαν απομονωμένοι, η πόλη δεν ένιωσε ακυβέρνητο καράβι.

Η ΔΗΜΑΡ  παρότι ήλθε σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο για θέματα κοινωνικής πολιτικής, συνηγόρου του πολίτη,  επικοινωνιακής πολιτκής και διαχείρισης χρημάτων, παρόλα αυτά ποτέ δεν αισθάνθηκε τη διάθεση να καταγγείλει τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Προτείναμε πράγματα όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό γραφείο υπεράσπισης που ενώ εντάχθηκαν στον προγραμματισμό δεν προωθήθηκαν όμως προτείναμε και δράσεις όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η μείωση των τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς και άλλα που έγιναν αποδεκτά και προωθήθηκαν.

Η άποψή  μου είναι πως σε μια τετραετία ένας δήμαρχος αλλά και η επιτελική του ομάδα δεν κατορθώνει να δώσει το στίγμα του, αλλά δίνει τις προθέσεις του.

Ας αλλάξει λοιπόν η επιτελική ομάδα, ας ακούσει κι ας δημιουργήσει εθελοντικές δράσεις και συμμετοχικούς θεσμούς, ας έχει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, ας εντάξει στο σχήμα του κοινωνικές εθελοντικές δράσεις και ας αυξήσει τις συνεργασίες με οργανώσεις π.χ. οικολογική, ας εμπεδώσει την διαφάνεια και την αξιοκρατία και η αλλαγή στην πόλη δεν θα είναι μόνο εμφανής αλλά θα είναι και συλλογική, πράγμα που παραμένει  ζητούμενο.

Τελικό ζητούμενο η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και αυτό δεν γίνεται ούτε με ανακοινώσεις , ούτε με προσκλήσεις, χρειάζεται νέες ιδέες και νέες πρακτικές.

του Χ.Χατζηγεωργίου

Πηγή: godrama.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Χωρίς δρομολόγια η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Τρεις εβδομάδες μετά το συγκλονιστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, το τρένο επανεκκινείται σταδιακά και κάτω από δικλείδες ασφαλείας.

Έτσι, από σήμερα Τετάρτη, ξεκινούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Κάντζα και Αθήνα-Χαλκίδα, ο Προαστιακός Πάτρας και τα δρομολόγια Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο, Διακοφτό- Καλάβρυτα.

Αντίθετα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Φλώρινα και Θεσσαλονίκη-Δράμα όπως και τα εμπορευματικά δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν καθώς η Hellenic Train έχει ήδη στείλει ειδοποίηση για την ακύρωση τους στις εταιρείες (για τα εμπορευματικά). Αυτό καθώς σε επιστολή τους οι μηχανοδηγοί (ΠΕΠΕ) σημειώνουν 9 σημεία που πρέπει να επιλυθούν για να μπορούν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με ασφάλεια.

Αφορούν τις σιδηροδρομικές γραμμές Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, Πλατύ-Φλώρινα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη (σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα), Πειραιάς-Κιάτο, Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη, Λάρισα-Βόλος. Επίσης ζητείται η παύση των συρμών AEG και η άμεση λειτουργία του GSMR.

Οπως είπε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας μετά τη συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας κάποια από τα δρομολόγια δε θα πραγματοποιηθούν.

«Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα.

Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στην γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα» εξηγεί ο Κώστας Γενιδούνιας.

Πηγή: News247

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Χούι η εκδίκηση σε βάρος των πρώην συντρόφων του

Δεν προλαβαίνει να αφεθεί ελεύθερος και συλλαμβάνεται ξανά ο 35χρονος από την Καστοριά που φαίνεται ότι είχε… χούι την εκδίκηση σε βάρος των πρώην συντρόφων του και δημοσιοποιούσε υλικό από προσωπικές στιγμές τους! Ήδη, έχουν υποβληθεί σε βάρος τους τρεις καταγγελίες για εκδικητική πορνογραφία.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη, όταν η πρώην φίλη του υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια κατηγορώντας τον ότι αναρτούσε στο διαδίκτυο οπτικό υλικό από τις προσωπικές στιγμές τους, το οποίο έφτασε στα μάτια κοινών γνωστών τους, για να την εκδικηθεί επειδή αποφάσισε να χωρίσουν. Όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, παραδέχθηκε ότι έχει δημοσιεύσει σε δημόσια ιστοσελίδα φωτογραφίες από τις ερωτικές τους περιπτύξεις και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, η οποία του άσκησε δίωξη για εκδικητική πορνογραφία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 8.000 ευρώ,της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα Καστοριάς. Όμως, πριν καλά- καλά φύγει από το δικαστικό μέγαρο, τον κατήγγειλε για τον ίδιο λόγο μια 30χρονη γυναίκα από τη Δράμα!

Όπως κατέθεσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα η νεαρή γυναίκα, δεν διατηρούσε σχέση με τον 35χρονο από την Καστοριά, αλλά πριν από τέσσερα χρόνια του είχε στείλει μέσω social media ερωτικού περιεχομένου φωτογραφίες της, τις οποίες εκείνος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με μια συνομιλία τους με σεξουαλικό περιεχόμενο. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ξανά, να του απαγγελθούν οι ίδιες κατηγορίες και να του επιβληθούν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι.

Όμως, αφού και πάλι αφέθηκε ελεύθερος, έφτασε στις αστυνομικές αρχές της Καστοριάς και τρίτη καταγγελία με το ίδιο περιεχόμενο, αυτή τη φορά από μια γυναίκα από την Θεσσαλονίκη που επίσης είχε πέσει θύμα revenge porn! Ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου, του ασκήθηκε τρίτη δίωξη και, μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας τον άφησαν πάλι ελεύθερο με τους ίδιους όρους που είχαν επιβληθεί για τις προηγούμενες περιπτώσεις.

protothema.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Γιατρών Ε.Γ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας | Το Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, σχετικά με την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, στην οποία, μεταξύ άλλων, προτείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, να επιλυθεί με μετακίνηση παθολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Το οξύμωρο είναι, ότι στην ίδια πρόταση αναγνωρίζεται πώς, οι παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτουν ήδη την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Άρα, λοιπόν, τι προτείνουν οι συνάδελφοι του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας; Να καλύψουν οι λιγοστοί, για τον όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζουν, παθολόγοι του νοσοκομείου μας, τις Παθολογικές Κλινικές τριών Νομών;

Θεωρούμε τελείως αντι-συναδελφική την πρόταση μετακίνησης συναδέλφων, που ήδη έχουν υποχρεωθεί να εργάζονται πάνω από τα δικά τους όρια για να καλύψουν Παθολογικές Κλινικές δύο Νομών. Θεωρούμε, επίσης, τεράστιο λάθος επίσημα πια, να ζητούμε από μόνοι μας την μετατροπή μας σε γυρολόγους ανά την Υγειονομική Περιφέρεια, επιβραβεύοντας κατ’ ουσία όλες αυτές τις πολιτικές απαξίωσης του ιατρικού λειτουργήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους της Δράμας, να επικεντρώσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν για το νοσοκομείο τους, στις υπόλοιπες προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κι ας αφήσουν τους συναδέλφους του Νοσοκομείου Καβάλας, έξω από αυτό. Το Νοσοκομείο Καβάλας αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και παράλληλα ένα πρωτοφανές κύμα καθημερινής προσέλευσης ασθενών, για το οποίο είναι απαραίτητοι όλοι οι ιατροί του και άλλοι τόσοι.

Υπενθυμίζουμε δε, πως το Νοσοκομείο Καβάλας έχει κατά καιρούς στηρίξει το Νοσοκομείο Δράμας, με μετακινήσεις αναισθησιολόγων, παθολόγων όπως και με την καθημερινή αντιμετώπιση περιστατικών τακτικών και επειγόντων από τον Νομό Δράμας.

Η λύση που πρέπει να προτείνουμε με μία φωνή όλοι οι ιατροί, είναι η κάλυψη των τεράστιων κενών του Ε.Σ.Υ. με άμεσες προσλήψεις, για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: