Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Προκλητικός μόνο όταν χρειάζεται

Μπορεί να εξέθεσα μερικές φορές τον νυν Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για λάθος αντιλήψεις και παραλείψεις και να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι την «προκλητική» μου συμπεριφορά αλλά αυτό δεν ήταν στόχος δικός μου.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας υποστήριξε την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου όταν άλλες «αριστερές» δυνάμεις διαχώριζαν τη θέση τους, ενώ τον είχαν στηρίξει παλαιότερα, και εξέθεσαν την διοίκηση της πόλης στον κίνδυνο να επανέλθει στη διοίκηση η προηγούμενη δημοτική αρχή και να συνεχίσει το «κοινοφελές» έργο της.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας  παρότι ήταν ένα νεοσύστατο κόμμα δεν δίστασε να λάβει αποφάσεις ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να νίψει τας χείρας της, και μάλιστα γενναίες αποφάσεις, καθώς είχαν προηγηθεί συναντήσεις τόσο με την παράταξη του κ. Σούτου  η οποία παρά τις καλές της προθέσεις και το ικανοποιητικό εκλογικό της ποσοστό διαλύθηκε  στα εξ ων συνετέθη  όσο και με την παράταξη που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος και πήρε ένα αμελητέο ποσοστό.

Η ΔΗΜΑΡ Δράμας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πήρε μια απόφαση που οδηγούσε έστω με τις μικρές της αλλά τελικά αποφασιστικές της δυνάμεις στην απαγκίστρωση από την κομματική λογική του κομματικού υποψηφίου, και στην αλλαγή της διοίκησης του δήμου από ανθρώπους που μπορεί να ήταν το περιβάλλον ενός επιχειρηματία αλλά δεν ήταν το παλαιό κομματικό κατεστημένο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες σίγουρα ο Χαρακίδης δεν ήταν ο Μπουτάρης της Δράμας αλλά δεν ήταν και ο Τζίμας ή ο Θωμάς.
Θέλουμε να αλλάξει η δημοτική αρχή;
Φυσικά και θα θέλαμε ένα αριστερό δήμαρχο, ο οποίος θα προτάξει την κοινωνική πρόνοια, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμμετοχή των πολιτών και κοινωνικών κινημάτων.
Μπορεί να το κάνει αυτό η νυν δημοτική αρχή;
Κομμάτι δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Υπάρχει άλλη δημοτική κίνηση που μπορεί να επηρεάσει  προς τη σωστή κατεύθυνση;

Θα μπορούσε να υπάρξει εάν δεν αφήναμε αυτούς που κραυγάζουν να κάνουνε παιχνίδι.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή στη Δράμα οι ενεργοί πολίτες είναι  μια μικρή ομάδα ενώ οι κομματικές λογικές καθορίζουν για άλλη μια φορά τις εξελίξεις.

Η παράταξη του Παπαεμανουήλ  και του Μαμσάκου καθορίζονται όπως φαίνεται από τις επιλογές της Ν.Δ. ξεκάθαρα πια ενώ κι ο Στέργιος Ηλιόπουλος παρά τις καλές του προθέσεις ετεροκαθορίζεται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι για τους πολίτες που δεν θέλουν και δεν θεωρούν ότι πρέπει να ψηφίσουν σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, η υποψηφιότητα του Κ. Χαρακίδη  είναι η πιο φιλοδημοτική  και πιο φιλοδραμινή από όλες τις άλλες.

Δεν γνωρίζω τις προσωπικές του φιλοδοξίες,δεν ξέρω τις ιδιωτικές του ατασθαλίες, αλλά ξέρω ότι σε θέματα περιβάλλοντος έβαλε ένα λιθαράκι  και όχι μόνο συμβολικό, σε θέματα διαφάνειας κράτησε τουλάχιστον τους τύπους, σε θέματα συνεργασίας ήταν θετικός, σε αξιοποίηση προγραμμάτων ήταν αποτελεσματικός, σε θέματα ευαισθησίας ήταν διακριτικός, τα σχολεία δεν έμειναν χωρίς πετρέλαιο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν αισθάνθηκαν απομονωμένοι, η πόλη δεν ένιωσε ακυβέρνητο καράβι.

Η ΔΗΜΑΡ  παρότι ήλθε σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο για θέματα κοινωνικής πολιτικής, συνηγόρου του πολίτη,  επικοινωνιακής πολιτκής και διαχείρισης χρημάτων, παρόλα αυτά ποτέ δεν αισθάνθηκε τη διάθεση να καταγγείλει τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Προτείναμε πράγματα όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό γραφείο υπεράσπισης που ενώ εντάχθηκαν στον προγραμματισμό δεν προωθήθηκαν όμως προτείναμε και δράσεις όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η μείωση των τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς και άλλα που έγιναν αποδεκτά και προωθήθηκαν.

Η άποψή  μου είναι πως σε μια τετραετία ένας δήμαρχος αλλά και η επιτελική του ομάδα δεν κατορθώνει να δώσει το στίγμα του, αλλά δίνει τις προθέσεις του.

Ας αλλάξει λοιπόν η επιτελική ομάδα, ας ακούσει κι ας δημιουργήσει εθελοντικές δράσεις και συμμετοχικούς θεσμούς, ας έχει περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, ας εντάξει στο σχήμα του κοινωνικές εθελοντικές δράσεις και ας αυξήσει τις συνεργασίες με οργανώσεις π.χ. οικολογική, ας εμπεδώσει την διαφάνεια και την αξιοκρατία και η αλλαγή στην πόλη δεν θα είναι μόνο εμφανής αλλά θα είναι και συλλογική, πράγμα που παραμένει  ζητούμενο.

Τελικό ζητούμενο η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και αυτό δεν γίνεται ούτε με ανακοινώσεις , ούτε με προσκλήσεις, χρειάζεται νέες ιδέες και νέες πρακτικές.

του Χ.Χατζηγεωργίου

Πηγή: godrama.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

11:00 π.μ.: Προσέλευση στο μνημείο της

Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον 

Δημοτικό Κήπο Δράμας 

(επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
  • Απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη 
  • Κατάθεση στεφάνων 
  • Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 – Πλατεία Ελευθερίας Δράμας 

20:00 : Ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου-Χρυσή Ολυμπιονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», με συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Α΄ Νεκροταφείο Δράμας 

10:30 π.μ.:  Τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) ! με ομολητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη. 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Θωμά Πετρίδη, υπάλληλο Δήμου Δράμας. 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350733 έως και την Πέμπτη 16/05/2024 και ώρα 15:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Μιχαήλ Μουρβετίδης  

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en