Connect with us

Business

Πρέπει να κάνουμε το πάθος μας δουλειά;

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένας ειδικός δίνει την απάντηση στο δίλημμα

Η Lindsay Gordon, μεγαλοστέλεχος παλιότερα της Google και αφεντικό σήμερα εταιρίας επαγγελματικού προσανατολισμού, ξέρει καλά τι σημαίνει να είσαι παθιασμένος με κάτι.

Αν τη ρωτήσεις όμως αν πρέπει να κάνεις το πάθος σου δουλειά, θα σου πει πιθανότατα «όχι». Γιατί μπορεί να παθιάζεσαι με τα γλυκά, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως μπορείς να γίνεις ζαχαροπλάστης.

Γιατί όμως; Αγαπάς τα γλυκά, είσαι καλός στη ζαχαροπλαστική, γιατί να μη μετατρέψεις λοιπόν το πάθος σε δουλειά; Για πολλούς και διάφορους λόγους, λέει και ξαναλέει.

Η Gordon τρέχει σήμερα τη συμβουλευτική φίρμα σε θέματα εργασίας και καριέρας A Life of Options, έχοντας περάσει από την Google ως διευθύντρια του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Κι έτσι έχει μεγάλη εμπειρία από ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με ό,τι παθιάζονται στη ζωή.

Και στην ίδια αρέσει ιδιαιτέρως πολύ η ζαχαροπλαστική, τόσο πολύ που όλοι γύρω της τη συμβουλεύουν να τα παρατήσει όλα και να κάνει τα γλυκίσματα επάγγελμα. Όσο για κείνη, έκανε αυτό που συμβουλεύει και τους πελάτες της, γράφτηκε σε ένα πενθήμερο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής στο Σαν Φρανσίσκο για να δει πώς είναι να ασχολείσαι όλη μέρα με το πάθος σου.

«Ποτέ μου δεν πέρασα πιο καλά στη ζωή μου», εξομολογείται στο προσωπικό της blog, αλλά στο τέλος του μαθήματος έγινε πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως δεν θα γινόταν ποτέ καλή αν ασχολούνταν επαγγελματικά με τα γλυκίσματα. Γιατί;

Γιατί συνειδητοποίησε πως αυτό που της άρεσε στο μάθημα ήταν η δυνατότητα να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά και οι συνεχείς προκλήσεις που ανοίγονταν μπροστά της. Πράγματα που δεν θα είχε δηλαδή αν ασχολούνταν καθημερινά με τα γλυκά, μετατρέποντας το πάθος της σε δουλειά και ρουτίνα τελικά.

Κι αυτό ακριβώς συμβουλεύει όλους, πως δεν πρέπει να ασχολούνται σε μόνιμη βάση με το πάθος μας, αν δεν το δοκιμάσουμε τουλάχιστον πρώτα σε μια ημι-μόνιμη βάση: «Αγαπώ να ενθαρρύνω τον κόσμο να το ελέγχει δοκιμάζοντάς το. Ποιος είναι ο λιγότερος τρόπος που μπορείς να τσεκάρεις κάτι που σε εξάπτει;».

Άλλο είναι λοιπόν να περνάς καλά με το χόμπι σου, που το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο της καθημερινότητας, και άλλο να κάνεις το χόμπι σου δουλειά, αποστερώντας του τελικά τα χαρακτηριστικά που σου δίνουν χαρά.

Με το δικό της τεστ, έχει πια τη δυνατότητα να λέει με αυτοπεποίθηση σε όσους την καλούν να ανοίξει ζαχαροπλαστείο: «Εκτιμώ που το πιστεύετε, αλλά να οι λόγοι που πιστεύω πως δεν θα μου ταίριαζε τώρα, με βάση όσα ξέρω»…

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

Business

‘Lurpak Μαγειρέματα’ σε Καβάλα και Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα ‘Lurpak Μαγειρέματα’ έχοντας ταξιδέψει ήδη σε 8 πόλεις στην Ελλάδα, συνεχίζουν το συναρπαστικό τους ταξίδι σε Καβάλα και Ξάνθη. Μαζί τους έρχονται δυο από τους καλύτερους σεφ της Ελλάδας, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου! Οι 2 σεφ θα επισκέφθηκαν επιλεγμένα σπίτια για να μαγειρέψουν με τις οικοδέσποινες και τον φιλικό τους κύκλο, σπιτικές γεύσεις, προσθέτοντας νέες ιδέες και μικρά μυστικά. Οι δυο σεφ υπέγραψαν βιβλία τα οποία παρέδωσαν στους νικητές του διαγωνισμού, και στη συνέχεια μαγείρεψαν σε super markets μεγάλης αλυσίδας για να δείξουν στον κόσμο πώς να φτιάχνουν γρήγορες και εύκολες συνταγές. Οι πελάτες των καταστημάτων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτά τα εδέσματα αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με τους σεφ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Business

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Την προκήρυξη δύο δράσεων του ΕΣΠΑ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Η πρώτη δράση είναι η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

Απευθύνεται σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εκτός τις επιχειρήσεις Εμπορίου, Εστίασης, Εκπαίδευσης, πρώτης μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και αγροτικές επιχειρήσεις, χρηματοδοτεί δαπάνες για:

1. Μηχανήματα-Εξοπλισμός
2. Μεταφορικά Μέσα
3. Πιστοποίηση Προϊόντων, Υπηρεσιών & Διαδικασιών
4. Συσκευασία, Ετικέτα, Branding
5. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Τεχνικές Μελέτες
6. Ψηφιακή Προβολή (π.χ. google ads, facebook ads, Instagram ads, youtube, email marketing, newsletter campaign, web banners, ανάπτυξη ψηφιακού υλικού διαφήμισης)
7. Μισθολογικό Κόστος Εργαζομένων (νέο προσωπικό)

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20.000 € έως 200.000 € και το Ποσοστό Ενίσχυσης είναι 50% – 65% ανάλογα με τις εξαγωγικές επιδόσεις της επιχείρησης.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής του επενδυτικού σχεδίου. Η υποβολή αρχίζει από 6/2/2019.

Η δεύτερη δράση που προκηρύσσεται είναι η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση».

Το νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε επιχειρήσεις Λιανικού εμπορίου, Εστίασης και εκπαίδευσης χρηματοδοτεί δαπάνες για:
1. Κτίρια, Εγκαταστάσεις και Περιβάλλων Χώρος.

2. Μηχανήματα-Εξοπλισμός
3. Μεταφορικά Μέσα
4. Πιστοποίηση Υπηρεσιών & Διαδικασιών
5. Δαπάνες Τεχνικών Μελετών / Κατάρτισης / Παρακολούθησης Σχεδίου
6. Ψηφιακή Προβολή (πχ. google ads, facebook ads, Instagram ads, youtube, email marketing, newsletter campaign, web banners, ανάπτυξη ψηφιακού υλικού διαφήμισης)
7. Μισθολογικό Κόστος Εργαζομένων (νέο προσωπικό)

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 10.000 € έως 150.000 € και το Ποσοστά Ενίσχυσης είναι 50%.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Business

Αντλίες θερμότητας για high tech κλιματισμό στα μισά λεφτά

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την αντλία θερμότητας έχεις σταθερό κλιματισμό χειμώνα/καλοκαίρι, καίς τα μισά για θέρμανση και ψύξη, δεν πιάνει χώρο και δεν σου «ζητά» για συντήρηση. Δες τώρα τον πιο high tech κλιματισμό!

Με την αντλία θερμότητας έχεις σταθερή θερμοκρασία καλοκαίρι/ χειμώνα
Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες αντλιών θερμότητας είναι οι Αέρα-Αέρα (μηχανισμοί όπως τα air-condition που γνωρίζουμε) και οι Αέρα-Νερού που μπορούν να συνδυαστούν με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Το μέσο που χρησιμοποιείται για την απόδοση της θερμότητας στο κτίριο, μπορεί να είναι ο αέρας (με ή χωρίς κύκλωμα αεραγωγών), ή το νερό σε κυκλώματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, fan coil, καλοριφέρ, boiler, κ.ά.

Η τεχνολογία inverter μεταβάλλει την κατανάλωση, άρα και την απόδοση της αντλίας θερμότητας, σύμφωνα με τις τρέχουσες θερμικές ανάγκες της κατοικίας, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά ενέργειας. Αυτό συμβαίνει γιατί επιτυγχάνεται μεγαλύτερος βαθμός απόδοσης COP κατά τη λειτουργία της. Βέβαια, σε μελέτες που έχουν γίνει από κατασκευαστές που διαθέτουν και τους δύο τύπους αντλιών θερμότητας (inverter και on off) προκύπτει ότι η τεχνολογία inverter δεν οδηγεί πάντα σε μεγαλύτερους ετήσιους συντελεστές απόδοσης, ειδικά όταν τα λεγόμενα «on off συστήματα» εγκαθίστανται με σωστά διαστασιολογημένα δοχεία αδρανείας (θερμοδοχεία).

Είναι high tech και καίνε τα μισά απΆ το πετρέλαιο και τα απαρχαιωμένα κλιματιστικά
Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας, πετυχαίνουμε έως και 6 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας μπορούμε να έχουμε μικρότερο κόστος για την θέρμανση της κατοικίας μας από 50%-70%. Το πόσο μικρότερο κόστος θα έχουμε εξαρτάται από το κόστος πετρελαίου, το κόστος του ρεύματος, την θερμομόνωση της κατοικίας και τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

Δεν πιάνουν χώρο και δεν θέλουν κάθε χρόνο συντήρηση όπως οι λέβητες πετρελαίου και αερίου
1.Ευκολία εγκατάστασης
Η εγκατάσταση ενός συστήματος αντλίας θερμότητας δεν προϋποθέτει την ύπαρξη χώρων για λεβητοστάσια, καμινάδες και δεξαμενές όπως συμβαίνει με τους υπάρχοντες τρόπους θέρμανσης. Έτσι, μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε ελάχιστο χώρο και να θερμάνουν και να δροσίσουν με άνεση ολόκληρο σπίτι. Στην περίπτωση της αντλίας θερμότητας εδάφους-νερού, τα πράγματα γίνονται κάπως πιο περίπλοκα, καθώς απαιτείται ειδική μελέτη και εργασίες στον εξωτερικό χώρο.

2.Κόστος συντήρησης
Οι Αντλίες θερμότητας δεν χρησιμοποιούν καυστήρα, άρα δεν χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση όπως συμβαίνει με τους λέβητες πετρελαίου και αερίου. Η λειτουργία τους μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός air condition και άρα έχει μηδαμινά έξοδα συντήρησης.
Δεν εκπέμπουν ρύπους τοπικά, δεν εμφανίζουν φλόγα, ή άλλες καύσεις αφού δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο αλλά καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον

Ασφάλεια και αξιοπιστία
Οι Αντλίες Θερμότητας ανήκουν στα ασφαλέστερα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Δεν εκπέμπουν ρύπους τοπικά, δεν εμφανίζουν φλόγα, ή άλλες καύσεις αφού δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο αλλά καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον. Επίσης, τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά προέρχονται από εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, κάτι που εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Business

Elith | Θέρμανση για μια ζωή

Δημοσιεύτηκε

στις

Πλεονεκτήματα υπέρυθρης θέρμανσης:

Αντίθετα με τα συνηθισμένα συστήματα θέρμανσης που στηρίζουν τη λειτουργία τους στην κίνηση του θερμαινόμενου αέρα, η elith προσφέρει θερμαντικά σώμα- τα φτιαγμένα από φυσικά πετρώματα που θερμαίνουν τον χώρο μέσω υπέρυθρης εκπομπής.

Η αρχή λειτουργίας στα θερμαντικά σώματα της elith είναι παρόμοια με αυτήν του Ήλιου ή της φωτιάς, εκπέμπουν κύματα μεγάλου μήκους. Η κρυσταλλική δομή των φυσικών πετρωμάτων επιτρέπει στα σώματα της elith να εκπέμπουν την θερμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και να την κατανέμουν ομοιόμορφα στον χώρο. Τα αντικείμενα του χώρου απορροφούν την ενέργεια αυτή, την αποθηκεύουν και τη μοιράζουν ομοιόμορφα στο περιβάλλον.

Τα σώματα της elith είναι οικονομικά :

 • Η θέρμανση με ακτινοβολία διαχέει μεγάλου μήκους κύματα θερμότητας που ζεσταίνουν τα στερεά σώματα του χώρου. Έτσι εξοικονομούμε ενέργεια κατά 18%, γιατί ο χώρος χρειάζεται 3οC λιγότερη θερμοκρασία.
 • Η θέρμανση μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν προκαλεί κυκλική κίνηση του θερμαινόμενου αέρα, γι’αυτό διατηρεί ένα υγιεινό περιβάλλον.
 • Είναι οικολογικά γιατί δεν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Όλα τα πλεονεκτήματα με μια ματιά

 • Συγκριτικά χαμηλότερο κόστος αγοράς του συστήματος.
 • Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος – Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Φυσική μετάδοση θερμότητας (με υπέρυθρη) – Υγιές κλίμα χώρου.
 • Γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, μεταφέρονται εύκολα.
 • Κανένα κόστος συντήρησης, καμία φθορά.
 • Δεν σηκώνεται σκόνη κατά τη λειτουργία τους.
 • Δεν μολύνεται το περιβάλλον από την καύση πετρελαίου.
 • Εύκολα στο καθάρισμα.
 • Μειώνεται ο κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα οι τοίχοι από υγρασία.
 • Εξαιρετικός σχεδιασμός – Μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία.
 • Δεν προκαταβάλλονται έξοδα, δεν δεσμεύεται κεφάλαιο.
 • Εύκολος υπολογισμός κόστους.
 • Πιστοποιημένη ασφάλεια – Γερμανικό πιστοποιητικό ασφάλειας VDE.
 • 10 χρόνια εγγύηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
post_head_image
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: