Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος | «Πορεύομαι προς τη Δράμα με μια ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά»

ΤΗΝ Κυριακή 16 Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου. Αποδεχόμενος την εκλογή του, ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος έκανε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στην εκλογή του και στη Μητρόπολη της Δράμας.

Στη δήλωσή του ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Παναγία την Εικοσιφοίνισσα αλλά και στον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη: [Δοξάζω το όνομα του Τριαδικού Θεού για τη σημερινή ημέρα της χειροτονίας. Ευχαριστώ τον Μακαριότατο και τους Αγίους Αρχιερείς για το ότι με τίμησαν με την μία ψήφο τους γι’ αυτή την υπεύθυνη θέση της αναδείξεώς μου σε Επίσκοπο.

Πορεύομαι προς τη Δράμα με μια ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά. Η Παναγία της Εικοσιφοίνισσας σκεπάζει όλο τον τόπο με την οποία συνδέεται η ευλάβεια του λαού μας με ένα απαράμιλλο τρόπο.

Η Χάρις του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, του Αγίου του 20ου αιώνα σκεπάζει όλο τον κόσμο και μας δείχνει τα όρια της ασκήσεώς μας, αλλά και τα πολλά χαρίσματα που προσφέρει ο Θεός στους ανθρώπους.

Επειδή το έργο είναι δύσκολο και χρειάζεται την προσπάθεια όλων μας θα ήθελα να παρακαλώ το πλήρωμα της Εκκλησίας της Δράμας, κλήρο και λαό, να συστρατευθούν στον αγώνα τον πνευματικό, να είμαστε ενωμένοι, χαριτωμένοι και να πράξουμε καλά έργα. Αυτά τα καλά έργα τα οποία με τη χάρη του Θεού γίνονται προς Δόξα θεού και ο θεός μετά μας επιβραβεύει με τη Χάρη Του.]

Ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Ο Θεοφιλέστατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος (κατά κόσμον Βασίλειος) Πάπαρης, έχει γεννηθεί στην Καβάλα το 1957. Σπούδασε φιλολογία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για επτά έτη υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Γενική και την Εκκλησιαστική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και ως υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1991 Πρεσβύτερος, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ως Πρωτοσύγκελλος, υπεύθυνος Νεότητος και Κατηχήσεως και Εφημερεύων Ιεροκήρυκας. Παραλλήλως οργάνωσε Κοινωνικά Φροντιστήρια και Κατασκηνώσεις Νέων. Είναι κτήτορας των Ιερών Ναών Παναγίας «Άξιόν Εστιν” Αξιουπόλεως και Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Από τον Μάρτιο του 2019 υπηρέτησε ως Β΄ και ακολούθως ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο π. Δωρόθεος, είναι κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Βαθύτατα μορφωμένος και «καλλιεργημένος» κληρικός, με πλούσιο και ποικιλόμορφο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

proinos-typos.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Οι γονείς θα πληρώνουν τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους στα σχολεία

Θα καταβάλλονται τα ποσά μέσω εφορίας, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα να πληρωθούν απευθείας στο σχολείο χωρίς να βεβαιώνεται το πρόστιμο

«Με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται όλες οι παραβάσεις, μέσω της εφορίας, θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που θα προκαλούν τα παιδιά τους» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να καταβάλλουν τα χρήματα οι ίδιοι στο σχολείο, χωρίς στην περίπτωση αυτή να τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Παραχώρηση πολυμηχανήματος στον Δήμο Παρανεστίου

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή στη Δράμα επιδιώξαμε να δρομολογήσουμε αρχικά θέματα που χρονίζουν και απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με όλους τος Δήμους.

Πριν από λίγες μέρες επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, ο οποίος μας κατέθεσε κάποια από αυτά αλλά και νέα αιτήματα. Σήμερα, παραδώσαμε στο Δήμο Παρανεστίου εξάρτημα πολυμηχανήματος που θα δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε οι δυο φορείς ώστε να παρέχουμε όλη τη διάρκεια του χρόνου ασφάλεια σε δημότες, επισκέπτες και διερχόμενους και να διατηρούμε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου καθαρισμού ρεμάτων που έχουν υποδειχθεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες των δύο φορέων, αρχικού συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Π. Ε Δράμας | Σύσκεψη φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 και ώρα 9:00, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Διοικητήριο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας του Πυροσβεστικού Σώματος και εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Η σύσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κραγιόπουλου και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των Στρατού, των Δήμων και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη δασοπυρόσβεση της αντιπυρικής περιόδου 2024 και περιλάμβανε ενημέρωση σχετικά με θέματα όπως η στελέχωση πυροφυλακίων και οι διαδικασίες κινητοποίησης των πυροσβεστικών δυνάμεων και αιτημάτων συνδρομής από συναρμόδιους φορείς. Συζητήθηκε επίσης το σχέδιο οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών των Δήμων και η συμμετοχή στο πρόγραμμα
επιτηρήσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της τήρησης των διαδικασιών και της στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε πως οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητες Δράμας είναι έτοιμες να συνδράμουν με κάθε τρόπο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en