Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολάκης | Σήμερα η ώρα της κρίσης

Άνω κάτω έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την υπόθεση του Παύλου Πολάκη και επικρατεί διχασμός για το εάν πρέπει ο Κρητικός πολιτικός να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος όπως έχει μεταδοθεί σε ΜΜΕ από την ηγεσία του κόμματος.

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ από χθες,  μεσημέρι της Κυριακής, καθώς η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από τον Παύλο Πολάκη, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και διίστανται οι απόψεις για το τι πρέπει τελικά να γίνει, καθώς ο Κρητικός πολιτικός, όπως φαίνεται και από τα όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει σημαντική ομάδα υποστηρικτών.

Στελέχη συμφωνούν με Πολάκη

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις πολλών στελεχών στο διαδίκτυο, δεν είναι λίγοι όσοι επί της ουσίας συμφωνούν με τον Π. Πολάκη στον πυρήνα όσων ανέφερε για το «βαθύ Κράτος», παρά την μη αποδοχή της στοχοποίησης δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζικών στελεχών.

Η ηγεσία όμως και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να μην ανεχθεί άλλη τέτοια ενέργεια από τον Π. Πολάκη, καθώς έδινε την ευκαιρία στην Νέα Δημοκρατία και στον προπαγανδιστικό της μηχανισμό να εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως μια πολιτική δύναμη που θέλει να επιστρέψει στην εξουσία με ρεβασινστικές διαθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα είχε δώσει άλλη διάσταση, σημειώνοντας ότι η δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, «θα είναι αλλιώς διότι πλέον έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας».

Η τοποθέτηση αυτή ήταν τελείως διαφορετική από την αναφορά του Π. Πολάκη που κατά την Κουμουνδούρου έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος. Για να γίνει αυτό όμως καταστατικά, διότι οι αποφάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.λαμβάνονται συλλογικά θα συνεδρίασουν τα κομματικά όργανα, αν και η απόφαση του Αλ. Τσίπρα είναι δεδομένη και μέχρι σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, δεν έχει αλλάξει.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να τεθεί ο Π. Πολάκης εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενώ η προοπτική διαγραφής του και από το κόμμα, κάτι που ζητάει επίσημα η ΝΔ, διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η κρίσιμη συνεδρίαση

Ολα θα κριθούν σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και είναι η δεύτερη φορά που ο Π. Πολάκης θα κριθεί. Είχε προηγηθεί παλαιότερα μια άλλη περίπτωση όπου βρέθηκε απέναντι από την Όλγα Γεροβασίλη και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά τότε δεν υπήρξε απόφαση αρνητική για τον Κρητικό πολιτικό.

Εξάλλου, η αλήθεια είναι ότι έως και χθες ο Π. Πολάκης που πρωταγωνιστούσε στην αποκάλυψη σκανδάλων, ποτέ δεν αποδοκιμάστηκε ευθέως για τον πυρήνα όσων έλεγε και όσων έπραττε στο πεδίο που είχε ευθύνη. Σχεδόν όλες οι αποκαλύψεις που έκανε υιοθετούνταν  απόλυτα από την ηγεσία του κόμματος και εκδίδονταν και σχετικές σκληρές ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, όπως συμβαίνει και αυτές τις ημέρες με την  Σοφία Νικολάου, την υποψήφια της ΝΔ στην Εύβοια.

Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα να τον θέσει υπεύθυνο του συγκεκριμένου τομέα είχε σαφή προσανατολισμό να υπάρξει άκρως επιθετική ρητορική έναντι της ΝΔ. Εξ αρχής η απόφαση ήταν να ηγηθεί ο κ. Πολάκης αυτής της μετωπικής διαδικασίας που εν πολλοίς θέλει και τον υπεύθυνο του τομέα να κινείται μέσα σε…«λάσπες» και να κονταροκτυπιέται με τα στελέχη της Ν.Δ. Αντικειμενικά για πολλούς ο κ. Πολάκης ήταν το κατάλληλο πρόσωπο και αυτό φαίνεται και από την επιδοκιμασία που έχουν οι πράξεις του και οι δημόσιες τοποθετήσεις του από πλήθος μελών του κόμματος, παρά το γεγονός ότι αυτό ενοχλεί αρκετά πρωτοκλασσάτα στελέχη.

Η λαϊκότητά του, ο αυθόρμητος και ενίοτε παρορμητικός χαρακτήρας του, αλλά και η μαχητικότητά του, ήταν μερικά από στοιχεία που οδήγησαν τον Αλ.  Τσίπρα στην απόφαση να τον θέσει επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα. Τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ευρύτερα η ηγετική ομάδα, ήξερε και ξέρει ότι κατά βάθος ότι πολλά απ’ όσα λέει, π.χ. «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» μπορεί να ενοχλούν ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας, αλλά τη θεώρησή του την ασπάζεται σημαντικό κομμάτι της βάσης. Και αυτό δεν μπορούσε να παραγνωριστεί εύκολα, έως χθες, όταν και ετέθησαν απέναντι οι δικαστές και οι εισαγγελείς, η ΕΣΗΕΑ, η κυβέρνηση, κ.α.

Στην πολιτική υπάρχουν και όρια και αυτά θέλει να διαφυλάξει ο Αλ. Τσίπρας. Είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή το άλλο μήνυμα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στα Χανιά. Δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή η άποψη του Π. Πολάκη διότι θα έδινε λάθος μήνυμα: ότι υποχωρεί σε όποιον κάνει φασαρία και στέλνει δημόσια τελεσίγραφα. Μια υποχώρηση θα έπληττε σφόδρα το αρχηγικό του προφίλ και αυτό το κατανοούσαν όλοι. Και ενδόμυχα το ήξερε και ο Π. Πολάκης που μόλις έγιναν οι απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, μετά και την διαρροή της Κουμουνδούρου ότι «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Δεύτερη φορά, αλλιώς

Υπήρξαν κινήσεις κατευνασμού και ο Π. Πολάκης υποχώρησε, δίνοντας άλλη διάσταση: πως το θέμα πλέον είναι να πέσει η κυβέρνηση και το μήνυμα της Κουμουνδούρου ήταν πως «το θέμα θεωρείται λήξαν». Όμως, χθες αυτή η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα ήταν όντως αλλιώς και για τον Π. Πολάκη αλλά και για τον Αλ. Τσίπρα.

Η ώρα της κρίσης είναι αύριο για τον Π. Πολάκη όπου σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε διευρυμένη σύνθεση, ο  Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Π. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του» αναφέρεται σε ανακοίνωση το γραφείο τύπου του κόμματος.

Παράλληλα σημαίνει ότι «η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική».

Το μήνυμα όμως στον Π. Πολάκη που είχε πει πως θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή γιατί είναι εκλεγμένος και μάλιστα ψηλά, ενώ είναι προφανές ότι διαφωνεί με την διαρροή περί αποκλεισμού από το ψηφοδέλτιο, ήταν ξεκάθαρο.

Όπως επίσης, είναι σαφές τι θα συμβεί εκτός απροόπτου και άλλων παρασκηνιακών ενεργειών την ύστατη στιγμή, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, προδιαγράφει τι θα γίνει αύριο: «Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Μετά τις διαρροές ότι δεν θα συμπεριληφθεί και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με απόφαση του Αλ. Τσίπρα τη θέση του Π. Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παράλληλα ανώτερα κομματικά στελέχη λένε ότι όποιος  πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης.

tovima.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Κακουργηματικές διώξεις στον απόστρατο που κλείστηκε με τα παιδιά του σε ΙΧ

Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 62χρονος, «πρωταγωνιστής» του πρωτοφανούς περιστατικού που σημειώθηκε στο Μελισσοχώρι, όταν κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας μία φιάλη υγραερίου με την οποία επιχείρησε να ανατινάξει το όχημα.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο 62χρονος βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αντιδικία με την πρώην σύζυγό του. Η τελευταία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, επικαλούμενη λεκτική και σωματική βία σε βάρος της. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα και εκδόθηκε προσωρινή απόφαση με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των ανήλικων διδύμων (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού) στην μητέρα και ρυθμίστηκαν τα ζητήματα επικοινωνίας.

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής κι έγινε αντιληπτό από την πρώην σύζυγο του 62χρονου, η οποία κάλεσε την ‘Αμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Περιπολικό του Αστυνομικού Σταθμού Σοχού έφτασε άμεσα στο σημείο και τα μέλη του πληρώματος έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τα παιδιά και τον πατέρα τους.

Η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς από την έντονη δυσοσμία στην καμπίνα του οχήματος τα ανήλικα δίδυμα είχαν περιέλθει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Δροσερό με την εν ψυχρω δολοφονια | Ζητούν αμεσα Δικαιοσύνη

Αναστάτωση επικρατεί στο Δροσερό της Ξάνθης μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου από τον 37χρονο.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι του άτυχου 46χρονου ζητούν άμεσα δικαιοσύνη στην υπόθεση αλλιώς θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους!

Σοβαρές καταγγελίες και κατά του εισαγγελέα της Ξάνθης ο οποίος ενώ γνώριζε ποιος είναι ο 37χρονος τον άφησε ελεύθερο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του ENA Channel.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξάνθη | Πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του 37χρονου που σκότωσε τον 45χρονο

Φωτιά στο σπίτι συγγενή του 37χρονου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 45χρονου, στο Δροσερό της Ξάνθης, έβαλαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά στη μονοκατοικία, η οποία βρίσκεται στο Δροσερό, ξέσπασε λίγο πριν τις 12. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Κατά πληροφορίες, το σπίτι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 37χρονου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με πέντε σφαίρες έναν 45χρονο και μάλιστα λίγο πριν παραδοθεί στην Αστυνομία ανέβασε βίντεο στο TikTok.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι για βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες δράστη και θύματος. Μάλιστα, συγγενείς του θύματος ανήρτησαν βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων διαμηνύουν πως θέλουν εκδίκηση.

thestival.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: