Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ποικίλες δράσεις στο πλαίσιο του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης Υγείας στον Δήμο Παγγαίου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η δράση της συμβουλευτικής στα σχολεία του Δήμου Παγγαίου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης Υγείας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ 2007-2013.

Πιο συγκεκριμένα από τις 09/12/13 έως και 16/01/14 διενεργήθηκαν 18 ενημερωτικές ημερίδες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 2000 μαθητές και γονείς των σχολείων της περιοχής.

Το περιεχόμενο των ημερίδων διαμορφώθηκε ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότερα ως εξής:

1)Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 9 Δημοτικά Σχολεία, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν στους γονείς και στους μαθητές ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– Διατροφή και υγεία – μια διαχρονική σχέση

– Ομάδες τροφίμων – ισορροπημένη διατροφή – προτάσεις για απολαυστικά και υγιεινά γεύματα – μικρογεύματα

– Διατροφή και παράδοση – Διατροφικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής

– Ανάπτυξη μεθόδων προσέγγισης των παιδιών οε θέματα ισορροπημένης διατροφής

– Επισήμανση και βασικές αρχές ορθού χειρισμού των τροφίμων

2) Για τα τέσσερα Γυμνάσια της περιοχής πραγματοποιήθηκαν ισάριθμες επισκέψεις επιστημονικών στελεχών και διαδραστικές παρουσιάσεις στους μαθητές σε ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– τον σχολικό εκφοβισμό και

– την διατροφή και υγεία – γερές βάσεις για την εφηβεία

3) Για τα πέντε Λύκεια της περιοχής στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις επιστημονικών στελεχών, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν διαδραστικά στους μαθητές ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– τη διαχείριση του άγχους και

– την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων διανεμήθηκε σε κάθε μαθητή φάκελος ο οποίος περιείχε ανάμεσα στα άλλα και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Όσον αφορά στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα ημερίδες έχουν ως αντικείμενο την ενημέρωση των γυναικών στα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– Τεστ ΠΑΠ – πρόληψη καρκίνου του μαστού με εισηγητή τον κ. Σταύρο Καλφάδη, Επιμελητή Β Γενικό Χειρουργό Ειδικό Ιατρό Μαστού Επιμελητή Β’ ΓΝ Καβάλας

– Πρόληψη κακοήθειας στις γυναίκες με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Σοΐλεμετσίδη, Γυναικολόγο Επιμελητή Α” Γυναικολογικής Κλινικής ΓΝ Καβάλας

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ημερίδες στη Νικήσιανη (Παρασκευή 17/01) και στην Ελευθερούτταλη (Δευτέρα 20/01), ενώ ο κύκλος της ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση αντίστοιχων ημερίδων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα:

-Στο Παλαιοχώρι σήμερα Παρασκευή 24/01 (ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου)

– Στο Ελαιοχώρι Τετάρτη 29/01 (Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου)

– Στη Ν. Πέραμο Τετάρτη 05/02 (Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Περάμου πρ. Δημαρχείο)

– Στην Ελευθερούπολη την ερχόμενη Δευτέρα 27/1 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου με θέμα την Κρίση και τα Ψυχικά Νοσήματα με ομιλητή τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κ Μιχάλη Σωτηρίου

Όλες οι ημερίδες έχουν ώρα έναρξης στις 18.30 και είναι ανοιχτές στο κοινό.

 

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-5-2023 έως και 6- 6-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν έξι ξεχωριστές δικογραφίες, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των δραστών συνολικά 26,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρία (3) ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη, δύο ημεδαποί σε οικισμό της Ξάνθης, δύο ημεδαποί στην Καβάλα και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Δράμας. Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι selfies στο πλοίο προς το νησί

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες

Περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φτάνοντας στην Καβάλα ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής όπου ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του συνεταιρισμού που φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλλά και το πωλητήριο του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου μίλησε με ντόπιους, καταστηματάρχες και επισκέπτες.

Αυτή την ώρα είναι εν πλω προς την Θάσο όπου σε λίγο θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφέ του νησιού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι selfies.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τελικοί Αγώνες του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κάνει γνωστό ότι οι Τελικοί Αγώνες του 34 ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
-18:00 Μικρός Τελικός Κοριτσιών: 24 ο Δημ. Σχολείο – 11 ο Δημ. Σχολείο
-19:30 Μικρός Τελικός Αγοριών: 9 ο Δημ. Σχολείο – 5 ο Δημ. Σχολείο

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
-18:00 Μεγάλος Τελικός Κοριτσιών: 2 ο Δημ. Σχολείο – 12 ο Δημ. Σχολείο
-19:30 Παιχνίδι Μπάσκετ από το Ειδικό Σχολείο Καβάλας
-20:00 Μεγάλος Τελικός Αγοριών: 2 ο Δημ. Σχολείο – 12 ο Δημ. Σχολείο

Μετά το τέλος του Μεγάλου Τελικού Αγοριών θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: