Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ποικίλες δράσεις στο πλαίσιο του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης Υγείας στον Δήμο Παγγαίου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η δράση της συμβουλευτικής στα σχολεία του Δήμου Παγγαίου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης Υγείας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ 2007-2013.

Πιο συγκεκριμένα από τις 09/12/13 έως και 16/01/14 διενεργήθηκαν 18 ενημερωτικές ημερίδες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 2000 μαθητές και γονείς των σχολείων της περιοχής.

Το περιεχόμενο των ημερίδων διαμορφώθηκε ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότερα ως εξής:

1)Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 9 Δημοτικά Σχολεία, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν στους γονείς και στους μαθητές ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– Διατροφή και υγεία – μια διαχρονική σχέση

– Ομάδες τροφίμων – ισορροπημένη διατροφή – προτάσεις για απολαυστικά και υγιεινά γεύματα – μικρογεύματα

– Διατροφή και παράδοση – Διατροφικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής

– Ανάπτυξη μεθόδων προσέγγισης των παιδιών οε θέματα ισορροπημένης διατροφής

– Επισήμανση και βασικές αρχές ορθού χειρισμού των τροφίμων

2) Για τα τέσσερα Γυμνάσια της περιοχής πραγματοποιήθηκαν ισάριθμες επισκέψεις επιστημονικών στελεχών και διαδραστικές παρουσιάσεις στους μαθητές σε ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– τον σχολικό εκφοβισμό και

– την διατροφή και υγεία – γερές βάσεις για την εφηβεία

3) Για τα πέντε Λύκεια της περιοχής στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις επιστημονικών στελεχών, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν διαδραστικά στους μαθητές ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– τη διαχείριση του άγχους και

– την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων διανεμήθηκε σε κάθε μαθητή φάκελος ο οποίος περιείχε ανάμεσα στα άλλα και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Όσον αφορά στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα ημερίδες έχουν ως αντικείμενο την ενημέρωση των γυναικών στα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– Τεστ ΠΑΠ – πρόληψη καρκίνου του μαστού με εισηγητή τον κ. Σταύρο Καλφάδη, Επιμελητή Β Γενικό Χειρουργό Ειδικό Ιατρό Μαστού Επιμελητή Β’ ΓΝ Καβάλας

– Πρόληψη κακοήθειας στις γυναίκες με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Σοΐλεμετσίδη, Γυναικολόγο Επιμελητή Α” Γυναικολογικής Κλινικής ΓΝ Καβάλας

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ημερίδες στη Νικήσιανη (Παρασκευή 17/01) και στην Ελευθερούτταλη (Δευτέρα 20/01), ενώ ο κύκλος της ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση αντίστοιχων ημερίδων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα:

-Στο Παλαιοχώρι σήμερα Παρασκευή 24/01 (ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου)

– Στο Ελαιοχώρι Τετάρτη 29/01 (Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου)

– Στη Ν. Πέραμο Τετάρτη 05/02 (Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Περάμου πρ. Δημαρχείο)

– Στην Ελευθερούπολη την ερχόμενη Δευτέρα 27/1 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου με θέμα την Κρίση και τα Ψυχικά Νοσήματα με ομιλητή τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κ Μιχάλη Σωτηρίου

Όλες οι ημερίδες έχουν ώρα έναρξης στις 18.30 και είναι ανοιχτές στο κοινό.

 

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην Σερβία – Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσκοβατς

Όπως ανήρτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας : 

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Επιμελητηρίου Lescovac της Σερβίας, του πιο δυναμικού και αδελφού Επιμελητηρίου με το δικό μας Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala Τιμήσαμε αυτήν την ευχάριστη εκδήλωση, ενος Επιμελητηρίου που είχε ισχυρή παρουσία στην KAVALAEXPO2022 ως τιμώμενη περιοχή κσι τονίσαμε με την παρουσία μας, τούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας των λαών μας και των στενών εμπορικών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει και που μπορούμε να τους δυναμωσουμε ακόμη περισσότερο.
Ιδιαίτερα τιμητική, η βράβευση του Επιμελητηρίου Καβάλας, μπροστά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και επισήμους, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και την άοκνη προσπάθεια μας για την προβολη και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων μας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμου Παγγαίου | 400.000€ για αποκατάσταση δημοτικών οδών

Νεα χρηματοδότηση 400.000€ ελαβε ο δημος Παγγαιου για την ΄΄Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου΄΄, προκειμένου να αποκατασταθεί το εν λόγω οδικό δίκτυο και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.

Ο Δήμος Παγγαίου και Δήμαρχος Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Kostas Karamanlis για την έγκριση της χρηματοδότησης καθώς και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Nikos I. Panagiotopoulos για την στήριξη και τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς του.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έκλεισε ο κύκλος των ομιλιών της Μαρίας Ευθυμίου στην Καβάλα

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και καθηγητών των Λυκείων της Καβάλας και πλήθους κόσμου, πραγματοποίησε την τρίτη και τελευταία ομιλία της στην Καβάλα, στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, η Ιστορικός, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου!

Και οι τρεις ομιλίες της κ. Ευθυμίου, με θέμα “Τα ισχυρά σήμεια του Ελληνισμού κατά τη μακραίωνη ιστορία του”, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς όχι μόνον γέμισαν οι κερκίδες του θεάτρου, αλλά και η επικοινωνία της ομιλήτριας με το κοινό ήταν εξαιρετική.
Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει την κ. Ευθυμίου διότι αφενός μεν δέχτηκε να εντάξει την πόλη μας στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου γιατί με δική της πρωτοβουλία και τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών, έγιναν άλλες δύο ομιλίες, πέρα από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Επισης, θέλει να συγχαρεί τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, γιατί διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο τις παρεμβάσεις του στον τομέα του Πολιτισμού, και τους εργαζόμενους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, χωρίς τη στήριξη και τον άριστο επαγγελματισμό των οποίων, δεν θα μπορούσε να έρθει εις πέρας μια τόσο σημαντική εκδήλωση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: