Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ποικίλες δράσεις στο πλαίσιο του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης Υγείας στον Δήμο Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η δράση της συμβουλευτικής στα σχολεία του Δήμου Παγγαίου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πρότυπου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρόληψης Υγείας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ 2007-2013.

Πιο συγκεκριμένα από τις 09/12/13 έως και 16/01/14 διενεργήθηκαν 18 ενημερωτικές ημερίδες, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 2000 μαθητές και γονείς των σχολείων της περιοχής.

Το περιεχόμενο των ημερίδων διαμορφώθηκε ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότερα ως εξής:

1)Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 9 Δημοτικά Σχολεία, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν στους γονείς και στους μαθητές ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– Διατροφή και υγεία – μια διαχρονική σχέση

– Ομάδες τροφίμων – ισορροπημένη διατροφή – προτάσεις για απολαυστικά και υγιεινά γεύματα – μικρογεύματα

– Διατροφή και παράδοση – Διατροφικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής

– Ανάπτυξη μεθόδων προσέγγισης των παιδιών οε θέματα ισορροπημένης διατροφής

– Επισήμανση και βασικές αρχές ορθού χειρισμού των τροφίμων

2) Για τα τέσσερα Γυμνάσια της περιοχής πραγματοποιήθηκαν ισάριθμες επισκέψεις επιστημονικών στελεχών και διαδραστικές παρουσιάσεις στους μαθητές σε ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– τον σχολικό εκφοβισμό και

– την διατροφή και υγεία – γερές βάσεις για την εφηβεία

3) Για τα πέντε Λύκεια της περιοχής στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις επιστημονικών στελεχών, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν διαδραστικά στους μαθητές ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– τη διαχείριση του άγχους και

– την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων διανεμήθηκε σε κάθε μαθητή φάκελος ο οποίος περιείχε ανάμεσα στα άλλα και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Όσον αφορά στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα ημερίδες έχουν ως αντικείμενο την ενημέρωση των γυναικών στα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με:

– Τεστ ΠΑΠ – πρόληψη καρκίνου του μαστού με εισηγητή τον κ. Σταύρο Καλφάδη, Επιμελητή Β Γενικό Χειρουργό Ειδικό Ιατρό Μαστού Επιμελητή Β’ ΓΝ Καβάλας

– Πρόληψη κακοήθειας στις γυναίκες με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Σοΐλεμετσίδη, Γυναικολόγο Επιμελητή Α” Γυναικολογικής Κλινικής ΓΝ Καβάλας

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ημερίδες στη Νικήσιανη (Παρασκευή 17/01) και στην Ελευθερούτταλη (Δευτέρα 20/01), ενώ ο κύκλος της ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση αντίστοιχων ημερίδων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα:

-Στο Παλαιοχώρι σήμερα Παρασκευή 24/01 (ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου)

– Στο Ελαιοχώρι Τετάρτη 29/01 (Αίθουσα Δημοτικού Σχολείου)

– Στη Ν. Πέραμο Τετάρτη 05/02 (Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Περάμου πρ. Δημαρχείο)

– Στην Ελευθερούπολη την ερχόμενη Δευτέρα 27/1 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου με θέμα την Κρίση και τα Ψυχικά Νοσήματα με ομιλητή τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κ Μιχάλη Σωτηρίου

Όλες οι ημερίδες έχουν ώρα έναρξης στις 18.30 και είναι ανοιχτές στο κοινό.

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Καβάλα πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και για τις υποδομές του ΕΚΑΒ.

Άκουσε μεταξύ άλλων τα παράπονα των εργαζομένων για τις δευτερογενείς μεταφορές υπόσχοντας ότι σύντομα θα δώσει λύση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 13/11

Δημοσιεύτηκε

στις

ο βράδυ της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα το Μεταναστευτικό. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, το οποίο έγινε δεκτό από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τον πρόεδρο του οργάνου Κώστα Πεφάνη.

Η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει σχετικά: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 προσκαλείσθε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με το παρακάτω θέμα: «σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με θέμα το Μεταναστευτικό».

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι κατατέθηκε αίτηση για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης από τρείς δημοτικές παρατάξεις, «Ο Τόπος της Ζωής μας», «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και «Συνεργασία για την Καβάλα».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα με δύο ελαφριά τραυματίες στο Χαλκερό Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν λίγα λεπτά στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης, στη διασταύρωση για Χαλκερό, συγκρούστηκαν επιβατικό αυτοκίνητο με αυτοκίνητο Ταξί. Οι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

100 χρόνια Επιμελητήριο Καβάλας | Δύο εκδηλώσεις το Σάββατο

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρουσία του κ. Μίχαλου, ίσως και εκπροσώπου της Κυβέρνησης, γίνονται το Σάββατο δύο επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου. Γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Αρχικά συνεδριάζει στο Επιμελητήριο η διευρυμένη διοικητική επιτροπή του της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στο Λούσυ θα γίνει η δεύτερη εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθούν οι παλαιότερες εν λειτουργία επιχειρήσεις της Καβάλας (μέλη του Επιμελητηρίου).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ