Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του για οφειλές προς το Δημόσιο…
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
“Πέρασα όπως προβλέπει ο νόμος της επίπονης αυτόφωρων διαδικασία για ρυθμισμένες όμως -τονίζω-υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο. Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτά ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70%, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος! Εάν απολύονταν ή απολυθούν αύριο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου! Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία!
Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000!! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν! Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;».
Καύσιμα: Σταθερά υψηλές οι τιμές στην αγορά – “Σανίδα” σωτηρίας οι πιθανές επιδοτήσεις
Τα καύσιμα κίνησης εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα με την απλή αμόλυβδη να πωλείται στα 2,040 ευρώ το λίτρο (μέση πανελλαδική τιμή) και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,853 ενώ το Brent καταγράφει μικρές, ωστόσο απότομες αυξομειώσεις, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση που προέρχονται από μια αβέβαιη οικονομική προοπτική έναντι των προσδοκιών για πιο περιορισμένη προσφορά για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.
Την Τρίτη το απόγευμα, το πετρέλαιο διαπραγματευόταν στα 93,80 δολάρια το βαρέλι και παρά τις προβλέψεις των διεθνών οίκων, όπως εκείνη της JP Morgan ότι το Brent θα μπορούσε να κινηθεί προς τα 150 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2026, το ισχυρότερο δολάριο και η πολιτική των κεντρικών τραπεζών κρατούν υπό πίεση τα προϊόντα διύλισης.
Οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, η Fed και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επανέλαβαν τις τελευταίες ημέρες τη δέσμευσή τους να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, σηματοδοτώντας ότι η αυστηρή νομισματική πολιτική μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Τα υψηλότερα επιτόκια επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που περιορίζει τη ζήτηση πετρελαίου και κατ’ επέκταση συμπιέζει τις τιμές. Ομοίως, ως το κύριο νόμισμα που χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση του πετρελαίου, ένα ισχυρότερο δολάριο συνήθως επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου καθώς γίνεται πιο ακριβό για τους εισαγωγείς σε σχέση με το τοπικό τους νόμισμα.
Κορονοϊός: Aύξηση θετικότητας, εισαγωγών και διασωληνώσεων
Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη γρίπη και τον κορονοϊό της τελευταίας εβδομάδας ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ
Συνοπτικά την εβδομάδα 38/2023:
Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)
παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα
Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19
Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα
Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=869) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 30% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες