Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Πεϊνιρλί με διάφορα υλικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
15 γραμμ. μαγιά μπίρας
Νερό χλιαρό
1/2 κιλό τυρί κασέρι
γάλα
λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο αλάτι
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια μπέικον και φετούλες ντομάτας ή πιπεριάς. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο υλικό έχετε στο ψυγείο σας και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Στο αλεύρι σας που είναι στη λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε μέσα τη μαγιά και λίγο αλάτι.
Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, ξεκινώντας από τα πλάγια της λεκάνης και ζυμώνετε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα. Υπολογίστε ότι πρέπει να γίνει λίγο μαλακότερη από τη ζύμη του ψωμιού. Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια σε όγκο, περίπου 11/2 της ώρας.
Στη συνέχεια ξαναζυμώνετε και την πλάθετε σε μικρά ψωμάκια. Σκεπάστε τα και αφήστε τα σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ τρίψτε το κασέρι, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί και να γίνει πολτός.
Παίρνετε τώρα τα ψωμάκια μαζί με τα παιδιά και τα πλαταίνετε στην παλάμη σας, στο σχήμα της λαγάνας. Βάλτε στο κέντρο δύο κουταλιές από το μείγμα του τυριού, ανασηκώστε τις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά των χεριών σας προς τα πάνω και ενώνετε τις άκρες ώστε να κλείσετε μέσα το τυρί και να δώσετε σχήμα βαρκούλας.
Βάλτε τα πεϊνιρλί σε δυνατό φούρνο για 6 λεπτά. Όταν τα βγάλετε βάλτε πάνω στο καθένα ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο και σερβίρετέ τα ζεστά.

187387c9a1947cb9b2ab4f7ca69c244f_M

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιορτή της Μητέρας 2019 | Γιατί έχει σύμβολο το λευκό γαρύφαλλο

Δημοσιεύτηκε

στις

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέραςκαθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αναφέρει το sansimera.gr.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου το 2019).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης. Tο άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συχνά τυχαίνει να έχουμε αγοράσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε ή χρειαζόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως όταν δε θέλουμε να αφήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίζουν στον πάγκο της κουζίνας ή το ψυγείο και ως μοναδική λύση φαίνεται η κατάψυξη; Μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά εκεί;

Στην πραγματικότητα δεν μπορούν όλα να φυλαχθούν εκεί γιατί είτε θα χαλάσουν είτε θα χάσουν βιταμίνες τους εντελώς. Δείτε όμως ποια μπορείτε να φυλάξετε άφοβα.

Ιδανικά για την κατάψυξη είναι: Πράσινες πιπεριές, φασολάκια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλερι και σέλινο, αγγούρια, κρεμμύδια, μελιτζάνα, μανιτάρια, φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα πιο ώριμα φρούτα και λαχανικά και για την κατάψυξη. Προτού τα καταψύξετε, φροντίστε να τα ζεματίσετε για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να τα στεγνώσετε με προσοχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι συμβαίνει με τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Μεγάλη Σαρακοστή για πολλούς ανθρώπους είναι συνυφασμένη με μία μακρά περίοδο αποχής από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Ένα γεγονός που οδηγεί σε μείωση της πρόσληψης ορισμένων πολύτιμων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αν και η αποφυγή των εν λόγω προϊόντων σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υγιή ενήλικα, δε θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο για πιο «ευαίσθητες» πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έγκυες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μητέρας καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη φυσιολογική έκβαση της κύησης. Μπορεί, όμως αυτό να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός νηστίσιμου διαιτολογίου;

Ο βασικότερος προβληματισμός της επιστημονικής κοινότητας αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου και ασβεστίου, αφού οι πλουσιότερες πηγές τους δεν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας. Βέβαια, ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει κατάλληλους συνδυασμούς φυτικών πηγών πρωτεϊνών και επαρκή κατανάλωση φυτικών πηγών σιδήρου και ασβεστίου, όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, θα μπορούσε θεωρητικά να καλύψει τις ανάγκες μιας εγκύου.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως είναι προτιμότερο οι γυναίκες να ακολουθούν ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν με την κατάλληλη καθοδήγηση να τηρήσουν τη νηστεία μόνο κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα ανεπαρκούς πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών

Δημοσιεύτηκε

στις

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

3-4 μέτρια καρότα βρασμένα

2 κολοκυθάκια βρασμένα

1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο

1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα

λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBE



ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: