Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινάει από την Περιφέρεια η αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών σε ρέματα της Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον κ. Νίκο Καιρίδη,  εκπρόσωπο της αναδόχου Κοινοπραξίας «ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε. – ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ», η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών υποδομών σε ρέματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις αποκατάστασης σε αναχώματα τα οποία υπέστησαν ζημιές κατά τις βροχοπτώσεις του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, παρεμβάσεις θα γίνουν στα ρέματα Άνθειας – Αγνάντιας – Αρίστηνου – Μαΐστρου – Απαλού – Άβαντα – Αισύμης – Αμφιτρίτης – Κίρκης – Συκορράχης – Παλαγίας – Χιλής – Μάκρης – Δικέλλων  του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 15 μήνες από την έναρξη κατασκευής του.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρούσα ήταν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Έβρου κυρία Χριστίνα Μαυράκη.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ρόδος | Ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ρόδο, στα σύνορα μεταξύ Αρχαγγέλου και Μαλώνας.

Πιο συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, καθώς έχουν κινητοποιηθεί 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες.

Πηγή: Newsbomb.gr

Continue Reading

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλειστή η Περιφέρεια Ηλείας και τα δικαστικά μέγαρα σε Πύργο και Αμαλιάδα | Ζημιές από τον σεισμό στο Δήμο Ζαχάρως

Για προληπτικούς λόγους σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και τα δικαστικά μέγαρα του Πύργου και της Αμαλιάδας

Αυτήν την απόφαση έλαβε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το συντονιστικό πολιτικό όργανο έπειτα από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή το πρωί της Παρασκευής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, το συντονιστικό όργανο αποφάσισε επίσης να ελέγξουν οι τεχνικές υπηρεσίες όλα τα δημόσια κτίρια για τυχόν προβλήματα ή ζημιές από τους σεισμούς.

Στο μεταξύ, στον Δήμο Ζαχάρως «έχουν καταγραφεί ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν αποκλείεται να κλείσουν για λόγους προστασίας». Ακόμη, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως». Πάντως, όπως επεσήμανε, «συνολική εικόνα για τις ζημιές θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών».

Πηγή: Newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας, αισθητός στην Αττική | Τι λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική. Η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε ανοιχτά της Ηλίας, ανατολικά των Στροφάδων. Στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπάρχουν δύο αναφορές σε σεισμούς ίδιου μεγέθους 5,7 Ρίχτερ στην περιοχή με διαφορά ενός λεπτού.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09:10 σήμερα το πρωί στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Μεσσηνία σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πολύ σχυρή σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 στην κλίμακα Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 09:12 ώρα Ελλάδος. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων.

Σύμφωνα με την αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο Ιόνιο πέλαγος, ανατολικά των Στροφάδων.

Σύμφωνα και με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

 

«Βασικά, είναι ένας σεισμός, είναι 5,7 Ρίχτερ. Δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο σειισμολόγος Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν και άλλοι μικρότερης έντασης, ενώ εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός.

Έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση λόγω του εστιακού βάθους του, σημείωσε ακόμη.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en