Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιοδεία του Μ. Λαζαρίδη σε χωριά της Καβάλας

Σε συνέχεια των περιοδειών του στο νομό και της διαρκούς επαφής του με τους πολίτες, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε τη Νέα Καρυά, το Αγίασμα, την Κεραμωτή, το Διπόταμο, το Ποντολίβαδο, την Πετροπηγή, την Πέρνη και τη Γραβούνα.

Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των περιοχών τους, ενώ τους περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλα τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών που αντιμετώπιζε εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς και για την ενίσχυση της ρευστότητας της, λόγω της μείωσης των εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης έκανε γνωστές τις κυβερνητικές δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας με καταβολή από το κράτος ειδικού βοηθήματος στους εργαζόμενους, το πρόγραμμα «Συν- Εργασία» που καλύπτει σημαντικό μέρος των απωλειών του εργαζόμενου για τις μέρες που δεν εργάζεται και το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με επιδότηση για 6 μήνες του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων.

 

Áóôõíïìéêïß óôçí ïäü Ôõìöñçóôïý óôï ×áëÜíäñé üðïõ 27÷ñïíïò ðáôÝñáò óêüôùóå ôï 4÷ñïíï ãéï ôïõ ìÝóá óôï óðßôé êáé óôçí óõíÝ÷åéá áõôïêôüíçóå, ôï ìåóçìÝñé ôçò ÊõñáéêÞò 7 Áðñéëßïõ 2019.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δροσερές και χαλαρωτικές στιγμές για Καβαλιώτες και τουρίστες στο Παραλιακό Μέτωπο της Καβάλας

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Καβάλας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι Καβαλιώτες που χαλάρωσαν στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία | Το Κίεβο ζητά από την Τουρκία να σταματήσει ένα ρωσικό πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει σιτηρά που παρέλαβε από το κατεχόμενο από τους Ρώσους λιμάνι του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με έναν Ουκρανό αξιωματούχο και ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Ο αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε από τις υπηρεσίες εμπορικής ναυτιλίας της χώρας, ανέφερε ότι το Zhibek Zholy φόρτωσε περίπου 4.500 τόνους σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, μια πόλη που ανήκει στην Ουκρανία.

Σε επιστολή της που φέρει ημερομηνία την 30ή Ιουνίου και απευθύνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας υποστηρίζει εξάλλου ότι το Zhibek Zholy εμπλέκεται σε «παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών» από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καρασού της Τουρκίας.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι το φορτίο φτάνει τους 7.000 τόνους φορτίου, ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνην που ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα με το οποίο του ζητήθηκε να σχολιάσει την άφιξη του Zhibek Zholy στη χώρα.

Η εταιρεία KTZ Express που εδρεύει στο Καζακστάν επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Zhibek Zholy της ανήκει αλλά ότι ναυλώθηκε από τη ρωσική εταιρεία Green Line, η οποία δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Η KTZ Express πρόσθεσε ότι διαβουλεύεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συμμορφωθεί με όλες τις κυρώσεις και τους τυχόν περιορισμούς.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του διαψεύδει ότι οι Ρώσοι κλέβουν ουκρανικά σιτηρά.
Πηγή: kathimerini.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: