Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πενσυλβάνια | Πυροσβέστης είδε την οικογένειά του να πεθαίνει

Τρία παιδιά και επτά ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά σε σπίτι στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής. Όπως αποκαλύφθηκε ένας πυροσβέστης, που έσπευσε στο σημείο, έχει συγγένεια με πολλά από τα θύματα.

Η Πολιτειακή Αστυνομία της Πενσυλβάνια (PSP) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στις 2:42 π.μ. ένας από τους αξιωματικούς της έφτασε σε φωτιά σε ένα διώροφο σπίτι στο Nescopeck, μια μικρή πόλη λίγο περισσότερο από 100 μίλια από τη Φιλαδέλφεια.

Το PSP πρόσθεσε ότι συνολικά 10 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι «συμπεριλαμβανομένων τριών ανήλικων». Τρεις επιπλέον ενήλικες κατάφεραν να ξεφύγουν από το σπίτι και να επιβιώσουν. Το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Luzerne βοήθησε στο σημείο μαζί με μονάδες PSP K9.

«Η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά», ανέφερε το PSP, προσθέτοντας ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες».

Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως Dale Baker, 19 ετών, Star Baker, 22 ετών, David Daubert Sr., 79 ετών, Brian Daubert, 42 ετών, Shannon Daubert, 45 ετών, Laura Daubert, 47 ετών, και Marian Slusser, 54 ετών.

Τα ονόματα των παιδιών που πέθαναν δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο, το PSP είπε ότι ήταν 5, 6 και 7 ετών αντίστοιχα.

Ο πυροσβέστης της Nescopeck Volunteer Fire Co. Χάρολντ Μπέικερ είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο WNEP του ABC ότι ο γιος και η κόρη του, Ντέιλ και Σταρ, πέθαναν στη φωτιάΈχασε επίσης τον πεθερό του, και την κουνιάδα του. Τα παιδιά που πέθαναν ήταν τα εγγόνια του.

Δεκατρία σκυλιά ήταν επίσης μέσα στο σπίτι.

«Όλα χάθηκαν», είπε ο Χάρολντ. “Τα παιδιά που ήταν εκεί και τα δύο παιδιά μου απλώς επισκέπτονταν τη θεία και τον θείο τους. Αυτοί ήταν που είχαν το σπίτι. Ήταν εκεί για να επισκεφτούν και να μπουν στην πισίνα και όλα αυτά…” περιέγραψε.

Ανακαλώντας τη στιγμή που ανακάλυψε ότι το σπίτι των συγγενών του ήταν στις φλόγες, ο Χάρολντ είπε στους New York Times ότι ξύπνησε με ειδοποιήσεις για μια πυρκαγιά με 10 άτομα εγκλωβισμένα. Πήγε γρήγορα στον πυροσβεστικό σταθμό και καθώς κατευθύνονταν προς το σπίτι, συνειδητοποίησε ότι τους έδωσαν λάθος διεύθυνση και ότι το σπίτι του κουνιάδου του ήταν στην πραγματικότητα αυτό που φλεγόταν.

«Προσπάθησα να μπω όσο πιο γρήγορα μπορούσα», είπε στους Times. “Προσπάθησα τρεις φορές, και μετά κατάλαβαν ποιανού ήταν το σπίτι και γιατί προσπαθούσα να πάω εκεί μέσα, και με απομάκρυναν. Μου είπαν, “Όχι, πρέπει να φύγεις από εδώ”.

Ο γιος του Ντέιλ, ο οποίος ήταν εθελοντής πυροσβέστης, χαιρετίστηκε με μια σημαία πάνω από το σώμα του αφού βρέθηκε. «Τον έβγαλαν ως πεσμένο πυροσβέστη», είπε ο Χάρολντ, ο οποίος έχασε οκτώ συγγενείς στη φωτιά.

Η κόρη του Σταρ, θα παντρευόταν μέσα στο 2023.

Πηγη: enikos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στις 30 Σεπτεμβρίου η λήξη της λουτρικής περιόδου του Πηλοθεραπευτήριου Κρηνίδων για το 2023

Με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου ολοκληρώνεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και η φετινή λουτρική περίοδος  για το Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού – Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων

Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μεγάλος αριθμός ατόμων όλων των ηλικιών επισκέπτονται το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων του δήμου Καβάλας προκειμένου να νιώσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πηλού. Η συνεχιζόμενη αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φανερώνει τα οφέλη που είχαν στο σώμα τους και την υγεία τους.

Στις μέρες μας,  οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων που λειτουργούν με την ευθύνη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας  «Δημωφέλεια», αποτελούν ένα πλήρως οργανωμένο χώρο πηλοθεραπείας, υδροθεραπείας και ευεξίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός.

Η Διοίκηση της «Δημωφέλεια» και το προσωπικό του Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού -Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων  ευχαριστούν θερμά το σύνολο των επισκεπτών  κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου λειτουργίας  και εύχονται σε όλους ψυχική και σωματική υγεία, με δύναμη και αισιοδοξία.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπεύδουν για νέες ταυτότητες: Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για Οκτώβριο-Νοέμβριο, διπλασιάζονται από Δεκέμβριο

Η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30/11/2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Ραντεβού για Δεκέμβριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Έχει ήδη παρατηρηθεί ότι σε αστικές περιοχές (Αττική – Θεσσαλονίκη), καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.
Νέες ταυτότητες: 46.000 ραντεβού μέσω id.gov.gr από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας
Διπλασιασμός των διαθέσιμων ραντεβού για τις νέες ταυτότητες
Τις αμέσως επόμενες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών. Για την εν λόγω αύξηση θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας. Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά την επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη για την οριστική καταδίκη του Οσμάν Καβάλα από το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας

“Καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, αυτού που εφαρμόζεται, τουλάχιστον, στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο, το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επικύρωσε την ποινή των ισοβίων δεσμών στον επίτιμο συνδημότη μας Οσμάν Καβάλα.
Καταγγέλλω την απόφαση αυτή, η οποία, στην πραγματικότητα, επικύρωσε, την έωλη πολιτική απόφαση της -μόνον κατ’ όνομα δημοκρατικής- τουρκικής Κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τιμωρεί όποιον θεωρεί αντίπαλό της χρησιμοποιώντας το δικαστικό σύστημα.
Υπενθυμίσω ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε προ πολλού ότι ο Καβάλα και άλλοι κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν, επειδή παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους, κι ότι η Τουρκία δεν εφάρμοσε ποτέ αυτήν την απόφαση.
Πλέον, η τύχη του Οσμάν Καβάλα βρίσκεται στα χέρια της διεθνούς κοινότητας, η οποία θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιδράσει δυναμικά και να απαιτήσει την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και όποιο άλλο όργανο μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάπτυστη απόφαση.
Ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειες του Δήμου Καβάλας, ο οποίος θα συμπαρασταθεί μέχρι τελικής δικαίωσης στον επίτιμο συνδημότη μας, τον ακτιβιστή που αποτελεί σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία”.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: