Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΕΔ | Ενημερωτική Εκδήλωση έργου FIGARO για την άρδευση ακριβείας στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως εταίρου στο έργο «FIGARO (Ανάπτυξη Πλατφόρμας Ευέλικτους και Ακριβούς Άρδευσης για τη βέλτιστη χρήση νερού σε επίπεδο αγροτικής καλλιέργειας)», διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο «Άρδευση Ακριβείας: Δυνατότητες και προοπτικές εφαρμογής της στην καλλιέργεια αμπέλου» την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09.30 π.μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στο Ξενοδοχείο Lucy. (Ακτή Καλαμίτσας)

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των αγροτών, γεωπόνων και εν γένει προσώπων και φορέων των οποίων το αντικείμενο είναι σχετικό με την γεωργία και την διαχείριση υδατικών πόρων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εισηγήσεις σχετικά με: – την ορθή θρέψη και άρδευση των καλλιεργειών – την παρουσίαση του έργου FIGARO για την άρδευση ακριβείας – τις δυνατότητες και προοπτικές των νέων τεχνολογιών στην άρδευση ακριβείας σε πολυετείς καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργειες – δενδροκαλλιέργειες)

Λίγα λόγια για το έργο FIGARO

Ενημερωτικά, το έργο FIGARO είναι ένα ερευνητικό Ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχουν 17 οργανισμοί από οκτώ διαφορετικές χώρες και το οποίο εντάσσεται στο 7ο Πρόγραμμα – Πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία (Seventh Framework Program), συγχρηματοδοτείται δε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βασική δράση του έργου FIGARO αποτελεί η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας άρδευσης ακριβείας που επιτρέπει στους καλλιεργητές και την ευρύτερη κοινότητα να επωφεληθούν από τις τεχνολογικές εξελίξεις αιχμής στον τομέα της άρδευσης, η οποία έχει αποδειχτεί πως συμβάλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της χρήσης του αρδευτικού νερού, στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας του νερού.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b122 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Πράσινο φως” για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Νότια Κορέα

Δημοσιεύτηκε

στις

Το τελικό «ΟΚ» από την αρμόδια Αρχή Animal and Plant Quarantine Agency (APQA) της Νοτίου Κορέας για την εισαγωγή του στην χώρα της Ασίας, έλαβε το ελληνικό ακτινίδιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στην Σεούλ στον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS «κατά συνέπεια το ελληνικό ακτινίδιο δύναται πλέον να εξαχθεί στη Νότια Κορέα αρχής γενομένης από την 22 Απριλίου 2020».

«Το άνοιγμα της αγοράς της Νοτίου Κορέας αντιπροσωπεύει άλλο ένα σημαντικό βήμα για τον τομέα των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της χώρας μας που έχει στοχεύσει πολλές διαφορετικές αγορές κατά την τελευταία δεκαπενταετία», δήλωσε ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης προσθέτοντας: «Στα γραφεία μας έχουν αποσταλεί οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αποστολές του προϊόντος, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα κατά την είσοδό τους στη Ν Κορέα. Επιπρόσθετα και κατάλογος με στοιχεία επικοινωνίας των σημαντικότερων Κορεατικών εταιρειών εισαγωγής-χονδρεμπορίας ακτινιδίου».

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση οδηγιών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές αρχές όσο και τους εξαγωγείς.

Ιστορικό

Το 2013 έγιναν οι πρώτες κινήσεις για εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Νότιο Κορέα, ενώ στις 29/3/2016 σε αυτές τις ενέργειες προστέθηκαν τα κεράσια και τα δαμάσκηνα. Εν συνεχεία, από τις 17 έως τις 25 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερομένων Ελλήνων εξαγωγέων.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Eξαγωγές αγροτικών προϊόντων μ’ ένα κλικ

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέο κεφάλαιο στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων ανοίγει με τη συμφωνία συνεργασίας των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που ακολουθούνται στις εξαγωγές  προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης.

Σε συνάντησή τους την Πέμπτη 21 Μαΐου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή συμφώνησαν στον οδικό χάρτη συνεργασίας των δύο Υπουργείων προκειμένου να απλοποιήσουν και να ψηφιοποιήσουν διαδικασίες χρονοβόρες και έγχαρτες, προς διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών.  

 

Σκοπός η δημιουργία ενός συστήματος, που με την άντληση υπαρχόντων στοιχείων από το  κοινοτικό TRACES NT για τις εισαγωγές προϊόντων θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων να αντλούν απευθείας το «ηλεκτρονικό κτηνιατρικό πιστοποιητικό» για να προχωρήσουν, με την διαδικασία της διασάφησης τις εξαγωγές τους. 

Σήμερα απαιτούνται περισσότερα  από 200 πιστοποιητικά, (κάθε πιστοποιητικό-διαβατήριο διαφοροποιείται με βάση την διακρατική συμφωνία) για τις εξαγωγές προϊόντων κτηνιατρικού ενδιαφέροντος ενώ ανάλογη διαδικασία ψηφιοποίησης και απλούστευσης διαδικασιών θα ακολουθηθεί και στις εξαγωγές φυτών και φυτικών προϊόντων.

Τώρα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθύνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής για τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά καθώς δεν είναι ψηφιοποιημένα, όπως επίσης δεν είναι ψηφιοποιημένα τα στοιχεία για τις εξαγωγές ζωικών και φυτικών προϊόντων.

«Μέσω της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, η διαδικασία αυτή πρόκειται να ψηφιοποιηθεί ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί μ’ ένα κλικ να «κατεβάζει» τα πιστοποιητικά στον υπολογιστή ή το κινητό του ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να έχει εύκολη και συνεχή πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό για τα ισχύοντα σε κάθε αγορά – στόχο για τα προϊόντα του», επισημαίνει η κ. Φωτεινή Αραμπατζή και εξηγεί:

«Με το νέο πληροφοριακό σύστημα, στόχος μας είναι να μειώσουμε σημαντικά το διοικητικό βάρος των εξαγωγών σε τρίτες χώρες για τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και, συνεπώς, να τις διευκολύνουμε να πολλαπλασιάσουν τις εξαγωγές τους ενθαρρύνοντας την εξωστρέφεια του Αγροδιατροφικού Τομέα, που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, με το νέο σύστημα το Δημόσιο θα  έχει στην ουσία για πρώτη φορά τη δυνατότητα άμεσης, on line πρόσβασης στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων», «πολύτιμο εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο», σημειώνει η κ. Αραμπατζή, η οποία αναδεικνύει και τη σημασία του νέου συστήματος στην αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» μέσω και της επικείμενης ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού τιμολογίου από την ΑΑΔΕ.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πασχαλίδης | Οργανωμένη ενημέρωση των αγροτών για τους Εργάτες Γης

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρακολουθώντας από πολύ κοντά το ζήτημα της ελλείψεως εργατικών χεριών στα χωράφια της Π.Ε. Καβάλας, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι γνωστό άλλωστε πως με τους περισσότερους έχει ήδη έρθει σε επαφή για αυτό το ζήτημα, άκουσε τις απόψεις τους και τις μετέφερε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως ήδη είχε μοιραστεί με τους αγρότες στο από 9 Μαΐου δελτίο τύπου του, διατηρείται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν σε χωράφια. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται κίνητρο σε όλες και όλους να εργαστούν, και όλοι μαζί να συνεργαστούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ανάγκης για εργατικά χέρια, ο Βουλευτής θα ήθελε να παροτρύνει και τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας να επικοινωνήσουν με τους επαγγελματίες αγρότες, για να εργαστούν.

Επίσης, σύμφωνα με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 90/1-5-2020, όσοι επαγγελματίες αγρότες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν εργάτες γης, υπηκόους τρίτων χωρών, με τους οποίους έχουν συνεργαστεί και τις προηγούμενες χρονιές, μπορούν να το κάνουν. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταθέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα παρακάτω έγγραφα:

  • Αίτηση του Αγρότη επικυρωμένης  για το γνήσιο της υπογραφής,
  • Υπεύθυνης δήλωση επίσης επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής,
  • Παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 100 ευρώ ανά προσκαλούμενο εργαζόμενο,
  • Δήλωση του ΟΣΔΕ και φωτοτυπίες των διαβατηρίων  των  προσκαλούμενων, πόλη διαμονής και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται πως ο εκάστοτε εργοδότης θα πρέπει στην υπεύθυνη δήλωση να δηλώνει πως θα παράσχει κατάλυμα στα χωράφια εργασίας, στο οποίο οι εργάτες θα πρέπει να διαμένουν αποκλειστικά και να μη μετακινούνται για το διάστημα της 14ήμερης καραντίνας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποστείλει μετά από επεξεργασία, τις προβλεπόμενες  καταστάσεις προς τις Υπηρεσίες Διαβατηριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας στα σύνορα,  ώστε να επιτραπεί  η είσοδος  στη χώρα των συγκεκριμένων  προσκαλούμενων εργατών. Η είσοδος και παραμονή στην χώρα, θα ακολουθήσει τις ισχύουσες Υπουργικές αποφάσεις, η δε ασφάλιση των εργατών θα προβλεφθεί τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πρόσθετες ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και σε πολλά σημεία είμαστε πρωτοπόροι, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε εδώ για να επαναφέρουμε τους ρυθμούς με στοχευμένα μέτρα και λύσεις, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Τίθεμαι στη διάθεση όλων των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας, και ιδιαίτερα των επαγγελματιών αγροτών σ’ αυτή περίσταση. Μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του γραφείου μου, αλλά και στο κινητό μου για ό,τι τους απασχολεί. Μαζί θα τα καταφέρουμε…»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μ. Λαζαρίδης | Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από το 20% του Α.Ε.Π.

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον κομβικό ρόλο του «κοιμώμενου γίγαντα» της ελληνικής οικονομίας, του πρωτογενή τομέα, στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα συμβάλλει στην αναστροφή της οικονομικής ύφεσης, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Agrenda», με τίτλο: «Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από το 20% του Α.Ε.Π.».

Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι «ο πρωτογενής τομέας, με τη φυτική και ζωική παραγωγή, ανέρχεται σήμερα στα 11 δις ή 5,1% του Α.Ε.Π. Οι εξ αυτού προερχόμενες επιδοτήσεις υποστήριξης του εισοδήματος των γεωργών σε 2 δις ή 1% του Α.Ε.Π. και η μεταποίηση σε 12 δις ή 5,2% του Α.Ε.Π. Συνολικά δηλαδή 25 δις ή 11,3% του Α.Ε.Π. Το ποσοστό αυτό είναι μεν διπλάσιο από το μέσο όρο της Ε.Ε., αλλά σαν απόλυτο ποσό υστερεί σημαντικά από το αντίστοιχο ποσό των μεγάλων ανταγωνιστριών μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Ο στόχος των 40 δις στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι απολύτως εφικτός ώστε τελικά η συνεισφορά στο Α.Ε.Π. να κυμαίνεται σταθερά πάνω από 20%».

Ήρθε η ώρα, τονίζει, «να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη! Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τον κλάδο σε βασικό αναπτυξιακό παράγοντα οικονομικής ισχύος της πατρίδας μας» και καταθέτει την πρότασή του:

«Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό χρειαζόμαστε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, οικονομικής μόχλευσης και επενδύσεων, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με στροφή στην εξωστρέφεια και στην κατανάλωση και επιπλέον, σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύνδεση με τον τουρισμό και τη χημική – φαρμακευτική βιομηχανία».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα «να αποτελέσει άμεση πολιτική προτεραιότητα για να συμβάλλει πιο ενεργά και πιο δομικά στην επόμενη ημέρα της οικονομικής επανεκκίνησης». 

Και αυτό, όπως λέει, «πρέπει να γίνει με αποφασιστικότητα, σχέδιο και δυναμισμό. Χωρίς καθυστερήσεις. Χωρίς ναι, μεν, αλλά».  

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να προσφέρει στην εθνική οικονομία πάνω από το 20% του Α.Ε.Π.

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη

Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

Η αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης, καθώς και η μείωση της εξάρτησης της εθνικής μας οικονομίας από ένα τομέα ή κλάδο, αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να βρούμε διεξόδους επανεκκίνησης της οικονομίας για την επόμενη μέρα, μετά την κρίση που προκάλεσε – και προκαλεί – σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία.  

Η εθνική μας οικονομία είναι εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό (70% του ΑΕΠ) από τον τριτογενή κλάδο. Δηλαδή τον κλάδο των υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός. Την ίδια στιγμή η παραγωγική διαδικασία, η γεωργία, η βιομηχανία και η βιοτεχνία συμμετέχουν σε ελάχιστο βαθμό, γεγονός που σηματοδοτεί βαθύτερη ύφεση σε σχέση με άλλες χώρες που η οικονομία τους είναι δομημένη διαφορετικά.

Η αναστροφή της ύφεσης προϋποθέτει διαφοροποιημένη πολιτική στοχοθεσία με προσανατολισμό σε πιο παραγωγικό μοντέλο ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πηγές εσόδων. Προτεραιότητα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο μπορεί να δώσει ο «κοιμώμενος γίγαντας» της ελληνική οικονομίας που αναφέρεται ως πρωτογενής τομέας και οι εξ αυτού υποστηριζόμενοι παραγωγοί τροφίμων, ενέργειας, καλλυντικών, και άλλων προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό. 

Ο πρωτογενής τομέας, με τη φυτική και ζωική παραγωγή, ανέρχεται σήμερα στα 11 δις ή 5,1% του Α.Ε.Π. Οι εξ αυτού προερχόμενες επιδοτήσεις υποστήριξης του εισοδήματος των γεωργών σε 2 δις ή 1% του Α.Ε.Π. και η μεταποίηση σε 12 δις ή 5,2% του Α.Ε.Π. Συνολικά δηλαδή 25 δις ή 11,3% του Α.Ε.Π. Το ποσοστό αυτό είναι μεν διπλάσιο από το μέσο όρο της Ε.Ε., αλλά σαν απόλυτο ποσό υστερεί σημαντικά από το αντίστοιχο ποσό των μεγάλων ανταγωνιστριών μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Ο στόχος των 40 δις στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι απολύτως εφικτός ώστε τελικά η συνεισφορά στο Α.Ε.Π. να κυμαίνεται σταθερά πάνω από 20%.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη!

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τον κλάδο σε βασικό αναπτυξιακό παράγοντα οικονομικής ισχύος της πατρίδας μας.

Πως θα γίνει αυτό;

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό χρειαζόμαστε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, οικονομικής μόχλευσης και επενδύσεων, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με στροφή στην εξωστρέφεια και στην κατανάλωση και επιπλέον, σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύνδεση με τον τουρισμό και τη χημική – φαρμακευτική βιομηχανία.

Αναλύοντας τα παραπάνω, και δεδομένου πως ενέχουν προτεραιότητα βάσει σειράς αναφοράς, μιλώντας για μεταρρυθμίσεις εννοώ τη δημιουργία αγροτικού επιμελητηρίου, τη θέσπιση των διεπαγγελματικών οργανώσεων, τους συνεταιρισμούς και τις οργανώσεις παραγωγών και το σύστημα παροχής συμβουλών.

Μιλώντας για οικονομική μόχλευση και επενδύσεις αναφέρομαι στην άμεση προώθηση των εγκεκριμένων επενδύσεων και των σχεδίων βελτίωσης, στην ένταξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας και πρώτης μεταποίησης στην αναπτυξιακή τράπεζα και στο χαμηλότοκο δανεισμό των προγραμμάτων της E.Ε. και της EBRD και στην είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον γεωργικό τομέα.

Μιλώντας για εξωστρέφεια και κατανάλωση αναφέρομαι στην αλλαγή ποικιλιακής σύνθεσης καλλιεργειών με στόχο τη δωδεκάμηνη διάθεση, στην υιοθέτηση νέων καινοτομικών μεθόδων σε συνεργασία με πανεπιστήμια – ερευνητικούς φορείς και μέσω του συστήματος παροχής συμβουλών, στη διαφοροποίηση των προϊόντων μέσω του συστήματος ΠΟΠ – ΠΓΕ, ΒΙΟ, αλλά και στην κλιματική ουδετεροποίηση.

Μιλώντας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναφέρομαι στην προώθηση συστημάτων βιοαερίου με πρώτη ύλη τα γεωργικά υπολείμματα και στην καθιέρωση ανάκτησης συστατικών, αλλά και στις ενεργειακές κοινότητες.

Είναι γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες του χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα σε ποσοστό μόλις 6%, και συνεπώς η διασύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον τουρισμό απαιτεί νέο μάρκετινγκ mix. Η ανάδειξη του πλούτου των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της χώρας με επιστημονική τεκμηρίωση, θα δώσει τεράστια υπεραξία και πρωτότυπα προϊόντα ευεξίας και καλλυντικά, με προώθηση της εσωτερικής εξωστρέφειας.

Κλείνοντας υπενθυμίζω την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που οφείλει στην παρούσα συγκυρία να αποτελέσει άμεση πολιτική προτεραιότητα για να συμβάλλει πιο ενεργά και πιο δομικά στην επόμενη ημέρα της οικονομικής επανεκκίνησης. Και αυτό πρέπει να γίνει με αποφασιστικότητα, σχέδιο και δυναμισμό. Χωρίς καθυστερήσεις. Χωρίς ναι, μεν, αλλά! 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ