Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πασχαλίδης | Με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός λίγων ωρών δίνεται λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός λίγων ωρών δίνεται λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, καθώς θα επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων χώρων στάθμευσης εντός του αστικού ιστού μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Πιο συγκεκριμένα, με τη τροπολογία θα προστεθεί στο άρθρο 19 ν.4313/2014 ότι οι υπαίθριοι σταθμοί αυτοκινήτων που αποδεδειγμένα λειτουργούσαν για τουλάχιστον πέντε (5) έτη για το χρονικό διάστημα των ετών 2000 έως 2020, στο κέντρο πόλης του Δήμου Καβάλας της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας, περιβαλλόμενοι από χρήσεις γης που χαρακτηρίζονται ως “Κέντρο Πόλης” (άρθρο 4, ΠΔ 23.2.1987, ΦΕΚ Δ΄ 166/1987) και απεικονίζονται στο σχετικό χάρτη Π.3.1α του δημοσιευμένου Παραρτήματος του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Καβάλας (69 Α.Α.Π./11.03.2013) μπορεί να τύχουν της προβλεπόμενης άδειας λειτουργίας.
Η τροπολογία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα των συνεχών επαφών και συναντήσεων μου με τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Πολεοδομίας κ. Νίκο Ταγαρά, όπως ξεκίνησαν ήδη από τον Γενάρη και συνεχίστηκαν αμείωτες με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Καβάλας και του επιτελείου του.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης και ουσιαστικά επιτρέπεται η επαναλειτουργία του πάρκινγκ Ρόδοπη.
Με τον Υφυπουργό είχαμε διαρκή επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα, και μου είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι η λύση είναι πολύ κοντά. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό για τη συνεργασία.
Και για όσους αμφέβαλαν αρχικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι το αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα.
Οι προσπάθειες μου θα συνεχιστούν μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος…

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σέρρες | Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021

Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο
περιβάλλον. Μένουμε υγιείς», που αποτελεί και το φετινό μήνυμα της Ε.Ε.Κ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τους κατοίκους της πόλης μας γύρω από τα θέματα της κινητικότητας, της υγείας και του
περιβάλλοντος.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να φωτογραφίσουν θέματα σχετικά με την βιώσιμη αστική κινητικότητα και να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους σε έντυπη μορφή στον Δήμο Σερρών σε
φάκελο με την ένδειξη «προς ΔΤΥ για διαγωνισμό φωτογραφίας» έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Δήμου που θα συσταθεί και τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η συνάφεια με το θέμα, η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα και η
πρωτοτυπία. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής και συμβολικό δώρο στον/στην νικητή/νικήτρια.

Στοιχεία επικοινωνίας: eleni@serres.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πάτρα | Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο Φώτη

Οι γιατροί θα προσπαθήσουν να τον ξυπνήσουν

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του 6χρονο Φώτη που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι σε αγώνα καρτ την περασμένη Κυριακή (19/09).  Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, καθώς τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι το παιδί θα παραμείνει στα μηχανήματα, οπότε και θα έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από το ατύχημα, πριν οι γιατροί προσπαθήσουν να το ξυπνήσουν.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Meteokav | Φθινοπωρινός ο καιρός όλη την εβδομάδα

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με καθαρά φθινοπωρινά χαρακτηριστικά .
Αναλυτικότερα αύριο ήδη από τις πρωινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές-πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, παρόμοιο σκηνικό όλη την μέρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
Εν συνεχεία κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη αναμένεται πέρασμα τοπικών βροχών από τα δυτικά. Πιθανότητα τοπικά τα φαινομένα αυτά να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο να εντοπίζονται στον Δήμο Παγγαίου και στην Θάσο.
Μέσα στην Τετάρτη ο καιρός θα είναι πάλι με αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές. Κατά τις βραδινές ώρες αναμένουμε βροχές ασθενούς μέτριας έντασης με έμφαση τον Δήμο Παγγαίου και την Θάσο. Τα φαινόμενα μετά τα μεσάνυχτα θα αρχίσουν να περιορίζονται νοτιότερα ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι βοριάδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση ιδίως μετά τις απογευματινές ώρες.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται περιορισμένες νεφώσεις και γενικά αίθριο καιρό με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Ενδεικτικά, το πρωί της Πέμπτης-Παρασκευής η θερμοκρασία στις πολλές ηπειρωτικές περιοχές του νομού θα πέσει κάτω των 10°C.
Η θερμοκρασία μετά το Σάββατο θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: