Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παραχώρηση κτιρίου για στέγαση των υπηρεσιών της Π.Υ. του λιμανιού Καβάλας – Το πυροσβεστικό πλοίο θα έρθει σε 3 μήνες

Μέχρι να έρθει το Πυροσβεστικό πλοίο -που το έχουμε ανάγκη για προστασία του τουρισμού, των κρουαζιερόπλοιων, των εμπορικών μεταφορών αλλά και για την προστασία των εγκαταστάσεων των λιπασμάτων και των πετρελαίων- θα πρέπει να υπάρχει ένα κτίριο για να στεγαστεί η υπηρεσία.

Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός Λιμένα παραχώρησε το κτίριο όπου τώρα βρίσκεται το γραφείο Κίνησης του Λιμεναρχείου Καβάλας για να στεγαστεί η υπηρεσία και να μην αναγκάζεται να νοικιάζει χώρο 3 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και το λιμάνι.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης -ο οποίος και έκανε όλες τις προσπάθειες για την έλευση του Πυροσβεστικού Σκάφους στο λιμάνι της πόλης- ανέφερε ότι “Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να κατασκευαστεί αυτό το κτίριο από το να υπάρξει βοήθεια από αρκετές πλευρές. Και σ αυτό βοήθησαν και η Βιομηχανία Λιπασμάτων και η εταιρία πετρελαίων καθως και η ΔΕΠΑ, οι οποίες θεώρησαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και το έκαναν. Το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου αγγίζει τις 70.000 €

Το πράσινο φώς για την έλευση του καραβιού και την κατασκευή του κτιρίου που θα φιλοξενήσει την υπηρεσία δόθηκε από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής. Για τον λόγο αυτό παρέστη στην χθεσινή συνάντηση και ο μηχανικός της Π.Υ από την Αθήνα ο κ Κώστας Πουλτίδης.

Το Πυροσβεστικό σκάφος θα έρθει σε 3 μήνες περίπου από τώρα ενώ υπάρχει η δυνατότητα στον χώρο πάρκινγκ που διαθέτει να σταθμεύει μόνιμα ένα τζιπ που θα προλαβαίνει να μεταβαίνει σε κάθε περίπτωση.

Θα γινει ένας από τους καλύτερους Πυροσβεστικούς σταθμούς στην Ελλάδα

Ο κ Κώστας Πουλτίδης ο οποίος είναι μηχανικός της Π.Υ έχει δουλέψει και άλλη φορά στην Καβάλα και την γνωρίζει. Σε δηλώσεις του ο κ. Πουλτίδης ανέφερε ότι “Χαίρομαι είπε που έχει ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία. Μετά αυτοψία που έκανα στον χώρο ως μηχανικός, διαπίστωσα ότι ο ΟΛΚ μας παραχωρεί ένα καταπληκτικό κτίριο, το οποίο με την χορηγία των 70.000 από τις εταιρίες, θα καταστεί ένας από τους καλύτερους λιμενικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Έχω γνώση επάνω στους σταθμούς αυτούς και κρίνω ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι καταπληκτική. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους με τις ενέργειές τους συνδράμουν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο Λιμενικός Σταθμός, που είναι απαραίτητος για μια πόλη σαν την Καβάλα με μεγάλη κίνηση, και που η έλλειψη αυτή τηνστιγμή από κάλυψη της πυροσβεστικής πλευράς, είναι ένα πλήγμα για τον τουρισμό, τον εμπόριο και την ασφάλεια . Είμαι ικανοποιημένος και θα χαρώ να το δω τελειωμένο στην επόμενη αυτοψία η οποία δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.»

Ο υπεύθυνος Λιμένος του ΟΛΚ Καβάλας κ Μιχάλης Τσοκτένογλου μίλησε για το χρονοδιάγραμμα και είπε ότι αν όλα πάνε καλά και δεν αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα από πλευράς στατικότητας, θα ολοκληρωθεί σε 2 μήνες με εντατική δουλειά, δηλαδή θα είναι έτοιμο στις αρχές του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en