Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Πανελλήνιες Εξετάσεις – Όλες οι ειδήσεις: Το πρωτόκολλο σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς επίσης και κατά την εξέταση των μουσικών μαθημάτων «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία», «Μουσική αντίληψη και γνώση» και των πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

  1. O Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

 

  1. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.
  2. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.
  3. Για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:

α) επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,

β) τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζομένου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,

γ) καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

  1. Για τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ ισχύει:

α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,

β) η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Ελληνικό και την Olympic Catering τα πρώτα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Στη mega επένδυση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η Lamda Development πραγματοποιεί αυτή την περίοδο επαφές με ξένο ίδρυμα για την παραχώρηση έκτασης για την ίδρυση μη κρατικού πανεπιστημίου. Αντίστοιχα, στη γειτονιά του Ελληνικού, στο πρώην κτίριο της Olympic Catering ήδη γίνονται επιτόπιες επισκέψεις για τη μετασκευή του ακινήτου που θα φιλοξενήσει την πρώτη μη κρατική Ιατρική Σχολή.

Εξάλλου, σε πιο πρώιμο στάδιο είναι οι επαφές που πραγματοποιεί και η Dimand για τμήμα του νέου συγκροτήματος που θα αναπτυχθεί στο πρώην ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στον Βοτανικό, στο πλαίσιο του μεγάλου project ανάπλασης που τρέχει η εταιρεία και θα μπορούσε να συνδυαστεί και με φοιτητικά σπίτια.

Το… εκπαιδευτικό real estate φέρνει ήδη και αναμένεται να φέρει και προσεχώς νέα deals στην εγχώρια αγορά ακινήτων, είτε πρόκειται για παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων που αναζητούν στέγη για μη κρατικά ιδρύματα, στο πλαίσιο του νέου θεσμικού πλαισίου, είτε για δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν βγει με διαγωνισμούς και ζητούν κτίρια για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, είτε ακόμη και για projects στο δύσκολο κομμάτι των φοιτητικών σπιτιών, όπου παρατηρείται μεγάλο έλλειμμα εντός κι εκτός Αθηνών.

Με βάση τα αιτήματα που έχουν φτάσει στα γραφεία των μεγαλοσυμβούλων ακινήτων υπάρχουν δύο κατηγορίες ζητήσεων: η πρώτη για πιο μικρά σχετικά κτίρια, της τάξεως των 4.000-5.000 τ.μ., και η δεύτερη για μεγαλύτερα, πάνω από 7.000 τ.μ., με εστίαση κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Προτεραιότητα είναι οι γειτονιές του κέντρου, χωρίς πάντως αυτό να είναι και απαραίτητη προϋπόθεση, αρκεί να υπάρχει κοντά στάση μετρό ή πυκνή σύνδεση με λεωφορεία», σχολιάζει στο «business stories» κορυφαίο στέλεχος της εγχώριας αγοράς ακινήτων.

Το στίγμα για την αγορά και τις προοπτικές της έδωσε προ ημερών από το Φόρουμ των Δελφών και ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής διαχειριστής και μέτοχος της BC Partners, της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 120 επενδύσεις σε 18 χώρες, ενώ μόνο στην Ελλάδα έχουν επενδυθεί τα τελευταία 18 χρόνια πάνω από 6 δισ. ευρώ σε 5 διαφορετικούς κλάδους.

Σήμερα στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου στη χώρα μας είναι, πέραν της Nova και της Pet City, από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της αγοράς των κατοικίδιων αντίστοιχα, και το Μητροπολιτικό Κολέγιο με τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στους Δελφούς ο ίδιος: «Οι κλάδοι που έχουν ενδιαφέρον επενδυτικά είναι αυτοί που έχουν ανθεκτικότητα, δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, εξαγωγικό προφίλ, αλλά και κλάδοι οι οποίοι -χωρίς να υπάρχει κάποιο δομικό αίτιο- είναι πίσω στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και έχουν πολύ μέλλον. Ενα τέτοιο ακριβώς παράδειγμα είναι aυτό της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

olympic__1_
Στη γειτονιά του Ελληνικού ήδη προετοιμάζεται η πρώτη μη κρατική Σχολή Ιατρικής από το Hellenic Healthcare Group (ΗΗG), μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital Partners, σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Ηδη αγοράστηκε το πρώην ακίνητο της Olympic Catering, δομημένης επιφάνειας 8.000 τ.μ., το οποίο θα μετασκευαστεί πλήρως
olympic__2_

Οι συζητήσεις για τα πρώτα deals

Σε αυτή τη φάση, πάντως, ένα ενδιαφέρον νέο είναι ότι ήδη η Lamda Development, από την πλευρά του φορέα της επένδυσης για το mega project του Ελληνικού, πραγματοποιεί συζητήσεις με ενδιαφερόμενο ξένο «παίκτη» για τη δημιουργία μη κρατικού πανεπιστημίου. Εχει προηγηθεί ήδη από τις αρχές του έτους η ξενάγηση εκπροσώπων διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο υπό ανάπτυξη έργο, δεδομένου ότι ούτως ή άλλως εντός της έκτασης, με βάση το masterplan, περιλαμβάνονται χρήσεις Εκπαίδευσης και Ερευνας & Τεχνολογίας σε δύο επιμέρους περιοχές, προς την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης και κοντά στο μετρό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ένας άντρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Οι συνθήκες της πτώσης παραμένουν άγνωστες. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο άντρας  «πρώτα έπεσε σε δέντρο, έσπασε το κλαδί και προσγειώθηκε στο έδαφος. Εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος κοντά και το μόνο που ακούστηκε, ήταν ο θόρυβος της πτώσης. Δεν το βρίσκω λογικό να πέσει από εκεί, αν δεν ήθελε να αυτοκτονήσει. Η Αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα. Οι διασώστες προσπάθησαν να τον σώσουν».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., δεν προκύπτουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Η έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικου συνεχίζεται, ενώ θα ληφθεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Λευκού Πύργου.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που απέκλεισαν την περιοχή. Οι διασώστες προσπάθησαν να επαναφέρουν τον άντρα, ο οποίος ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, διαπιστώνοντας, τελικά, τον θάνατό του.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ολυμπιακή φλόγα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Ξεκίνησε το πέρασμα της απο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου βρέθηκε στο Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη διαδικασία και στην συνέχεια η φλόγα οδηγηθηκέ με τους λαμπαδηδρόμους στο κέντρο της Καβάλας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en