Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών | Όχι στη τράπεζα θεμάτων, όχι στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε

στις

Παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, καθώς και για την καθιέρωση της «τράπεζας θεμάτων» στη διαδικασία των εξετάσεων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τα μέλη του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών Καβάλας.
«Τα ζητήματα της εκπαίδευσης αφορούν όλη την εργατική τάξη και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα οποία, όσο περνά ο καιρός, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης», ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών Καβάλας ο Αχιλλέας Καπετάνιος, για να συμπληρώσει ότι «η διαμαρτυρία γίνεται κατά του κλεισίματος σχολείων και των συγχωνεύσεων, όπως για παράδειγμα της συγχώνευσης του γυμνασίου Κρυονερίου με αυτό του Αμυγδαλεώνα, αλλά και αρκετών δημοτικών που είτε συγχωνεύονται είτε κλείνουν ή ακόμη υποβαθμίζονται. Σχετικά με την τράπεζα θεμάτων, είδαμε τι έπαθαν οι μαθητές με τα θέματα που ήταν δύσκολα και περίεργα και είναι ακόμη ένας λόγος γι’ αυτήν τη διαμαρτυρία».

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3DArAUHLfIU&list=TLgvqtpJasWVlX7MCqfcVjd2sQlzRmGNhf[/youtube]

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών στο μικρό λιμανάκι του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην εγκατάσταση πλωτών προβλητών μόνιμης χρήσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος .

Η τοποθέτηση των τριών προβλητών και του ενός τρέιλορ γίνεται στο λιμενίσκο μικρών σκαφών, με σκοπό την πρόσδεση σκαφών αναψυχής, κυρίως εποχιακά. 

Οι εξέδρες θα παρέχουν νερό και ρεύμα στα σκάφη καθώς και με την χρήση του τρέιλορ ανυψωτικής δύναμης περίπου 25 – 30 τόνους  θα παρέχεται η δυνατότητα απομάκρυνσης των σκαφών από την θάλασσα για συντήρηση και επισκευές.

Ο προϋπολογισμός του έργου για τις πλωτές εξέδρες ανέρχεται στις 220.000 €.

πηγη:e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Πράσινο φως” για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, την Παρασκευή, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

-Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

πηγη:e-evros.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιθεώρησε όλη την ελληνική όχθη του ποταμού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους Διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις Περιοχές Ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.

πηγη:xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παράνομα 1 στα 4 τσιγάρα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με την πανευρωπαϊκή μελέτη Stella της KPMG το 2018 καταναλώθηκαν στην Ελλάδα 3,9 δισεκ. παράνομα τσιγάρα, εκ των οποίων το 1,5 δισεκατομμύριο ήταν απομιμητικά σύμφωνα με την KPMG. Το ποσοστό είναι από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά εκτεταμένο είναι το πρόβλημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με την μελέτη, η οποία εκδόθηκε τον Ιούνιο 2019, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EE) καταναλώθηκαν 43,6 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα, ποσότητα ισοδύναμη σε μέγεθος με το σύνολο της νόμιμης αγοράς πωλήσεων τσιγάρων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας και της Δανίας. H κατανάλωση παράνομων τσιγάρων το 2018 στην ΕΕ υπολογίζεται στο 8,6% της συνολικής κατανάλωσης. Η έρευνα της KPMG κατέγραψε ότι κατασκευάζονται περίπου 9,2 δισεκατομμύρια παράνομα τσιγάρα εντός της ΕΕ.

Η Πολωνία, η Τσεχία και η Ελλάδα είχαν τις περισσότερες εφόδους σε παράνομα εργοστάσια το 2018.Η μελέτη εντόπισε 33% αύξηση στα απομιμητικά τσιγάρα – το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ιστορικά – με την κατανάλωση να φτάνει στα 5,5 δισεκατομμύρια απομιμητικά τσιγάρα το 2018. Σε δεκαπέντε (15) από τις χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μελέτη, παρατηρήθηκε αύξηση στην κατανάλωση απομιμητικών τσιγάρων, με τον μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται στην Ελλάδα (1,5 δισεκ. τσιγάρα) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (0,9 δισεκ. τσιγάρα).

Ο τρόπος που δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις.
Οι εγκληματικές οργανώσεις αποκτούν μέσω του διαδικτύου τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό και αναλώσιμα. Για να αποφύγουν τους ελέγχους, τα παραπάνω αποστέλλονται μέσω των Ελευθέρων Ζωνών Εμπορίου, συνήθως από τη Μέση και Άπω Ανατολή. Με αυτό τον τρόπο στήνονται πιο γρήγορα και εύκολα τα παράνομα εργοστάσια τσιγάρων. Το ίδιο δίκτυο που χρησιμοποιείται για τα παράνομα τσιγάρα, χρησιμοποιείται και για άλλα παράνομα είδη όπως ναρκωτικά, ρούχα και φάρμακα.

*Η μελέτη Stella είναι μία ετήσια μελέτη η οποία εκτιμά το μέγεθος και την εξέλιξη της παράνομης αγοράς τσιγάρων στην ΕΕ. Η έκθεση ανατέθηκε στην KPMG από τη Philip Morris Products SA, και αφορά στη συγκέντρωση των δεδομένων για το 2018. Η μελέτη καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ