Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 | “Όχι” από τη FIFA για παράταση των μεταγραφών

Αρνητική ήταν η απάντηση της FIFA στο αίτημα της Καβάλας για παράταση της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 9 επαγγελματικών δελτίων για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Το, ετεροχρονισμένο, αίτημα της ΕΠΟ που κατατέθηκε ύστερα από πολλές πιέσεις του ΑΟΚ και του επενδυτή που βρέθηκε στην Ελβετία δεν έγινε δεκτό και έτσι το αίτημα για κατ’ εξαίρεση άνοιγμα του περίφημου συστήματος tms, μέσω του οποίου εκδίδονται τα επαγγελματικά δελτία δεν πρόκειται να ανοίξει. Μάλιστα το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις της Ζακύνθου (που δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο), αλλά και του Ασπροπύργου, όπως και της Δόξας Δράμας η οποία διάλεξε να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η κατάσταση για το «καραβάκι» πλέον είναι πολύ δύσκολη και η πιθανότητα να μείνει στην κυριολεξία στον αέρα είναι πιο πιθανή παρά ποτέ, με δεδομένη την απόφαση που είχε παρθεί να τα δώσει όλα για να συμμετέχει στη SL2 και να βγάλει από το κάδρο τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι δεδομένο ότι η δικαστική της «μάχη» θα συνεχιστεί και στα διεθνή αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, όπως πχ το CAS, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι η όποια προσπάθεια δικαίωσης θα έχει ορίζοντα την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι τη φετινή.

Παρά το αρχικό μούδιασμα από τα νέα που ήρθαν από την Ελβετία, στον ΑΟΚ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί μια λύση που θα του δώσει το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Κι αυτό γιατί παραμένει ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο η ΠΑΕ να μπορέσει να βρει μια… «τρύπα» στο σύστημα και να ανοίξει η πλατφόρμα της έκδοσης των δελτίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας που έχουν μείνει άνεργοι, από τη στιγμή που η πρώην (πλέον) ομάδα τους δεν υφίσταται ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν στην Καβάλα βρίσκονται ήδη 4 ποδοσφαιριστές προκειμένου να υπογράψουν στον ΑΟΚ, ενώ γίνεται προσπάθεια σ’ αυτούς να προστεθεί ακόμα ένας, έτσι ώστε ο αριθμός των επαγγελματικών συμβολαίων που θα έχει η ομάδα να ξεπεράσει κατά πολύ τα 9 που απαιτούνται από τον κανονισμό και να φτάσουν στα 11 ή 12!

«Συμπαραστάτης» και ο ΠΣΑΠ

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 12/10 δεν ήταν γνωστό αν η ΕΠΟ θα «ανοίξει το σύστημα» για να ολοκληρωθούν αυτές οι «μεταβολές». Η Καβάλα προχωράει όμως τις μεταγραφές προκειμένου να την πιέσει για να τις κάνει δεκτές. Αν αυτό συμβεί τότε θα μπορέσει να ζητήσει να γίνει εκ νέου η κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει και αυτή! Σ’ αυτή την προσπάθεια μάλιστα αρωγός στο «καραβάκι» είναι και ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) που κι αυτός πιέζει προκειμένου να μη μείνουν «ξεκρέμαστα» κάποια από τα μέλη του!

Θετική εξέλιξη η αναβολή της σέντρας

Θετικό σε ότι αφορά την ύστατη προσπάθεια του ΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι αποφασίστηκε να αναβληθεί η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, που είχε οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος προκειμένου να «προσαρμοστούν» έτσι τα πράγματα για να μπορέσει να πετύχει αυτό που θέλει. Μπορεί η αναβολή της σέντρας να μην είχε να κάνει με τη δική του προσπάθεια, όμως αυτό λίγο τον ενδιαφέρει. Αφού κερδήθηκε έστω και λίγος χρόνος, είναι κάτι καλοδεχούμενο απ’ όλες τις απόψεις.

Η ανακοίνωση της Λίγκας για την αναβολή της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής: «Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τους εκπροσώπους των 32 ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.

Ως εκ τούτου, επιτροπή -που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β΄ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β΄ κ. Παναγιωτίδης- θα ζητήσει ραντεβού με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στους δυο μεγάλους σεισμούς».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνάντηση Αυγενάκη με SL2 | Συντονισμένα βήματα για την θεσμική και οικονομική ενίσχυση του πρωταθλήματος

Για περισσότερες από δύο ώρες και σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τη Super League 2. Τη Λίγκα, η οποία είχε αιτηθεί τη συγκεκριμένη συνάντηση, εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο α΄ αντιπρόεδρος, Χαράλαμπος Σταμούλης (Απόλλων Πόντου), ο β΄ αντιπρόεδρος, Αχιλλέας Μπίκας (Βέροια), καθώς και οι Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Χρήστος Πρίτσας (Κηφισιά) και Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός Β΄).

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κατηγορία, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσης της αναβαθμισμένης SL2 και αναζητήθηκαν συντονισμένα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το πρωτάθλημα σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, ότι η αναδιάρθρωση/συγχώνευση του περασμένου Ιουνίου, με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας του ν. 4809/2021, είναι η «χρυσή ευκαιρία» για να αναβαθμιστεί το προϊόν, να προκύψει μια απολύτως αξιόπιστη επαγγελματική κατηγορία, αντάξιος προθάλαμος της Super League 1 και οι ΠΑΕ της SL2 δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της «μικρής» Λίγκας για την ομόφωνη προχθεσινή απόφασή τους, να προχωρήσουν στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλήρωση 5ης φάσης Κυπέλλου | Ξεχωρίζει το ζευγάρι Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Διεξήχθη σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, η πρώτη με τη συμμετοχή και ομάδων της Super League. Από τα ζευγάρια ξεχωρίζει η επικίνδυνη αποστολή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Στον γύρο αυτόν μετέχουν δέκα ομάδες της μεγάλης κατηγορίας (εξαιρούνται οι τέσσερις που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στα Κύπελλα Ευρώπης, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης), οι νικήτριες των εννέα νοκ-άουτ αναμετρήσεων της 4ης φάσης καθώς και οι πέντε ομάδες οι οποίες -κατόπιν κλήρωσης- πέρασαν χωρίς αγώνα από τον προηγούμενο γύρο.

Οι αναμετρήσεις της 5ης φάσης είναι νοκ-άουτ και, εφόσον τεθούν αντίπαλοι ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που ανήκει σε κατώτερη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα ζευγάρια, με τον Αστέρα Τρίπολης να δοκιμάζεται στην έδρα του Λεβαδειακού και τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λάρισα, ενώ ο Βόλος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό και ο Παναιτωλικός την Παναχαϊκή. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 26-27-28 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η κλήρωση:

Λευκίμμη – Άγιος Νικόλαος

Τρίκαλα – Νίκη Βόλου

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης

Πανσερραϊκός – Βόλος

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Ιωνικός – Ξάνθη

Απόλλων Σμύρνης – Κηφισιά

Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα

Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα

ΟΦΗ – Αχέρων Καναλακίου

Ηλιούπολη – Λαμία

Παναχαϊκή – Παναιτωλικός

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπήκε όριο στον στοιχηματισμό στη Super League 2

Όρια για το πόσα χρήματα θα μπορεί να στοιχηματίσει κάποιος στους αγώνες της Super League 2 επέβαλε με απόφασή της η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων!

Μάλιστα, η ΕΕΕΠ ανακοίνωσε πως αυτό έγινε αφότου έλαβε υπόψη στοιχεία και πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, η οποία αξιολόγησε σχετικές αναφορές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις ώστε να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού!

Στόχος, όπως αναφέρει, είναι «η καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων»!

Και όλα αυτά την ώρα που σήμερα Πέμπτη (14/10) είναι προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Super League 2 με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με αντικείμενο τα χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες από το Στοίχημα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ:

«Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, με τη με αριθμό 600/07.10.2021 απόφασή της, προέβη στην επιβολή στοιχηματικών ορίων για την κατηγορία Super League 2 του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το άρθρο 16 του νόμου 4809/2021.
Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση η ΕΕΕΠ θέτει όρια στοιχηματισμού για το pre game στοίχημα έως 600 ευρώ ανά στοίχημα και για το Live στοίχημα έως 300 ευρώ ανά στοίχημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Για την έκδοση της απόφασης αυτής η ΕΕΕΠ έλαβε υπόψη τα στοιχεία και τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ), η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα αξιολόγησε τις σχετικές αναφορές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις ώστε να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού.
Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό, αφού είναι η πρώτη απόφαση η οποία εκδίδεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) και της ΕΕΕΠ, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, της διασύνδεσης της χειραγώγησης αυτής με τον αθλητικό στοιχηματισμό και την προστασία του κοινού και των παικτών».

Πηγή: sport-fm.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: