Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 | “Όχι” από τη FIFA για παράταση των μεταγραφών

Αρνητική ήταν η απάντηση της FIFA στο αίτημα της Καβάλας για παράταση της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 9 επαγγελματικών δελτίων για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Το, ετεροχρονισμένο, αίτημα της ΕΠΟ που κατατέθηκε ύστερα από πολλές πιέσεις του ΑΟΚ και του επενδυτή που βρέθηκε στην Ελβετία δεν έγινε δεκτό και έτσι το αίτημα για κατ’ εξαίρεση άνοιγμα του περίφημου συστήματος tms, μέσω του οποίου εκδίδονται τα επαγγελματικά δελτία δεν πρόκειται να ανοίξει. Μάλιστα το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις της Ζακύνθου (που δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο), αλλά και του Ασπροπύργου, όπως και της Δόξας Δράμας η οποία διάλεξε να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η κατάσταση για το «καραβάκι» πλέον είναι πολύ δύσκολη και η πιθανότητα να μείνει στην κυριολεξία στον αέρα είναι πιο πιθανή παρά ποτέ, με δεδομένη την απόφαση που είχε παρθεί να τα δώσει όλα για να συμμετέχει στη SL2 και να βγάλει από το κάδρο τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι δεδομένο ότι η δικαστική της «μάχη» θα συνεχιστεί και στα διεθνή αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, όπως πχ το CAS, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι η όποια προσπάθεια δικαίωσης θα έχει ορίζοντα την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι τη φετινή.

Παρά το αρχικό μούδιασμα από τα νέα που ήρθαν από την Ελβετία, στον ΑΟΚ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί μια λύση που θα του δώσει το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Κι αυτό γιατί παραμένει ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο η ΠΑΕ να μπορέσει να βρει μια… «τρύπα» στο σύστημα και να ανοίξει η πλατφόρμα της έκδοσης των δελτίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας που έχουν μείνει άνεργοι, από τη στιγμή που η πρώην (πλέον) ομάδα τους δεν υφίσταται ως Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν στην Καβάλα βρίσκονται ήδη 4 ποδοσφαιριστές προκειμένου να υπογράψουν στον ΑΟΚ, ενώ γίνεται προσπάθεια σ’ αυτούς να προστεθεί ακόμα ένας, έτσι ώστε ο αριθμός των επαγγελματικών συμβολαίων που θα έχει η ομάδα να ξεπεράσει κατά πολύ τα 9 που απαιτούνται από τον κανονισμό και να φτάσουν στα 11 ή 12!

«Συμπαραστάτης» και ο ΠΣΑΠ

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 12/10 δεν ήταν γνωστό αν η ΕΠΟ θα «ανοίξει το σύστημα» για να ολοκληρωθούν αυτές οι «μεταβολές». Η Καβάλα προχωράει όμως τις μεταγραφές προκειμένου να την πιέσει για να τις κάνει δεκτές. Αν αυτό συμβεί τότε θα μπορέσει να ζητήσει να γίνει εκ νέου η κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει και αυτή! Σ’ αυτή την προσπάθεια μάλιστα αρωγός στο «καραβάκι» είναι και ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) που κι αυτός πιέζει προκειμένου να μη μείνουν «ξεκρέμαστα» κάποια από τα μέλη του!

Θετική εξέλιξη η αναβολή της σέντρας

Θετικό σε ότι αφορά την ύστατη προσπάθεια του ΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι αποφασίστηκε να αναβληθεί η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, που είχε οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος προκειμένου να «προσαρμοστούν» έτσι τα πράγματα για να μπορέσει να πετύχει αυτό που θέλει. Μπορεί η αναβολή της σέντρας να μην είχε να κάνει με τη δική του προσπάθεια, όμως αυτό λίγο τον ενδιαφέρει. Αφού κερδήθηκε έστω και λίγος χρόνος, είναι κάτι καλοδεχούμενο απ’ όλες τις απόψεις.

Η ανακοίνωση της Λίγκας για την αναβολή της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής: «Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, αναβάλλεται η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου 2021.

Η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τους εκπροσώπους των 32 ΠΑΕ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.

Ως εκ τούτου, επιτροπή -που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ Β΄ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β΄ κ. Παναγιωτίδης- θα ζητήσει ραντεβού με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Επίσης με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στους δυο μεγάλους σεισμούς».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en