Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πίτσα με βάση από τορτίγια

Έτοιμη σε 10 λεπτά

Υλικά

  • 1 τορτίγια
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1/3 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • 5 ντοματίνα κομμένα στη μέση
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την τορτίγια σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα αφήνοντας ένα εκατοστό από τις άκρες.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με το τυρί και προσθέστε τα ντοματίνια.
Βήμα 4
Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η βάση να είναι τραγανή, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Βγάλτε από το φούρνο, γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και απολαύστε.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το τρικ με το παγάκι όταν ψήνεις μπιφτέκια στα κάρβουνα

Το τρικ με το παγάκι όταν ψήνεις μπιφτέκια στα κάρβουνα

Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους πάνω από μια ψησταριά, ανακαλύπτοντας διαρκώς νέους τρόπους και κόλπα στο μπάρμπεκιου.

Και είναι αυτές οι συμβουλές που κάνουν και τους υπόλοιπους να μοιάζουν επαγγελματίες ψήστες, ανεβάζοντας κατά πολύ τα κρέατα που βγαίνουν από τη σχάρα τους.

Ένα τέτοιο κόλπο μας αποκαλύπτει η food blogger Maki Yazawa και έχει να κάνει με το πώς να μη χάνουν τα μπιφτέκια τους χυμούς τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος, ισχυρίζεται, για να παραμένουν μαλακά και ζουμερά, ρωτώντας αρκετούς μύστες του μπάρμπεκιου.

Τοποθετούμε λοιπόν ένα μικρό παγάκι πάνω στο ωμό μπιφτέκι, στο κέντρο του, αμέσως μόλις το ρίξουμε στη σχάρα. Εναλλακτικά, τα παγάκια μπορούν να είναι λίγο παγωμένο βούτυρο (από την κατάψυξη κι αυτό).

Όσο ψήνεται το μπιφτέκι, το παγάκι (ή το βούτυρο) λιώνει και κατανέμει ομοιόμορφα υγρασία πάνω στο κρέας, αποτρέποντας το στέγνωμα.

«Μην ξεχάσετε», μας λέει, «να κάνετε ένα βαθούλωμα με το δάχτυλό σας στο κέντρο του μπιφτεκιού, ώστε να το βοηθήσετε να διατηρήσει το σχήμα του όσο ψήνεται»…

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η καλύτερη σάλτσα για τα μακαρόνια έχει μόνο 4 συστατικά

Τι προτείνει φημισμένος ιταλός σεφ για τα πιο λαχταριστά ζυμαρικά που φάγατε ποτέ

Είναι γεγονός ότι στις σάλτσες των ζυμαρικών προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τη δημιουργικότητά μας, προσθέτοντας υλικά και μπαχαρικά με το τσουβάλι.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν είναι τελικά απαραίτητο ή επιθυμητό, κάθε άλλο.

Σύμφωνα με τον ιταλό σεφ, εστιάτορα και τηλεοπτική διασημότητα Fabio Viviani, η απόλυτη σος για τη μακαρονάδα έχει μόλις τέσσερα υλικά: σκόρδο, ελαιόλαδο, βασιλικό και μια μεγάλη συσκευασία με αποφλοιωμένες ντομάτες (κονκασέ).

Όσο για τον τρόπο παρασκευής, εξίσου απλός. Σοτάρουμε 6 σκελίδες σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις συσκευασμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ρίχνοντας τον βασιλικό την τελευταία στιγμή (5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος).

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Τι να κάνω τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Σίγουρα σε κάθε σπίτι υπάρχουν αυγά που έχουν περισσέψει από την Κυριακή του Πάσχα.  Το καλό είναι πως μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες και εβδομάδες όταν είναι βρασμένα, οπότε αυτό που λείπει στους περισσότερους είναι η ιδέα.

Σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε πώς τα βραστά αβγά διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες ενώ τα φρέσκα αβγά περίπου ένα μήνα. Για να δείτε πόσο φρέσκο είναι ένα πασχαλινό αυγό δεν έχετε παρά να δείτε την μικρή λακουβίτσα στην βάση του. Όσο πιο μικρή είναι, τόσο πιο φρέσκο είναι το αβγό.

Τα κλασσικά ολόκληρα αβγά μπορούν να μπουν σε ένα ρολό κιμά ή ψιλοκομμένα σαν συνοδευτικά με καπνιστό σολομό για παράδειγμα.

Οι Ιταλοί τα βάζουν ολόκληρα σε πίτες και τάρτες με ανοιξιάτικα λαχανικά κυρίως αγκινάρες και σπαράγγια.

Στην κεντρική Ευρώπη τα βρασμένα αβγά τα κάνουν κροκέτες. Τα ανακατεύουν ψιλοκομμένα με σφιχτή μπεσαμέλ,  και αφού μείνουν για αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα, τα πλάθουν, τα περνάνε από γαλέτα και τα τηγανίζουν.

Παρακάτω θα βρείτε αρκετούς τρόπους για να αξιοποιήσετε ό,τι σας περίσσεψε, από μακαρονοσαλάτα μέχρι άλλειμα για σάντουιτς.

Πικάντικη σαλάτα με αβγά: Καθαρίστε και ψιλοκόψτε 6 βρασμένα αβγά. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας χορσράντις, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη, 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας την σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μακαρονοσαλάτα με αβγά: Βράστε ½ πακέτο ζυμαρικά με μικρό σχήμα (κοφτό, κοχυλάκι, πένες ή ορεκιέτι) και στραγγίστε τα. Αφήστε τα να κρυώσουν και βρέξτε τα με λίγο ηλιέλαιο για να μη κολλήσουν. Ψιλοκόψτε 1 ψημένη πιπεριά φλωρίνης, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη και 10 ελιές χωρίς κουκούτσι. Βάλτε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και αρκετό ψιλοκομμένο άνηθο. Βάλτε την σαλάτα στο μπολ και βάλτε επάνω στην σαλάτα 6 βρασμένα αβγά κομμένα σε φέτες. Γαρνίρετε με λίγες κορυφές από άνηθο. Όπως όλες οι μακαρονοσαλάτες, θα πρέπει να την φτιάξετε λίγο πριν την σερβίρετε για να μη μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Άλειμμα για σάντουιτς: Βάλτε στο πολυμίξερ ένα πακέτο (200 γραμ.) τυρί κρέμα, 3 ψιλοκομμένα βραστά αβγά, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιείστε το μείγμα και θα έχετε ένα πεντανόστιμο άλλειμα για σάντουιτς. Διατηρείστε το για 2-3 ημέρες σκεπασμένο στο ψυγείο.

Γεμιστά πικάντικα αβγά: Κόψτε στη μέση 8 αβγά και βγάλτε τους κρόκους πρσεκτικά χωρίς να σπάσουν τα ασπράδια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κρόκους, 3 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα, λίγες σταγόνες γούστερ σος και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το στα μισά ασπράδια με ένα μικρό κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόψτε λεπτές λωρίδες από αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ή ζαμπόν) και βάλτε τις επάνω στα αβγά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: