Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε μύθοι για τα emails

Νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να σταματήσετε τη Google από το να διαβάζει το Gmail σας, ή ότι ένας “ισχυρός κωδικός ασφαλείας» (strong password) είναι αρκετός για να… εξασφαλίσετε το λογαριασμό σας;Σκεφτείτε ξανά…

Μπορεί όλοι να έχουμε πλέον από τουλάχιστον ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όμως αυτό δε σημαίνει ότι γνωρίζουμε και όλα τα… μυστικά του: πώς να ελέγχουμε τα εισερχόμενα μηνύματα, πώς να οργανώσουμε το λογαριασμό μας και να ταξινομήσουμε τα emails μας κ.ά.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα με τη Rachel Z. Arndt που γράφει στο popularmechanics.com, ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο γνωστούς “μύθους» γύρω από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα καλύτερα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, προκειμένου να κάνει το λογαριασμό του αποτελεσματικό και… ασφαλή:

Μύθος: Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί κανείς ένα υπερφορτωμένο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι να “καθαρίσει» όλες τις κοινοποιήσεις στα εισερχόμενά του.

Πραγματικότητα: Οι φάκελοι, οι ετικέτες και τα φίλτρα είναι καλύτερα εργαλεία οργάνωσης.

Το αίσθημα που νιώθει κάποιος όταν έρχεται η στιγμή που βλέπει την επισήμανση “inbox: 0» είναι… μεγαλειώδες. Όσοι από εσάς εργάζεστε σε κάποιον τομέα που απαιτεί τη… αδιάκοπη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Βέβαια, μερικές πολλές μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος… μπελάς.

Μια συμβιβαστική λύση: ένα inbox που θα μπορεί να κρατά τα μηνύματα που χρειάζεστε, αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησή τους, σε διαφορετικούς φακέλους και ετικέτες.

Με άλλα λόγια: οργάνωση.

Αντί να κρατάτε όλα τα emails σας στο inbox, μπορείτε να εισάγετε φίλτρα (π.χ. το όνομα του αποστολέα/παραλήπτη, κάποιες λέξεις κλειδιά) προκειμένου να τα ταξινομήσετε ανάλογα. Το Gmail, το Outlook, και η Yahoo σας επιτρέπουν να εισάγετε κανόνες και φίλτρα, ή απλά να δέχεστε τα μηνύματά σας στο φάκελο των εισερχομένων.

Μύθος: Το να δημιουργείτε λογαριασμούς με ψευδώνυμα δεν αξίζει τον κόπο.

Πραγματικότητα:
Μπορεί να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

Η δημιουργία λογαριασμών με ψευδώνυμο, που συνδέονται με τον κεντρικό σας λογαριασμό μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι σε ό,τι αφορά την οργάνωση των εισερχόμενων μηνυμάτων σας.

Μπορείτε να τους φτιάξετε με τις εξής δύο μορφές: εντελώς διαφορετικά usernames, ή διευθύνσεις email με διάφορα διαχωριστικά σημάδια ανάμεσα στο όνομα και την ετικέτα (δεν επιτρέπουν όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις δύο υπηρεσίες).

Μύθος: Η χρήση ενός “δυνατού» κωδικού ασφαλείας διασφαλίζει το λογαριασμό σας.

Πραγματικότητα: Ένα “δυνατό» password είναι μόνο η αρχή. Χρησιμοποιείστε και άλλες υπηρεσίες που σας παρέχονται ήδη από το σύστημα.

Ενεργοποιήστε την επαλήθευση δύο βημάτων. Με αυτήν την εντολή θα εισάγετε ένα δεύτερο στοιχείο στο password σας, συνήθως ένα κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Κάθε φορά που θα προσπαθείτε να μπείτε μέσα στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να αναζητάτε στο κινητό σας τηλέφωνο για το “δεύτερο κλειδί», που είτε θα σας έρχεται με τη μορφή μηνύματος, ή θα το αναζητάτε μέσω κάποιας εφαρμογής.

Μπορεί να είναι ένας έξτρα… κόπος, όμως αξίζει.

Μπορείτε ακόμη να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να “εμπιστεύεστε» έναν συγκεκριμένο υπολογιστή: το σύστημα θα απαιτεί τη χορήγηση ενός μόνο κωδικού ασφαλείας αν εισέρχεστε από το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές (σειρές γραμμάτων και αριθμών που δημιουργούνται τυχαία από την ίδια την υπηρεσία) σας επιτρέπουν να διασφαλίσετε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που λειτουργούν έξω από ένα πρόγραμμα περιήγησης, συνήθως σε μια διαφορετική συσκευή, οι οποίες δεν είναι συμβατές με την επαλήθευση σε δύο βήματα –όπως τα Apple Mail, Android Mail και Outlook.

Στη συνέχεια, μέσα στα Settings μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που έχετε συνδέσει με το λογαριασμό σας.

Έτσι, αν χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, ή αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή μπορείτε απλά να ακυρώσετε την πρόσβαση σε αυτή.

Μύθος:
Μπορείτε να διαχειριστείτε το email σας μόνο σε πραγματικό χρόνο, όταν είστε μπροστά από τον υπολογιστή σας ή μέσω μιας κινητής συσκευής.

Πραγματικότητα: Με τη χρήση add-ons μπορείτε να διαχειριστείτε σε διαφορετική χρονική στιγμή το λογαριασμό σας.

Μπορεί κανείς να ρυθμίσει έτσι το λογαριασμό του, ώστε να λαμβάνει μηνύματα μόνο όταν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα αρχίσετε να ενημερώνετε τους πάντες ότι δέχεστε αλληλογραφία συγκεκριμένες ώρες, αλλά μπορείτε να “κρύψετε» κάποια μηνύματα και να τα κάνετε να “επανεμφανιστούν» όποτε εσείς θέλετε.

Η εντολή “Inbox Pause» (διαθέσιμη μόνο στο Gmail) κρύβει την αλληλογραφία σας, μέχρι εσείς να επιλέξετε να ξαναδείτε τα μηνύματά σας.

Μύθος: Αν η Google θέλει να διαβάζει την αλληλογραφία σας στο Gmail, δε μπορείτε να κάνετε τίποτε για να το σταματήσετε.

Πραγματικότητα: Με την κρυπτογράφηση (encryption) μπορείτε να μπλοκάρετε την υποκλοπή από… ξένους, συμπεριλαμβανομένου του παρόχου της υπηρεσίας.

Βασικές αρχές κρυπτογράφησης μέσω πρωτοκόλου HTTPS υπάρχουν στα Gmail, Outlook, και AOL και μπορούν να ενεργοποιηθούν και στο Yahoo mail.

Όμως, σύμφωνα με τον Micah Lee που εργάζεται στο Electronic Frontier Foundation, “ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε πραγματικά ιδιωτικό το λογαριασμό σας από τους παρόχους της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι να χρησιμοποιήσετε OpenPGP email encryption. Με τις δωρεάν υπηρεσίες όπως Mailvelope (για τους λογαριασμούς Gmail, Yahoo και Outlook), κάθε παραλήπτης στον οποίο στέλνετε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, θα πρέπει να εισάγει ένα συγκεκριμένο κωδικό για να το διαβάσει».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Αυτή είναι η μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας

Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του σπειροειδούς γαλαξία μας- Έχει μάζα περίπου 4 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο

Ένα σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες: τη «φωτογράφηση» για πρώτη φορά της τεράστιας μαύρης τρύπας που βρίσκεται στο κέντρο του δικού μας γαλαξία.

Το επίτευγμα-ορόσημο κατέστη εφικτό από το Τηλεσκόπιο Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT) και η ανακοίνωση έγινε με συνεντεύξεις Τύπου ταυτόχρονα σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Χιλή, Ιαπωνία, Μεξικό, Ν. Κορέα, Κίνα κα) από τις ερευνητικές ομάδες της μεγάλης κοινοπραξίας του ΕΗΤ, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο (ESO) και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του σπειροειδούς γαλαξία μας, γνωστή με το όνομα Τοξότης Α*, απέχει περίπου 26.000 έτη φωτός από τη Γη, έχει μάζα περίπου 4 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο και καταναλώνει μια τεράστια ποσότητα υλικών (σκόνης, αερίων και ολόκληρων άστρων) που έλκονται από την πανίσχυρη βαρυτική έλξη της.

Το ΕΗΤ, που ξεκίνησε το 2012, είναι ένα «εικονικό» τηλεσκόπιο, αποτελούμενο από ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργαζομένων παρατηρητηρίων που από κοινού έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, όντας έτσι ικανό να παρατηρήσει άμεσα μια μαύρη τρύπα ή πιο σωστά το κοντινό περιβάλλον της.

Το 2019 οι επιστήμονες του ΕΗΤ είχαν αποκαλύψει την πρώτη «φωτογραφία» μαύρης τρύπας (ουσιαστικά ενός καυτού φωτεινού δακτυλίου πέριξ του σκοτεινού κέντρου της από όπου δεν μπορεί να «δραπετεύσει» το φως), στο κέντρο ενός άλλου γαλαξία, του Messier 87 (M87), σε απόσταση 54 εκατομμυρίων ετών φωτός. Η εν λόγω μαύρη τρύπα εκτιμάται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη μάζα, περίπου 6,5 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη του Ήλιου.

Πηγή : https://epiloges.tv

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιοί διάσημοι εγκαταλείπουν το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Ίλον Μασκ

Ώρες πριν από την ανακοίνωση, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ προέτρεψε τους «χειρότερους επικριτές» του να παραμείνουν στο Twitter. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του ιστότοπου αντιδρούν στα νέα της πώλησης ανακοινώνοντας ότι θα διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Η εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ οδήγησε πολλές προσωπικότητες από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας εκτός του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ιδρυτής της Tesla πέτυχε την εξαγορά της πλατφόρμας καταβάλλοντας ποσό 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ώρες πριν από την ανακοίνωση, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ προέτρεψε τους «χειρότερους επικριτές» του να παραμείνουν στο Twitter. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του ιστότοπου αντιδρούν στα νέα της πώλησης ανακοινώνοντας ότι θα διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Η πρώτη σταρ υψηλού προφίλ που είπε ότι θα εγκαταλείψει την πλατφόρμα ήταν η Αγγλίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια Τζαμίλα Τζαμίλ, η οποία είπε ότι φοβάται πώς θα αλλάξει το περιβάλλον υπό την ιδιοκτησία του Μασκ.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν κάποιοι που, ενώ επέκριναν τον Μασκ, δεσμεύτηκαν να παραμείνουν στην πλατφόρμα για να «παραμείνουν στον αγώνα». Άλλοι είδαν τους λογαριασμούς τους να επανενεργοποιούνται μετά την απαγόρευση λόγω παραβίασης κανόνων όταν το Twitter ανήκε στον Τζακ Ντόρσεϊ.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Εϊζέλια Μπανκς και ο πολιτικός σχολιαστής Τάκερ Κάρλσον επέστρεψαν στον ιστότοπο, στον οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν δημοσιεύσεις. Ο Ice Cube – ο οποίος έχει περιορισμούς στον λογαριασμό του – εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Twitter έχει νέο ιδιοκτήτη, γράφοντας: «Επιτέλους ελεύθερος! [Ίλον Μασκ] βγάλε το shadow ban φίλε μου…» ( πρακτική αποκλεισμού ή μερικού αποκλεισμού ενός χρήστη ή του περιεχομένου του)

Η Τζαμίλα Τζαμίλ ανακοίνωσε αμέσως τα σχέδιά της να εγκαταλείψει τον ιστότοπο, στέλνοντας ένα τελευταίο μήνυμα στους ακόλουθούς της, το οποίο περιελάμβανε τέσσερις φωτογραφίες της με τον σκύλο της.

Η ηθοποιός Μία Φάροου δημοσίευσε ένα tweet, το οποίο έκτοτε διαγράφηκε: «Λοιπόν, αν το Twitter γίνει ακόμα πιο τοξικό – με ψέματα τύπου Τραμπ και όλο το μίσος – θα ληφθεί λιγότερο σοβαρά υπόψη και άνθρωποι σαν εμένα θα αποτραβηχθούν – για την ειρήνη του μυαλού».

Αφού δέχθηκε κριτική από τους ακόλουθούς της, η Φάροου φάνηκε να άλλαξε γνώμη, ζητώντας από τον Μασκ να «κρατήσει το Twitter αντάξιο των προηγούμενων επιτευγμάτων του και των νομοταγών ανθρώπων παντού».

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Succession» Τζ. Σμιθ Κάμερον υπονόησε ότι θα στραφεί σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λόγω της εξαγοράς του Twitter από τον Ίλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

«Έτοιμος κανείς να βρούμε άλλο φόρουμ που δεν είναι του Μασκ, χωρίς παραπληροφόρηση και συνεχή ροή αφιλτράριτου μίσους;»

Η Έιμι Σισκάιντ ακτιβίστρια για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας και συγγραφέας του «The List: A Week-by-Week Reckoning of Trump’s First Yea» είπε ότι θα είναι διαθέσιμη για επικοινωνία μέσω Facebook «μέχρι να έρθει κάτι καλύτερο».

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής της να αποχωρήσει από το Twitter, έγραψε: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο παρέχω εδώ πηγαίνει κατευθείαν στον πλουτισμό ενός ανθρώπου, ο οποίος νομίζω ότι είναι απολύτως απαίσιος».

Η συγγραφέας πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή δεν είναι πλέον μια δημόσια εταιρεία. Κάθε ανάρτηση που κάνετε εδώ είναι δωρεάν περιεχόμενο για να πλουτίσετε έναν άνθρωπο, τον Ίλον Μασκ. Ελέγχει απόλυτα και δεν απαντά σε κανέναν. Δεν τον βλέπω ως ψυχικά σταθερό άτομο».

Πηγή: https://www.skai.gr/

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Α.Μ.Θ. | First Lego League Xanthi

Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά και φέτος στη Ξάνθη!

Μετά από δυό χρόνια, το First Lego League Xanthi επανέρχεται δια ζώσης στο διαγωνιστικό του κομμάτι, με σκοπό να χαρίσει χαμόγελα, καινοτομία και δημιουργικότητα. Συνολικά 16 ομάδες με 130 μαθητές,  απο την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους στο κομμάτι των μεταφορών.

Διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Xanthi TechLab και την eduACT και ο προκριματικός της Ξάνθης βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Το FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) LEGO® League αποτελεί μια παγκόσμια διαγωνιστική διοργάνωση ρομποτικής, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών προκειμένου να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία, μέσα από ψυχαγωγικές και διαδραστικές διαδικασίες. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης(φουαγιέ) και στους χώρους του Xanthi TechLab. Ώρα έναρξης 09.00. Για το γενικό κοινό και τους γονείς θα υπάρχει live streaming

*Η είσοδος στο χώρο  θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα τελευταία υγειονομικά πρωτόκολλα και με αποκλειστική χρήση μάσκα τύπου FFP2 ή διπλής μάσκας προστασίας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: