Quantcast
Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε μύθοι για τα emails

Νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να σταματήσετε τη Google από το να διαβάζει το Gmail σας, ή ότι ένας “ισχυρός κωδικός ασφαλείας» (strong password) είναι αρκετός για να… εξασφαλίσετε το λογαριασμό σας;Σκεφτείτε ξανά…

Μπορεί όλοι να έχουμε πλέον από τουλάχιστον ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όμως αυτό δε σημαίνει ότι γνωρίζουμε και όλα τα… μυστικά του: πώς να ελέγχουμε τα εισερχόμενα μηνύματα, πώς να οργανώσουμε το λογαριασμό μας και να ταξινομήσουμε τα emails μας κ.ά.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα με τη Rachel Z. Arndt που γράφει στο popularmechanics.com, ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο γνωστούς “μύθους» γύρω από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα καλύτερα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, προκειμένου να κάνει το λογαριασμό του αποτελεσματικό και… ασφαλή:

Μύθος: Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί κανείς ένα υπερφορτωμένο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι να “καθαρίσει» όλες τις κοινοποιήσεις στα εισερχόμενά του.

Πραγματικότητα: Οι φάκελοι, οι ετικέτες και τα φίλτρα είναι καλύτερα εργαλεία οργάνωσης.

Το αίσθημα που νιώθει κάποιος όταν έρχεται η στιγμή που βλέπει την επισήμανση “inbox: 0» είναι… μεγαλειώδες. Όσοι από εσάς εργάζεστε σε κάποιον τομέα που απαιτεί τη… αδιάκοπη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Βέβαια, μερικές πολλές μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος… μπελάς.

Μια συμβιβαστική λύση: ένα inbox που θα μπορεί να κρατά τα μηνύματα που χρειάζεστε, αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησή τους, σε διαφορετικούς φακέλους και ετικέτες.

Με άλλα λόγια: οργάνωση.

Αντί να κρατάτε όλα τα emails σας στο inbox, μπορείτε να εισάγετε φίλτρα (π.χ. το όνομα του αποστολέα/παραλήπτη, κάποιες λέξεις κλειδιά) προκειμένου να τα ταξινομήσετε ανάλογα. Το Gmail, το Outlook, και η Yahoo σας επιτρέπουν να εισάγετε κανόνες και φίλτρα, ή απλά να δέχεστε τα μηνύματά σας στο φάκελο των εισερχομένων.

Μύθος: Το να δημιουργείτε λογαριασμούς με ψευδώνυμα δεν αξίζει τον κόπο.

Πραγματικότητα:
Μπορεί να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

Η δημιουργία λογαριασμών με ψευδώνυμο, που συνδέονται με τον κεντρικό σας λογαριασμό μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι σε ό,τι αφορά την οργάνωση των εισερχόμενων μηνυμάτων σας.

Μπορείτε να τους φτιάξετε με τις εξής δύο μορφές: εντελώς διαφορετικά usernames, ή διευθύνσεις email με διάφορα διαχωριστικά σημάδια ανάμεσα στο όνομα και την ετικέτα (δεν επιτρέπουν όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις δύο υπηρεσίες).

Μύθος: Η χρήση ενός “δυνατού» κωδικού ασφαλείας διασφαλίζει το λογαριασμό σας.

Πραγματικότητα: Ένα “δυνατό» password είναι μόνο η αρχή. Χρησιμοποιείστε και άλλες υπηρεσίες που σας παρέχονται ήδη από το σύστημα.

Ενεργοποιήστε την επαλήθευση δύο βημάτων. Με αυτήν την εντολή θα εισάγετε ένα δεύτερο στοιχείο στο password σας, συνήθως ένα κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Κάθε φορά που θα προσπαθείτε να μπείτε μέσα στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να αναζητάτε στο κινητό σας τηλέφωνο για το “δεύτερο κλειδί», που είτε θα σας έρχεται με τη μορφή μηνύματος, ή θα το αναζητάτε μέσω κάποιας εφαρμογής.

Μπορεί να είναι ένας έξτρα… κόπος, όμως αξίζει.

Μπορείτε ακόμη να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να “εμπιστεύεστε» έναν συγκεκριμένο υπολογιστή: το σύστημα θα απαιτεί τη χορήγηση ενός μόνο κωδικού ασφαλείας αν εισέρχεστε από το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές (σειρές γραμμάτων και αριθμών που δημιουργούνται τυχαία από την ίδια την υπηρεσία) σας επιτρέπουν να διασφαλίσετε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που λειτουργούν έξω από ένα πρόγραμμα περιήγησης, συνήθως σε μια διαφορετική συσκευή, οι οποίες δεν είναι συμβατές με την επαλήθευση σε δύο βήματα –όπως τα Apple Mail, Android Mail και Outlook.

Στη συνέχεια, μέσα στα Settings μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που έχετε συνδέσει με το λογαριασμό σας.

Έτσι, αν χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, ή αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή μπορείτε απλά να ακυρώσετε την πρόσβαση σε αυτή.

Μύθος:
Μπορείτε να διαχειριστείτε το email σας μόνο σε πραγματικό χρόνο, όταν είστε μπροστά από τον υπολογιστή σας ή μέσω μιας κινητής συσκευής.

Πραγματικότητα: Με τη χρήση add-ons μπορείτε να διαχειριστείτε σε διαφορετική χρονική στιγμή το λογαριασμό σας.

Μπορεί κανείς να ρυθμίσει έτσι το λογαριασμό του, ώστε να λαμβάνει μηνύματα μόνο όταν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα αρχίσετε να ενημερώνετε τους πάντες ότι δέχεστε αλληλογραφία συγκεκριμένες ώρες, αλλά μπορείτε να “κρύψετε» κάποια μηνύματα και να τα κάνετε να “επανεμφανιστούν» όποτε εσείς θέλετε.

Η εντολή “Inbox Pause» (διαθέσιμη μόνο στο Gmail) κρύβει την αλληλογραφία σας, μέχρι εσείς να επιλέξετε να ξαναδείτε τα μηνύματά σας.

Μύθος: Αν η Google θέλει να διαβάζει την αλληλογραφία σας στο Gmail, δε μπορείτε να κάνετε τίποτε για να το σταματήσετε.

Πραγματικότητα: Με την κρυπτογράφηση (encryption) μπορείτε να μπλοκάρετε την υποκλοπή από… ξένους, συμπεριλαμβανομένου του παρόχου της υπηρεσίας.

Βασικές αρχές κρυπτογράφησης μέσω πρωτοκόλου HTTPS υπάρχουν στα Gmail, Outlook, και AOL και μπορούν να ενεργοποιηθούν και στο Yahoo mail.

Όμως, σύμφωνα με τον Micah Lee που εργάζεται στο Electronic Frontier Foundation, “ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε πραγματικά ιδιωτικό το λογαριασμό σας από τους παρόχους της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι να χρησιμοποιήσετε OpenPGP email encryption. Με τις δωρεάν υπηρεσίες όπως Mailvelope (για τους λογαριασμούς Gmail, Yahoo και Outlook), κάθε παραλήπτης στον οποίο στέλνετε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, θα πρέπει να εισάγει ένα συγκεκριμένο κωδικό για να το διαβάσει».

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΣΕΡΡΕΣ

Θρίαμβος για τους IRONBRICK από τις Σέρρες στην 4η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής IRONBRICK του ComputerGr | Robotics από τις Σέρρες, κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια (4 χρυσά, 6 ασημένια και 1 χάλκινο) στην 4η Ολυμπιάδα Ρομποτικής “Minoan Robotsports Competition – Global Olympiad M.R.C.”, που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2025.

Η φετινή διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (H.E.R.O.), προσέλκυσε πάνω από 4.000 διαγωνιζόμενους από περισσότερες από 30 χώρες, επιβεβαιώνοντας τον διεθνή χαρακτήρα και το υψηλό επίπεδο των αγώνων.

Η ομάδα IRONBRICK, με αποστολή που περιλάμβανε 27 μαθητές, 5 προπονητές και 50 ρομπότ, διαγωνίστηκε σε πληθώρα ρομποτικών αθλημάτων όπως ποδόσφαιρο, πάλη, σκυταλοδρομία, άρση βαρών και ράλλυ, σημειώνοντας διακρίσεις σε αρκετές κατηγορίες και εξασφαλίζοντας θέσεις στην πρώτη οκτάδα των τελικών.

Πρωτιά με Ανθρωποειδές Ρομπότ

Απόλυτο highlight της φετινής παρουσίας ήταν η παρουσίαση ενός πλήρως λειτουργικού Ανθρωποειδούς Ρομπότ, μοναδική ανάμεσα στις ελληνικές αποστολές. Το ρομπότ αγωνίστηκε σε τρία αθλήματα και διακρίθηκε στην Άρση Βαρών και στον Αγώνα με Εμπόδια, αποσπώντας διεθνή συγχαρητήρια από αποστολές του εξωτερικού για την τεχνική του αρτιότητα, την καινοτομία και τον επαγγελματισμό της ομάδας.

Έπαινοι και ευχαριστίες

Το ComputerGr | Robotics εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την αφοσίωση και το ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, καθώς και στους εκπαιδευτές που με ζήλο και προσήλωση προετοιμάζουν με συνέπεια την επόμενη γενιά καινοτόμων.

Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στους γονείς, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, καθώς και για την ενεργή παρουσία τους στην αποστολή.

Με τη φράση «Τα καλύτερα έπονται», το ComputerGr δηλώνει έτοιμο για νέες προκλήσεις στον μαγικό κόσμο της Ρομποτικής, της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ChatGPT | Τι δεν ξέραμε για το δημοφιλές εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης

Το ChatGPT είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία. Αλλά πίσω από την ικανότητά του να απαντά σε ερωτήσεις και να δημιουργεί περιεχόμενο έχει και κάποια χαρακτηριστικά που ίσως να μην είναι και τόσο γνωστά.

Τα 10 σημαντικότερα από αυτά είναι:

1. Δεν είναι αλάνθαστο

Παρά την προηγμένη τεχνολογία του, το ChatGPT μπορεί να κάνει λάθη. Οι απαντήσεις βασίζονται σε πιθανολογικά μοντέλα και δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να επαληθεύονται οι πληροφορίες που λαμβάνονται, ειδικά για κρίσιμες αποφάσεις.

2. Επεξεργάζεται δεδομένα μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία

Το ChatGPT έχει ένα «όριο γνώσης» που αντιπροσωπεύει το μέγιστο σημείο μέχρι το οποίο έχει εκπαιδευτεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πρόσβαση σε πρόσφατα συμβάντα ή εξελίξεις εκτός εάν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ενημερώσεις ή ενσωματώσεις δεδομένων.

3. Μπορεί να δημιουργήσει περίπλοκες ιστορίες

Το ChatGPT διαπρέπει στη δημιουργία δημιουργικών ιστοριών. Μπορείτε να του δώσετε ελάχιστες λεπτομέρειες και να αποκτήσετε καλά δομημένες αφηγήσεις, κατάλληλες για λογοτεχνικά έργα ή σενάρια. Πολλοί συγγραφείς το χρησιμοποιούν για να ξεπεράσουν το δημιουργικό μπλοκάρισμα.

4. Υποστηρίζει συνδυασμό διαφόρων μέσων (σε προηγμένες εκδόσεις)

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του κορυφαίου chatbot του OpenAI μπορούν να δέχονται όχι μόνο εισαγωγές κειμένου αλλά και εικόνες ή αρχεία. Αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες για την ερμηνεία οπτικού περιεχομένου και την παροχή προηγμένων συμφραζόμενων απαντήσεων.

5. Υποστηρίζει περισσότερες από 50 γλώσσες

Το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε πολλές γλώσσες, καθιστώντας το χρήσιμο εργαλείο για μεταφράσεις, συγγραφή κειμένων διεθνούς περιεχομένου και εκμάθηση γλωσσών. Ωστόσο, η ποιότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη γλώσσα.

6. Μπορεί να προσαρμοστεί για εταιρείες

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT για συγκεκριμένες εργασίες, όπως υποστήριξη πελατών, δημιουργία αναφορών ή αυτοματοποίηση διαδικασιών. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να «εκπαιδευτούν» σε εταιρικά δεδομένα για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

7. Μπορεί να αναλύσει πολύπλοκα σύνολα δεδομένων (με εξωτερικά εργαλεία)

Αν ενσωματώσετε αναλυτικά εργαλεία, το ChatGPT είναι σε θέση να ερμηνεύει πολύπλοκα σύνολα δεδομένων και να παρέχει πληροφορίες. Αυτή η ικανότητα χρησιμοποιείται ευρέως στον οικονομικό και ακαδημαϊκό τομέα για γρήγορες αναλύσεις.

8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Πολλοί φοιτητές και επαγγελματίες χρησιμοποιούν το ChatGPT για εξηγήσεις, έρευνα και μάθηση. Μπορεί να απλοποιήσει πολύπλοκα θέματα και να προσφέρει υποστήριξη σε τομείς όπως τα μαθηματικά, οι επιστήμες, ο προγραμματισμός και πολλά άλλα.

9. Μπορεί να δημιουργήσει κώδικα

Το ChatGPT είναι ικανό να γράφει κώδικα σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, βοηθώντας προγραμματιστές και αρχάριους να λύσουν προβλήματα, να γράψουν σενάρια ή να μάθουν νέες τεχνολογίες.

10. Έχει ενσωματώσει ηθικά όρια

Για την αποφυγή κατάχρησης, το ChatGPT έχει σχεδιαστεί να αποφεύγει προσβλητικό, επικίνδυνο ή ανήθικο περιεχόμενο. Ωστόσο, αυτή η διασφάλιση δεν είναι τέλεια και μπορεί περιστασιακά να απαιτεί πρόσθετη επίβλεψη.

Πηγή: Reporter.gr
Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα αποκτά 7 Μικροδορυφόρους Παρατήρησης Γης εντός του 2026

Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων» η Ελλάδα αποκτά εντός του 2026 επτά δορυφόρους για την παρατήρηση γης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, με στόχο τα δορυφορικά δεδομένα και τα προϊόντα που θα προκύψουν από την επεξεργασία τους, να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας μας σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η σχετική συμφωνία για την κατασκευή και την εκτόξευση του σμήνους Μικροδορυφόρων υπεγράφη σήμερα, 02 Ιουλίου, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της εταιρείας Open Cosmos, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνου Καράντζαλου.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε τη σημασία της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και στην προστασία του περιβάλλοντος. «Υλοποιούμε ως χώρα για πρώτη φορά ένα τέτοιο διαστημικό πρόγραμμα κι αυτό έχει τεράστια σημασία, καθώς το σχεδιάσαμε εξαρχής, ώστε να ανταποκριθούμε σε μια σειρά από κρίσιμες εθνικές ανάγκες. Μέσω της ανάπτυξης σμήνους μικροδορυφόρων θα διαθέτουμε πολύτιμα δεδομένα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τα οποία θα συμβάλλουν στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη πολιτικών σε σημαντικούς τομείς, όπως η πολιτική προστασία. Για παράδειγμα, με τους εφτά αυτούς μικροδορυφόρους θα έχουμε πολυφασματικά δεδομένα που θα καλύπτουν καθημερινά όλη την Ελληνική επικράτεια. Με αυτόν τον τρόπο θα παρακολουθούμε τις διαχρονικές μεταβολές του περιβάλλοντος. Σε μια εποχή που συνεχώς βιώνουμε παγκοσμίως τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, αξιοποιούμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και επενδύουμε στο διάστημα αποκτώντας μια μοναδική “τεχνολογική εργαλειοθήκη”.  Με τη βοήθεια της θα προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και τη φύση. Παράλληλα, μέσω τους Προγράμματος ενισχύεται η ελληνική διαστημική βιομηχανία με σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Η χώρα μας για πρώτη φορά κατασκευάζει και αποκτά δορυφόρους Ελληνικής κυριότητας. Όχι για να κοιτά στο διάστημα, αλλά για να αυξήσει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες στη γη. Η αντιμετώπιση πυρκαγιών και συνολικά της κλιματικής κρίσης, η καταγραφή παράνομων μεταναστευτικών ροών, η αγροτική πολιτική, η δόμηση και πολλοί ακόμη τομείς θα αποκτήσουν σημαντική βοήθεια “από ψηλά”. Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς Έλληνες μηχανικούς μεγάλης εξειδίκευσης να απασχοληθούν με υψηλούς μισθούς αλλά και σε Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου να συμμετέχουν στην επένδυση και να αναβαθμίσουν τις δυνατότητές τους. Θα δουλέψουμε στενά με την Open Cosmos Aegean ώστε η χώρα μας να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και να μεγαλώσει το οικοσύστημα του space technology».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Καράντζαλος υπογράμμισε: «Το συγκεκριμένο διαστημικό πρόγραμμα προέκυψε μέσα από μια άκρως ανταγωνιστική διαδικασία με 7 διαφορετικές προτάσεις και κοινοπραξίες στις οποίες συμμετείχαν οι σημαντικότερες Ευρωπαϊκές και Ελληνικές εταιρίες. Η κοινοπραξία που επιλέχθηκε από την ESA θα κατασκευάσει και θα θέσει σε τροχιά 7 ελληνικούς δορυφόρους που θα φέρουν καινοτόμα payloads για την κάλυψη σημαντικών αναγκών του ελληνικού δημοσίου. Μαζί και με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία, δημιουργείται ένα πρωτοφανές momentum για το ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα, στην ανάπτυξη καινοτομίας, δεξιοτήτων και την διατήρηση υψηλά εκπαιδευμένου, επιστημονικού προσωπικού στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδίασε μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ), το Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων μεθοδικά με στόχο η Ελλάδα να αποκτήσει πολυφασματικά, θερμικά και ραντάρ δεδομένα για να ενδυναμώσει τις δυνατότητες της στις διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επτά μικροδορυφόροι θα είναι εξοπλισμένοι με όργανα οπτικής παρατήρησης και θα καλύπτουν ευρύ φάσμα αναγκών, παρέχοντας δεδομένα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας οριζόντια σε μια σειρά φορέων του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ναυτιλίας.

Επιπλέον, καθώς προβλέπεται να ενταχθούν σε συνεργατικά σμήνη δορυφόρων θα πολλαπλασιαστεί η επιχειρησιακή τους ισχύ, με δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης 20 έως 24 δορυφόρων όταν αυτοί διέρχονται πάνω από τη χώρα  μας και με επισκεψιμότητα (χρόνο μεταξύ διαδοχικών διαβάσεων) περίπου ανά τρεις ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι εικόνες που θα συλλέγονται θα δίνουν τη δυνατότητα για παρατήρηση σε ανάλυση από 1 μέτρο έως 3 μέτρα. Θα λειτουργούν συμπληρωματικά προς διαθέσιμες εικόνες του συστήματος Copernicus (ανάλυση 10μ.) και της υπηρεσίας προγραμματισμού δορυφορικών λήψεων πολύ υψηλής ανάλυσης (30-50 εκατοστών) που ήδη υλοποιείται στο ΕΛΚΕΔ. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα καλύψει με επάρκεια και αυτονομία ολόκληρο το φάσμα των αναγκών Τηλεπισκόπησης και Παρατήρησης Γης.

Στον συγκεκριμένο άξονα του προγράμματος, επετεύχθη η μέγιστη συμμετοχή της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας, μέσα από την ανάπτυξη προγράμματος υποστήριξης και εμπορευματοποίησης που θα βοηθήσει τους ελληνικούς φορείς να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια διαστημική βιομηχανία. Συγκεκριμένα, αναμένεται σημαντική ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας στο χώρο της Διαστημικής και της Υψηλής Τεχνολογίας και η δημιουργία σημαντικών ανταποδοτικών οφελών για την οικονομία και την κοινωνία.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en