Quantcast
Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέντε μύθοι για τα emails

Νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να σταματήσετε τη Google από το να διαβάζει το Gmail σας, ή ότι ένας “ισχυρός κωδικός ασφαλείας» (strong password) είναι αρκετός για να… εξασφαλίσετε το λογαριασμό σας;Σκεφτείτε ξανά…

Μπορεί όλοι να έχουμε πλέον από τουλάχιστον ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όμως αυτό δε σημαίνει ότι γνωρίζουμε και όλα τα… μυστικά του: πώς να ελέγχουμε τα εισερχόμενα μηνύματα, πώς να οργανώσουμε το λογαριασμό μας και να ταξινομήσουμε τα emails μας κ.ά.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα με τη Rachel Z. Arndt που γράφει στο popularmechanics.com, ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο γνωστούς “μύθους» γύρω από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα καλύτερα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, προκειμένου να κάνει το λογαριασμό του αποτελεσματικό και… ασφαλή:

Μύθος: Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί κανείς ένα υπερφορτωμένο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι να “καθαρίσει» όλες τις κοινοποιήσεις στα εισερχόμενά του.

Πραγματικότητα: Οι φάκελοι, οι ετικέτες και τα φίλτρα είναι καλύτερα εργαλεία οργάνωσης.

Το αίσθημα που νιώθει κάποιος όταν έρχεται η στιγμή που βλέπει την επισήμανση “inbox: 0» είναι… μεγαλειώδες. Όσοι από εσάς εργάζεστε σε κάποιον τομέα που απαιτεί τη… αδιάκοπη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Βέβαια, μερικές πολλές μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος… μπελάς.

Μια συμβιβαστική λύση: ένα inbox που θα μπορεί να κρατά τα μηνύματα που χρειάζεστε, αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησή τους, σε διαφορετικούς φακέλους και ετικέτες.

Με άλλα λόγια: οργάνωση.

Αντί να κρατάτε όλα τα emails σας στο inbox, μπορείτε να εισάγετε φίλτρα (π.χ. το όνομα του αποστολέα/παραλήπτη, κάποιες λέξεις κλειδιά) προκειμένου να τα ταξινομήσετε ανάλογα. Το Gmail, το Outlook, και η Yahoo σας επιτρέπουν να εισάγετε κανόνες και φίλτρα, ή απλά να δέχεστε τα μηνύματά σας στο φάκελο των εισερχομένων.

Μύθος: Το να δημιουργείτε λογαριασμούς με ψευδώνυμα δεν αξίζει τον κόπο.

Πραγματικότητα:
Μπορεί να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

Η δημιουργία λογαριασμών με ψευδώνυμο, που συνδέονται με τον κεντρικό σας λογαριασμό μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι σε ό,τι αφορά την οργάνωση των εισερχόμενων μηνυμάτων σας.

Μπορείτε να τους φτιάξετε με τις εξής δύο μορφές: εντελώς διαφορετικά usernames, ή διευθύνσεις email με διάφορα διαχωριστικά σημάδια ανάμεσα στο όνομα και την ετικέτα (δεν επιτρέπουν όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις δύο υπηρεσίες).

Μύθος: Η χρήση ενός “δυνατού» κωδικού ασφαλείας διασφαλίζει το λογαριασμό σας.

Πραγματικότητα: Ένα “δυνατό» password είναι μόνο η αρχή. Χρησιμοποιείστε και άλλες υπηρεσίες που σας παρέχονται ήδη από το σύστημα.

Ενεργοποιήστε την επαλήθευση δύο βημάτων. Με αυτήν την εντολή θα εισάγετε ένα δεύτερο στοιχείο στο password σας, συνήθως ένα κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο.

Κάθε φορά που θα προσπαθείτε να μπείτε μέσα στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να αναζητάτε στο κινητό σας τηλέφωνο για το “δεύτερο κλειδί», που είτε θα σας έρχεται με τη μορφή μηνύματος, ή θα το αναζητάτε μέσω κάποιας εφαρμογής.

Μπορεί να είναι ένας έξτρα… κόπος, όμως αξίζει.

Μπορείτε ακόμη να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να “εμπιστεύεστε» έναν συγκεκριμένο υπολογιστή: το σύστημα θα απαιτεί τη χορήγηση ενός μόνο κωδικού ασφαλείας αν εισέρχεστε από το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης για συγκεκριμένες εφαρμογές (σειρές γραμμάτων και αριθμών που δημιουργούνται τυχαία από την ίδια την υπηρεσία) σας επιτρέπουν να διασφαλίσετε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που λειτουργούν έξω από ένα πρόγραμμα περιήγησης, συνήθως σε μια διαφορετική συσκευή, οι οποίες δεν είναι συμβατές με την επαλήθευση σε δύο βήματα –όπως τα Apple Mail, Android Mail και Outlook.

Στη συνέχεια, μέσα στα Settings μπορείτε να διαχειριστείτε τις εφαρμογές που έχετε συνδέσει με το λογαριασμό σας.

Έτσι, αν χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, ή αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή μπορείτε απλά να ακυρώσετε την πρόσβαση σε αυτή.

Μύθος:
Μπορείτε να διαχειριστείτε το email σας μόνο σε πραγματικό χρόνο, όταν είστε μπροστά από τον υπολογιστή σας ή μέσω μιας κινητής συσκευής.

Πραγματικότητα: Με τη χρήση add-ons μπορείτε να διαχειριστείτε σε διαφορετική χρονική στιγμή το λογαριασμό σας.

Μπορεί κανείς να ρυθμίσει έτσι το λογαριασμό του, ώστε να λαμβάνει μηνύματα μόνο όταν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα αρχίσετε να ενημερώνετε τους πάντες ότι δέχεστε αλληλογραφία συγκεκριμένες ώρες, αλλά μπορείτε να “κρύψετε» κάποια μηνύματα και να τα κάνετε να “επανεμφανιστούν» όποτε εσείς θέλετε.

Η εντολή “Inbox Pause» (διαθέσιμη μόνο στο Gmail) κρύβει την αλληλογραφία σας, μέχρι εσείς να επιλέξετε να ξαναδείτε τα μηνύματά σας.

Μύθος: Αν η Google θέλει να διαβάζει την αλληλογραφία σας στο Gmail, δε μπορείτε να κάνετε τίποτε για να το σταματήσετε.

Πραγματικότητα: Με την κρυπτογράφηση (encryption) μπορείτε να μπλοκάρετε την υποκλοπή από… ξένους, συμπεριλαμβανομένου του παρόχου της υπηρεσίας.

Βασικές αρχές κρυπτογράφησης μέσω πρωτοκόλου HTTPS υπάρχουν στα Gmail, Outlook, και AOL και μπορούν να ενεργοποιηθούν και στο Yahoo mail.

Όμως, σύμφωνα με τον Micah Lee που εργάζεται στο Electronic Frontier Foundation, “ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε πραγματικά ιδιωτικό το λογαριασμό σας από τους παρόχους της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι να χρησιμοποιήσετε OpenPGP email encryption. Με τις δωρεάν υπηρεσίες όπως Mailvelope (για τους λογαριασμούς Gmail, Yahoo και Outlook), κάθε παραλήπτης στον οποίο στέλνετε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, θα πρέπει να εισάγει ένα συγκεκριμένο κωδικό για να το διαβάσει».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα κατά του Facebook και του Instagram | Υποψίες ότι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους στο θέμα της παραπληροφόρησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα κατά των κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούν την υποχρεώσεις τους στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου, την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την Ρωσία.

«Αυτή η Κομισιόν έχει θέσει σε λειτουργία εργαλεία για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών από την παραπληροφόρηση και της χειραγώγηση των πληροφοριών από τρίτες χώρες», δήλωσε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Οταν υπάρχουν υποψίες για παραβίαση των κανόνων, αναλαμβάνουμε δράση. Αυτό συμβαίνει πάντα, αλλά ιδιαιτέρως σε περίοδο εκλογών».

Πρόκειται για την πέμπτη επίσημη έρευνα που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), ο οποίος ετέθη σε ισχύ τον περασμένο χρόνο γα την αντιμετώπιση του παράνομου online περιεχομένου και προϊόντων.

Η Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει δύο έρευνες κατά του TikTok. Στο πλαίσιο της μίας από τις δύο έρευνες, η θυγατρική της κινεζικής ByteDance αναγκάσθηκε να διακόψει την περασμένη εβδομάδα την νέα εφαρμογή Lite που ανταμείψει τους χρήστες για τον χρόνο που περνούν μπροστά στην οθόνη, πράγμα που θεωρείται ότι δημιουργεί κινδύνους εθισμού στους νέους.

Στις αρχές Μαρτίου, κινήθηκε διαδικασία κατά της AliExpress, θυγατρικής της Alibaba, λόγω υποψιών ότι δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα κατά της πώλησης επικίνδυνων προϊόντων όπως τα πλαστά φάρμακα.

Η πρώτη επίσημη έρευνα αφορούσε επίσης κινδύνους που συνδέονται με την παραπληροφόρηση. Ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου κατά του Χ (πρώην Twitter) για παραλείψεις σχετικές με τον έλεγχο περιεχομένου και την διαφάνεια.

Ο κανονισμός για τις ψηφιακές υπηρεσίες εφαρμόζεται από το τέλος του Αυγούστου στις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες όπως το X, TikTok, οι μεγάλες πλατφόρμες της Meta (Facebook, Instagram), στην Apple, την Google, την Microsoft και την Amazon.

Συνολικά, 23 μεγάλοι παράγοντες του Ιντερνετ, ανάμεσά τους τρεις πορνογραφικές ιστοσελίδες (Pornhub, Stripchat και XVideos), έχουν τεθεί υπό άμεση παρακολούθηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι παραβάτες υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμα που φθάνουν μέχρι και το 6% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους, αλλά προβλέπεται έως και η απαγόρευση λειτουργίας τους στην Ευρώπη σε περιπτώσεις σοβαρών και επανειλημμένων παραβιάσεων των ευρωπαϊκών κανόνων.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Για πρώτη φορά η Sophia, το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στην συμπρωτεύουσα

Η Sophia είναι ένα πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε προγραμματιστεί να έχει… συνομιλία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND.

Πρόκειται για ένα «κοινωνικό» ανθρωποειδές ρομπότ, σχεδιασμένο για διάδραση και επικοινωνία με τους ανθρώπους με ένα πρόσωπο που θυμίζει ανθρώπινο. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δημιουργός της, τα χαρακτηριστικά της είναι ένας συνδυασμός της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, της Όντρεϊ Χέπμπορν και της συζύγου του Αμάντα Χάνσον!

H Sophia ήταν συνεπής στο ραντεβού της με το κοινό σήμερα στις 11:30 στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MyAADE app | «Στον αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ – Πληρωμές, έλεγχος οφειλών, φορολογικό ημερολόγιο στο κινητό

Σε λειτουργία και έτοιμη για «κατέβασμα» είναι η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους, το MyAADE app, το οποίο έχει ως στόχο να «λύσει» τα χέρια σε ό,τι αφορά σε πληρωμές υποχρεώσεων, έλεγχο οφειλών, παρέχοντας υπηρεσίες φορολογικού ημερολογίου και «ξυπνητηριού».

Η παρουσίαση της εφαρμογή MyAADE app για τους φορολογούμενους, πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με την παρουσία της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη (20.3.204).

Οι φορολογούμενοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα με Iris ή με κάρτα, να αποθηκεύουν φορολογικά έγγραφα στο ψηφιακό τους πορτοφόλι, να διαχειρίζονται ραντεβού και να δέχονται ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών.

Ο κ. Πιτσιλής δεν απέκλεισε αργότερα να προστεθούν και περαιτέρω υπηρεσίες. Η ασφάλεια των συναλλαγών είναι εξασφαλισμένη μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον πληρωμών της ΔΙΑΣ. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε iOS ενώ στις αμέσως επόμενες ώρες θα είναι διαθέσιμη και σε Android.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en