Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πάρκινγκ Ροδόπη | Το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει το θέμα

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας έχει φτάσει το θέμα με το πάρκινγκ Ροδόπη, στο άμεσο μέλλον όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό και Δημάρχους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφερε το θέμα η δημοτική σύμβουλος από την παράταξη Ανάσα για τον Δήμο Αναστασία Ιωσηφίδου. Συγκεκριμένα η κυρία Ιωσηφίδου έθεσε το θέμα ρωτώντας τον Δήμαρχο εάν έχει ασκήσει οποιοδήποτε ένδικο μέσο.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Χωρίς δρομολόγια η γραμμή Καβάλα – Πρίνος

Ξανά χωρίς δρομολόγια θα μείνει η γραμμή Καβάλα Πρίνος από την 1η Μαρτίου.

Μετά από επιδότηση των εταιριών, υπήρχε από τις 8 Φεβρουαρίου καθημερινά ένα δρομολόγιο μέχρι του τέλους του μήνα.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες η γραμμή θα μείνει χωρίς πλοίο.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Λαζαρίδης: «Η Ελλάδα από τις ευνοημένες χώρες στο Ταμείο Ανάκαμψης»

«Παρόλες τις καθυστερήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Ανάκαμψης, έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κarfitsa» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Νεοχωρίτη.

Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και άλλων επτά ευρωπαίων ηγετών και πλέον, όπως σημειώνει, η Ευρώπη «μπορεί να δανείζεται σε υπερεθνικό επίπεδο, δίνοντας στα κράτη – μέλη τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επιχορηγήσεις και να προωθήσουν σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα ανήκει στις πιο ευνοημένες χώρες της συμφωνίας, καθώς οι εισροές που θα λάβει (32,1 δις ευρώ) θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη ως ποσοστό του Α.Ε.Π.».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει πως «η Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση και αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση με τους ομολόγους του και την ηγεσία της Ε.Ε., ακόμα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός των συνεπειών της πανδημίας», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «θα διεκδικήσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τη χώρα μας».

Όσον αφορά την πανδημία, όπως λέει, «στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε πίσω από αυτές», ενώ για τους εμβολιασμούς αναφέρει ότι «μέχρι στιγμής λειτουργεί ο αρχικός σχεδιασμός, έχουν γίνει σχεδόν 900.000 εμβολιασμοί και φαίνεται ότι οι όποιες καθυστερήσεις των φαρμακευτικών εταιριών, αντιμετωπίζονται άμεσα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως «ο λόγος ανήκει στους ειδικούς, με πρώτο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που έχει αποφανθεί, βάσει των κλινικών δοκιμών, ότι όντως, αποδίδουν. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να το αμφισβητήσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι τα πιο δύσκολα έχουν περάσει και ότι σύντομα θα μπορέσουμε να πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω».

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αναζήτηση λύσης για τους εργάτες γης

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους εργάτες γης κατά την οποία αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής πλατφόρμας που θα συμπληρώνουν οι εργάτες τα στοιχεία και με τα απαραίτητα μέτρα θα έρχονται στην χώρα.

Ενώ ο Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Γιάννης Πασχαλίδης κάνει έκκληση προς του άνεργους Έλληνες να απευθυνθούν προς τους συνεταιρισμούς και τους αγρότες για την εύρεση θέσης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης επισκέφτηκε το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και έθεσε υπόψη του Διοικητή Δημήτρη Ρέμμου το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης ζητώντας την συνεισφορά του.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: