Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 17/1/2022

Βροχερό το σκηνικό του καιρού σήμερα 17/1/2022. Σύμφωνα με το meteo, βροχές αναμένονται κυρίως στα Δυτικά και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ομίχλες και παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά αναμένεται βροχές κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές και πιθανόν στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 11 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 25/4/2024

Οι τοπικές βροχές και οι πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Πέμπτη 25/4. Τοπικά ισχυροί και δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν οι άνεμοι ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την ίδια στιγμή αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Πρόσκαιρα αναμένεται να επηρεαστούν επίσης περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Κεντρικής Πελοποννήσου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Ανατολικό Αιγαίο και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 5-6 μποφόρ στα πελάγη. Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο, στον Κορινθιακό και στα ανοικτά του Σαρωνικού.

Στην Καβάλα περιμένουμε μερικώς νεφελώδης καιρό με πιθανότητα βροχής και πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες.  Ο άνεμος θα πνέει ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 8 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 11° έως 19° βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά τμήματα του νομού και στα ανοικτά του Σαρωνικού οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Πηγή: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πώς θα κινηθεί η «Minerva Red» μέχρι αύριο το πρωί | Δείτε χάρτες

Ύφεση αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς σαχαριανής σκόνης στη χώρα μας με την ονομασία «Minerva Red», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, η επικράτηση δυτικών βορειοδυτικών ανέμων θα έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μεταφορά των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης προς το Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη 25/04 οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν από το σύστημα DUST/METEO παρουσιάζεται η διασπορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 24/04 και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25/04.

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών

Θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 24/4/2024

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 24/4 σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ενώ άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά προοδευτικά η σκόνη θα απομακρυνθεί ανατολικότερα και θα περιοριστεί πάνω από το Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, φαινόμενα που τη νύχτα προς Πέμπτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 24, στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στην Καβάλα περιμένουμε ηλιοφάνεια και μερικές νεφώσεις το βράδυ. Ο άνεμος θα πνέει από δυτικές διευθύνσεις έως περίπου 6 km/h το πρωί και σχεδόν άπνοια το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  15° έως 23° βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en